Třinec – Olomouc 0:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Pátek 18.12.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Utkání mezi třineckými Oceláři a Olomoucí vtěsnané termínově mezi dvě utkání národního týmu na Channel One Cupu v Moskvě je dohrávkou čtvrtého kola. Původně se měly oba týmy setkat v neděli 27. září, ale utkání se neuskutečnilo z důvodu karantény třineckého týmu, který tehdy zasáhla infekce koronaviru. Nový termín tak byl stanoven na pátek 18. prosince 2020 s úvodním buly v 17 hodin. Utkání se uskuteční před prázdnými tribunami třinecké WERK ARENY.

    Třinečtí Oceláři se s olomouckými kohouty zatím v dosavadní historii extraligových bojů střetli 31krát, 17 utkání vyhráli Třinečtí, 13 zápasů dopadlo lépe pro Olomouc a jedno utkání skončilo remízou. Na třineckém ledě je bilance 16 utkání a z pohledu domácích 9-0-0-3-4 při skóre 53:37 pro Třinec. V 17 utkání, které se mezi těmito soupeři ve městě pod Javorovým v rámci extraligových bojů odehraje, tak Třinec bude bojovat o desátou výhru.
     
    Vzájemný zápas v této sezóně

    Utkání čtvrtého kola se sice v původním termínu neuskutečnilo, nicméně Třinec se s Olomoucí už v této sezóně potkal. V rámci 17. kola Oceláři na domácím ledě nabrali brzo komfortní vedení, o které ale vlažnější hrou v prostřední třetině málem přišli. Třinečtí si nakonec utkání pohlídali a brali díky dalším dvěma brankám ve třetí části hry všechny tři body. „Ve druhé třetině jsme se herně zvedli a pomohly nám dvě přesilové hry, ve kterých jsme skórovali a měli jsme i šance v přečíslení dva na jednoho, které jsme bohužel nezakončili. Ani třetí třetina nebyla herně špatná. Celkově musím hodnotit výkon poměrně slušně, ač jsme prohráli a měl bych být naštvaný. To jsem, ale mírněji než normálně,“ glosoval tehdy solidní výkon Olomouc trenér Moták.

    13. listopadu 2020: HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)
    Branky a nahrávky: 3. Gernát (Martin Růžička, Hrňa), 8. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík), 14. M. Stránský (Martin Růžička, Jaroměřský), 55. O. Kovařčík (M. Doudera), 59. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský) – 34. Kucsera (Dujsík), 40. Tomeček (Škůrek).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí hokejisté dál surfují na úspěšné vlně. Neprohráli v normální hrací době, tedy s nulovým bodovým ziskem, ještě ani jeden zápas v této sezóně – ze všech dvaceti brali aspoň jeden bod. Naposledy si na domácím ledě vyšlápli na regionálního rivala z Ostravy, Vítkovice si z Třince odvezly tenisového kanára – 0:6! „Ve druhé třetině jsme hráli velmi pohledný hokej, kluci si za dnešní výkon vítězství zasloužili. Jednoznačně jsme si došli pro tři body, druhá a třetí třetina byl z naší strany velmi dobré. Vítězství v derby je pro nás velkou vzpruhou v náročném rozpisu soutěže,“ nebere výhru v derby na lehkou váhu kouč Varaďa a uvědomuje si důležitost výhry v prestižním utkání.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 8-0-2-0, skóre 36:19, 26 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 20 zápasů, 16-1-3-0, skóre 86:45, 53 bodů
    Bilance doma: 12 zápasů, 10-1-1-0, skóre 52:27, 33 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 33 (9+24)
    Nejlepší střelec: Matěj Stránský 17

    Poslední zápas Třince:

    15. prosince 2020: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 6. M. Stránský (Gernát, Martin Růžička), 10. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 23. O. Kovařčík (Kurovský, Kundrátek), 25. Martin Růžička (Kundrátek, P. Vrána), 37. Hrehorčák, 45. Hrňa (Gernát, M. Stránský).
     
