Slavia – Šumperk 9:5 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:4 (0:2 po s.n.) | Havířov – Kladno 1:0 (kon.) | Prostějov – Kolín 11:3 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 5:0 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:3 (kon.) | Jihlava – Kadaň 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 16.01.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný sobotní podvečer ze zasněžené Jihlavy! Hokejová Chance Liga pokračuje dalším kolem, tentokrát na druhé domácí utkání Dukly v roce 2021 zavítá beznadějně poslední Kadaň. Papírově by to sice mělo být jasně nastavené utkání, avšak Dukla měla v posledním zápase na ledě Ústí velké problémy vůbec odvézt nějaký bod. Nakonec z toho byly dva po 12 sériích nájezdů.

    Kadaň naopak za sebou táhne pětizápasovou sérii bez výhry a s pouhými 10 body se potácí na dně tabulky, na sedmnáctý Šumperk ztrácí čtyři body. Jenže na Duklu umí, několikrát jí přichystala perné chvíle, otázkou tak je, jak to dopadne v sobotu. To budeme vědět zhruba dvě a čtvrt hodiny po úvodním buly plánovaném v 17:30.
     
    SK TRHAČI KADAŇ
    18 zápasů, 18. místo, 10 bodů, skóre 46:100, bilance 2-2-0-14

    Kadaňský tým se tradičně utápí ve spodních patrech tabulky a hned v prvním kole dostal výprask v Ostravě, Poruba totiž vyhrála 11:1. První výhru zapsali Trhači až v osmém kole, když porazili v nájezdech Benátky, na což navázali o týden později na ledě Kolína (3:2). Tím ale skončila jejich série, následujících 11 špílů prohráli v devíti případech, z čehož některé výprasky byly pořádné. Doma s Havířovem 2:9, s Porubou 1:7, na Slavii stejný výsledek. Jediné dvě výhry v této sérii přišly nad Přerovem (3:2 SN) a Šumperkem, který Trhači na jeho ledě vypráskali 7:3.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    19 zápasů, 2. místo, 39 bodů, skóre 68:45, bilance 10-3-3-3

    Dukla se drží na špičce a předvádí pod dvojicí trenérů Ujčík – Nekvasil velmi solidní hokej, ačkoliv po restartu to herně lehce dře. Průběžné vedení tabulky se Dukle rozpadlo po posledních dvou zápasech, neboť v obou případech se hrálo až do nájezdů. Ale popořadě, v novém roce měla Jihlava těžkého soupeře v Prostějově, nakonec i díky hattricku Matěje Pekra Jestřáby přetlačila 5:3 díky povedené druhé třetině. Proti Benátkám však z herní převahy nevytěžila vůbec nic, naopak prohrála 3:4 v nájezdech. V Ústí nad Labem to pak nebyl zrovna pohledný hokejový večer, nakonec však Dukla po 24 nájezdech vyhrála za dva body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.

    SK Trhači Kadaň: Hamrla (R. Běhula) – Kottek (A), Trefný (C), R. Havel (A), Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Jakub Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík.
     
    -15
    Krásný, i když mrazivý večer přeji ještě jednou z Jihlavy! Zhruba za 15 minut začne dnešní utkání, po ledě nyní krouží rolba a připravuje ledovou plochu tak, aby byla co nejlepší. Oba týmy byly před začátkem ve velmi dobré náladě, při bagu létaly vtípky jak na straně Dukly, tak i na straně Trhačů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Dnešní hokejové slavnosti v Jihlavě začínají, úvodní buly vyhrávají domácí hráči, kteří se budou snažit chtít prolomit obrannou linii Kadaně.
     
    00:20
    Po 20 sekundách přichází první přerušení, při průniku Čachotského po pravém křídle došlo k posunutí branky, ve které sídlí Patrik Hamrla. Vhazovat se bude následně po jeho levici.
     
    00:50
    Illéš chytil puk na modré a hned jej vracel do ohně, zde si obránce Kadaně pomohl při zpracování vysokou holí, tudíž dochází k další vynucené pauze během první třetiny.
     
