Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:2 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Liberec 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Třinec – Sparta 5:4 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
HC Oceláři Třinec
5:4 (0:1, 2:0, 2:3 - 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 17.01.2021, 17:30 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Martin RŮŽIČKA - 5:4
     
    V nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec
    Oceláři tedy porážejí Spartu po nájezdech, prosadili se Jack Rodewald a MARTIN RŮŽICKA!
     
    64:37
    Horák s Rouskem využili Vránovy chyby a vydali se do přečíslení dvou proti jednomu. Horák před Kacetlem posílal přesný pas na Rouska, ten ale trestuhodně promáchl!
     
    59:58
    Dvě vteřiny před koncem se strhla šarvátka mezi deseti hráči u hostující střídačky. Sudí celou situaci ale rychle uklidnili. Nicméně na trestnou usedli domácí Tomáš Marcinko a hostující Jan Buchtele, oba obdrželi dvouminutový trest za hrubost.
     
    56:14
    David Musil zcela mimo hru napadl Michala Řepíka, sudí toto počínání ocenili trestem na 2 + 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Musil míří do kabiny. Dvouminutový trest odpyká Daniel Kurovský.
     
    50:49
    Robert Říčka si v souboji s Tomášem Kundrátkem nepohlídal výšku své hole a trefil obličej třineckého beka. Přesilovka pro Oceláře.
    50:07 Milan JURČINA - 4:4
     
    50:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Sparta srovnává krok! Jenže stylem opravdu málo vídaným! MILAN JURČINA se ve vlastním pásmu opřel do kotouče a vší silou jej poslal na třineckou branku. K údivu všech účastníků kotouč skončil v síti třinecké branky! Obrovská chyba brankáře Kacetla! Asistence: David Tomášek.
    47:54 Robert ŘÍČKA - 4:3
     
    47:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po nepříliš pohledném přechodu přes modrou čáru Sparta rozehrála rychlou kombinaci, která končí v síti! Lukáš Pech dostal kotouč za třineckou branku, odtud pak přes Vránovu hůl poslal pas ROBERTU ŘÍČKOVI, který se opřel do střely z voleje. Kacetl byl zcela bez šance! Asistence: Lukáš Pech, David Němeček.
     
    46:33
    Matěj Stránský u hrazení podrazil jednoho z protihráčů, Sparta si po komerční přestávce zahraje svou první přesilovku v zápase.
    44:28 Matěj STRÁNSKÝ - 4:2
     
    44:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyhrané vhazování, rychlá kombinace a čtvrtá branka v Machovského síti! Martin Růžička držel kotouč za hostující brankou, odkud zpětným pasem hledal volného Vránu. Třinecký kapitán sice promáchl, za ním ale stál MATĚJ STRÁNSKÝ, nejlepší extraligový střelec propálil Machovského pod jeho lapačkou! Asistence: Martin Růžička.
    41:57 Lukáš PECH - 3:2
     
    41:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Oceláři pokračují v klasické výhodě, udeřila ale Sparta, a to ve vlastním oslabení! Stránský na útočné modré ztratil kotouč, což poslalo do úniku LUKÁŠE PECHA! Zkušený hostující forvard si nabruslil až před Kacetla a kličkou mezi jeho nohy poslal puk do sítě! Bez asistence.
    41:38 Tomáš MARCINKO - 3:1
     
    41:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Drtivý tlak Ocelářů je korunován brankou, Slezané odskakují do dvoubrankového trháku! Martin Růžička vyslal z vrcholu kruhu pro vhazování prudký projektil, který Machovský ještě dokázal vyrazit. Kotouče se ale zmocnil Petr Vrána, který přihrávkou přes brankoviště vyzval ke skórování TOMÁŠE MARCINKA, ten se před prázdnou brankou nemýlil! Asistence: Petr Vrána, Martin Růžička.
     
    40:48
    Přesilovka domácích bude dvojnásobná. Adam Polášek si nepohlídal výšku tvrzeného skla a poslal kotouč přímo do hlediště. Devadesát vteřin přesilovky pět na tři pro domácí.
     