    Z olomoucké kabiny

    Olomoučtí zatím neprožívají příliš povedenou sezónu. Předsezónní odchody, kdy z hanácké metropole odešel mimo jiné střelec Irgl do Vítkovic nebo elitní obránce Jaroměřský do týmu dnešního rivala z Třince, byly pravděpodobně pro bojovný tým příliš znatelné. Hanákům zatím ve vyrovnaném spodku tabulky patří dvanáctá příčka s jednobodovým náskokem na předposlední Zlín a tříbodovou ztrátou na osmé Pardubice. Poslední zápasy ale signalizují zlepšující se formu, když Olomouc z posledních pěti zápasů vyhrála tři, což se jí zatím od začátku sezóny nepovedlo. Úterní domácí zápas s Kometou ale další bodový zisk nepřinesl. „Jsme zklamaní. Ne z výsledku, ale z neproměňování šancí. Byl to vyrovnaný zápas, avšak produktivita nás stála body,“ viděl příčiny poslední porážky v domácím utkání s Brnem trenér Moták. A jisté má pravdu, vždyť Olomouc zatím ve 21 zápasech skórovala jen 39krát. V tomto ohledu je horší už pouze Litvínov, který dal 38 branek, ale má o utkání méně.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 4-0-1-5, skóre 20:31, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 12.
    Bilance: 21 zápasů, 6-1-2-12, skóre 39:69, 22 bodů
    Bilance venku: 11 zápasů, 3-1-1-6, skóre 23:38, 12 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Jan Káňa 11 (7+4)
    Nejlepší střelec: Jan Káňa 7

    Poslední zápas Olomouce:

    15. prosince 2020: HC Olomouc – HC Kometa Brno 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
    Branky a nahrávky: 19. Škůrek (Bambula, Švrček) – 18. Horký (Vincour, Freibergs), 22. Mueller (F. Král), 45. F. Král (Kunc), 58. Schneider.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – Bambula, J. Knotek (A), Burian (C) – Kucsera, Kolouch, J. Káňa – Pekr, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Lederer, Rožánek.
     
    Hostující trenérský tandem Tomajko – Moták dnes nepostavil obránce Vyrůbalíka, který absentuje od osmého prosince a nemohou počítat ani s dvojicí Kusko – Valský. Těmto hráčům skončilo měsíční hostování z jihu Moravy a vrátili se do sestavy Komety Brno. Na soupisce nejsou ani dlouhodobě zranění útočníci Klimek, Strapáč a Handl. V brance se dnes představí poprvé od porážky 1:6 v Mladé Boleslavi Branislav Konrád.
     
    Domácí lodivod Václav Varaďa nemůže počítat pro dnešní utkání se zdravotně indisponovanými útočníky Chmielewskim a Romanem, reprezentační povinnosti nepustí do akce nejlepšího hráče včerejšího utkání národního týmu s Finskem Lukáše Jaška a na cestě do Detroitu je Filip Zadina. Na soupisce ještě není nová brankářská akvizice Ocelářů Ondřej Kacetl, do branky se po jednozápasové absenci, kterou vyplnil čistým kontem Kořenář, vrací Štěpánek. Záda mu kryje právě brankář organizace San Jose, jenž ještě nedostal povolávací pokyn k cestě do zámoří.
     
    Dvě minuty před úvodním buly se už po ledě prohánějí hráči olomouckého týmu, za chvíli nastoupí i domácí. Oceláři dnes budou, podobně jako v každém jiném utkání proti soupeři vyznávajícímu podobné klubové barvy, hrát v černých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly mezi Petrem Vránou a Janem Knotkem dopadlo lépe pro hostujícího prvního centra.
     
    00:11
    První přerušení, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    00:24
    Doudera v tísni před brankou poslal puk mezi kruhy před Štěpánkem, ale Knotek nedokázal zakončit. Následuje zákazné uvolnění Třince.
     
    01:02
    Olomoučtí drželi Třinec chvíli v pásmu, ale k nebezpečnému zakončení nedošlo. Doudera s Gernátem nakonec situaci zvládli a pokusili se rozehrát.
     
    01:42
    Olomouc je zatím agresivní i aktivní. O útočné akce se snaží především hostující hráči.
     
    02:18
    Kundrátek v tísni dostal puk do středního pásma, kde si ho přebral Michal Kovařčík a už to vypadalo, že z toho bude přečíslení. Třinecký centr se snažil najet si na osu, ale zde byl odzbrojen.
     
