Přerov – Slavia 4:2 (kon.) | Kolín – Kadaň 2:3 (kon.) | Šumperk – Benátky n/J 2:3 (kon.)
Frýdek-M. – Kladno 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
3:5 (2:2, 0:1, 1:2)
Rytíři Kladno
Sobota 10.10.2020, 17:10 • ZS Frýdek-Místek • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Ten se od pondělního dne na minimálně dva týdny odmlčí, kvůli vládním nařízením totiž dojde k přerušení všech profesionálních i amatérských soutěží. Dnes tak uvidíme duel mezi týmy HC Frýdek-Místek a Rytíři Kladno v rámci Chance ligy.
     
    HC Frýdek-Místek

    Hokejisté Frýdku-Místku sehráli zatím šest duelů a v tabulce se nacházejí na jedenáctém místě se ziskem devíti bodů. Ty nasbírali za tři výhry a třikrát pak prohráli. Po prohře 0:5 v Šumperku nebodovali ani na domácím ledě, když minulý týden prohráli 3:5 s nováčkem z Vrchlabí. Dnes by rádi tyto dvě prohry odčinili a pokusí se konečně zase bodovat. Nebudou to mít ale vůbec jednoduché. Hosté z Kladna prahnou po skalpu svého soupeře.

    Nejproduktivnější hráči

    Ondrej Šedivý 4+5
    Radek Veselý 6+1
    Milan Mikulík 3+3
     
    Rytíři Kladno

    Hosté jsou na tom o něco lépe, když jsou zatím na sedmém místě. Po sedmi odehraných utkáních mají na svém kontě dvanáct bodů a po pádu z extraligy by v probíhající sezóně rádi slavili postup zpět mezi elitu, ale sami ví, že je nic snadného nečeká. Naposledy se kladenským Rytířům dařilo, když doma vyhráli těsně 3:2 nad Přerovem.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Pitule 4+4
    Tomáš Plekanec 4+4
    Tomáš Guman 2+5
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v rámci sezóny 2018/2019, a sice čtyřikrát. Třikrát zvítězilo Kladno a jednou pak Frýdek-Místek. Na konci tohoto ročníku Chance ligy pak Rytíři postoupili do extraligy, aby se za rok vraceli zase zpět do druhé nejvyšší tuzemské soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Suchánek (N. Malík) – Haman, Husák, J. Michálek, Zahradníček, Hrachovský, Z. Malík, J. Adámek – Šedivý, Mikulík (C), Kaukič – Klimša (A), R. Veselý, Tomi – Martynek (A), Peterek, Raška – Przybyla, Stuchlík, Matiaško.

    Rytíři Kladno: Košarišťan (Novotný) – Kehar (A), Zelingr, L. Doudera, Frye, Barinka, Mikliš, Ticháček – Kubík, Plekanec (C), Melka – Hlava, Filip, Račuk (A) – Guman, Pitule, Bílek – Š. Bláha, Šapovaliv, Hajný.

    Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zídek, Kleprlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Kladenští jsou u kotouče a už se stěhují před branku Frýdku-Místku a pokusí se o první útok zápasu.
     
    00:29
    Ovšem nakonec z toho nic nebylo a je z toho zakázané uvolnění a vše se stěhuje před Andreje Košarišťana. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    00:59
    Po zisku puku se Rytíři opět natlačili před branku Tomáše Suchánka, který nemusel opět vůbec zasahovat. Podruhé už ale ano, když zastavil pokus Nicolase Hlavy.
     
    01:34
    Jonáš Peterek se dostal na pravý kruh a jen ho nahodil na Andreje Košarištana, pro kterého nebyl problém kotouč ukrýt do lapačky. Následně pak hru zastavil a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    01:50
    Domácí se usadili v kladenském teritoriu, kde chvíli kombinovali, ale nakonec se sami vykázali ven a do akce tak velmi rychle míří znovu celek z Kladna.
     
    02:40
    Tomáš Plekanec číhal před Tomášem Suchánkem, ale nedostal přihrávku. Po chvilce pak střílel Antonín Melka, ale mezi tři tyče se jeho pokus nevešel.
     
    03:27
    Jiří Ticháček ohrozil Tomáše Suchánka, který jeho svižnou střelu z levé strany lapil do své lapačky a opět je hra zastavena.
     
    03:56
    Marek Račuk svižnou ránou znovu vyzkoušel pozornost Tomáše Suchánka, jenž vytěsnil touš do rohu. Nicméně stále je před jeho klecí nebezpečno.
     