    40:18
    Oceláři si hned v úvodu třetí třetiny zahrají přesilovou hru. Matěje Stránského za Machovského brankou poslal k ledu Jan Košťálek, dvě minuty za podrážení pro sparťanského beka.
     
    39:40
    Martin Růžička mohl přidat třetí branku. Nejproduktivnější hráč soutěže se dostal do samostatného úniku, Machovského ale ani nadvakrát nepřekonal. Růžičkovu dorážku zastavila tyč hostující branky!
     
    37:05
    Oceláři se po chybě hostí dostali do přečíslení tří proti dvěma. Vrána v útočném pásmu předal kotouč volnému Matěji Stránskému, nejlepší extraligový střelec ale trestuhodně přestřelil Machovského branku!
     
    36:07
    Hosté pokračovali v útočném pásmu a do ideální střelecké pozice z mezikruží se natlačil Říčka. Hostující forvard pálil z otočky, Kacetl měl co dělat, aby udržel kotouč ve své výstroji.
    34:17 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    34:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Téměř zadarmo se domácí dostali ke své druhé brance a průběžnému vedení! Matěj Machovský kontroloval kotouč za vlastní brankou, hostující brankář ale předvedl neskutečnou minelu, když přenechal kotouč napadajícímu MARTINOVI RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr si vybruslil před branku a kolem padajícího Machovského poslal kotouč do odkryté branky! Bez asistence.
    27:26 Jack RODEWALD - 1:1
     
    27:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec signalizovanou výhodu využívají a srovnávají stav zápasu! Třinecká rotace pokračovala, Tomáš Kundrátek z pravé strany poslal křížný pas na zcela nehlídaného JACKA RODEWALDA, který z voleje vsítil svou první branku v třineckých barvách! Platnost branky potvrdil i videorozhodčí. Asistence: Tomáš Kundrátek, Jan Jaroměřský.
     
    26:20
    Do hry se dostala elitní formace domácích a Machovský se měl co ohánět. Hostující brankář nejprve vyrazil bombu Růžičky od modré, brankář Sparty pak musel likvidovat ještě dorážku Musila, která Machovskému sice vypadla, kotouč ale proskákal těsně vedle levé tyče branky.
     
    23:03
    Kurovský si počkal na útočné modré na dlouhý Gernátův pas, třinecký forvard pak v nájezdu předal kotouč najíždějícímu Rodewaldovi, ten ale z ideální pozice nepropálil Machovského mezi betony!
     
    11:54
    Oceláři se po inkasované brance vrhli do útočné třetiny. Jejich snaha sice srovnání nepřinesla, po faulu Davida Vitoucha na Hrňu ale budou domácí hrát první přesilovku.
    11:23 Jan BUCHTELE - 0:1
     
    11:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlá protiakce hostujícího celku znamená první kotouč v brance a otevření brankového účtu dnešního zápasu. Lukáš Pech v útočném pásmu nakreslil krásnou přihrávku na zcela volného JANA BUCHTELEHO, útočník Sparty si potáhl kotouč do mezikruží odkud nedal Kacetlovi sebemenší šanci! Asistence: Lukáš Pech, Robert Říčka.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 28. Rodewald (Kundrátek, Jaroměřský), 35. Martin Růžička, 42. Marcinko (P. Vrána, Martin Růžička), 45. M. Stránský (Martin Růžička), rozh. náj. Martin Růžička – 12. Buchtele (Pech, Říčka), 42. Pech, 48. Říčka (Pech, Němeček), 51. Jurčina (Tomášek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Taylor Leier (TRI)
    0:0   Andrej Kudrna (SPA)
    2. série:
    0:0   Matěj Stránský (TRI)
    0:0   Lukáš Rousek (SPA)
    3. série:
    0:0   Petr Vrána (TRI)
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    4. série:
    1:0   Martin Růžička (TRI)
    1:0   Lukáš Pech (SPA)
    5. série:
    2:0   Jack Rodewald (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Leier, M. Kovařčík, Hrňa – Hrehorčák, Marcinko, Dravecký (A) – Kofroň, Rodewald, Kurovský.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Polášek, Košťálek, Jeřábek, Němeček, Jurčina (A), Kalina, Mikliš – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr
    bahis siteleri