Hranice – Královo Pole 22:22 (kon.) | SHC Maloměřice – Karviná 27:42 (kon.) | Kopřivnice – Lovosice 29:36 (kon.)
Jičín – Plzeň 27:34 (kon.) | Zubří – Frýdek-M. 27:25 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
27:25 (14:12)
Pepino SKP Frýdek-Místek
Sobota 21.11.2020, 18:00 • ROBE Aréna, Zubří • Chance Extraliga mužů • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu 11. kola STRABAG RAIL Extraligy, ve kterém se střetnou HC ROBE Zubří a Pepino SKP Frýdek-Místek. Začínáme v 18:00.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemné zápasy
    Frýdek-Místek nevyhrál v Zubří skoro sedm let. Naposledy urval dva body z palubovky ROBE 7. prosince 2013. Následujících jedenáct duelů patřilo vždy domácímu týmu. V loňské sezoně zvítězilo Zubří ve Frýdku 25:22 a doma poté 31:21.
     
    Delegace
    Zápas odpíská dlouhodobě nejlepší česká rozhodcovská dvojice Václav Horáček a Jiří Novotný. Ti nechybí v nominaci na letošní ME žen (to se nakonec odehraje celé v Dánsku, protože Norsko se na konci minulého týdne vzdalo pořadatelství). Mezi jejich největší úspěchy můžeme řadit finále MS v Kataru 2015 či účast na olympiádě v Riu de Janieru 2016.
     
    HC ROBE Zubří
    V Zubří se toho přes léto opravdu hodně změnilo. Trenéra Poloze nahradil Michal Tonar starší, který v posledních třech sezonách působil v Plzni, kde s Talentem dosáhl na dvě finále (bilance 1:1, před dvěma lety se Západočechům povedlo otočit reprízu s Karvinou z 1:2, když závěrečné dva zápasy urvala po sedmičkách). V loňské sezoně navíc Plzeň ovládla základní část. Nicméně i tak vedení Talentu celkem dlouho před koncem nedohraného ročníku STRABAG RAIL Extraligy avizovalo, že na lavičku Plzně usedne Petr Štochl, bývalý reprezentační gólman, jenž chytal mimochodem třeba i na MS v Kataru, jeho asistentem se stal další exreprezentant Jiří Hynek. I kvůli tomu platí, že na střídačce Zubří sedí za uplynulé čtyři roky třetí trenér (Titkov, Poloz, Tonar).

    Co se týče hráčského kádru, tak v ROBE už nenajdeme například kanonýra Řezníčka, který se přitom v létě 2019 vrátil do Zubří. Jenže po sezoně opět zamířil do ciziny, konkrétně švýcarského Curychu. Mozek hry Zubří v posledních sezonách Matěj Šustáček se rozhodl pro angažmá ve Francii. Marek Korbel se převlékl do barev rumunského celku Faragas. Další ztrátou je přerušení kariéry Martina Hrstky a na soupisce Zubří také už nefiguruje jméno obranáře Tomáše Říhy. Když vezmeme pohyby dovnitř, tak tým posílila spojka David Lefan z Frýdku-Místku. Vedení ROBE doplnilo kádr dorostenci (šestice Mořkovský, Palát, Souček, Jirák, Mazurek, Havran). Nutno podotknout, že Zubří má perfektní práci s mládeží, což dokumentuje pohled na národní tým, kde najdeme spoustu jeho odchovanců.

    Po velké obměně týmu vyhlásilo Zubří před sezonou, že cílem je účast v play-off. Tváří mužstva je pravé křídlo Miroslav Jurka, který patří k aspirantům na nominaci na MS 2021 v Egyptě. Na světový šampionát se český nároďák probojoval po šesti letech. Během své bohaté reprezentační chyby nechyběl Jurka například u velice kontroverzního vyřazení českého týmu v baráži o MS 2017, kdy v odvetě ve Skopje proti Makedonii se rvala česká házená doslova proti všem... O rok později Jurka vynechal EURO, kde Češi skončili šestí (nejlepší umístění v samostatné historii). Tou dobou totiž očekával narození dítěte.