    01:20
    Poletín křížem našel dobře na protějším kruhu Pekra, který zakončoval na delší tyč po ledě, jeho tvrdou střelu ale Hamrla vyrazil, úspěch pak neslavila ani následná dorážka!
     
    01:55
    Trhači poprvé přešli do útočného pásma Dukly, avšak jenom za cenu ofsajdu.
     
    02:08
    Kotouč po osobním souboji Čachotského s Karmaškovem vylétl až kamsi na sedačky sektoru D, poté, co čároví dojedou pro nový hrací předmět, budeme moci pokračovat dále.
     
    02:53
    Efektní přechod první lajny Dukly dopředu, na jejímž konci stála střela zabijáka s dětskou tváří, tedy Jiřího Fronka. Jeho bombu do horních částí branky ale likviduje Hamrla s pomocí své masky.
     
    03:36
    Bilčík sice ztratil při zakládání útoku kotouč, ale pro Duklu to ve finále moc neměnilo. Přesto to dobré střídání nebylo, když byl domácím v přechodu signalizován ofsajd.
     
    04:19
    Zakázané uvolnění přerušuje poměrně plynulý úsek hry. Před vhazováním ale musí Hamrla upravit svou výstroj, pravděpodobně je to kvůli předešlé střele Fronka.
     
    04:35
    Harkabus na dlouhou hůl nevzal kotouč Seemannovi, přesto se však domácí do útočného pásma natrvalo dostali. Poletín si nabruslil na kruzích a pálil z relativně těžké pozice, Hamrla má puk ve výstroji.
     
    05:23
    Čermák měl prostor na modré a odhodlal se ke střele, jenže Juda, který si chystal prostor na teč, upadl a sám střelu svému spoluhráči zblokoval. Tlak Jihlavy ale pokračuje.
     
    06:03
    Vít Seemann (KAD) nechá Jihlavu rozjet přesilovkovou mašinu. Za zásah holí do obličeje Harkabuse dostává menší trest, Dukla tak může jít do vedení.
     
    06:16
    Pekrovu sraženou střelu od modré chtěl ze vzduchu doklepnout do branky Fronk, jenže byl v časové tísni a kotouč sice trefil, ale nedokázal jej dostat do branky!
     
    06:35
    První přesilovková formace jde z ledu poté, co byl Jihlavě odpískán těsný ofsajd.
     
    07:03
    Minuta domácí přesilovky je pryč a vyjma pološance Fronka se Jihlava nedokázala dostat do vyložené šance. Kadaň ale dobře brání, to nutno dodat.
     
    07:46
    Čachotského pokus z pravého kruhu byl zastaven, následná přihrávka křížem neprošla ke Skořepovi. Navíc hosté vyhazují a Seemann naskakuje na led zcela v klidu.
     
    08:28
    Skořepa při rozjíždění dal dlouhou přihrávku na Zadražila, Trhači volí jednoduchou cestu nahazování do útočného pásma a šance dostat se na kotouč. Zatím jim tato taktika ale moc nevychází.
     
    09:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nula na kontě Hamrly již do konce zápasu nebude, neboť se v signalizované výhodě ujímá Dukla vedení! Domácí nikam při rozehře nespěchali, měli čas a Jiránek nabídnul kotouč pro JAKUBA ILLÉŠE. Ve volném čase šikovný grafik projel nehlídán až do útočného pásma a prostřelil gólmana Hamrlu – 1:0! Asistence: Tomáš Jiránek.
    09:10 Jakub ILLÉŠ - 1:0
     
    10:19
    Nápor Dukly po první brance je přerušen, Tomáš Havránek (JIH) šel do souboje na dlouhou hůl a obránce Kottka zezadu zahákoval. I Kadań se tak dostane do přesilovkové varianty.
     
    10:45
    Jenže domácí rozehráli oslabení dobře, byli celou dobu na puku. To zlomil až Strejček prudkým nahozením na branku Trhačů, Hamrla byl překvapen a musel předvést zákrok.
     
