Augsburg – RB Lipsko 0:2 (kon.) | Freiburg – W. Brémy 1:1 (kon.) | Hertha – Stuttgart 0:2 (kon.)
Hoffenheim – Dortmund 0:1 (kon.) | Mohuč – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bielefeld – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 1:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
0:2 (0:1)
VfB Stuttgart
Sobota 17.10.2020, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Stuttgartu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Hertha Berlín vstoupila do druhého poločasu hodně ofenzivně, dokonce si vypracovala několik slibných šancí, což přesto k vyrovnání nevedlo. Stuttgart se pro změnu soustředil na zodpovědný výkon směrem dozadu, přesto však vsítil druhou branku, díky které se uklidnil. Hostující celek tak nakonec z tohoto zápasu bere všechny body. (17:25:34)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Stuttgart se v krátkém časovém sledu postaral o dva rohové kopy, přičemž si oba vzal na starost González. Ten druhý byl rozehrán po zemi na kopačku Kempfa.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Marcin Kamiński.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Lilian Egloff.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Hertha však stále kombinuje s míčem kousek od pokutového území.
     
    88
    Löwen si uvnitř pokutového území všiml Cunhy, který se pokoušel vydat za záda Kempfa. Posledně jmenovaný hráč však ve skluzu dostal míč do bezpečí.
     
    87
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Hamadi Al Ghaddioui.
     
    87
    Hostující Karazor nyní velmi dobře odhadl dráhu letu míče, přičemž dokonce zkoušel založit rychlou protiakci. Ta ovšem skončila na kopačce pozorného Starka.
     
    86
    Po delší době se k němu dostal také brankář Schwolow, který na jistotu poslal míč do volného prostoru. Hertha to znovu zkouší z vlastní obranné poloviny hřiště.
     
    85
    Lukebakio tentokráte operoval na hranici pokutového území, kde si hodil míč na levou nohu. Prudký centr trefil pouze protihráče do nohy, Hertha je furt u míče.
     
    84
    Do vzdušného prostoru se dokázal natlačit domácí Córdoba, který se nakonec dostal až ke střeleckému pokusu, se kterým si ale poradil hostující brankář Kobel.
     
    79
    I tady se zřejmě mohlo žlutit. Endo totiž taktickým zákrokem překazil akci soupeře, což se domácím pochopitelně nelíbilo. Nakonec z toho bude další volný kop.
     
    78
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Krzysztof Piątek.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Deyovaisio Zeefuik, přichází Eduard Löwen.
     
    76
    Stuttgart měl možnost rozehrávat standardní situaci z útočné poloviny, kde se ovšem k ničemu nebezpečnému nedostal. Naopak se povedlo zakročit Boyatovi.
     
    75
    Domácí se díky postupné kombinaci znovu dostali na útočnou polovinu, což soupeře nikterak netrápí. Stuttgart totiž dobře pokrývá prostor před vlastním vápnem.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Niklas Stark (Hertha BSC).
     
    74
    Směrem dozadu znovu velice dobře zapracoval González, který u postranní lajny za sebe nepustil Dilrosuna. Hertha se tak postaví k dalšímu autovému vhazování.
     
    73
    Hertha rozjela kombinaci u středového kruhu, načež se do ní zapojil také celkem nevýrazný Darida. Stuttgart velmi dobře napadá, domácí musí být zodpovědní.
     
    72
    Další snadná práce pro hostujícího brankáře Kobela, který si v pohodě počkal na padající předmět. Poté nasbíral cenné vteřinky, načež vyhodil míč do strany.
     
    71
    Na vlastní polovině se k volnému míči dostal Dilrosun, který ho okamžitě přeposlal na pravou stranu, kde se Gonzálezovi povedlo zastavit obránce Zeefuika.
     
    70
    Kobel si dával s rozehrávkou od své branky celkem dost načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho nákop přesto přistál pouze na hlavu středopolaře Tousarta.
     
    69
    Hertha to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu zbývá zhruba dvacet minut, domácí celek tak musí zabrat.
     
    68
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Je tu rána pro domácí celek, který zničehonic inkasoval druhou branku! Po řadě osobních soubojů se k míči dostal hostující kapitán GONZALO CASTRO, který to zkoušel střelecky z dobrých třiceti metrů. Jeho rána nakonec zapadal přesně k levé tyči, přičemž Schwolow na míč nedosáhl.
     
