Neapol – Fiorentina 6:0 (kon.) | Crotone – Benevento 4:1 (kon.) | Sassuolo – Parma 1:1 (kon.)
Atalanta BC – Janov 0:0 (kon.) | Inter – Juventus 2:0 (kon.)
konec
FC Crotone
4:1 (2:0)
Benevento Calcio
Neděle 17.01.2021, 15:00 • Stadio Ezio Scida, Crotone • Italská Serie A • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FC Crotone porazilo na domácím placu Benevento v souboji nováčků jasně 4:1, zvítězilo potřetí v sezoně a na dva body se přiblížilo sedmnáctému místu znamenající záchranu, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (19:46:23)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-1
    Střely na branku: 3-5
    Zákroky gólmanů: 4-2
    Střely mimo: 3-5
    Rohy: 4-13
    Ofsajdy: 0-2
    Držení míče: 41% – 59%
    Fauly: 14-14
    Žluté karty: 1-3 (realizační tým 0-1)
    Červené karty: 0-0 (realizační tým 0-1).
     
    Utkání nakonec končí jasným vítězstvím posledního týmu tabulky FC Crotone, který souboj nováčků začalo dobře. Ve čtvrté minutě si totiž centr srazil hlavou do vlastní branky Kamil Glik. Ten samý hráč měl prsty i ve druhé brance domácích, když při rychlém protiútoku chtěl ve vápně skluzem připravit Vuliće o míč. To se mu sice podařilo, ale balon přešel na Simeona Nwankwa a domácí vedli o dvě branky. Benevento také mělo šance, ale nedokázalo je využít, protože brankář Alex Cordaz předváděl dobrý výkon.

    V 54. minutě bylo vlastně rozhodnuto. Simeon Nwankwo si našel ve vápně přízemní centr Riviéreho a zakončil v obtížné pozici přesně k tyči. O jedenáct minut později bylo mezi hráči Crotone ještě veseleji. Po hezké akci sice ve vápně nedosáhl při skluzu na míč Riviére. Akce ale pokračovala. Nwankwo našel na levé straně těsně před vápnem Miloše Vuliće, ten oklamal kličkou Hetemaje, naznačením Tuiu a trefil se krásně na vzdálenější tyčku. Hosté už jen korigovali osm minut před koncem, když se po rohu odrazil míč k Iago Falguému a ten ho z první napálil zpoza vápna do sítě – 4:1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč po prudkém nákopu doskákal za brankovou čáru daleko od tří tyčí. Alex Cordaz odkopává od branky a dnešní mač končí.
     
    90+3
    Caprari rozbíhá na levé straně jeden z posledních útoků zápasu, ale hosté jen kombinují na polovině hřiště. Hetemaj navíc adresoval zpětnou přihrávku na beky.
     
    90+2
    Giuseppe Di Serio ještě vzbudil trošku emocí, když zamezil domácím v rychlém provedení autového vhazování.
     
    90+1
    Jeden z domácích hráčů nyní na útočné polovině pořádně naložil Caprarimu, který tento zákrok nedobře vydýchává. Ale po chvilce může pokračovat ve hře.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby se právě rozbíhá, otevře jí Alex Cordaz odkopem od branky. Sudí nastaví tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    89
    V předposlední minutě základní hrací doby bude následovat rohový kop Beneventa.
     
    88
    Domácí si situaci nekomplikují, pod tlakem odkopávají míč daleko od branky.
     
    87
    Po jedné takové vidí za nesportovní chování žlutou kartu Junior Messias a jen těžko tento karetní trest vydýchává.
     
    85
    Domácí už chtějí zápas v poklidu dohrát, ale na hřišti vznikají větší či menší potyčky. Což je za jasně rozhodnutého stavu přinejmenším divné.
     
    84
    Niccolò Zanellato dnes také dohrál, místo něj nastoupí na zbytek zápasu Luis Rojas Zamora.
     
    83
    Bryan Dabo si již po několika faulech v dnešním utkání kartu vysloužil, když poslal na zem Simeona Nwankwa.
    82. Iago FALQUÉ - 4:1
     
    82
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Čestný úspěch je hostům přece jen dopřán. Dvanáctý rohový kop sice Crotone ubránilo, ale míč se dostal za vápno pro IAGO FALGUÉHO. Ten se s ničím nepáral a opřel se do něj levačkou. Přes bránícího Zanellata a Mazzottu přešel dále, Koffi Djidji jej lehce přizvednul a Cordaz se natahoval marně.
     
    80
    Hned trojí střídačka domácích. Z placu odchází dnes velmi aktivní Pedro Pereira, kterého nahrazuje Antonio Mazzotta. Ze hřiště by odcházel za potlesku fanoušků – kdyby mohli do ochozů – i střelec krásné čtvrté branky Miloš Vulić, jenž přepouští místo pro Jacopo Petriccioneho. A třetím do party je Andrea Rispoli, kterého nahrazuje Sebastiano Luperto.
     
    79
    Alex Cordaz v brance Crotone si hodně dlouho stavil zeď. K přímému volnému kopu se pak postavil Gianluca Caprari a asi dokresluje, jaký výkon jeho tým podal. Obstřelil zeď, ale zhruba o pět metrů i celou branku...

    Tomáš Lysý

    Branky: 4. Glik (vla.), 29. Nwankwo, 54. Nwankwo (Rivière), 65. Vulić (Nwankwo) – 82. Falqué

    Karty:   87. Messias (COE) – 44. Ionita (BNT), 71. Barba (BNT), 83. Bryan Dabo (BNT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:13. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    FC Crotone: Cordaz – Djidji, Golemić, Magallán – Rispoli (80. Luperto), Zanellato (84. Rojas), Vulić (80. Petriccione), P. Pereira (80. Mazzotta) – Messias – Nwankwo, Rivière (70. Henrique).
    Náhradníci: Festa, Crespi – Mignogna, Cuomo, Mazzotta, Luperto, Crociata, Henrique, Ranieri, Rojas, Petriccione, Siligardi.

    Benevento Calcio: Montipò – Improta (75. Falqué), Tuia (75. Caldirola), Glik, Barba – P. Hetemaj, Bryan Dabo, R. Insigne (40. Caprari), Ionita (66. Tello), Sau (66. Di Serio) – Lapadula.
    Náhradníci: Lucatelli, Manfredini – Ch. Maggio, Pastina, Caldirola, Foulon, Viola, Tello, Basit, Caprari, Falqué, Di Serio.

    Rozhodčí: Simone Sozza
    bahis siteleri