    11:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    V oslabení předvedla Jihlava kombinační trojúhelník, který končí dvoubrankovým náskokem! Fronk vytáhl po chybné přihrávce na modrou puk do kontru a na pravé křídlo nahrál Eliášovi. Bývalý hráč Kadaně čekal na možné řešení nastalé situace, nakonec nahrál mezi kruhy na sjíždějícího JAKUBA ILLÉŠE, která jenom usměrnil kotouč za záda bezmocného Hamrly – 2:0! Asistence: Filip Eliáš, Jiří Fronk.
    11:27 Jakub ILLÉŠ - 2:0
     
    12:39
    Ve zbytku přesilovky Dukla pohodlně dobránila dvoubrankové vedení a pokračuje tam, kde je dneska drtivou většinu času, tedy v útočném pásmu.
     
    13:13
    Zakázané uvolnění Kadaně stěhuje hru zpátky před Hamrlu, který za 13 minut hry čelil 11 střelám soupeře. Za svá záda pustil jenom dvě.
     
    13:42
    Jiří Kulich se natlačil na pravém kruhu před obránce a zakončoval výpad na bližší tyč, kde byl ale připraven Brož a puk přikryl lapačkou.
     
    14:18
    Havlín v pozici útočníka vyjel po levém křídle až na vrchol kruhu a nekompromisně střílel, Brož mu ale nastavil jenom lapačku a puk do ní sebral.
     
    14:49
    Propad obrany Dukly na obranné modré a Jakub Veselý dostal možnost krátkého brejku, který ale nezakončil vůbec dobře! Kotouč mu při střele skočil, a tak místo střely na branku byla střela do zadního plexi.
     
    15:48
    Havránek suverénně protáhl puk skrze kličky až do útočného pásma a pustil pod sebe na Koláře, jehož bomba sice proletěla Hamrlovi mezi betony, ale také vedle levé tyče!
     
    16:29
    Poletín byl první na puku a v tandemu tlačil přihrávku před branku na Pekra, který sice do puku šťouchl, ale neprocedil jej za záda kadaňského brankáře. Tohle je zkrátka absolutně na jednu branku.
     
    17:23
    Tomáš Čachotský (JIH) jde na trestnou lavici. V útočném pásmu podrazil obránce Běhulu, ačkoliv sám „Čagy“ reklamoval, že to bylo ze strany Běhuly nafilmované.
     
    17:55
    Černý bez potíží odstavil v souboji Chloubu a vyhozením nastartoval Fronka, který ale na puku nebyl jako první, tudíž Trhači hned otáčí hru.
     
    18:22
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači se nakonec dočkali před koncem třetiny snížení, a to v přesilové hře! Roman Chlouba dostal přihrávku na modrou a rozhodl se pro střelu. Mezi kruhy stál dobře JAKUB TREFNÝ a tečí střely, která se odrazem od břevna dostala za Brožova záda, vrací Kadaň zpět do průběhu zápasu – 2:1! Asistence: Roman Chlouba.
    18:22 Jakub TREFNÝ - 2:1
     
    18:37
    Lehkovážnost obrany Dukly, po které se dostal sám před brankáře Svoboda, musel Miroslav Juda (JIH) hasit jasnou sekerou přes hůl. Dvě minuty pro jihlavského juniora jsou tak na místě.
     
    19:45
    Dukla však třetí oslabení zvládá bez potíží. 15 sekund před první sirénou reklamovala icing Kadaně, vhazuje se však v pásmu Jihlavy.
     
    19:59
    A sekundu před koncem mohlo být srovnáno! Chlouba našel křižným pasem na zadní tyči Kottka, kterému stačilo jenom píchnout kotouč za záda Brože. Jenže domácí brankář se fantasticky přesunul a zabránil jistému gólu!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla na jednu branku 18 minut z dvaceti. Dukla byla herně jednoznačně lepším týmem a také to potvrdila vedením 2:0 po 11 minutách, navíc i pěkných akcích. Jenže vyloučení ji srazily do kolen, po faulu Čachotského se prosadil střelou od modré Jakub Trefný a Trhači se na poslední minutu a půl hry chytili. Pomohla jim k tomu další početní výhoda, šance Kottka ale byla vymazána Brožem a přestávka přijde vhod hlavně Jihlavě, která se potřebuje zkonsolidovat.