    02:44
    Třinecký tlak pokračoval. Situace ale končí po střele Jaroměřského od modré, kterou Konrád viděl a bez problémů pokryl.
     
    03:27
    Čtvrtý třinecký útok drží Olomoucké v jejich pásmu, zakončil z prostoru na pravém kruhu nakonec Kurovský. Střela neměla razanci, Konrád tak neměl problém betonem puk odrazit.
     
    04:25
    První třinecká formace má tlak v útočném pásmu. Stránský proskočil na pravé straně mezi dvěma hráči a nabil na modrou Galvinšovi. Jeho střela v síti neskončila.
     
    05:05
    Třinec dál drží puk. Ve velké šanci byl mezi kruhy Kundrátek. K tomu se dostal puk po nepřesné přihrávce Marcinka na Hrňa z levé strany. Pokus třineckého obránce mířil těsně nad.
     
    05:42
    Třinec dál drží kotouč a je velmi aktivní v útočném pásmu. Šanci se snažil vymyslet Dravecký, ale nenašel přesně některého ze svých spoluhráčů.
     
    06:27
    Hraje se dlouho bez přerušení, aktivní jsou v posledních desítkách vteřin hlavně domácí. Doudera čeká za brankou, až kolegové vystřídají.
     
    06:56
    Burianova střela z jízdy z levé strany byla velmi nepřesná. Následně puk za brankou sbírá Musil.
     
    07:27
    Další aktivita domácí čtvrté formace končí za brankou a následně se k velké jízdě projel po pravém křídle útočník hostí Káňa. Přešel v kritickém okamžiku domácího obránce, ale vylámal si zuby na Štěpánkovi. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    07:32
    Dujsík si po vyhraném buly Koloucha sebral puk na modré čáře, našel dobrou pozici a vypálil na Štěpánka. Domácí gólman nemohl vidět, ale instinktivním zákrokem puk odrazil nad branku.
     
    08:22
    Plynulá hra pokračuje. Olomouc se pokusila opět zvýšit obrátky a domácí naopak se snaží o to, co nejrychleji vyndávat puky z vlastního pásma.
     
    08:31
    Přerušení a vhazování před Štěpánkem po odraženém puku do ochranné sítě.
     
    09:05
    Druhý domácí útok podržel hosty v jejich pásmu. Nakonec Dravecký nabil na vrcholu kruhu stojícímu Hrňovi a jeho střela z první měla parametry, ale olízla pouze boční síť.
     
    09:36
    Po Švrčkově nahození od modré Štěpánek puk odrazil do ochranné sítě. Vhazování před třineckou brankou.
     
    09:47
    Bratři Kovařčíkovi se teď vystavili do postavení mimo hru při přechodu do útočného pásma.
     
    10:01
    Douderovo nahození od modré se snažil tečovat Michal Kovařčík, ale puk mířil mimo. Následně Doudera nahazoval z levé strany a tentokrát Konrád puk viděl.
     
    10:10
    První vyloučení v utkání. Za vzájemné pošťuchování za brankou Olomouce jsou vykázáni na dvě minuty Patrik Hrehorčák (TRI) a Jan Švrček (OLO). Pokračujeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    11:18
    Olomouc rozjíždí útočnou akci poté, co třinecká skončila za brankou, kam puk zavezl Galvinš.
     
    11:48
    Ondrušek vyhodil puk z vlastního pásma až za třineckou branku. Je z toho zakázané uvolnění Mory a vhazování před Konrádem.
     
    12:13
    Třinečtí si teď několikrát vyměňovali v útočném pásmu puk, nakonec střílel od modré Doudera, ale trefil pouze prvního soupeře před sebou. Následně oba vyloučení hráči skočili zpět na led.
     
    13:07
    Nahodil byl na dobrém místě na levém kruhu, ale jeho střela pouze vytloukla bloky exolomouckého obránce ve službách Ocelářů Jaroměřského.
     
    13:36
    Stránský získal na modré puk, poslal jej do rohu na Martina Růžičku, který zkoušel okamžitě hledat před brankou Vránu. Nicméně puk byl příliš prudký na to, aby jej domácí kapitán nasměroval do olomoucké branky.
     
    14:39
    Domácí se pokoušeli o založení útočné akce, ale z vlastní modré poslal puk za branku Štěpánka obránce Mory. Vhazování před Konrádem.
     
