Buffalo – Washington 3:2 (2:1 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 4:2 (kon.) | St. Louis – Florida 1:2 (kon.)
Edmonton – Vegas 2:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (0:1, 2:1, 1:3) Stav série: 1:1
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 10.03.2020, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:54 Tomáš VONDRÁČEK - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Lev na buly neuspěl, Vary získaly puk a po pravé straně ho vyhodily ven. TOMÁŠ VONDRÁČEK za ním vystartoval jako raketa a v brankovišti jej sklepl do prázdné klece Lvů – 5:3. Máme rozhodnuto! Asistence: Dominik Graňák.
     
    59:18
    Mazanec spěchá na střídačku, Hradec se natlačil do útočného pásma a hraje se šesti bruslaři v poli!
    58:26 Vojtěch POLÁK - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši šli za výhrou a po této akci si ji nejspíš odnesou, protože vedou 4:3! Tlak v pásmu Lvů měli nyní obrovský. Nakonec Černoch bekhendem vystřelil z mezikruží, Mazanec betonem vykopl jen k VOJTĚCHU POLÁKOVI, jenž rychle vrátil puk do sítě! Asistence: Jiří Černoch, Martin Kohout.
     
    56:35
    Pěkná kombinace útočného tria Energetiků. Puk dostal na osu hřiště Koblasa, který tísněn pálil jen těsně vedle!
     
    55:25
    Branka platí! Máme srovnáno na 3:3 a máme tu velké drama!
     
    55:25
    Trenéři Energie rozporují toto rozhodnutí a žádají o trenérskou výzvu pro postavení hráče Lvů v brankovišti Varů a pro kontakt s brankářem.
    55:25 Petr KOUKAL - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává čtyři a půl minuty před třetí sirénou na 3:3! Smoleňák nahodil kotouč do brankoviště, Novotný puk vyrazil před sebe, jenže přímo na hůl PETRA KOUKALA, jenž bekhendem vrátil touš pod horní tyč! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    54:50
    Ve velké šanci byl teď Mikúš, jenže se prodral přes beky Mountfieldu a zakončoval sám před Mazancem, na kterého si ale bekhendovou kličkou nepřišel!
     
    53:52
    Filip Pavlík vyslal svou pověstnou dělovku z pravé strany od modré čáry a slyšeli jsme cinknutí kotouče o tyč!
     
    52:07
    Lukáš Cingel měl možnost srovnat! Dostal puk do místa mezi kruhy a rychle vypálil, Novotný jeho pokus fantasticky rukou vytěsnil mimo prostor tří tyčí! Famózní zákrok!
     
    47:56
    To na druhé straně se Mikúš dostával do úniku, ačkoliv jej jako závory svírali dva beci Lvů. Jeho přízemní střela končí na betonu Mazance!
     
    45:43
    Hradec má možnost znovu srovnat skóre. Na obranné modré sekl soupeře Polák a zpytuje svědomí na trestné lavici.
     
    43:09
    Mikúš zpracoval kotouč na pravém mantinel a zadovkou vrátil zpět puk na osu hřiště, odkud pálil Beránek, jenž střílel z parádní pozice, jenže vysoko nad!
    41:57 Václav SKUHRAVÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie obrací zápas a jde do vedení 3:2! Navrátivší se kapitán VÁCLAV SKUHRAVÝ dostal přihrávku z rohu kluziště na pravý kruh a parádní ranou do vzdálenějšího horního rohu posílá Západočechy do nejtěsnějšího vedení! Asistence: Tomáš Vondráček.
     
    40:23
    Ihned nebezpečná situace v podání Fleka, který bekhendem zakončoval z pravého kruhu, Mazance dobře vykopl kotouč do rohu hrací plochy betonem!
     
    39:33
    Tomáš Rachůnek tvrdě vypálil z levé strany, Mazanec jeho pokus vyrazil, jenže přímo do tváře Nedomlela, který se s bolestivou grimasou skácel k zemi. Následně gólman Lvů musel zakročit hokejkou, protože vracející se puk mířil nebezpečně k tyči jeho svatyně.
    36:47 Vladimír EMINGER - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovka je využita! Polák přihrál z rohu kluziště křižně na levý kruh, odkud VLADIMÍR EMINGER propálil Marka Mazance mezi betony a skóre je tak znovu srovnané – 2:2! Asistence: Vojtěch Polák, Dominik Graňák.
     
