Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
9:7 (1:3, 4:3, 4:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 24.01.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    My se s textovým online přenosem přihlásíme opět v pátek 29. ledna, kdy se v Třinci od 17 hodin v rámci 40. kola představí brněnská Kometa. Do té doby pěkné dny! (19:17:01)
     
    Šílené utkání končí! Zápas v němž neexistovaly obrany a Oceláři dvakrát ztráceli tři góly, nakonec domácí otočili a všechny tři body zůstávají pod Javorovým. Domácí čtyřmi góly zvrátili na svou stranu nepříznivý vývoj třetí části hry, když po sólo akci Villeho prohrávali už 5:7. Vítězný gól vstřelil necelých šest minut před koncem Dravecký.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Čiliak je na střídačce.
     
    59:35
    Čiliak byl už na půl cesty na střídačku, akci Motoru ale zabrzdil ofsajd.
    59:17 Patrik HREHORČÁK - 9:7
     
    59:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují při hře čtyř proti pěti. Puk se po vhazování před Štěpánkem dostal do středního pásma, odkud odkrytou českobudějovickou branku trefil PATRIK HREHORČÁK. Stav utkání 9:7.
     
    59:03
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Matěj Stránský – 2 min., pozdní dohrání).
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Daniel Voženílek – 2 min., sekání).
     
    59:03
    Kubíčkovo nahození od modré a následně šavlovačka před Štěpánkem, kde byl aktivní Přikryl. Je signalizováno vyloučení – bude se hrát čtyři na čtyři (respektive pět, pokud hosté nechají gólmana na střídačce).
     
    58:38
    Čiliak jede na střídačku, Motor hraje v šesti.
     
    58:18
    Stránský s Vránou podrželi puk v útočném pásmu a následně dostával nabito na modrou Musil. Puk mu ale hůl přeskočil a skončil ve třineckém obranném pásmu.
     
    57:52
    Další pokus o signál hostů – nahození na zadní desky a dobruslení, opět přerušuje ofsajd.
     
    57:40
    Ofsajd Ocelářů. Vhazování ve středním pásmu.
     
    57:11
    Hrňa ztratil v útočném pásmu puk a následně se dopředu dostal Martin Novák. Českobudějovický útočník proti přesile podržel kotouč a naservíroval jej Aldersonovi. Moc nechybělo, hosté v dobré šanci!
     
    56:30
    Po zblokované Marcinkově střele vhazování před Čiliakem.
     
    56:09
    Oceláři po čase v útočném pásmu, vše pro hosty vyřešil šikovným vyhozením na Štěpánka Voženílek.
     
    55:31
    Holcova bomba od modré, kde byl českobudějovický útočník zcela osamocen, orazítkovala tyč Štěpánkovy branky!
     
    54:23
    Martin Novák v ideální pozici na vrcholu kruhu dostal přihrávku zpoza branky a poslal ji obratem na Štěpánka. Puk prosvištěl kolem pravé tyče domácí branky.
     
    54:03
    Po šavlované ve středním pásmu puk končí na střídačce Motoru.
    53:46 Vladimír DRAVECKÝ - 8:7
     
    53:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Matěj Stránský zatáhl puk do útočného pásma a z levého kruhu prověřil pozornost brankáře Čiliaka. Hostující brankář puk vykopnul k dojíždějícímu VLADIMÍRU DRAVECKÉMU, jemuž se podařilo bekhendem poslat puk do sítě. Oceláři jsou dnes poprvé ve vedení. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána. Stav utkání 8:7.
     
    53:02
    Motor rychle vyexpedoval puk do zóny před Štěpánkem, domácí ale zblokovali střelu od modré a dostali se do ze svého pohledu bezpečných prostor.
     
    52:16
    Po nepovedené Adámkově střele to vypadalo na rychlý kontr Motoru, ale nakonec vše pro domácí aspoň ve středním pásmu zachránil Kurovský.
     
    51:17
    Tvrdý boj v rohu třineckého útočného pásma. Domácí se drží v pásmu, ale nedokáží se dostat přes obranu ke střelecké příležitosti.
     
    50:16
    Oceláři se rychle dostali po výměně puku mezi Douderou a Marcinkem do útoku, ale následně Růžička ztratil puk. Hosté se ale z vlastní zóny nedostali.
     
    49:47
    V útočném pásmu Budějovic to vypadalo na ohrožení Štěpánkovy branky, je ale pískán ofsajd, který zhatil rodící se akci tři na dva.
     
    49:11
    Oceláři opět v útočné tvorbě. Dravecký od modré čáry pálil na Čiliaka, ale vysoký puk spíše ohrozil před brankou zaparkovaného Rodewalda.
    47:54 Matěj STRÁNSKÝ - 7:7
     
    47:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po rychlé kombinaci první útoku dostali k vyrovnávací brance. Puk šel v útočném pásmu rychle z hole Vrány na Růžičku a zpoza branky na slot MATĚJI STRÁNSKÉMU, který střelou "pod ledem" překonal posedmé Čiliaka. Asistence: Martin Růžička, Petr Vrána. Stav utkání 7:7.
     