    I s Jurkou v sestavě se Zubří v aktuálním vydání tabulky STRABAG RAIL Extraligy se drží na sedmé příčce, disponuje padesátiprocentní úspěšnosti. Po třech prohrách přišly tři výhry. Doma přehrálo pražskou Duklu, venku loňského nováčka z Maloměřice a hlavně musíme zdůraznit, že o minulém víkendu vyhrálo v Lovosicích o sedm branek, nastřílelo 39 gólů, což je opravdu perfektní vizitka. Přitom z Lovosic se dva body nevozí často. Vždyť v sezoně 2018/19 Lovosice doma v základní části neprohrály a v posledních dvou sezonách tam nevyhrála ani Plzeň, respektive Talent tým Plzeňského kraje.
     
    Pepino SKP Frýdek-Místek
    Frýdek-Místek zažil loni hodně špatnou sezonu, když z jednadvaceti duelů vyhrál pouze třikrát (Lovosice, Královo Pole, Maloměřice, venku nezískal ani bod) a v nedohrané základní části STRABAG RAIL Extraligy skončil na předposlední pozici. Pokud by se hrálo play-off, tak by na něj Pepino muselo zapomenout. Hosté se skutečně prakticky celou loňskou sezonu trápili.

    To nemohlo zůstat bez odezvy a celkem výrazných změn v hostujícím kádru. Po patnácti letech se vrátil bývalý reprezentant Tomáš Sklenák a na vedení klubu přivedlo na post hlavního trenéra Daniela Vala, který pamatuje dosud jediný titul v historii Frýdku-Místku z roku 2003. Navíc dlouhá léta oblékal dres slovenské reprezentace. Co se týče pohybů opačným směrem, tak do Kopřivnice se vrátil Filip Hardt.

    Dosažené výsledky v průběhu tohoto ročníku STRABAG RAIL Extraligy ukazují, že Frýdek-Místek by mohl zažít diametrálně odlišnou sezonu v porovnání s tou uplynulou. Mnozí jej dokonce pasují do role černého koně celé soutěže. Momentálně je hostující celek na páté příčce. Z šesti zápasů dokázal čtyřikrát zvítězit. Doma deklasoval finalistu z posledních dvou sezon, kdy proběhlo play-off, Karvinou poměrem 28:22. Stejně jako Zubří vyhrál v Lovosicích. Na půdě Talentu týmu Plzeňského kraje padl jen o dvě branky. Nicméně restart STRABAG RAIL Extraligy mu nevyšel a před týdnem prohrál v domácím prostředí s Hranicemi 24:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ROBE Zubří: Malina, Š. Mizera – Přikryl, B. Mizera, Havran, Jurka, Mořkovský, Dokoupil, Válek, Hybner, Novák, Fiala, I. Jirák, Dobeš, Hlinka, Palát.

    Pepino SKP Frýdek-Místek: Marenčák, Bartoš, M. Cáb – Gřešek, Bureš, Musálek, Choleva, Chudoba, Mazur, Mynář, Hustopecký, Ondrušík, L. Rajnoha, Hrachovec, Sklenák, T. Mlotek.

    Rozhodčí: Horáček, Novotný.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Gřešek vyhodil míč, Frýdek hraje v modrém, Zubří ve žlutém. (0:0)
     
    1
    Lukáš Rajnoha byl na pravé spojce zastavený faulem hosté rozehrávali z devítky. (0:0)
     
    2
    Sklenák nedostal míč na levou spojku Ondrušíka, domácí mužstvo zatím brání velice dobře. (0:0)
     
    2
    Šimon Mizera rukou vychytal pivota Gřeška, při kontru naskočil Novák z levého křídla, ale Marenčák lapil loženku. (0:0)
    3
    Hosté udělali velkou chybu a Havran se rozeběhl, posunul míč na pravou stranu a Jurka sám před Marenčákem k přední tyči otevřel skóre zápasu. (1:0)
     
    3
    Ondrušík se dopustil technické chyby a Zubří bude útočit proti vytažené defenzivě soupeře. (1:0)
    4
    Mořkovský se trefuje pravačkou podstřelem ze střední spojky. (2:0)
    4
    Choleva přehodil Šimona Mizeru z pravého křídla na zadní tyč. (2:1)
     