    36:12
    Zdeněk Čáp odchází na trestnou lavici, fasuje dvě minuty za podrážení, kterého se dopustil ve vlastním obranném pásmu. Energie má šanci srovnat skóre.
     
    34:02
    Dvě pěkné akce Klímy. Nejprve šel do situace dva na jednoho se Smoleňákem, přihrál, ale kapitán Lvů rychle se přesunuvšího Novotného nepokořil. O chvíli později střílel českoamerický útočník z vrcholu levého kruhu sám a gólman Energie opět skvěle zasáhl ramenem a poslal touš do ochranné sítě!
     
    30:12
    Sudí vychází z boxu trestoměřičů a rozpažuje, kotouč skutečně za brankovou čarou v tomto případě nebyl, video to potvrdilo.
     
    30:12
    Parádní akce dva na jednoho v podání hráčů Klíma – Smoleňák. Kapitán Lvů přihrával z pravé strany před bránu, jeho parťák vypálil prudce a Novotný musel rychle sklapnout betony, aby udržel puk před čarou. Podle mě se mu to povedlo a šlo o fantastický zákrok gólmana Energie. Sudí se ale ještě jdou přesvědčit.
     
    26:49
    Západočeši drží pásmo a Novotný jim odklepává vteřiny do návratu vyloučeného hráče Hradce, Koblasa dostával puk na levý kruh do parádní pozice, jenže touš mu podjel pod čepelí!
     
    26:23
    Přesilovka Energie však pokračuje a navíc bude znovu dvojnásobná, celkem 15 sekund. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za držení Filip Pavlík.
    26:01 Aleš JERGL - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    ALEŠ JERGL se rozjel a jeho nájezd se mu vůbec nepovedl, dostal se příliš blízko Novotnému, kterého svou střelou trefil. Puk se ale vznesl do vzduchu, padl na led a dokulil se za brankovou čáru, Hradec otáčí zápas a vede po této kuriózní trefě 2:1!
     
    26:01
    Vary drží útočné pásmo, nyní ale o puk přišli, Radovan Pavlík jde do úniku a je faulován Graňákem! Tohle bude trestné střílení pro Hradec!
     
    24:38
    Další faul Hradce a Vary budou hrát 6 sekund přesilovku pět na tři. Na trestnou lavici usedává střelec vyrovnávacího gólu, Jordann Perret. Dvě minuty za sekání.
     
    22:44
    Energie si zkusí druhou početní výhodu. Kevin Klíma ve středu hřiště podrazil soupeře a fasuje za to dvě trestné minuty. Vary se tak mohou vrátit do vedení.
     
    22:09
    Orsava se šikovně prokličkoval středem kluziště a nakonec vyslal jedovatou střelu přes beka, kterou Novotný vyrazil před sebe a jeho obránci na hranici faulu nedovolili dorážku.
    21:16 Jordann PERRET - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává skóre a na dobré začátky třetin i skóre to je 1:1! Jergl vystřelil z pravé strany nepřesně. JORDANN PERRET sebral kotouč za bránou soupeře, obtočil se kolem tyče rychle jako blesk a překvapil dezorientovaného Novotného svým zakončením zpoza klece – srovnáno! Asistence: Aleš Jergl.
     
    18:49
    Polák dostával vůbec ne marnou přihrávku z rohu kluziště do předbrankového prostoru, prudký pas ale na holi nezkrotil a tak je po šanci!
     
    17:26
    Po souboji před vlastní bránou odchází na trestnou lavici Eklund. Skvělá šance pro Energii zdvojnásobit své vedení. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:20
    Novotný zachytává hokejkou puk za svou klecí a připravuje ho spoluhráčům k rozehrávce. Ti znovu rychle přešli hřiště a dobrou šanci měl nyní Vondráček, který z levé strany pálil těsně vedle!
     