    Střely na branku: 16 – 8
     
    Další třetina začne přibližně za 12 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Druhou třetinu začíná Jihlava ještě v oslabení, vyhrála však úvodní buly a vysunuje obranu až na modrou čáru Kadaně.
     
    20:36
    Zbytek přesilovky Kadaň nevyužila a na tahu je Jihlava. Zadražilovu střelu z pravého kruhu ale lapil Hamrla, bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    20:47
    Na střídačku se až nyní dostavil Tomáš „Gandalf“ Lysý, vedoucí týmu Jihlavy. Právě on sledoval, jak Skořepa prohrál buly a Chlouba se na druhé straně dostal do střelby, ale Brož jeho pokus vyrazil.
     
    21:33
    Homer po přejezdu do útočného pásma okamžitě střílel, opět však jenom do připraveného Brože. Trhači však druhou třetinu začali aktivnějším stylem.
     
    22:19
    Jiránek podél mantinelu vyvedl hru na opačnou stranu šířky útočného pásma a Duklu nerozhodila ani nutnost zakládat útok znova. Jenže v momentě, kdy propadla obrana Trhačů a Pekr s Dvořákem šli sami na branku, je pískán domácím ofsajd.
     
    23:15
    Dvořák měl prostor na modré a využil jej ke střele. Byla však nepříliš razantní a Hamrla neměl se zákrokem sebemenší problém.
     
    23:47
    Fronk ustál dva těžké souboje v obranném pásmu a vydal se podél prken do brejku. Na ose mu najížděl Skořepa, ale přihrávku přes Veselého nedokázal jihlavský snajpr protlačit.
     
    25:00
    Zadražil nechal puk pod sebou na Eliáše, který si vybruslil mezi kruhy a střílel, Hamrla musel jít na zem a vyrazit střelu betonem.
     
    25:25
    Dvořák předvedl krásnou akci na pravém kruhu, otočkou se zbavil beka a u úhlu přihrával Harkabusovi na brankoviště, jenže ten nedokázal do branky puk umístit.
     
    26:15
    Jihlava naprosto jednoznačně v tomto střídání přehrála Kadaň a nejblíže brance byl Matěj Pekr, kterému se otevřel prostor mezi kruhy. Pekr si puk natáhl přesně do této pozice, jeho pokus ale Hamrla skvěle udržel pod betonem!
     
    27:09
    Kottek zachránil pásmo pro hosty a ihned se pustil do střelby, jeho pokus srazil Brož jenom na tyčku a byl rád, když puk následně odskákal do rohu kluziště!
     
    27:54
    Seemann šel do úniku na levé straně, okamžitě po přechodu modré čáry napřáhl až kamsi do Koberovic a vyslal na branku Brože tvrdou bombu, kterou však domácí brankář za záda nepustil.
     
    28:40
    Pekr zůstal zcela volný před brankou a Illéš mu nahrával, jenže ostrostřelec Jihlavy si nedokázal rychle zpracovat puk a pálit. Další šanci na střelu měl pak i Adam Dvořák, který ale přes bližší tyč Hamrlu neprostřelil.
     
    29:36
    Krenželok byl vytlačen do středního pásma, během chvíle však do útoku zajel Kolář. Blokující Bucek ale holí poslal nahození na střídačku Jihlavy.
     
    30:22
    Kadaň předvedla velmi dobrý výpad 3 na 2, který zakončoval z mezikruží Jiří Kulich. Ale bekhendové zakončení šlo nakonec vedle vzdálenější tyče vášnivého myslivce Jana Brože.
     
    31:02
    Strejček startující brejk Kadaně zarazil včas osobním soubojem s Houškou, po kterém dokázal získat puk a otočit hru zase před branku Hamrly.
     
    31:48
    Trhači mají tlak, po zblokované střele Strejčka z mezikruží okamžitě střílel Trefný, ale vedle. Jihlava měla velké problémy, proto vyhodila jenom na zakázané uvolnění.
     