    05:09
    Adam Raška, jenž byl v týdnu draftován týmem z NHL San Jose Sharks, se nyní dostal ke střele a jeho pokus pak zastavil Andrej Košarišťan a nepustil tak domácí do vedení.
     
    05:52
    Lukáš Doudera číhal na přihrávku na modrou čáru, ale nakonec tomu tak nebylo a hosté přišli o pásmo. Na druhou stranu tak míří agilní domácí celek.
     
    06:35
    Matyáš Filip šikovně tečoval těsně před Suchánkem pokus z levého kruhu, ale brankář Frýdku-Místku si poradil a sklapnutím svých betonů si připsal další zákrok a zároveň i hru přerušil.
     
    06:35
    A také následuje komerční přestávka.
     
    07:02
    Mela před Suchánkovou klecí a hosté nakonec propasírovali puk za jeho záda, ale sudí okamžitě rozpažuje, jelikož to bylo už po hvizdu a v přerušené hře.
     
    07:38
    Marek Račuk střílel skrze obranu domácích, ale jeho pokus zastavil znovu pozorný Tomáše Suchánek a domácí dostávají puk ze svého obranného pásma.
     
    08:13
    Tomáš Guman se prokličkoval do útočného pásma a vyslal na brankáře Frýdku-Místku nebezpečný projektil, který ale končí mimo ohrožení jeho klece.
     
    08:49
    Ondřej Mikliš nepřesně mířil z levého kruhu a na druhé straně pak prověřil Andreje Košarištana Ondrej Šedivý a hostující brankář zavřel svou bránu a neinkasoval.
     
    09:20
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dan Przybyla.
     
    09:49
    Hosté se zatím nedostali do přesilovkového zámku a domácí jim sebrali puk, který okamžitě odpálili až před branku Kladna. Hosté tak musejí zakládat svou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    10:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Početní výhodu hosté využívají a ujímají se vedení. Tomáš Plekanec počkal na vrcholu pravého kruhu a poslal pak kotouč na druhou stranu, kde střelou z první prostřelil Suchánka ZACHARY FRYE – 0:1. Asistence: Tomáš Plekanec.
    10:29 Zachary FRYE - 0:1
     
    10:48
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    No ale hostům radost z vedoucí branky příliš dlouho nevydržela a o chvilku později je vyrovnáno. Milan Mikulík dostal puk těsně před Andreje Košarišťana a ONDREJ ŠEDIVÝ se zblízka nemýlil – 1:1. Asistence: Milan Mikulík.
    10:48 Ondrej ŠEDIVÝ - 1:1
     
    12:27
    Začíná se tak znovu od začátku a hned do další akce se tlačí nabuzený Frýdek-Místek.
     
    12:53
    Adam Kubík naslepo hledal Tomáše Plekance, ten ale na levé straně kotouč minul a následně pak míří znovu dopředu frýdeckomístečtí hokejisté.
     
    13:50
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    V signalizované výhodě, kdy byl faulován ONDREJ ŠEDIVÝ, si sám Šedivý sebral puk, nabruslil si na pravý kruh, odkud skrze obranu Kladna vystřelil k protější tyči a na jeho pokus byl Andrej Košarištan krátký – 2:1. Bez asistence.
    13:50 Ondrej ŠEDIVÝ - 2:1
     
    14:38
    Domácí celek je na koni a po vedoucí brance se dostal znovu do akce před Andrejem Košarišťanem, avšak hostující gólman zakročil a poté raději hru přerušil.
     
    14:57
    Štěpán Bláha poslal přihrávku na Jiřího Ticháčka, jenž poslal z levého kruhu pozdrav na Tomáše Suchánka, ale ten holí kotouč srazil vedle své branky.
     
    15:53
    Michal Barinka sice zachytil skákavý puk před klecí Frýdku-Místku, ale ten mu nesedl a nemohl tedy vystřelit. Filip ale už vystřelil zblízka a do akce musel Suchánek a zapsal další důležitý zákrok.
     
    16:49
    Marek Račuk nahodil puk z levého kruhu směrem na Suchánka, který ale neměl problém ho zachytit.
     
    17:37
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Milan Mikulík – 2 min., faul loktem).
     
    18:13
    Tomáš Plekanec naznačil střelu a poté poslal tahem puk na Adama Kubíka, který okamžitě pálil, ale proti byl další zákrok brankáře Tomáše Suchánka, po kterém je hra zastavena.
     