    4
    Domácím nevyšla nahazovačka na pravé křídlo na Jurku, při protiútoku se rozeběhl Ondrušík z druhé vlny na levé spojce, ale výborný Šimon Mizera vykopl levou nohu. (2:1)
     
    5
    Šimon Mizera drží domácí celek, nyní vytahuje křižnou střelu Sklenáka z pravé spojky na vzdálenější tyč. (2:1)
    5
    Novák doráží z levého křídla neúspěšnou střelu Jurky. (3:1)
     
    5
    Žlutá karta pro tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Tomáš Sklenák). (3:1)
    6
    Sklenák utáhl střelu z levé spojky přes dva blokující hráče k bližší tyči, k ní skákal Šimon Mizera, ale už bylo pozdě. (3:2)
    6
    Ondrušík vyrovnal k pravé tyči. (3:3)
     
    7
    Hosté zablokovali Hlinkovu střelu z pravé spojky vedle přední tyče, ještě Jurka vyhodí balón, ale rozhodčí mají ruku nahoře. (3:3)
     
    8
    Zubří nezafungovala souhra spojky s Hybnerem na pivotu a hosté začínají svůj postupný útok. (3:3)
     
    8
    Hybner dostává kartu za držení Ondrušíka. (3:3)
     
    9
    Je to opravdu zvláštní, když se hraje v Zubří bez diváků... (3:3)
    9
    Chudoba otáčí vývoj zápasu křižnou trefou z levé spojky. (3:4)
     
    9
    Gřešek viděl kartu za faul na pivota domácího celku. (3:4)
     
    10
    Rozhodčí nařizují sedmičku pro domácí mužstvo. (3:4)
    10
    Mořkovský uklízí míč pravačkou do levého spodního rohu branky. (4:4)
     
    10
    Hlinka fauloval, ale poté musel pryč z hrací plochy, má nějaké zdravotní problémy. Snad se vrátí na palubovku. (4:4)
     
    11
    Domácí Mořkovský je prvním vyloučeným hráčem duelu, když fasuje dvě minuty za zákrok na střední spojku Ondrušíka. (4:4)
     
    11
    Sklenák měl velice dobrou pozici na pravé spojce, ale vykopnutá pravá noha Šimona Mizery nepustila míč do sítě. (4:4)
     
    12
    Sklenák s Chudobou chtěli dostat míč do pravého křídla na Cholevu, ale perfektně skokem zasáhl Novák a získal balón pro domácí. (4:4)
    13
    Střelu Hybnera z levé spojky na přední tyč vyrazil Marenčák rukama a Choleva utekl do trháku, v jeho závěru přeloboval Šimona Mizeru. (4:5)
    14
    Havran přece jen posunul míč z pravé spojky do pravého křídla a Jurka zakončil na bližší tyč. (5:5)
     
    14
    Vyloučení v týmu HC ROBE Zubří (Matěj Havran). (5:5)
    15
    Jurka vystihl přihrávku na levou spojku a na konci svého dlouhého samotného úniku poslal míč křížem okolo pravé nohy Marenčáka do sítě. (6:5)
     
    16
    Sklenák nahrál ze střední spojky na pravou stranu Chudobu, ten narazil na dva bránící hráče. (6:5)
    16
    Gřešek využil pasu od spojky a umístil střelu z pivota k pravé tyči. (6:6)
    17
    Bohdan Mizera obešel obránce na pravé spojce a vystřelil ke vzdálenější tyči. (7:6)
     
    17
    Při souhře levé spojky s pivotem Gřešek mířil vysoko nad branku a spálil obrovskou šanci. (7:6)
     
    18
    Navíc Šimon Mizera vychytal i samostatný únik Mlotka. (7:6)
    18
    Bohdan Mizera odpovídá střelou levačkou z pravé spojky o zem k protější tyči. (8:6)
    19
    Lukáš Rajnoha zakončuje z levého křídla na bližší tyč proti Šimonu Mizerovi. (8:7)
    19
    Dva hostující hráči byli hodně nedůrazní při zakončení Bohdana Mizery z pravé spojky, Frýdek si bere timeout. (9:7)
     
