Štěpán Guba - Matěj Kuzník Vítěz: M. Kuzník (TKO) (kon.) | Andrej Kalašník - Ole-Jorgen Johnsen Vítěz: A. Kalašník (KO) (kon.)
Vlasto Čepo - Mateusz Strzelczyk Vítěz: M. Strzelczyk (submise) (kon.) | Karlos Vémola - Thomas Robertsen Vítěz: K. Vémola (submise) (kon.)
David Kozma - Máté Kertesz Vítěz: D. Kozma (na body) (kon.)
konec
Karlos Vémola - Thomas Robertsen

Vítěz: K. Vémola (submise)

Sobota 17.10.2020, 20:45Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.
     
    Karlos Vémola (27-6)

    Jméno Karlose Vémoly netřeba dlouho představovat. Terminátor se totiž poprvé po prohraném duelu s Attilou Véghem vrací na bojovou scénu, kde se pokusí o nastartování nové vítězné série za cestou k odvetě právě s Attilou. Vémola doposud nastoupil do třiatřiceti duelů, ve kterých prohrál pouze šestkrát. Právě před duelem s Véghem číhala Vémolova bilance jedenáct výher v řadě, tato série však skončila. Vémola se zcela určitě pokusí dnešní utkání ukončit před limitem, naposledy se mu to ale povedlo v březnu loňského kalendářního roku v bitvě s Pawlem Brandysem. Následovaly dvě výhry, které ovšem skončily až po limitu.
     
    Thomas Robertsen (8-3)

    Na opačné straně se postaví norský zápasník Thomas Robertsen, který se pokusí o velkou senzaci. Robertsen má na svém kontě jedenáct duelů, ve kterých se mu hned osmkrát povedlo utkání dovést do vítězného konce. Nor však z poslední tří zápasů hned dvakrát prohrál, naposledy tomu tak bylo na turnaji GIT Sech Pro proti Vladimiru Vasiljevovi. Robertsen je však skvělý i na zemi, což by Vémolovi mohlo dělat problémy. Norský bijec totiž hned polovinu svých výher ukončil na submisi, navíc pouze jediný duel skončil až po limitu.
     
    Přichází Thomas Robertsen, po něm přijde na scénu také Karlos Vémola.
     
    Začalo první kolo.
     
    00:15
    Aktivní nástup v podání Vémoly, který okamžitě vypustil pravou zadní. Následně se pokoušel o single leg takedown, ten se mu alespoň prozatím nepovedl.
     
    00:30
    Robertsen ubránil také další takedown, při tom dalším už ale šel na zem. Nor ovšem rychle vstal a momentálně sledujeme bitvu u pletiva.
     
    01:14
    Letecký den pro Nora. Vémola trpělivým způsobem hledal možnost pro takedown, načež svého soupeře doslova hodil o zem. Jsme tedy poprvé na zemi.
     
    01:47
    Karlos Vémola tak splnil první dílčí úkol, tedy vzít duel na zem. Tam se pokouší najít nějakou lepší pozici pro údery, jenomže je i nadále pouze vb sidu.
     
    02:14
    Karlos Vémola se pokoušel o submisi, jenomže ta se mu zatím nedaří utáhnout. Nor se zdá být v pořádku, jeho soupeř tak bude muset najít jiný recept.
     
    02:58
    Vémola je i nadále v pozici na boku, Robertsen zatím nepředved vůbec nic. Český zápasník tak stále hledá optimální pozici pro případné ukončení skrze submisi.
     
    03:33
    Už to vypadalo, že by se Thomas Robertsen mohl postavit zpět na nohy, jenomže Vémola to dokázal přečíst. Navíc se mu povedlo odtáhnout duel do středu.
     
    04:11
    Jsme v poslední minutě prvního kola a zatím jsme se nedočkali ničeho zásadního. Karlos Vémola stále pracuje na zemi, Thomas Robertsen však nemá problém.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:20
    Vstoupili jsme do druhého kola, v jehož úvodu jsme sledovali celkem slušnou přestřelku. Vémola však neponechal nic náhodě a už má soupeře opět pod sebou.
     
    00:48
    Robertsen však nepřipouští žádné větší ohrožení, Vémolovi se naopak nedaří dostat se do plného mountu. Otázka je, zda mu nepomůže spíš side.
     
    01:17
    Thomas Robertsen se pokoušel postavit, jenomže měl na to opravdu málo času. Vémola to opět dokázal zachytit a sám se snaží pracovat několika údery.
     
    01:48
    Nor se však nachází poblíž pletiva, což není nikterak špatná pozice. Mezitím Vémola přešel zpět do half guardu, sudí však duel postavil zpět na nohy.
     
    02:18
    Nyní se nacházíme u pletiva, kde se snaží něco předvést také Thomas Robertsen. Zatím nesledujeme nic moc zásadního, půjdeme opět na zem?
     
    03:11
    Pochopitelně jsme opět na zemi, kde nějaký ten čas ještě zůstaneme. Oba borci se zdá být hodně unaveni, zejména Vémola dýchá hodně ztěžka.
     
    03:44
    Vémola se konečně dostal do plného mountu, jenomže Robertsen výborně pracuje rukama. Dost možná se český zápasník nenápadně pokouší o submisi.
     
    04:15
    Sudí si od obou vyžádal aktivitu, což Vémola vzal za své. Ihned vypustil několik velice tvrdých úderů, které ve větší míře skutečně našly svůj cíl.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:20
    Hned v úvodu třetího kola se Robertsenovi povedl high kick, který Vémola vůbec nečekal. Nor najednou vycítil šanci a přidal několik dalších čistých úderů.
     
    00:55
    Vémolovi se ovšem povedlo dostat soupeře pod sebe, což je klíčem k úspěchu. Každopádně jsme sledovali nejhezčí momenty v podání norského zápasníka.
     
    01:00
    Je konec! Karlos Vémola si nakonec na zemi připravil north south choke, který se mu povedlo utáhnout. Robertsen tento okamžik zaspal a v tomto duelu prohrál.
     
    Konec zápasu.
     
    Karlos Vémola zvládl důležitý zápas po svém návratu do oktagonu. V dnešním duelu celou dobu držel svůj plán, dařilo se mu svého soupeře držet na zemi, což platilo celé dvě kola. V úvodu třetího kola ovšem přišly krušné momenty, Nor totiž Vémolu zaskočil několika přesnými údery v samotném úvodu, avšak poté se opět nechal vzít na zem, což bylo osudové. Vémola nakonec svého soupeře ukončil na north south choke.
     
    Vítěz: K. Vémola (submise – north south choke) (21:03:57)

    David Suchý

    bahis siteleri