    15:20
    Domácí teď drží puk a snaží se najít možnost na nějakou kloudnou ofenzivní akci. Olomouci se daří šikovně puky odrážet do středního pásma a nutit Třinec k další aktivitě.
     
    16:11
    Třinečtí dlouho drželi puk v obranném pásmu Olomouce, ale vše končí po vysoké Musilově střele. Ta se odrazila pravděpodobně bez žádného dalšího přispění do ochranné sítě. Vhazuje se v neutrální zóně.
     
    16:41
    Po rychlé výměně puku střílel od modré čáry Valenta, ale do jeho střely vložil hůl Doudera. Vhazuje se před Štěpánkem.
     
    17:16
    Domácím teď dělali hostující útočníci problémy, ale nakonec díky kreativitě Kundrátka s Jaroměřským dokázali vyvézt puk do útoku. Zde se rýsovala zajímavá pozice pro Draveckého, ale přeskočil mu puk.
     
    17:57
    Výborná pozice pro Hrehročáka! Ten byl úplně sám před olomouckou brankou a puk mu do tohoto místa poslal od levého hrazení Marcinko. Šlo o vysoký kotouč a Hrehorčák měl těžkou pozici na trefení puku.
     
    18:26
    Růžička vybojoval puk za brankou, kde byl – zdálo se – lehce potažen. Přes Douderu se dostal puk na Gernáta, který z první pálil od modré. Spolu se střelou slovenského beka přišla píšťalka, která přerušila hru kvůli postavení útočícího Oceláře v brankovišti.
     
    18:53
    Přerušená hra během aktivity Ocelářů v útočném pásmu. V útočném pásmu Olomouce totiž zůstal ležet po střetu s Gernátem Kolouch. Za pomocí spoluhráčů již odjíždí na hráčskou lavici hostů.
     
    19:40
    Lepený třinecký útok složený z hráčů různých formací teď držel Olomouc v útočném pásmu. Kundrátek se na modré dostal k puku, poslal jej do strany na Jaroměřského. Obránce domácích nacentroval puk do brankoviště, kde hrozil odraz od brusle do branky.
     
    19:58
    Poslední vhazování první třetiny po icingu hostů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí, k vidění v Třinci zatím nebyla žádná branka. Hra byla velice plynulá, nabídla minimum přerušení, žádnou přesilovku, pouze společný trest dvou hráčů. Plynulost hry a nasazení jsou také jediným pozitivem první třetiny. Moc velkých šancí úvodní dvacetiminutovka nenabídla, skórovat se nepodařilo ani jedné straně, mírně aktivnější byli domácí hráči.
     
    Utkání bude pokračovat druhou třetinou od 17:45.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku – 12:8
    Střely mimo – 7:2
    Zblokované střely – 6:3
    Hity – 3:3
    Vhazování – 5:13
     
    Schyluje se k začátku druhé třetiny. Oba týmy již krouží na ledové ploše a za tři čtvrtě minuty pokračujeme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Hrajeme! Úvodní buly druhé třetiny skončilo tak nějak remízou...
     
    20:34
    Třinečtí se snažili o útočnou aktivitu, ale skončili v útočném rohu. Následně se Olomouc při přechodu do útočného pásma provinila ofsajdem.
     
    21:13
    Zatím je to trochu šavlovaná a přetahovaná. Až po zhruba půlminutce v útočném pásmu byl Třinec schopen vytvořit střeleckou pozici. Hrňa to ale z levé strany neměl kam procpat.
     
    21:55
    Olesz akutní situaci ve vlastním pásmu řešil vyhozením přes všechny čáry. Vhazuje se před Konrádem.
     
    22:08
    Hrehorčák si najížděl do střelecké pozice na osu kluziště, ale puk minul. Následně Kucsera vyvezl kotouč za červenou čáru a šel střídat.
     
    22:29
    Pekr dostal pěknou průnikovou přihrávku na pravé křídlo a měl dost prostoru k zakončení. Jeho střela z jízdy těsně minula pravou tyčku Štěpánkovy branky.
     
    23:09
    Gernát ve středním pásmu odrazem o mantinel vysunul Kurovského, který po vjetí do útočného pásma chtěl svému kolegovi přihrávku vrátit, ale odrazem o brusli soupeře sám svůj tým zbavil šance na zakončení.
     