    20
    Chudoba na sebe natáhl Válka a přihrával do pravého křídla, jenže Šimon Mizera nohou jen potvrdil svůj solidní výkon. (9:7)
     
    20
    Nechybělo mnoho, aby Jurka sebral přihrávku na levou spojku Mlotka a zase běžel sám na Marenčáka. (9:7)
    21
    Sklenák našel na levé spojce Mlotka, ten se zbavil Jurky a skóroval na zadní tyč. (9:8)
     
    21
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Tomáš Mlotek). (9:8)
    21
    Válkovo sólo skončilo trefou z levé spojky na delší tyč. (10:8)
    22
    Jurka byl na konci kombinace domácího celku a zakončoval z pravého křídla na zadní tyč. (11:8)
    22
    Mynář se odpoutal na pivotu od bránícího hráče a poslal míč podél Šimona do dolních pater brány. (11:9)
     
    22
    Šimon Mizera chytá vyloženou příležitost z pravého křídla. (11:9)
     
    23
    Zubří se nyní trápí v postupném útoku, Válek byl na levé spojce zastaven faulem. (11:9)
     
    23
    Hybner je podruhé vyloučen, a sice za faul z pravé strany se Sklenáka. (11:9)
    24
    To byla nádhera! Sklenák naznačil střelu, zmátl tím dva hráče a poté poslal míč mezi dvěma bránícími házenkáři do levého křídla, kde okolo Šimona Mizery propadl balón ke vzdálenější tyči. (11:10)
     
    24
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Tomáš Sklenák). (11:10)
     
    24
    Oddechový čas pro domácí. (11:10)
     
    25
    Rozhodčí postřehli faul na pravou spojku domácího celku. (11:10)
    25
    Válek nahrál ze spojky na pivota Fialu a ten se v pádu prosadil. (12:10)
     
    25
    Domácí jsou kompletní. (12:10)
     
    25
    Žlutá karta pro realizační tým Pepino SKP Frýdek-Místek. (12:10)
     
    25
    Po nahrávce Mazura z levé spojky na pivota se činil Šimon Mizera. (12:10)
    26
    Havran skóruje z pravé spojky na zadní tyč, když přetlačil dva hráče hostů. (13:10)
    27
    Chudoba hned reagoval gólem z pravé spojky. (13:11)
     
    28
    Musálek měl velkou šanci v závěru brejku, ale jeho pokus z levého křídla vytáhl Šimon Mizera rukama. (13:11)
     
    28
    Fiala byl agresivní z levé strany proti Sklenákovi, vzápětí získal míč domácí Mořkovský a více se toho při útoku Frýdku-Místku nestane. (13:11)
     
    29
    Havran možná i mohl zakončit, následně byl faulovaný při souboji s Gřeškem. (13:11)
     
    30
    Ondrušík snižuje na nejmenší možný rozdíl rozběhem z levé spojky a gólem k dlouhé tyči. (13:12)
    30
    Havran si vyměnil míč s Mořkovským a vypálil tvrdě přes blok ze spojky křížem do levého dolního rohu brány, Cáb se ani nepohnul. (14:12)
     
    30
    První poločas skončil. (14:12)
     
    Zubří vede po poločase o dvě branky. Domácí táhne hlavně skvělý Šimon Mizera a Jurka, který velice dobře čte přihrávku hostů na levou spojku a několikráte se dostal do trháku. Jinak je Zubří agresivní v obraně. Zatím mu nemusí vadit absence Tomáše Mičkala. ani to, že do utkání zatím nezasáhl domácí reprezentační pivot Jiří Dokoupil.

    Na rovinu – je to hodně zvláštní zápas, když se hraje v Zubří bez diváků. Vždy tady byla parádní atmosféra, ale bohužel se nedá nic dělat.
     
