Přerov – Kolín 4:5 (po pr.) | Vsetín – Kladno 4:3 (po pr.) | Litoměřice – Šumperk 5:3 (kon.)
Slavia – Sokolov 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 11:1 (kon.) | Havířov – Prostějov 4:1 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 5:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 19.09.2020, 12:00 • ROCKNET ARÉNA • Juniorská liga akademií • 34. kolo
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:11:18)
     
    Svěřenci kouče Hakena se díky vítězství vyšvihli na deváté místo tabulky, Chomutov zůstává s nulou a nejhorším skóre na poslední dvacáté pozici.
     
    Juniorka Mladé Boleslavi zvládla zápas 5. kola Juniorské ligy akademií, na ledě Pirátů z Chomutova zvítězila 3:1. Bruslaři se dostali do vedení v 19. minutě, svou forhendovou kličku dotáhl do zdárného konce Oskar Haas. Druhý gól si hosté schovali na 25. minutu, kdy po chybě v rozehrávce Závora nahrál Tomáši Dlaskovi, jenž bekhendem zakončil neomylně pod horní tyč. Domácí ovšem ještě v průběhu druhé části dokázali zdramatizovat střetnutí zásluhou Jiřího Kulicha, který potrestal zaváhání Moravce. V poslední dvacetiminutovce padla jediná branka, razítko na vítězství Mladé Boleslavi dal v přesilové hře Jan Závora.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Půl minuty před koncem je ještě poslán na trestnou lavici za pozdní dohrání Jan Hašlar. Chomutov nevzdává zbraně, zkouší powerplay.
     
    59:06
    Zatím k tomu ale nemá možnost, mezitím se rozeběhla poslední minuta základní hrací doby. Boleslav zvládá kombinovat i pod velkým tlakem.
     
    58:38
    Jan Spudich naskočil zpátky do hry, Piráti jsou v plném poštu. Domácí trenér nyní možná bude uvažovat i o možnost hry bez brankáře.
     
    58:20
    Zmatky v předbrankovém prostoru Chomutova vyřešil Matyáš Bajgar, jenž hokejkou odpálil černou gumu do rohu kluziště.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:33
    Není nač čekat, domácí zkoušejí útočit i při početní nevýhodě. Alen Jurak se natlačil před osobního strážce, slabou bekhendovou střelu namířil jen do gólmana.
     
    57:14
    Mladoboleslavští dokázali znovu získat pozici v útočné třetině. Místo střel raději volí sérii přihrávek, zase s cílem podržet cenné sekundy.
     
    56:38
    Velká trhlina pro domácí v boji za smazáním dvoubrankové ztráty. Jan Spudich příliš dlouho osekával protihráče, vykoledoval si dvě minuty.
     
    56:22
    Pěknou individuální akci předvedl Jan Spudich. Sám nabruslil do útočné třetiny a z pravého kruhu vypálil příklepem těsně nad bránu.
     
    55:55
    Postavení mimo hru, do kterého se nechali chytit hokejistů domácího mužstva. Čárový rozhodčí celou situaci velmi dobře viděl.
     
    55:10
    Zajímavý lob za defenzivu hostů vymyslel Dominik Pavlák. Jenom smůla, že Filip Döring nastartoval motory příliš pozdě.
     
    54:56
    Hosté vyhráli buly, ale k zakončení nedošlo. Obránce Dominik Vacík raději vycouval z pásma, aby měl větší pole působnosti pro přesnou rozehrávku.
     
    54:14
    Zakázané uvolnění Chomutova, Bruslaři opět mohou načerpat síly na vypjatou a dramatickou koncovku. Sýkora udržel na zádech Matějku.
     
    53:45
    Boleslav drží touš v útočném pásmu, to je přesně to, co jí momentálně vyhovuje. Presink Pirátů zatím nepřináší ovoce.
     
    53:09
    Piráti určitě boj nevzdají předem. Okamžitě snížit mohl Tadeáš Svoboda, ke své smůle si dal černou gumu moc před sebe, bekhendem už nedokázal přehodit beton gólmana.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 35. Kulich (Jurak) – 19. Haas (Snášel), 25. Dlask (Závora), 53. Závora (Moravec, Dlask)


    Piráti Chomutov: Bajgar (Němeček) – Houdek (A), M. Pöschl, Ludvík, Ferbas (C), Klapka, Matějka – Králíček, Šugár, Kulich (A), Jurak, Svoboda, Benda, Spudich, J. Pöschl, Vyroubal, Pavlák, Döring.
    BK Mladá Boleslav: Šatný (Zeithaml) – Sýkora (A), Vacík, Moravec, Jasečko, Rudolph (C), Křepelka, Filip – Broš, Závora (A), Szturc, Snášel, Dlask, Půček, Mežnar, Haas, Hašlar, Šíma, Plíšek.

    Rozhodčí: Sýkora – Belko, Malý
    bahis siteleri