    32:48
    Houškovu přihrávku podél lajny Běhula zachytil až ve středním pásmu, ale i tak se dostali hosté do další střelecké příležitosti. Pokus Delmarcheho ale Brož kryje.
     
    33:31
    Ohromné nedorozumění obrany Dukly vyústilo v samostatný únik Hradeckého! Jeho zakončení mezi betony ale Brož skvěle vychytal, nicméně je to pro Duklu vztyčený prst. Tentokrát totiž není vůbec lepším týmem!
     
    34:20
    Před Černým se otevřela nově postavená dálnice a tvrdou střelu chtěl před brankou tečovat Fronk. Hokejkou ale puk nezasáhl, Hamrla tak má další zákrok.
     
    34:44
    Bilčík neprošel podél mantinelu přes Chloubu a zkušený Trhač se dostal ke střele, Brož opět kryje. Právě on je velkou oporou v brankovišti Dukly, neboť směrem dopředu to Dukle vůbec nejde.
     
    35:37
    Jiránek na modré nehrál prudké nahození Koláře, kotouč tak proskákal až na zakázané uvolnění. Trhači jsou v současnosti dokonce i střelecky aktivnější v této třetině (13 – 11).
     
    36:04
    Další skvělý zákrok Brože stále drží vedení 2:1! Na modré zapomněli hráči Dukly na Koblížka se Svobodou, kteří tak měli možnost dalšího tažení do otevřené obrany. Střelu prvně jmenovaného ale dokázal jihlavský brankář vytěsnit ramenem!
     
    37:33
    Fronk odmítl třetí branku Dukly! Krenželok si vybruslil až na osu a střílel, puk byl však zastaven a před Fronkem se rázem zjevil kotouč s prázdnou brankou. Jenže je z toho jenom nastřelená boční síť!
     
    38:38
    Juda okamžitě po nástupu na led šel do útočné akce, zpracoval si puk a z levého kruhu pálil, jeho pokus ale hokejkou tečoval do ochranné sítě Trefný.
     
    39:18
    Čermák natlačil na mantinel rozehrávajícího Trefného, Kadaň se i přesto dostala do útočného pásma.
     
    39:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tahle branka je pro Duklu doslova darem z hokejových nebes! Kadaň zcela zbytečně dělala kličky ve středním pásmu, až puk ztratila a Zadražil nahrál rozjetému JAKUBU ILLÉŠOVI, který musel vzhledem k nedostatku času střílet. Jenže jeho pokus zapadl přesně k tyči mimo dosah Hamrly a 1,4 sekundy před koncem tak Trhači dostávají těžký úder. Na led však neletí ani jedna čepice, nikdo z pořadatelů o ni nechce na promrzlém stadionu přijít – 3:1! Asistence: Matěj Zadražil, Tomáš Jiránek.
    39:59 Jakub ILLÉŠ - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    S druhou třetinou bude v kabině Dukly panovat spokojenost jenom po stránce výsledkové. Herně to totiž nebylo vyjma prvních šesti, sedmi minut ono a Kadaň byla lepším týmem. Jenže všechny šance Severočechů vymazal dnes velmi dobře chytající Jan Brož a ze 24 střel na branku hostí pustil za svá záda jenom jednu. Dukla pak naopak skórovala skrze Jakuba Illéše, jehož hattrick tak přibližíl Duklu třem bodům!

    Střely na branku: 30 – 24 (14 – 16)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Veselý vydoloval kotouč zpod bruslí ve středním pásmu u mantinelu a posunul Trhače do útočného pásma. Kadaň chce navázat na herně povedenou druhou třetinu.
     
    41:16
    Kadaň právě vstřelila branku!
    A to se také daří, neboť se zase hosté dotahují na jednu branku rozdílu! Koblížek našel přesnou přihrávkou na hranici ofsajdu rozjetého JANA SVOBODU, který okamžitě přebruslil obránce a šel tak sám na branku. Zakončení šlo přesně nad Brožovo rameno a ještě to tak bude velké drama – 3:2! Asistence: Tomáš Koblížek, Vít Seemann.
    41:16 Jan SVOBODA - 3:2
     
    42:25
    Jihlava zase zvýšila aktivitu v útočném pásmu, která vedla k nutnosti Kadaně vyhodit na zakázané uvolnění. Domácím by čtvrtá branka určitě pomohla.
     