    31
    Začal druhý poločas. (14:12)
     
    31
    Zubří rozehrálo ve druhý poločas. (14:12)
     
    31
    Hra je hned pozastavena a můžou za to problémy se síti zuberské brány. (14:12)
     
    31
    Už můžeme pokračovat v zápase. (14:12)
     
    31
    Válkova tvrdá střela letěla z pravé spojky na zadní tyč, kde měl brankář připravené ruce. (14:12)
    32
    Bohdan Mizera vyskočil na levé spojce a prostřelil brankáře k zadní tyči. (15:12)
    32
    Sklenák si navedl míč na střelu z levé spojky a poslal bombu k delší tyči. (15:13)
    33
    Dobeš se prosazuje z levého křídla. (16:13)
     
    33
    Šimon Mizera zareagoval na tečovanou střelu Mlotka z levé spojky na bližší tyč a rukama nepustil míč do zuberské branky. (16:13)
    34
    Fiala se na pivotu dopustil přešlapu. Následně Chudoba vyhrál jeden na jednoho na pravé spojce a levačkou v pádu pokořil Šimona Mizeru. (16:14)
    34
    Po výměně míče se spoluhráčem schoval Válek svůj postřel z pravé spojky k přední tyči a míč propadl za Marenčáka. (17:14)
    35
    Mořkovský zakončuje svůj samostatný únik do dolní části branky. (18:14)
    35
    Po pasu od Mlotka vypálil Chudoba levačkou z pravé spojky. (18:15)
     
    36
    Bohdan Mizera trefil pravou tyč, jenže Válek takticky zastavil z levé strany útočícího Chudobu. (18:15)
     
    37
    Chudoba dohrával z pravé spojky do pravého křídla na Cholevu, ale ten zakončil do hrudi Šimona Mizery. (18:15)
     
    37
    Lukáš Rajnoha si zřejmě vyrazil dech a nyní je v péči hostujícího realizačního týmu. (18:15)
     
    37
    Válek se pustil na levé spojce mezi Chudobu a Mynáře, jeden z hostujících hráčů jej fauloval. (18:15)
    39
    Bohdan Mizera míří z pravé spojky a druhé vlny levačkou na zadní tyč. (19:15)
     
    37
    Sklenák jde podruhé v tomto zápase na trestnou lavici za faul na Bohdana Mizeru. (19:15)
     
    38
    Havran nedovolil zakončit Mlotkovi na levé spojce, hosté ale zůstávají v útoku. (19:15)
     
    38
    Po výhozu z devítky si našel Šimon Mizera střelu Chudoby z levé spojky u vzdálenější tyče a rozehrál protiútok domácích. (19:15)
    39
    Po nahrávce pod sebe umisťuje Bohdan Mizera tvrdou střelu z levé spojky k bližší tyči. (20:15)
    39
    Mynář posunu míč na levou spojku do druhé vlny na Ondrušíka, ten se dostal na šestku a zakončil k druhé tyči. (20:16)
     
    40
    Výborný Cáb proti zakončení Mořkovského ze střední spojky, ale Zubří vybojovalo odražený míč. (20:16)
     
    40
    Gřešek fauloval dvanáct metrů od hostující branky Bohdana Mizeru v signalizované pasivitě, po výhozu zakončoval Válek vysoko nad branku. (20:16)
     
    41
    Ondrušík se chtěl otočit na pravé spojce proti Válkovi a dohrát do pravého křídla, to se mu nepovedlo. (20:16)
     
    41
    Mořkovský si při samostatném úniku natáhl Cába na jednu stranu a chtěl ho zleva obstřelit, jenže hostující brankář podržel Pepino. (20:16)
     
    42
    Hrachovec získal faulem na pravé spojce na svou osobu sedmičku pro Chudobu. (20:16)
    43
    Chudoba bez náznaku střely posílá míč k pravé tyči. (20:17)
     
    44
    Hosté ubránili nahazovačku pravé spojky Hybnera s pravým křídlem Jurkou. (20:17)
     
    44
    Palát šel na střední spojce do souboje jeden na jednoho proti Gřeškovi, po faulu na domácího hráče rozehráli Zuberští devítku, ale následovala střela Válka nad břevno. (20:17)
     
    45
    Sklenák hledal na pravé spojce Hrachovce, ten byl faulovaný. (20:17)
     
    45
    Zubří blokuje střelu z levé spojky a následně vyráží Mizera ránu Sklenáka ze stejné pozice pod víko. To vše v době, kdy mají rozhodčí ruku nahoře. (20:17)
     