    68
    Lukebakio se drze natlačil až do pokutového území, kde kostrbatou nahrávkou hledal pod sebou Cunhu. Druhý jmenovaný ovšem mířil vysoko nad horní konstrukci.
     
    67
    O provedení autového vhazování z levé strany se postaral domácí Plattenhardt. Po jeho nahrávce se k centru dostal Zeefuik, který dokonce našel Córdobu.
     
    66
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Marvin Plattenhardt, přichází Javairo Dilrosun.
     
    64
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Daniel Didavi, přichází Mateo Klimowicz.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Nicolás González.
     
    61
    Je za námi hodina hry, stále platí, že jsme se dočkali jediné branky. Druhý poločas zatím přináší ofenzivní podívanou, aktivnější je ovšem právě domácí mužstvo.
     
    60
    Cunha se následně postaral o provedení dalšího rohového kopu. Ten velice pohotově dopadl na hlavu Boyaty, jenž v přehuštěném prostoru hlavičkoval vedle.
     
    59
    Hodně riskoval domácí Zeefuik, který si před napadající dvojicí protihráčů troufl na zpětnou nahrávku směrem na Schwolowa, jenž pro změnu odkopl vpřed.
     
    58
    K rohovému kopu se nakonec postavil Castro, kterému se na hranici malého vápna sice povedlo najít maličkého Enda. Ten ovšem hlavičkoval výrazně vedle branky.
     
    57
    Plattenhardt se snažil přihrávku procedit na Mittelstadta, který měl k míči celkem dost daleko. To Stuttgartu přineslo protiútok, při kterém Wamangituka vybojoval roh.
     
    56
    Domácí Tousart si dokázal potáhnout míč do volného prostoru, odkud to zkoušel přímo na hostující branku. Jeho rána vystoupala nad, Kobel tak nezasahoval.
     
    55
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, o který se postaral domácí Cunha. Jeho vysoká nabídka směřovala k zadní tyči, kde se prosadil hostující Karazor.
     
    54
    Hertha se najednou probudila. Nejprve kousek vedle branky zakončoval Lukebakio, posléze se do problémů dostal brankář Kobel, který poté vychytal Cunhu.
     
    53
    Boyata raději na jistotu nahrál na vedle stojícího Starka, který pokračoval v kombinaci svého celku. Po centru ovšem hodně nepovedeně odvracel Karazor.
     
    52
    Domácí tábor se dožadoval nedovoleného zákroku na Cunhu, nicméně sudí znovu nechal pokračovat ve hře. Didavimu se přesto nepovedlo najít nikoho z kolegů.
     
    51
    Pokus o přenesení hry na střídajícího Lukebakia skončil pouze u hostujícího Kempfa, který hlavičkou poslal míč do náruče Kobela, jenž rozehrál do strany.
     
    50
    Hodně špatnou rozehrávku vyprodukoval berlínský kapitán Boyata, který našel pouze nohu napadajícího protihráče. Stuttgart se tak dostává k dalšímu kontru.
     
    49
    Tutovka pro Stuttgart! Coulibalymu se totiž náramným centrem povedlo najít zcela nekrytého Kalajdžiće, který hlavičku z vynikající pozice poslal vedle tyče.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Darida, který místo míče trefil pouze nohu Enda. Stuttgart se chopil standardky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Mathew Leckie, přichází Dodi Lukebakio.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se po necelých deseti minutách hry postaral hostující Kempf. Hertha tak celkem rychle inkasovala, přičemž se jí do konce prvního poločasu nakonec nepovedlo srovnat krok. Domácí se dokonce nedostali do žádné vyložené šance, obrana Stuttgartu zatím předvádí zodpovědný výkon, bude ale stačit na tři body?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Do protiútoku se pokoušel dostat Didavi, který si na hranici pokutového území ještě přehodil míč na levou nohu, avšak následný centr skončil pouze u soupeře.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Daniel Didavi (VfB Stuttgart).
     
    44
    Snadná práce pro brankáře Schwolowa, kterému se povedlo schovat do rukavic padající předmět. Následovala rozehrávka výhozem na volného Mittelstadta.
     
    42
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Zeefuik, který ovšem odvracel pouze na vedle stojícího Coulibalyho, jenž zkušeně nechal míč doskákat do zámezí.
     
