Island – Anglie 0:1 (kon.) | Dánsko – Belgie 0:2 (kon.) | Švédsko – Francie 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvatsko 4:1 (kon.)
konec
Portugalsko
4:1 (1:0)
Chorvatsko
Sobota 05.09.2020, 20:45 • Estádio do Dragão Porto • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:52:25)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 11 – 2
    Střely mimo: 10 – 2
    Držení míče: 56 % – 44 %
    Rohové kopy: 8 – 4
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 11 – 8
    Žluté karty. 0 – 2.
     
    Portugalsko vstoupilo do nového ročníku Ligy národů bez lehce zraněného Cristana Ronalda, což ve finále nemělo na domácí výkon žádný negativní vliv. Hlavně v první půli to byla od svěřenců Fernanda Santose hra kočky s myší. Hosté hráli druhé housle a jen zázrakem šli do šatny s jednogólovým mankem. Jasněji o výsledku bylo v 58. minutě, kdy na Cancelův vedoucí gól navázal Diogo Jota. Pak už se hra trochu vyrovnala, ale to nezabránilo Joãu Félixovi zvýšit na 3:0. Jediný světlý moment na straně Chorvatska přišel zkraje nastavení – povedenou kombinaci na jeden dotek podtrhl gólem střídající útočník Petković. Ani to ale nebylo vše, z úplně poslední akce zápasu se po rohu prosadil i André Silva.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. André SILVA - 4:1
     
    90+4
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna trefa na 4:1! Diogo Jota zleva tlačil míč na zadní tyč, ale Livaković se stačil natáhnout , aby jej vytěsnil na roh. Pepe následně posunul Fernandesův centr na zadní tyč, kde balón doklepl do sítě Jedvajem neuhlídaný ANDRÉ SILVA. Livakovićovi znovu nechybělo moc, aby pravou nohou zakročil.
     
    90+3
    Domácí už nejeví větší zájem o útočení. Velkým množstvím přihrávek u půlící čáry ukrajují velkou porci ze zbývajícího času.
     
    90+2
    Na žádnou větší dramatizaci to ale nevypadá. Portugalci rozehrávají ze středového kruhu ve druhé ze čtyř nastavených minut.
    90+1. Bruno PETKOVIĆ - 3:1
     
    90+1
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru zápasu se čestného úspěchu dočkali také hosté! Cancelo nezkrotil vysoký míč na obranné polovině a pak neměl šanci zastavit parádní kombinaci na jeden dotek. Rebić z jedničky vysunul BRUNA PETKOVIĆE, jenž ideálně natajmoval odskok za obranu, a pravačkou propálil vybíhajícího gólmana.
     
    90
    Jota s Oliveirou vrátili míč z útočné třetiny hřiště až na portugalskou obrannou polovinu, kde se do kombinace zapojují stopeři Pepe a Dias.
     
    89
    Diogo Jota na levém okraji velkého vápna přepadl přes obránce. Ztracený míč se pak snažil získat rychle zpět, jenže proti Rebićovi si nakonec pomohl nedovoleně.
     
    88
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Félix, přichází André Silva.
     
    87
    Po velkém boji na malém prostoru vracel Vlašić balón o kousek dozadu na Marcela Brozoviće, jehož střela ze sedmnácti metrů prolétla těsně vedle Lopesovy pravé tyče.
     
    87
    Jinak je to z obou stran velmi čistě hrané utkání. Hráči Portugalska a Chorvatska spáchali dohromady jen čtrnáct nedovolených zákroků.
     
    86
    Proti Cancelovi se naopak píská. Úder do hrudi inkasoval druhý muž s dvacítkou na zádech – Bruno Petković.
     
    85
    Cancelo se nedočkal odpískání faulu, když byl naplno rozběhnutý na pravém kraji hřiště. Následné držení míče Chorvatska však mělo jen krátké trvání.
     
    84
    Trincão se nepochopil s Félixem, který se pokoušel o narážečku, zatímco prvně jmenovaný mu utekl do úplně jiného prostoru.
     
    83
    Perišić doběhl míč na odkrytém levém křídle. Odcentrovat do pokutového území přesto nedokázal, neboť ve snaze odcentrovat napálil Cancela.

    Michal Břuchanský

    Branky: 41. Cancelo, 58. Diogo Jota (Guerreiro), 71. Félix (B. Silva), 90+4. André Silva (Pepe) – 90+1. Petković (Rebić)

    Karty:   60. Jedvaj (CRO), 71. Barišić (CRO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:8.
    Portugalsko: A. Lopes – Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Moutinho (C) (82. S. Oliveira), Danilo, B. Fernandes – Diogo Jota, Félix (88. André Silva), B. Silva (78. Trincão).
    Náhradníci: Patrício, Rui Silva – D. Duarte, J. Fonte, A. Gomes, Guedes, Neves, S. Oliveira, Rui, N. Semedo, Trincão, André Silva.

    Chorvatsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida (C), Barišić – Pašalić (61. Brozović), Kovačić – Brekalo (61. Perišić), Vlašić, Rebić – Kramarić (74. Petković).
    Náhradníci: Grbić, Sluga – Brozović, Budimir, Badelj, Ćaleta-Car, Čolak, Melnjak, Perišić, Petković, Škorić, Vrsaljko.

    Rozhodčí: Masa – Meli, Alassio (ITA)
    bahis siteleri