    18:31
    Trma-vrma před Tomášem Suchánkem. Jeho jmenovec Plekanec pálil a orazítkoval tyč jeho branky. Ten se záhy odrazil k brankové čáře, kde ho pak brankář domácích ukryl!
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Hosté využívají přesilovou hru a opět se bude začínat odznovu. Guman pálil na Suchánka, kotouč se odrazil před TOMÁŠE PITULEHO a ten ho poté přiťukl a dostal do odkryté klece – 2:2. Asistence: Tomáš Guman a Marek Račuk.
    19:16 Tomáš PITULE - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Nejprve se do vedení dostali hosté, když se mezi tři tyče prosadil Zachary Frye. Kladenští se ale radovali pouze krátkou chvíli. Záhy totiž vyrovnal Ondrej Šedivý a stejný hráč pak i strhl vedení na stranu Frýdku-Místku. Jenže v samotném závěru prvního dějství potrestal vyloučení domácího hráče Tomáš Pitule a do druhé třetiny se tak půjde za nerozhodného stavu. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství, které začne přibližně v 18:06.
     
    Střely na branku: 7 – 18
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Hned na začátku druhé třetiny prověřil Andreje Košarišťana Lukáš Kaukič, ale hostující brankář si poradil a jeho pokus okamžitě zneškodnil.
     
    20:53
    Další pokus domácích končí vysoko nad brankou Kladna a to hned získalo puk. Ovšem před Tomášem Suchánkem neuspělo.
     
    21:46
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., hákování).
     
    21:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Michal Barinka – 2 min., podrážení).
     
    22:42
    Domácí hrají dlouhou přesilovku pět na tři, ale zatím se jim nedaří ji využít. Hosté se zatím velmi dobře brání a odpalují puky mimo.
     
    23:09
    Další osvobození Rytířů a ti tak šetří další cenné vteřiny z oslabení a jdou střídat.
     
    23:46
    Kladno je ve čtyřech a to nejhorší má za sebou.
     
    23:57
    A nyní už jsou kladenští Rytíři v plném počtu.
     
    24:39
    Tomáš Pitule se coby útočník zapojil do obranné hry a pomohl proti střele soupeře kotouč před odkrytou klecí Kladna vyhodit do bezpečí a Rytíři pak mohou jít do akce.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Hajný – 5 min. + osobní trest do konce utkání, faul kolenem).
     
    25:56
    Domácí hráči mají k dispozici dlouhou přesilovou hru, která bude trvat pět minut. Mají tedy možnost strhnout vedení na svou stranu.
     
    26:28
    Po závaru před kladenskou brankou získali puk hosté a obrana Kladna ho pak poslala až před brankáře Tomáše Suchánka.
     
    27:04
    Rostislav Martynek se zjevil těsně před Andrejem Košarišťanem a sklepl puk po střele spoluhráče. Brankář Kladna ale skvěle zakročil a v těžké chvíli svůj tým podržel.
     
    27:28
    Milan Mikulík dostal nabito od Husáka na pravý kruh, ale jeho pokus srazila obrana Kladna mimo. A hosté se záhy osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Lukáš Kaukič – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Zachary Frye – 2 min., hrubost).
     
    28:25
    Filip Haman s levé strany střílel ke vzdálenější tyči, ale kotouč kolem ní jen prosvištěl. Následně pak se kladenští Rytíři opět osvobozují.
     
    29:31
    Patrik Husák pálil z prostoru mezi kruhy na branku Andreje Košarišťana a jeho pokus pak hostující brankář zastavil a znovu drží Rytíře. Hra je pozastavena a vhazovat se bude po pravici slovenského brankáře ve službách Středočechů.
     
    29:50
    Martin Kehar vypíchl puk soupeři u modré čáry a poté se hosté dostali do šance ve vlastním oslabení, ale Tomáš Plekanec nenamířil touš za záda Suchánka.
     
    30:26
    Hosté jsou v plném počtu a znovu zvládli těžké chvíle. Ubráněná dlouhá přesilovka domácích pět na tři a poté i pětiminutové oslabení, tohle může být pro Kladno výhodou.
     
    31:13
    Následuje další komerční přestávka.
     
    31:26
    Vítězslav Bílek objel branku Frýdku-Místku, ale poté se nedostal k zakončení před Tomášem Suchánkem. Vše má pod kontrolou právě domácí brankář a hra je přerušena.
     