    40
    Najednou měl moře prostoru kolem sebe Leckie, který ještě roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Cunha. Ten svým centrem trefil pouze protihráče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Hodně nepříjemně byl trefen do obličeje právě Coulibaly, který okamžitě ulehl na zelený pažit. Hlavní sudí proto přerušil hru, na scénu se vydali také lékaři.
     
    37
    Byl to právě Kalajdžić, kdo velice dobře napadal rozehrávku soupeře. Obránce Boyata se tak najednou dostal do problémů, raději tak nahrával na Schwolowa.
     
    36
    O narážečku se pokoušel Kalajdžić, jehož zpětnou nahrávku ovšem dokázal ukrást Darida, který rozjel protiakci. Ta ovšem skončila pouze u Coulibalyho.
     
    35
    Wamangituka si dokázal narazit s Endem, načež se sám dostal k zakončení pravou nohou. Schwolow se sice prolétl vzduchem, na míč však nemusel sahat.
     
    34
    V pokutovém území si našel odražený míč domácí Córdoba, který se okamžitě pokoušel o zakončení. To putovalo nad banku, Kobel tak nezasahoval.
     
    33
    Hostující brankář Kobel dokázal velice přesně rozehrát k postranní lajně na volného Stenzela, který míč vracel. Napadající Leckie ovšem zablokoval míč do autu.
     
    32
    Uběhla nám třetina hry, nicméně na druhou branku stále čekáme. Hertha je sice v posledních minutách mnohem aktivnější, stále však naráží na pozornou obranu.
     
    31
    Boyata musel před dotírajícím protihráčem přenášet hru na pravou stranu, kde se do vzdušného souboje dostával Zeefuik, kterému se ale nepovedlo uspět.
     
    30
    U postranní lajny zahrál rukou hostující Coulibaly, čehož si sudí ovšem nevšimli. Až poté si nedovoleně pomohl Zeefuik, Stuttgart tak zahrává další standardku.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Saša Kalajdžić (VfB Stuttgart).
     
    28
    Domácí brankář Schwolow se v krátkém časovém sledu znovu zapojil do rozehrávky. Berlínský celek se navíc dostal k šestnáctce, kde ovšem vůbec nevypálil.
     
    27
    Do pokutového území se vzápětí dokázal natlačit Cunha, který si přichystal centr levou nohou. Ten doputoval pouze ke Karazorovi, jenž dokázal včas odvrátit.
     
    26
    Je za námi více než dvacet minut hry, nicméně obrázek utkání se zrovna moc nezměnil. Před malým momentem se k míči dostal Schwolow, jenž rozehrál po zemi.
     
    21
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Deyovaisio Zeefuik.
     
    20
    Hertha velice dobře napadala rozehrávku soupeře, přičemž se jí čistým způsobem povedlo dostat k míči, jenomže poté se povedlo vybojovat míč zpět Kempfovi.
     
    19
    Kapitán Castro se tak chopil i další standardní situace. Tentokráte se mu nečekaným centrem povedlo najít Didaviho, jehož zakončení směřovalo výrazně vedle.
     
    18
    U postranní lajny se povedlo driblovat s míčem Wamangitukovi, kterému ovšem balón uskočil daleko od kopačky, čehož okamžitě využil domácí zadák Boyata.
     
    17
    Stuttgart měl možnost rozehrát další standardní situaci, avšak ta se snesla pouze na hlavu připraveného Boyaty, jenž odehrál míč ven z pokutového území.
     
    16
    Až nyní je pískáno, faulem se totiž prezentoval hostující Endo, jenž byl v souboji u středového kruhu až příliš pozdě. Vzápětí si faulem pomohl také protihráč.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Matheus Cunha (Hertha BSC).
     
    14
    Na druhé straně se kousek před pokutovým územím ocitl na zemi Coulibaly, avšak dle sudího se nejednalo o nedovolený zákrok. Rozehrávat tak bude Schwolow.
     
    13
    Herthě se povedlo přenést hru na pravou stranu, kde měl celkem dost prostoru na centr pravou nohou Pekarík, který ovšem našel pouze kopačku Stenzela.
     
    12
    Po rozehrávce se k míči dostal také domácí brankář Schwolow, kterému se povedlo odehrát hrací předmět na druhou stranu, kde se ovšem prosadil Karazor.
     
    11
    Hertha to bude mít najednou hodně složité, po necelých deseti minutách hry totiž prohrává o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá dost času.
     