    23:23
    Po icingu hostů se hra vrací ke Konrádově brance.
     
    23:54
    První třinecká formace se v útočném pásmu kombinací dostala z úzkých, ale zatím se do zakončení nedostala.
     
    24:26
    Třinečtí se nakonec postupnou kombinací do zakončení dostali. Stránský dával do předbrankového prostoru na Růžičku, který byl při zakončení faulován Vilémem Burianem (OLO). Teprve v pětadvacáté minutě tak vidíme první přesilovku utkání.
     
    25:00
    Třinečtí od úvodního vhazování drží puk na holích v útočném pásmu a snaží se najít kombinaci k zakončení.
     
    25:21
    Nepodařilo se to. Hosté vyhazují puk k Štěpánkovi a domácí jdou neúspěšně střídat.
     
    25:49
    Růžička nahrál na osu kluziště na bombu z první Gernátovi. Rána slovenského beka se otřela o tyčku Konrádovy branky.
     
    26:16
    Po velkém tlaku první třinecké přesilovky se hosté osvobozují.
     
    26:30
    Hosté jsou kompletní, první přesilovce domácích se ubránili. Následně střílí z levé strany Veselý, Konrád chytá a přerušuje hru.
     
    26:54
    Dlouho byl puk zašlápnutý u levého mantinelu v olomouckém obranném pásmu. Nakonec s kotoučem na holi vyjel Ostřížek a poslal jej na zakázané uvolnění.
     
    26:59
    Další icing opět vrací hru do olomouckého obranného pásma.
     
    27:21
    Tomeček od pravého mantinelu nahodil puk do Štěpánkova brankoviště. Domácí gólman nadvakrát puk přikryl a přerušil hru. Po čase se bude vhazovat u jeho branky.
     
    27:51
    Bratři Kovařčíkovi ve středním pásmu získali puk a rychle otočili směr hry na olomouckou bránu. Michal z pravé strany následně v situaci dva na jednoho dával na osu bratru Ondřejovi, tomu ale puk přeskočil hůl.
     
    28:27
    Kundrátek nabil od mantinelu na pravý kruh Stránskému, který zkusil hned zakončit. Neměl ale moc prostoru a jeho střela byla zblokována.
     
    28:47
    Po dalším zakázaném uvolnění se hra vrací do útočného pásma domácích.
     
    29:05
    Teď domácí první formace několikrát získala puk a vypadalo to, že se rychlou kombinací dostanou do výhody. Olomoučtí ale rychle přistupují a nedávají nejsilnější třinecké zbrani zakončit.
     
    29:30
    Puk na třinecké střídačce. Vhazování ve středním pásmu.
     
    29:49
    Třinečtí propadli v útočném pásmu a hosté se dostali do úniku tři na jednoho. Puk dostal do situace sám na Štěpánka obránce Valenta, ale jeho zakončení se odrazilo od tyče ven!
     
    30:09
    Bude se vylučovat. Tentokrát je vyloučeným hráčem domácí hokejista. Daniel Kurovský (TRI) neochotně míří na trestnou lavici. K němu si přisedl ještě David Musil (TRI). Až dle hlášení jsem rozklíčoval, že Musil šel ven za hákování a Kurovský za podrážení. Olomouc tak bude hrát dvě minuty přesilovku pět na tři.
     
    30:27
    Hosté tak mají obrovskou šanci otevřít skóre. První přerušení po 18 sekundách poté, co Štěpánek přikryl puk.
     
    30:48
    Domácí teď dvakrát po sobě vyhodili puk až za Konráda a šetří tím trochu času.
     
    31:09
    Minuta pryč a hosté zatím více času strávili mimo útočné pásmo.
     
    31:59
    Hosté zatím hrají přesilovku katastrofálně. Posouvají si puk po obvodu a ne a ne se odhodlat ke střele. A pokud ta přijde, tak pouze vyklepe třinecké bloky. Nebezpečné střely poslal na třineckou branku Jan Káňa, první mířila vedle a po druhé třinecký brankář přerušuje.
     
    32:04
    Ondrušek z pravého kruhu vyzkoušel pozornost Štěpánka, který zakročil, ale puk mu z lapačky vypadl.
     