    46
    Po faulu před hostujícím brankovištěm kulhá domácí Palát a vypadá to, že odejde z placu. Ošetřovaný nebyl, takže nemusí být vystřídaný. (20:17)
     
    46
    Domácí rozhýbali hostující obranu a Dobeš si naskočil na levém křídle, trefil Cába do obličeje a hned se omlouval. Cáb je sice otřesený, ale v pořádku. (20:17)
     
    47
    Dokoupil poslal na zem falešného pivota Mlotka při nahrávce Sklenáka středem hrací plochy, poté už hosté nezakončili. (20:17)
     
    48
    Mynář je vyloučený, Havran se drží za krk. Bývalý hráč Kopřivnice se omlouvá, Havran omluvu přijímá. (20:17)
     
    48
    Jurka z pravého křídla nevyzrál na Cába. Už celkem dlouho nepadla branka na obou stranách. (20:17)
     
    48
    Sklenák nahrál na pravou spojku Hrachovcovi, ten byl faulovaný vystupujícím Dobešem. (20:17)
     
    49
    Hrachovec na pravé spojce obešel jednoho, nebo dokonce dva hráče a bude se házet sedmimetrový hod. (20:17)
    49
    Chudoba si přitáhl brankáře Šimona Mizeru k sobě a přehodil jej levačkou k pravé tyči. (20:18)
     
    49
    Havran si nerozuměl se spoluhráčem, ale velkou šanci Chudoby z pravé strany vykopl Šimon Mizera pravou nohou. (20:18)
    49
    Branka Dobeše z levého křídla donutila hosty k timeoutu. (21:18)
     
    49
    Oddechový čas pro hosty. (21:18)
    50
    Rajnoha dává svůj první gól v zápase, když využil nahrávky z levé spojky do levého křídla a přehodil brankáře k zadní tyčce. (21:19)
    51
    Mořkovský se zbavil dvojice hostujících hráčů a z levé spojky zakončil mezi nohama vybíhajícího Cába. (22:19)
     
    52
    Zubří sáhlo k obraně 1:5 s vytaženým Mořkovským, střela Mlotka z levé spojky skončila zřejmě na tyči. (22:19)
    52
    Sklenák přihrál na pravou spojku Hrachovcovi, ten prováhal možnost zakončení a místo toho dohrával do pravého křídla. Následně natáhl Sklenák ke střele z devítky ke vzdálenější tyči. (22:20)
    53
    Mořkovský na sebe natáhl bránícího hráče a posunul míč zleva do středu, Havran vyskočil a zatočil míč podél levé ruky brankáře. (23:20)
     
    53
    Za nedodržení vzdálenosti při hostující rozehrávce dostává domácí Mořkovský dvě minuty. (23:20)
    54
    Sklenák propasíroval míč z pravé spojky přes bránícího Dobeše do pravého křídla a Choleva poslal míč k zadní tyči. (23:21)
     
    55
    Při sehrávce domácích křížem na pravou stranu na šestku držel Lukáš Rajnoha z levé strany Fialu, nařízena sedmička. (23:21)
     
    55
    Palátovu sedmičku vykopává brankář pravou nohu a čeká nás nesmírně zajímavý závěr zápasu. (23:21)
     
    55
    Mlotka branka z levé spojky na přední tyč neplatí, ale uvidíme sedmičku, brankoviště jde Malina místo Šimona Mizery. (23:21)
    55
    I proti Malinovi si vybral Chudoba pravou tyč a domácí již vedou pouze o branku. (23:22)
     
    56
    Při pasu z pravé spojky do pravého křídla trefil Bohdan Mizera nohu soupeře a následně jej vychytal Cáb. Frýdek může vyrovnat. (23:22)
     
    57
    Sklenák předal míč ze střední spojky na levou spojku Mlotka, ten pravačkou zakončil nad branku. Hrát bude Zubří. (23:22)
     
    57
    Oddechový čas pro domácí. (23:22)
    57
    Bohdan Mizera skóruje ranou z výskoku na spojce. (24:22)
     
    58
    Šimon Mizera schoval míč při zakončení Chudoby z pravé spojky na přední tyč do rukou. (24:22)
    58
    Mořkovský prošel přes Gřeška a zakončil do levé poloviny branky ze svého pohledu. (25:22)
     