    9
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Z následné standardní situace se hostující celek dostává do vedení! Stuttgart si totiž došel pro zisk volného kopu, který přinesl pohotový centr z kopačky Didaviho. Tomu se povedlo najít naprosto osamoceného MARCA-OLIVERA KEMPFA, jenž bezpečně uklidil míč ke vzdálenější brankové konstrukci.
     
    8
    Stuttgart se málem dostal do vedení! Coulibalymu se totiž povedlo z levé strany odcentrovat, načež se na jeho centr vyhoupl Kalajdžić, jenž hlavičkoval do tyče.
     
    7
    U středového kruhu se k volnému míči dostal hostující Endo, kterému se posléze povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde si o nahrávku řekl Coulibaly.
     
    6
    Poté jsme sledovali útočný faul v podání domácího Tousarta, jenž byl v souboji o hrací předmět příliš pozdě. To posléze ucítil hostující Mangala, jenž byl přišlápnut.
     
    5
    Darida se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde se mu povedlo přeposlat balón do tandemu na Pekaríka, jehož centr pouze proletěl velkým vápnem.
     
    4
    Za padajícím míčem se pokoušel jako první dostat domácí Córdoba, který byl nakonec včas odstaven od balónu. Postaral se o to totiž pozorný zadák Karazor.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se k provedení autového vhazování postavil domácí Plattenhardt, který si pro spolupráci vybral Boyatu, jenž přenášel hru křížem.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Stark, Boyata (C), Plattenhardt – Darida, Tousart – Leckie, Cunha, Mittelstädt – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Dilrosun, Lukebakio, Ngankam, Netz, K. Piątek, Zeefuik.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor, Kempf – Wamangituka, Mangala, Endo, Coulibaly – Didavi, G. Castro (C) – Kalajdžić.
    Náhradníci: Bredlow – Aidonis, Al Ghaddioui, Egloff, N. González, Klement, Kamiński, Klimowicz, Mack.

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Gorniak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    VfB Stuttgart

    Na opačné straně stojí jeden z nováčků letošního ročníku, kterým je Stuttgart. Ten se po třech duelech ocitl na osmé pozici, přičemž má na svém kontě čtyři body. Hostující tým sice tohoto zápasu sice do sezony nevstoupil zrovna ideálně, neboť hned v prvním kole na domácím stadionu prohrál s Freiburgem 2:3, nicméně v nadcházejících dvou duelech neprohrál. Nejprve Stuttgart senzačně uspěl na hřišti Mohuče, kde se mu povedlo zvítězit poměrem 4:1. V minulém kole navíc vybojoval cenný bod proti favorizovanému Leverkusenu, který nakonec odehrál výsledek 1:1.
     
    Hertha BSC

    Fotbalisté Herthy se po třech odehraných duelech nacházejí na průběžné třinácté pozici, přičemž se jim do této chvíle povedlo nasbírat tři body. Ty berlínský celek sebral hned v úvodním hracím kole, kdy se mu celkem překvapivě povedlo zvítězit na půdě Werderu Brém, a sice výsledkem 4:1. Od té doby ale přišly na řadu dvě porážky. Ta první se uskutečnila na domácí půdě proti Eintrachtu Frankfurt, který mohl slavit vítězství poměrem 3:1. Druhá porážka pro změnu přišla v souboji s mnichovským Bayernem, který měl ale pořádně namále. Své vítězství v poměru 4:3 zařídil až v průběhu nastaveného času.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hertha BSC a VfB Stuttgart.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Branky: 9. Kempf (Didavi), 68. G. Castro

    Karty:   15. Cunha (HER), 74. Stark (HER) – 29. Kalajdžić (STU), 45. Didavi (STU)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (21. Zeefuik, 78. Löwen), Stark, Boyata (C), Plattenhardt (66. Dilrosun) – Tousart, Mittelstädt – Leckie (46. Lukebakio), Darida (78. K. Piątek), Cunha – J. Córdoba.
    Náhradníci: Jarstein – Dilrosun, Lukebakio, Ngankam, Netz, K. Piątek, Zeefuik, Löwen, Alderete.

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Karazor, Kempf – Wamangituka (89. Kamiński), Mangala, Endo, Coulibaly (64. N. González) – Didavi (64. Klimowicz), G. Castro (C) (89. Egloff) – Kalajdžić (87. Al Ghaddioui).
    Náhradníci: Bredlow – Aidonis, Al Ghaddioui, Egloff, N. González, Klement, Kamiński, Klimowicz, Mack.

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Gorniak
    bahis siteleri