    32:35
    Třinečtí jsou kompletní. Ubránili se nakonec bez dramatických problémů přesilovce Olomouce pět na tři. Gernát si vynutil navíc faul, Oceláři hrají ve výhodě.
     
    33:09
    Růžičkova nepřesná přihrávka od modré nakonec končí dlouhou výhodu domácího týmu. Po komerční přestávce bude hra pokračovat přesilovkou domácích. Za hákování je vyloučen Petr Kolouch (OLO).
     
    33:22
    Gernátova střela od modré ohrozila Konráda, ale hosté se nakonec osvobozují.
     
    33:51
    Třinečtí se teď trochu zahánění a musejí hrát ve vlastním pásmu.
     
    34:09
    Hrňa zavezl puk do útočného pásma, dal na vedle najíždějícího Vránu, který poslal puk na Konráda. Domácí aspoň vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    34:50
    Michal Kovařčík střílel z pravé strany, ale jeho střela byla zblokována. Následně Olesz vyhazuje a sám se snaží dojet vyhozený puk.
     
    35:02
    Ani Třinečtí nezazářili v přesilové hře. Po ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    35:49
    Třinečtí jsou v útočném pásmu, ale zatím to vozí spíše po mantinelech. Žádná střela, natož vyložená šance.
     
    36:49
    Čtvrtá třinecká formace si svou aktivitou vynutila faul. Třetí přesilovka Ocelářů ve druhé třetině.
     
    36:53
    Za podrážení Veselého za Konrádovou brankou je vyloučen David Škůrek (OLO).
     
    37:26
    Domácí tlačili, ale nakonec Knotek předstoupil Růžičku, získal puk a vyhodil.
     
    38:13
    Třinečtí drželi puk v pásmu, pokusili se o střelbu, ale neúspěšně. Nakonec získal puk Olesz a opět vyhodil.
     
    38:56
    Nepěkný moment na třineckém ledě. Už na konci třinecké přesilovky se ještě do zakončení snažil prošavlovat Ondřej Kovařčík. Zároveň se snažil puk získat a vyhodit olomoucký obránce Tomáš Dujsík, puk však netrefil a zasáhl Kovařčíka do obličeje. Domácí útočník se okamžitě skácel k ledu. Zatímco rozhodčí řešili výši trestu pro hostujícího hráče, ledaři musejí uklidit krvavé skvrny, které bohužel po třineckém útočníkovi zůstaly.
     
    39:09
    Po rychlé kombinaci domácích se snažil Růžička z levé strany najít před brankou Stránského. Následně v rohu ztratil puk Hrňa a hosté vyhazují.
     
    39:49
    Stránský u pravé Konrádovy tyče dostal puk od Růžičky. Snažil se zadovkou najít nějakého spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani po druhé třetině toho není tolik k hodnocení. Na rozdíl od první dvacetiminutovky byly k vidění přesilovky. Domácí nevyužili hned tři a část čtvrté, přičemž nejnebezpečněji vypadala pravděpodobně hned ta první. Oceláři ale budou ještě v početní výhodě pokračovat ve třetí třetině, když Dujsík za vysokou hůl vyfasoval na konci prostřední dvacetiminutovky čtyřminutový trest. Olomouc zato nevyužila hned dvě minuty přesilovky proti třem v kuse! Navíc ani nevymyslela zakončení, které by mělo nebezpečné parametry.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:37.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 20:15
    Střely mimo – 9:6
    Zblokované střely – 13:5
    Hity – 6:7
    Vhazování – 17:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třinec má ještě bez čtyř sekund tři minuty početní výhody pět na čtyři.
     
    40:49
    Domácí vytvořili velký tlak, pomohla tomu i Burianova zlomená hůl. Hlavně Gernátovy střely vyvolaly pohotovost před Konrádovou brankou.
     
    41:11
    Gernátova střela od modré z první z pravé strany nadělala Konrádovi potíže. Slovenský brankář puk vyrazil již z pokleku.
     
    41:49
    Kundrátek našel křížně na pravé straně Michalovi Kovařčíkovi, ale jeho rychlý pas na kolegu před brankou se od brusle soupeře odrazil mimo.
     
