Augsburg – Schalke 2:2 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 4:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
2:2 (1:0)
FC Schalke 04
Neděle 13.12.2020, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Do druhého poločasu lépe vstoupilo právě Schalke, kterému se po chybě soupeře povedlo srovnat. O pár minutek později se nechal po druhé žluté kartě vyloučit domácí Niederlechner, který tak na nadcházející minuty oslabil svůj celek. Schalke na nic nečekalo a během chvíle se poprvé v utkání dostalo do vedení. Hostující celek mohl své vedení potvrdit další brankou, což se mu nepovedlo. Augsburg navíc i v početní nevýhodě dokázal vyrovnat ve třetí minutě nastaveného času. (17:41:22)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:11. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:13.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Reece Oxford.
     
    90+5
    Richter mohl být dvojnásobným hrdinou svého celku! Nyní si v šestnáctce navedl míč na levou nohu, jehož přízemní pokus ale Fährmann pokryl.
     
    90+3
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Domácím se v samotném závěru povedlo srovnat krok! Do pokutového území nejprve přiletěl první centr, který ovšem nebyl přesný. Míč si přesto dokázal najít Gregoritsch, který poslal další nabídku do malého vápna, kde si dokonale naskočil MARCO RICHTER, který důraznou hlavičkou vyzrál na hostujícího brankáře.
     
    90+3
    Ven z branky poté musel hostující brankář Fährmann, kterému se povedo zastihnout míč na hrací ploše. Poté jsme sledovali hodně vysoký odkop od branky.
     
    90+1
    Na pořadu dne bylo autové vhazování pro domácí celek. Ujal se ho obránce Richter, který raději na jistotu oslovil brankáře Gikiewicze.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Can Bozdogan, přichází Matija Nastasić.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Schalke stále vede o jednu branku. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Hodně nepřesně před malým momentem nahrával Finnbogason, kterému se nepovedlo najít kolegu Richtera. Fährmann si již chystá odkop od své branky.
     
    87
    Taktický zákrok musel vytasit vracející se Khedira, který raději zezadu poslal na zem Mascarella. Schalke to stačí, s rozehrávkou nebude nikam pospíchat.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Oslabený Augsburg se v posledních minutách pořádně zvedl, nyní doprostřed mířil záložník Vargas.
     
    83
    Nyní byl blízko ke třetí brance hostující Bozdogan, který si v šestnáctce dokázal přehodit míč na pravou nohu, avšak poté mířil do boční sítě.
     
    82
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Benito Raman, přichází Steven Skrzybski.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Ralf Fährmann (FC Schalke 04).
     
    81
    Hezká nahrávka od aktivního Frambergera znovu našla volného spoluhráče. Tentokráte se do zakončení dostal Gregoritsch který ovšem mířil vedle.

    David Suchý

    Branky: 33. Serdar (vla.), 90+3. Richter (Gregoritsch) – 52. Raman, 61. Boujellab (Serdar)

    Karty:   45+4. Niederlechner (AUG), 77. R. Khedira (AUG) – 45+5. Sané (SCH), 64. Kabak (SCH), 82. Fährmann (SCH)   54. Niederlechner (AUG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:11. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:13.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny (71. Finnbogason), Gouweleeuw (C), R. Khedira, Uduokhai – Framberger, Strobl (59. Richter, 90+6. Oxford), Gruezo (71. Gregoritsch), D. Caligiuri – Niederlechner, Vargas.
    Náhradníci: Koubek – Cijeva, Suchý, Richter, Oxford, Čon, Gregoritsch, Finnbogason, Berisha.

    FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Sané, Kabak – Boujellab, Mascarell (C), Serdar, Oczipka – Schöpf, Uth (19. Bozdogan, 89. Nastasić), Raman (82. Skrzybski).
    Náhradníci: Langer – Thiaw, Skrzybski, Mercan, Nastasić, Mendyl, Ludewig, Hoppe, Bozdogan.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    thejrc.org