    14:18
    Lvi se drží v útočném pásmu a nyní se do parádní situace mezi kruhy dostal Cibulskis, který zavřel oči a pálil, jenže hodně nepřesně!
     
    12:55
    Východočeši drželi delší dobu pásmo, Orsava mohl pálit, jenže ještě přihrál Smoleňákovi, ten měl parádní šanci na pravém kruhu, Novotný se nestíhal přesouvat, ale skvělý obranný zákrok předvedl Šafář, který padl do jeho střely a poslal ji do ochranné sítě!
     
    11:11
    Martin Rohan zahákoval na pravém kruhu jednoho ze soupeřů a je tak prvním vyloučeným tohoto duelu. Hradec hraje přesilovku.
     
    07:59
    Západočeši šli do situace dva na jednoho! Osmík ji řešil střelou, rozhodl se spoluhráče nevyužít. Jeho pokus zastavuje Mazanec betonem, dobrý zákrok! Následně Lvi vyhazují na icing.
     
    05:05
    Buly před brankářem Mountfieldu vyhráli Západočeši a Vondráček se procpal před bránu a z bezprostřední blízkosti zakončoval! Mazanec si připsal skvělý zákrok lapačkou!
    00:29 Jakub FLEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    00:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie otevírá skóre duelu za 29 sekund! JAKUB FLEK dostal přihrávku od Grígera po hrazení do rohu kluziště a ze záporného úhlu poslal puk na bránu. Po lehké teči Koukala teď Mazanec rozhodně nemůže mít čisté svědomí, špatně kryl přední tyč a puk se od jeho kalhot odrazil do jeho klece. Západočeši tak vedou 1:0! Asistence: Dávid Gríger.
     
    Utkání dnešního předkola play off se odehrají podle plánu, ale bez diváků. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. V Olomouci již bylo utkání před malou chvílí zahájeno a odehraje se také to pod Bílou věží.
     
    Tak pozor, přichází změna a nová informace. Zda se hrát bude, není v tuto chvíli ještě zcela jasné.

    Tomáš Král (prezident ČSLH): "Na ministerstvu vnitra se nyní diskutuje o tom, zda se do 100 lidí započítávají všichni. Pokud dojdou k tomu, že ano, tak v tuhle chvíli končí v případě hokeje všechno."
     
    Hrát se bude! ČSLH na dnešní mimořádné tiskové konferenci v Síni slávy českého hokeje prohlásil slovy prezidenta ČSLH Tomáše Krále následující:

    "Jako ČSLH jsme přijali opatření, které plně koresponduje s nařízením vlády. Veškerá utkání se budou hrát podle původního rozpisu s tím, že počet osob nesmí přesáhnout 100 diváků. Na zítřek jsme na 13. hodinu svolali mimořádnou schůzku všech klubů extraligy a od 15 hodin Chance ligy, které hrají play off. Normálně se hraje do počtu diváků, který vláda stanovila."
     
    Bezpečnostní rada státu dnes rozhodla, že od dnešních 18 hodin ruší všechny sportovní akce s koncentrací osob nad 100 lidí. Na to reaguje vedení českého hokeje, které na mimořádné krizové schůzi od 12 hodin rozhodne o tom, zda se zápasy budou hrát bez diváků a nebo zda se budou hokejové události rušit, případně odkládat.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. Perret (Jergl), 27. Jergl (TS), 56. Koukal (Smoleňák) – 1. Flek (Gríger), 37. Eminger (V. Polák, Graňák), 42. Skuhravý (Vondráček), 59. V. Polák (Černoch, Kohout), 60. Vondráček (Graňák)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, Šidlík – Smoleňák (C), Koukal, Dragoun – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Lev, R. Pilař.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), M. Rohan, Eminger, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, V. Polák – Vondráček, Skuhravý (C), Osmík.

    Rozhodčí: Kika, Svoboda – Bryška, Špringl
    Mountfield HK 1 1 K. Vary
    #1 Pondělí 09.03.2020 • 19:00
    Mountfield HK - K. Vary 3:1
    #2 Úterý 10.03.2020 • 19:00
    Mountfield HK - K. Vary 3:5
    thejrc.org