    42:25
    Poslední půlminuta oslabení Olomouce. Třinečtí musejí zakládat útočnou akci zpoza vlastní branky.
     
    43:01
    Ani Třinečtí nevyužili přesilovku. Ještě v samotném závěru to zkoušel individuálně Stránský, ale nedostal se přes tři protihráče.
     
    43:38
    Pekr zavezl puk do útočného pásma, ale tam skončil. Hrehorčák získal puk a snaží se s kolegy rozehrát.
     
    44:14
    Doudera nahazoval od modré a Hrehorčák před Konrádem šikovně tečoval do protipohybu brankáře Konráda. Slovenský gólman v brance Olomouce uspěl zákrokem betonem.
     
    44:56
    Čtvrtý třinecký útok dnes hýří aktivitou. Hosté šli střídat a Jaroměřský rychle obrátil hru. Puk dostal na levou stranu do jízdy Kofroň a jeho střelu musel odrazit Konrád.
     
    45:48
    Kucsera si projel do zakončení až z vlastního pásma, ale jeho střelu zvedl nad branku Jaroměřský.
     
    45:54
    Valentova střela od modré byla tečovaná, Štěpánkovi nadělala problémy. Nakonec domácí brankář přerušuje hru.
     
    46:45
    Sledujeme dost nepřesností na obou stranách. Hosté se snaží, pokud jsou v pásmu, o střelbu ihned a ideálně tak, aby brankář Štěpánek neviděl. Domácí naopak spoléhají na kombinaci, ale také neúspěšně.
     
    47:24
    Dravecký dostal puk do jízdy a měl na pravé straně trochu víc prostoru. Zkoušel střílet na Konráda příklepem, ale do rány mu vložil hůl Pekr.
     
    48:02
    Stránský vjel s pukem na holi do pásma a snažil se uvolnit ke střele. Jeho pokus odrazil Konrád holí nad sebe.
     
    48:11
    Po delší době přerušení. Po zakázaném uvolnění Olomouce se bude vhazovat před Konrádem.
     
    49:00
    První třinecký útok je v pásmu, ale všichni hráči jsou dobře pokrytí. Hostující obrana nedává žádnou možnost na kloudnou přihrávku do zakončení.
     
    49:39
    Martin Růžička (TRI) na modré čáře trefil nohy Ostřížka, který mu následně ujel. Domácí forvard jej zastavil holí a dostává za to dvě minuty. Třineckému útočníkovi se výrok rozhodčích nelíbí a vyčinil za to olomouckému hráči. Na trestu pro domácí to nic nemění. Následně po komerční přestávce přesilovka Mory.
     
    49:50
    Marcinko ztratil přilbu a musel na střídačku. Ondrušek od modré si popojel ke střele, která se ale odrazila mimo třineckou branku.
     
    50:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí přesilovku využívají a necelých deset minut před koncem otevírají skóre! Střelu z první z levého kruhu ještě Štěpánek vyrazil, ale pouze před sebe, odkud skóroval za jeho záda JAN KNOTEK. Asistence: Lukáš Kucsera, Jan Káňa. Stav utkání 0:1.
    50:05 Jan KNOTEK - 0:1
     
    50:40
    Domácí jsou v útočném pásmu a snaží se najít odpověď na úvodní gól zápasu.
     
    51:00
    Michal Kovařčík sjel s pukem ze středu útočného pásma obloukem až do brankoviště, ale tam bylo příliš těsno. Zakončit nedokázal.
     
    51:46
    Gernát si na vlastní modré holí ze vzduchu sklepl puk kolem Jana Bambuly (OLO), který mu nechal v cestě koleno a srazil jej k zemi. Pravačky obou rozhodčích vystřelily k nebi, Třinec má šanci zápas srovnat.
     
    52:08
    Po Kundrátkově nepovedené střele šavlovačka před odkrytou olomouckou brankou. Konrád byl na ledě a po puku se neúspěšně natahoval Marcinko a Michal Kovařčík.
     
    52:41
    Třinec bude hrát 65 sekund pět na tři. Těžko si představit větší šanci, jak zápas vyrovnat. Jan Švrček (OLO) zahákoval najíždějícího Stránského a oslabuje tak svůj tým do tří.
     