    32:57
    Domácí vybojovali puk v obranném pásmu a snažili se otočit hru. Ale nakonec došlo k faulu domácího hráče a Kladno si zahraje přesilovou hru.
     
    32:57
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Patrik Husák – 2 min., podrážení).
     
    33:09
    Nicolas Hlava se snažil zužitkovat zadovku od spoluhráče a poté vystřelil, ale jeho pokus byl obranou Frýdku-Místku zastaven.
     
    33:44
    Antonín Melka pálil z vrcholu kruhů a i jeho rána byla sražena do bezpečí. Následně pak se domácí celek dostal na kotouč a vyhodil ho až před Andreje Košarišťana.
     
    34:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři jdou podruhé v utkání do vedení. V přesilové hře se ranou od modré čáry prosadil ZACHARY FRYE a stejně jako domácí Šedivý je dnes dvougólovým střelcem a má zaděláno na hattrick – 2:3. Asistence: Tomáš Guman a Marek Račuk.
    34:30 Zachary FRYE - 2:3
     
    36:04
    Aktivita hostů se po vedoucí brance zase o něco zvýšila a Doudera se dostal ke střele od modré čáry, ale proti byl Tomáš Suchánek.
     
    36:14
    Adam Kubík se nedostal do zakončení před Tomášem Suchánkem a narodila se rychlá akce Frýdku-Místku. Adam Raška pak zasekl puk a vyslal nebezpečnou střelu, která končí mimo.
     
    37:06
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matyáš Filip.
     
    37:37
    Tomáš Plekanec poslal puk na Antonína Melku, který ve vlastním oslabení střílel z levé strany, ale kotouč za záda Tomáše Suchánka nedostal.
     
    38:18
    Kladno získalo puk a okamžitě ho posílá až před branku domácího celku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Hosté další oslabení zvládli bez úhony a jsou v plném počtu.
     
    39:45
    Hosté jsou u puku a z vlastního obranného pásma se snaží projít do další akce, patrně své poslední v této části hry. Druhá třetina se už totiž blíží ke svému finiši.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní měli namále hosté, kteří nejprve hráli dlouhé dvojnásobné oslabení, které ubránili a zvládli také pětiminutovou přesilovku Frýdku-Místku. Sami poté hráli v početní výhodě a tu využili díky druhému gólu Zacharyho Fryeho, jenž tak poslal Kladno znovu do vedení. Čeká nás ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:00.
     
    Střely na branku: 21 – 28
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Na začátku třetí třetiny se Kladno ubránilo akci domácích a otočilo hru. Ale před Tomášem Suchánkem se Antonín Melka netrefil přesně.
     
    40:57
    Nicolas Hlava pálil na domácí branku a Tomáš Suchánek zakročil ramenem. Na druhé straně pak ujel Tomi, ale ani ten se neprosadil mezi tři tyče.
     
    41:38
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Nicolas Hlava – 2 min., sekání).
     
    41:54
    Domácí celek má možnost srovnat nepříznivý stav. Hrají přesilovou hru a už se derou před Andreje Košarišťana, který se bude muset mít na pozoru.
     
    42:32
    Další nepříliš přesná střela domácích končí na Košarišťanovi a hosté se pak okamžitě osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Pitule – 2 min., krosček).
     
    43:38
    Kladno je ve čtyřech hráčích.
     
    43:50
    Andrej Košarišťan uhájil své brankoviště po napadání domácím Davidem Klimšou a připsal si další zákrok. Hra je přerušena a vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    44:26
    Radek Veselý na levé straně vyslal nepříjemnou střelu na Košarišťana, ale ten odolal. A záhy pak Rytíři ubránili další šanci domácích.
     
    45:17
    Pitule je na hrací ploše a Kladno je v plném počtu.
     
    45:55
    Zachary Frye si sjel těsně před Tomáše Suchánka, na nic nečekal a vystřelil, ale po této šanci zatím hattrick nezkompletoval.
     
    46:26
    David Klimša svižnou střelou donutil Košarišťana k zákroku. Brankář Kladna nadzvedl pravé rameno a puk srazil na zadní mantinel.
     
    47:37
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Adam Raška – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:10
    Od vlastní branky se hosté pokoušejí projít před branku Frýdku-Místku a rádi by své vedení pojistili. Obrana soupeře je však proti a pomáhá zákroky Tomáši Suchánkovi.
     