    43:16
    Strejček našel křižným pasem na protější kruh Poletína, který se natlačil až do zakončení a dlouhou kličkou se snažil překonat Hamrlu. Klička se mu povedla, následné zakončení však končí vedle pravé tyče!
     
    43:58
    Další tutovku měl Krenželok, který zůstal osamocen na pravém kruhu a po přihrávce zpoza branky i střílel, ale Hamrla předvedl další velmi dobrý zákrok!
     
    44:45
    Čachotský objel branku a zkoušel typickou zadovku na Skořepu, která sice nevyšla, přesto se domácí dostali ke střele, konkrétně pak Černý. Jenže střelu zastavil Delmarche.
     
    45:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla opět odskakuje na dvě branky, tentokrát po krásné individuální akci TOMÁŠE JIRÁNKA, kterému nahrával na pravou stranu Zadražil. V první chvíli to vypadalo, že Jiránek puk ztratí, nakonec ale přebruslil obránce Seemana, sebral mu i puk, který chvíli držel, a přesnou střelou pod víko dává domácím opět klid – 4:2! Asistence: Daniel Krenželok.
    45:53 Tomáš JIRÁNEK - 4:2
     
    46:45
    Krenželok po souboji s Bačem u mantinelu zůstává v bolestivém předklonu a za doprovodu lékaře nakonec odjíždí rovnou do kabiny. Vypadá to tak, že v dnešním utkání už pokračovat nebude.
     
    47:22
    Eliášovi propadl puk při zpracování za hokejku, v druhé vlně byl však Čermák, který kotouč převzal a šel po levé straně do zakončení, to ale nasměroval jenom do ochranné sítě nad brankou.
     
    48:12
    Skořepa si už zpracoval puk na modré a chtěl s ním jít do zakončení, ale pískán je mu těsný ofsajd. Rozhodčí ale následně chybu přiznal a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    48:55
    Na ledě jsou v současnosti dvě zlomené hokejky, jedna z nich možná způsobila i to, že Jihlava vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    49:25
    Podle gesta maséra Petra Mlíkovského, který před chvílí přišel z kabiny, je jasné, že Daniel Krenželok dnes už do zápasu nezasáhne. Ba co více, možná to nebude jenom o tomto utkání, ale i o dalších...
     
    50:02
    Prudké nahození na branku raději Brož přikryl, na startu poslední desetiminutovky se tak bude vhazovat po levici jihlavského brankáře.
     
    50:37
    Eliáš dostal kotouč mezi kruhy, kde před sebou nikoho neměl a očekávala se tak střela. Jenže domácí hráč to chtěl vyšperkovat přihrávkou na Judu a zakončením do prázdné branky, což už bylo nadbytečné a Hamrla si s tím dokázal poradit!
     
    51:40
    Čachotský tečoval ve vzduchu střelu Adama Dvořáka od modré, neúspěšně. Domácí však v náporu pokračují a Kadaň vyhodila jenom na icing.
     
    52:47
    Jihlava vykombinovala útok až na střelu Strejčka zblízka, kterou však Hamrla zachytil. I on dnes chytá velmi dobrý zápas.
     
    53:08
    Jan Brož předvedl dost možná zákrok ročníku! Kadaň totiž ujela do brejku 2 na 1, kde Běhula nahrával na protější stranu jednomu ze spoluhráčů, který zakončoval do prázdné. Špičkou betonu však předvedl domácí gólman neskutečný zákrok a vykopl puk směřující zcela jistě do kasy!
     
    54:32
    Čachotský dostal kotouč od Fronka a domácí ikona střílela z vrcholku levého kruhu, jeho pokus ale zamířil jenom na hruď Hamrly. Dukla relativně závěr zápasu kontroluje.
     
    55:22
    Jiránek naremploval na mantinel za kadaňskou brankou takovým způsobem, že oba skoro propadli přes plexisklo až za mantinel. Tohle mohlo být klidně vysypané plexi.
     