    59
    Navíc Zubří získalo znovu balón a zdá se, že domácím hodně pomohl timeout kouče Tonara. (25:22)
    59
    Havran pokazil pas na levou stranu na Fialu a Cáb vyhodil míč do běhu na Chudobu, ten se křížem na levou stranu nemýlil. (25:23)
    60
    Fiala přidává důležitou trefu z pivota, hosté si vzali timeout. (26:23)
    60
    Chudobova střela ze spojky přes blok končí u levé tyče. (26:24)
    60
    Mořkovský se prosazuje z pravé strany a hranice brankoviště na přední tyč. (27:24)
    60
    Mlotek posílá v pádu z šestky odražený míč do sítě a uzavírá střelecký účet zápasu. (27:25)
     
    Konec zápasu. (27:25)
     
    HC ROBE Zubří – Pepino SKP Frýdek-Místek 27:25 (14:12)
    Nejvíce branek: Mizera 7, Mořkovský 6/1, Jurka 4 – Chudoba 9/3, Choleva 3, Sklenák 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 2/1 – 3/3. Vyloučení: 4:4.
     
    Zatímco Zubří vítězí i ve druhém zápase po restartu STRABAG RAIL Extraligy, tak Frýdek znovu prohrává. Domácí se mohou radovat ze čtvrté výhry v řadě za sebou. Valnou část zápasu vedli. Držel je výborný Šimon Mizera a k výhře přispěly také perfektní výkony Jurky a Mořkovského. Klíčovým momentem duelu byl zřejmě timeout Michala Tonara za stavu 23:22. Ten nastal poté, co Mlotek mohl vyrovnat, ale přestřelil branku z levé spojky. Vzápětí dalo ROBE tři góly a zajistilo si dva body do tabulky STRABAG RAIL Extraligy.
     
    Odvetnou část nejvyšší české házenkářské soutěže začne Frýdek v Kopřivnici, která po restartu STRABAG RAIL Extraligy také čeká na své první vítězství. Jedná se o derby, takže lze čekat pořádně vyhecovaný duel. Zubří bude hrát doma s Brnem, jež v letošní sezoně zatím vyhrálo pouze jednou, a to právě proti ROBE v prvním kole.

    Děkujeme za pozornost, házené zdar. (19:41:37)

    Vít Muzikář

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    1 B Š. Mizera 0/0 0 0
    29 LK J. Dobeš 2/0 0 0
    2 P J. Dokoupil 0/0 0 0
    17 P Š. Fiala 2/0 0 0
    14 LS M. Havran 3/0 0 1
    28 LS M. Hlinka 0/0 0 0
    24 P L. Hybner 0/0 0   1
    34 P I. Jirák 0/0 0 0
    19 PK M. Jurka 4/0 0 0
    99 PK B. Mizera 7/0 0 0
    10 LS L. Mořkovský 6/1 0 2
    3 LK F. Novák 1/0 0 0
    21 SS D. Palát 0/0 1 0
    5 PK P. Přikryl 0/0 0 0
    9 LS R. Válek 2/0 0 0
    Celkem 27/1 1 1 4 0
    Pepino SKP Frýdek-Místek
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B P. Bartoš 0/0 0 0
    89 B M. Cáb 0/0 0 0
    12 B J. Marenčák 0/0 0 0
    19 LK Z. Bureš 0/0 0 0
    13 P A. Gřešek 1/0 0   0
    11 SS M. Hrachovec 0/0 0 0
    99 SS R. Hustopecký 0/0 0 0
    27 PK M. Choleva 3/0 0 0
    15 PS R. Chudoba 9/3 0 0
    33 SS M. Mazur 0/0 0 0
    31 LS T. Mlotek 2/0 0 1
    35 LK P. Musálek 1/0 0 0
    88 LS D. Mynář 1/0 0 1
    71 SS J. Ondrušík 2/0 0   0
    3 LK L. Rajnoha 2/0 0 0
    5 SS T. Sklenák 3/0 0   2
    Realizační tým 1 0 0
    Celkem 24/3 0 4 4 0
    Rozhodčí: Horáček, Novotný
    bahis siteleri