    49:16
    Kaukič vyhodil puk po střele Zacharyho Fryeho a šetří vteřiny z oslabení frýdeckomísteckého týmu.
     
    49:37
    Domácí své oslabení zvládli a už jsou v plném počtu.
     
    50:05
    Jsme za polovinou třetí třetiny, Kladenští stále drží těsný náskok. Domácí naopak prahnou po vyrovnání, aby se vrátili do hry o body.
     
    50:20
    Plekanec si vyměnil puk s Antonínem Melkou, ale druhý jmenovaný se z úhlu nedokázal před Tomášem Suchánkem prosadit.
     
    51:24
    Račuk s Hlavou zakombinovali před Suchánkem a brankář Frýdku-Místku byl znovu mezi svými třemi tyčemi pozorný a podržel své spoluhráče.
     
    52:30
    Jakub Michálek dostal kotouč na modrou čáru, ovšem hosté ho vytěsnili zpět do středního pásma a nedovolili svému soupeři ohrozit branku Andreje Košarišťana.
     
    52:55
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:43
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení. Po chybě Mikulíka u modré čáry vypíchl Hlava puk a hned ho posunul na TOMÁŠE PLEKANCE, který poté v úniku před Suchánka ho prostřelil mezi betony – 2:4. Asistence: Nicolas Hlava.
    53:43 Tomáš PLEKANEC - 2:4
     
    53:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A hned po vhazování se Rytíři prosazují znovu. MAREK RAČUK se z pravé strany protáhl kolem Tomáše Suchánka a zakončil u jeho pravé tyče – 2:5. Hosté tak mají velmi slibný náskok. Asistence: Matyáš Filip.
    53:58 Marek RAČUK - 2:5
     
    56:20
    Kladenští se opět natlačili před branku Frýdku-Místku, ale tentokráte z toho nebyla žádná nebezpečná akce.
     
    56:43
    Mikulík vytěsnil puk z obranné třetiny ven, ale dojel si ho jeden z hostů, který pak získal kotouč a obrátil hru na opačnou stranu.
     
    57:35
    Dlouhá přihrávka na Veselého nevyšla, hosté kotouč dostali pod kontrolu a hned ho poslali zase do neutrální zóny. Rytíři se už nikam nehrnou a jen zápas kontrolují.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Guman – 2 min., sekání).
     
    58:17
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově využívají přesilovou hru. Peterek našel od zadního mantinelu před brankou volného VOJTĚCHA TOMIHO, který poté zblízka zametl puk za Košarišťanova záda – 3:5. Asistence: Jonáš Peterek a Radek Veselý.
    58:17 Vojtěch TOMI - 3:5
     
    58:58
    Domácí celek nic nevzdává a zkouší to se šesti bruslaři v poli a bez brankáře!
     
    59:21
    Frýdek-Místek si bere oddechový čas.
     
    59:55
    Zápas se už jen dohrává a je jasné, že hosté o tři body nepřijdou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině hosté dvěma slepenými góly šli do tříbrankového náskoku. Domácí ještě vykřesali naději a snížili, ale to už bylo z jejich strany vše. Rytíři si tak z ledu Frýdku-Místku odvezou všechny body.
     
    Střely na branku: 36 – 40
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a po vynucené pauze nařízené vládou, se u dalších online přenosů z hokeje budu těšit opět na shledanou. (19:42:55)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Šedivý (Mikulík), 14. Šedivý, 59. Tomi (Peterek, R. Veselý) – 11. Frye (Plekanec), 20. Pitule (Guman, Račuk), 35. Frye (Guman, Račuk), 54. Plekanec (Hlava), 54. Račuk (Filip)


    HC Frýdek-Místek: Suchánek (N. Malík) – Haman, Husák, J. Michálek, Zahradníček, Hrachovský, Z. Malík, J. Adámek – Šedivý, Mikulík (C), Kaukič – Klimša (A), R. Veselý, Tomi – Martynek (A), Peterek, Raška – Przybyla, Stuchlík, Matiaško.
    Rytíři Kladno: Košarišťan (Novotný) – Kehar (A), Zelingr, L. Doudera, Frye, Barinka, Mikliš, Ticháček – Kubík, Plekanec (C), Melka – Hlava, Filip, Račuk (A) – Guman, Pitule, Bílek – Š. Bláha, Šapovaliv, Hajný.

    Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zídek, Kleprlík
    bahis siteleri