    53:24
    Třinec drží pásmo i puk, ale chybí střelba. Nakonec přihrávku sebral Burian a vyhazuje do obranného pásma Ocelářů.
     
    53:58
    Růžička pálil z první, ale zlomil při tom hůl. Vznikla z toho mela před Konrádem, ale Olomoučtí nakonec dokázali puk vyhodit. Navíc se už vrátil na led Bambula a Moře se dýchá lépe.
     
    54:47
    Hosté jsou kompletní a Třinec opět útočí do plných.
     
    54:50
    Konrád sebral do lapačky Douderovo vysoké nahození ze středního pásma a přerušuje hru. Třinečtí teď budou v poslední komerční přestávce přemýšlet, jak najít klíč na olomouckou obranu.
     
    55:24
    Další přesilovka pro domácí. Po napadení pravděpodobně Hrehorčáka v předbrankovém prostoru je vyloučen David Ostřížek (TRI).
     
    55:45
    Burian s Knotkem pošetřili pro Olomouc trochu času, ale na druhé straně vznikl prostor pro Růžičku. Jeho střelu příklepem z pravého kruhu Konrád odrazil betonem.
     
    56:01
    Konrád sebral ze vzduchu odražený puk a zařídil další vhazování před jeho brankou.
     
    56:25
    Olomouckým se teď daří neutralizovat třinecký tlak a vyhazují do obranného pásma Ocelářů.
     
    56:45
    Olomoucká obrana vyhodila puk z vlastního pásma mezi střídačky. Další vhazování před Konrádem.
     
    57:25
    Michal Kovařčík z pravé strany na konci přesilovky Ocelářů dvakrát nebezpečně střílel, především první střele chybělo pár centimetrů.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Další třinecký útok přerušuje ofsajd.
     
    58:38
    Jakub Štěpánek vybruslil na hráčskou lavici a Třinec je v útočném pásmu v šesti.
     
    59:09
    Gernátova rána od modré z první prolétla kolem levé Konrádovy tyče. Následně se snažil zpoza branky nahrnout puk do brankoviště Stránský.
     
    59:09
    Oceláři si vybírají time out.
     
    59:10
    Třinec vyhrál buly, ale puk byl prudký a dostal se až do třineckého obranného pásma.
     
    59:27
    Oceláři se při přechodu do útočného pásma provinili ofsajdem a čas se jim krátí.
     
    59:43
    Olomoučtí opět vyhodili. Puk se nakonec došoural až za brankovou čáru a je z toho zakázané uvolnění.
     
    59:50
    Přihrávka rukou Gernáta Hrňovi přesunuje hru do středního pásma a velmi pravděpodobně bere Ocelářům poslední naděje na vyrovnání dnešního utkání.
     
    59:57
    Ještě uvidíme vyloučení na olomoucké straně. Rozhodčí šli konzultovat s videorozhodčím, kolik času zbývalo při přerušení, protože časomíra na kostce nad ledem doběhla do konce.
     
    59:59
    Tak nakonec jedna vteřina zbývá Ocelářům na vyrovnání. To je dost málo času i na to, že se vhazuje v olomouckém obranném pásmu. Vyloučen je za podrážení Jan Švrček (OLO).
     
    Konec zápasu.
     
    Není překvapení, že se to nepovedlo, toho času bylo skutečně dost málo. Olomoučtí uhájili nejtěsnější náskok a jako první tým v této sezóně porážejí Oceláře v normální hrací době. Utkání nakonec rozhodla přesilovka Mory, kterou deset minut před koncem využil Jan Knotek. Domácí své početní výhody nevyužili, a tak dnes odcházejí s prázdnou.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku – 34:22
    Střely mimo – 13:7
    Zblokované střely – 20:8
    Hity – 9:10
    Vhazování – 29:27
     
    Absence hokeje z třinecké WERK ARENY nebude příliš dlouhá. Již v pondělí 21. prosince se přihlásíme od netradičních 14:20, kdy se hraje utkání 28. kola mezi třineckými Oceláři a karlovarskou Energií. Do té doby se mějte pěkně! (19:15:09)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 51. J. Knotek (Kucsera, J. Káňa)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – Bambula, J. Knotek (A), Burian (C) – Kucsera, Kolouch, J. Káňa – Pekr, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Lederer, Rožánek
    thejrc.org