Briefing s ředitelem TELH Josefem Řezníčkem (kon.)
konec
Briefing s ředitelem Tipsport ELH Josefem Řezníčkem

Středa 11.03.2020, 14:45Tiskové konference
     
    Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (15:09:40)
     
    Oficiální část tiskové konference byla ukončena. Jejím základním výsledkem je to, že Tipsport extraliga bude v případě uvolnění vládních opatření znovu rozehrána 29. března ve zjednodušeném modelu. V předkole by se jednalo pouze o přidání jediného zápasů u sérií, které jsou nyní za stavu 1:1, další fáze play-off by byly odehrány na tři vítězná utkání tak, aby byla extraliga odehrána do 29. dubna. V opačném případě se bude jednat o jejím zrušení.
     
    Je to spíše etický, či morální problém. Z disciplinárního hlediska se ale nestalo tolik, aby to mohlo být postihnutelné.
     
    Další část briefingu se věnuje disciplinárnímu řízení s Karlovými Vary, to bylo zastaveno. Kluby se shodly na tom, že doporučí APK změnu herního modelu, aby se podobná utkání eliminovala. To se týká např. založení play-out.
     
    Chance liga může být dle Josefa Řezníčka odehrána i v počtu sta přítomných lidí na stadionu, nejsou tam tak velké organizační nároky jako v TELH.
     
    Josef Řezníček si neumí představit, že by vzhledem k případnému uzavření první ligy, byla TELH odehrána v třinácti, nebo patnácti účastnících. O tom ale případně může rozhodnout výkonný výbor v červnu, který bude jiný než aktuálně je.
     
    Pokud se situace zlepší, je možnost uvolnění soutěže a je možnost, že kluby budou mít ze zápasů profit.
     
    Pokud by kluby Chance ligy nechtěly dohrát soutěž, o postupujícím se bude jednat a rozhodovat bude i výkonný výbor. Může se tedy stát, že postoupí České Budějovice jako vítěz základní části. Záleží ale na tom, na čem se kluby dohodnou.
     
    Josef Řezníček: Nelze vyčíslit finanční náklady pro extraligu, každý z klubů má jiný rozpočet.
     
    Otázka úplného ukončení nebyla něčím, o čem by kluby uvažovaly. To, co udělalo EBEL i DEL je založené na úplně jiném principu, nejsou tam takové marketingové částky, jako v případě BPA:
     
    V případě pátého předkola by utkání bylo nekonečné.
     
    Utkání předkol by se hrálo u týmů, které měly začít druhou sérii, tj. Karlových Varů a Zlína.
     
    Jednání na 29. 3. by bylo svoláno jen v případě, pokud by došlo k uvolnění opatření alespoň na tisíc účastníků. I to by ale pro některé kluby mohl být problém.
     
    Současný termín je jen úlitba, pokud by náhodou došlo ke zmírnění opatření. Očekává se ale zpřísňující opatření.
     
    Zdeněk Zikmund: U řady klubů je majitelem stadionu město, pokud by se porušoval maximální počet účastníků, mohlo by zarazit působení klubu a tedy i celou soutěž.
     
    Podle Josefa Řezníčka muselo rozhodnutí vlády zasáhnout velké množství spolků. Na stránkách MZdr se teprve dnes ráno objevilo finální rozhodnutí. Bude pro ně těžké dávat jakékoliv výjimky.
     
    Pokud by se soutěž neodehrála, určitě by nebyl korunován mistr extraligy, pouze vítěz základní části.
     
    Josef Řezníček: Známe velikosti arén, neznáme stafáž. Otázka tedy byla, zda jsou kluby schopny zvládnout zajistit utkání pod sto lidí, cca čtyři kluby to nedokáží, proto se dospělo k tomuto rozhodnutí.
     
    Dle řádů se nemůže jít za 30. dubna, do té doby musí být vše odehráno, případně zrušeno.
     
    Od 15 hodin se bude jednat o Chance lize, kde se rozhodne o jejím dalším pokračování a postupujícím do TELH. Zítra zasedne výkonný výbor, který rozhodne o nižších a mládežnických soutěžích.

    Vít Trubička

    bahis siteleri