    56:08
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Kadaň ještě reaguje a závěr nakonec bude velké drama! JIŘÍ KULICH to vzal jako dorostenec ročníku 2004 na sebe, Bucek pustil kotouč na Kulicha, který po levé straně projel až do zakončení a vymetl přesně levý vingl. Trhači dnes budou bojovat až do samotného konce – 4:3! Asistence: Jiří Bucek, Róbert Bačo.
    56:08 Jiří KULICH - 4:3
     
    56:52
    Skořepa zachytil rozehrávku Kadaně na modré a okamžitě střílel, Hamrla jeho pokus vyrazil. Hosté hned spěchají do útoku a hrají už na absolutní riziko.
     
    57:53
    Trhači nakonec uspěchali rozehrávku u své vlastní branky a vyhodili na zakázané uvolnění. To se jim v kontextu výsledku příliš nehodí.
     
    58:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Divočina pokračuje, Dukla nakonec pravděpodobně odpor Kadaně láme! TOMÁŠ HARKABUS se dostal ke střele z osy kluziště a puk se nakonec pod betony Hamrly prošoural až za brankovou čáru. Tady už je zřejmě rozhodnuto – 5:3! Asistence: Michal Poletín, Jan Strejček.
    58:02 Tomáš HARKABUS - 5:3
     
    58:45
    Kadaň se stále nepustila do hry bez brankáře, navíc je nyní zahnaná až za vlastní brankou.
     
    59:04
    Ofsajd Veselého zastavuje snahu Kadaně o vniknutí do útočného pásma. Jihlava tak už zřejmě tohle ubojuje.
     
    59:34
    Trhači končí zápas v tlaku před brankou. Kottkova střela z vrcholku pravého kruhu se zastavila v Brožově lapačce, hosté ani nezkouší variantu bez brankáře.
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakub Trefný dává již podruhé spoluhráčům pořádné kapky, neboť je tu šestý gól Dukly a Kadaň si tak kalich vypíjí do absolutního dna! Matěj Pekr přebruslil hned dva obránce a nahrál TOMÁŠI HARKABUSOVI, který dlouhou kličkou zametl puk za ležícího Běhulu – 6:3! Asistence: Matěj Pekr.
    59:52 Tomáš HARKABUS - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Jihlava sice slaví tři body, ale pořádně se na ně natrápila. Jednoznačně lepší totiž byli domácí jenom prvních 18 minut, tedy do stavu 2:0. Snížení Kadaně z přesilové hry jakoby utnulo všechny předchozí minuty a od té doby se hrál skutečně vyrovnaný hokej. Dukla sice odskočila vždycky na dvě branky, jenže Trhači se vždycky přibližovali, a to až do stavu 4:3, kdy v čase 56:08 trefil vingl Jiří Kulich. V poslední dvouminutovce totiž setnul naděje Tomáš Harkabus dvěma góly.

    Dukla tak vyhrála 6:3, nutno ale dát velký kredit Trhačům, nezaujatý divák by totiž mohl namítnout, že v dnešním utkání nebyl mezi druhým týmem a posledním týmem tabulky (vyjma samotného úvodu) vůbec žádný rozdíl. Nutno ale dodat, že Trhači udělali individuálních chyb v obraně více, možná i to je pak stálo bodový zisk.

    Střely na branku: 43 – 29 (13 – 5)
     
    Z mé strany je to dnes už vše. Mějte krásný zbytek víkendu a zase někdy se u hokeje z Jihlavy budu těšit napočtenou! (19:58:03)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Illéš (Jiránek), 12. Illéš (Eliáš, Fronk), 40. Illéš (M. Zadražil, Jiránek), 46. Jiránek (M. Zadražil), 59. T. Harkabus (Poletín, Strejček), 60. T. Harkabus (Pekr) – 19. Trefný (Chlouba), 42. J. Svoboda (Koblížek, Seemann), 57. Kulich (Bucek, Bačo)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.
    SK Trhači Kadaň: Hamrla (R. Běhula) – Kottek (A), Trefný (C), R. Havel (A), Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Jakub Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík
    bahis siteleri