    47:42
    Hosté se snažili o signál – nahození puku na zadní desky a dobruslení útočícím hráčem. Puk byl na modré zbržděn a je z toho ofsajd. Vhazování ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    47:21
    Icing domácích. Po čase hra před Štěpánkem.
     
    47:15
    Oceláři opět politi živou vodou se snažili o další útočné kombinace, ale Marcinko trochu předržel puk a následně Motor vysunul hru dopředu.
    46:45 Michal KOVAŘČÍK - 6:7
     
    46:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že Oceláři přesilovku překombinují, ale nakonec se přece jenom, možná trochu s přispěním štěstí, prosazují. Gernát nahodil od modré, Čiliak puk nezachytil, jen ztlumil a z bezprostřední blízkosti neměl problém kotouč do sítě poslat MICHAL KOVAŘČÍK. Asistence: Martin Gernát, Taylor Leier. Stav utkání 6:7.
     
    46:19
    Rodewald nahrnul puk do Čiliakova brankoviště, kde jej domácí brankář přikryl a přerušil hru. Oceláři maji ještě 41 sekund početní převahy.
     
    45:40
    Oceláři jsou rozestavěni v útočném pásmu a snaží se vykombinovat jednu ze svých přesilovkových kombinací. Nutno podotknout, že od obrany Motoru k tomu mají minimum prostoru. Přesto se urodila Hrňova střela z pravého kruhu těsně vedle Čiliakovy tyče.
     
    45:00
    Po dlouhé době uvidíme přesilovou hru. Je zde šance pro Oceláře zase se gólově dotáhnout aspoň na rozdíl jednoho gólu. Na dvě minuty za podrážení je vyloučen René Vydarený, který fauloval Stránského.
     
    44:43
    Další útočný tlak domácích přerušila vysoká hůl jednoho z domácích útočníků, po níž se vhazuje ve středním pásmu.
     
    44:00
    Zdeněk Doležal si s pukem na holi vybruslil zpoza branky do vyložené pozice před Štěpánka. Domácí brankář dokázal velkou šanci hostů ustát.
     
    43:38
    Obrovská šance Třince! Sice z velkého úhlu, ale za překonaného Čiliaka pálil Michal Kovařčík, ale bylo slyšet jen cinknutí brankové konstrukce!
     
    43:26
    Velký tlak Ocelářů po inkasované brance, Draveckého střela z levého křídla skončila těsně vedle na zadních deskách.
    42:40 Gabin VILLE - 5:7
     
    42:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Do samostatné akce před Štěpánka si probruslil GABIN VILLE a kličkou do bekhendu dokázal poslat puk do horních pater Štěpánkovy branky. Asistence: Pavel Novák, Václav Karabáček. Stav utkání 5:7.
     
    42:20
    Holec zavezl puk do útočného pásma a hledal před Štěpánkem svého spoluhráče. Puk byl ale zblokován za branku, kde jej sebral Stránský a rozehrál.
     
    41:42
    Lytvynov centroval od levého hrazení. Štěpánek puk sebral a rychle rozehrál, protože měl k tomu dostatek prostoru.
     
    41:21
    Přihrávka rukou Ocelářů a vhazování ve středním pásmu.
     
    40:53
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Draveckého nahození proletělo kolem levé Čiliakovy tyče. Dravecký hraje od druhé třetiny z důvodu zranění obránce Kundrátka na bekuk.
     
    40:27
    První přerušení z důvodu zakázaného uvolnění Motoru.
     
    40:01
    I první buly třetí třetiny vyhrál Vrána.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Divočina pokračuje. Za moment bude zahájena třetí třetina. Budou pokračovat gólové hody?
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 31:18
    Střely mimo 11:2
    Zblokované střely 13:4
    Hity 5:3
    Vhazování 26:21
    Trestné minuty 4:2
     
    Třetí třetina začne cca v 18:40.
     
    Šílená druhá třetina končí! Po první dvacetiminutovce hosté vedli o dva góly, pak se hra i skóre vyrovnalo a ve čtyřiadvacáté minutě to bylo 3:3. České Budějovice pak opět odskočily do tříbrankového vedení. Domácí se ale s velkou ztrátou před třetí části hry nespokojili a po dalších dvou trefách Třineckých se jde do kabiny za jednogólového vedení týmu z jihu Čech. Za domácí se ve druhé třetině trefili postupně Rodewald, Leier, Gernát a Matěj Stránský, za hosty dvakrát Zdeněk Doležal a obránce Lytvynov.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Střela Doudery od modré a následně opět menší zmatek před Čiliakovou brankou. Vrána se Stránským byli zablokováni a dorážet tak nemohli.
     
    39:17
    Obrovský zmatek před českobudějovickou brankou! Adámek dlouho držel kolem mantinelu puk, pak jej vyvezl Hrehorčák, o střelu se snažil Hrňa, za rozhozeného Čiliaka chtěl zakončovat Michal Kovařčík. Velmi nepřehledná situace dopadla pro hosty dobře a vhazovat se bude po posunuté brance Čiliakově.
     
    38:26
    Zakázané uvolnění Ocelářů vrací hru před Štěpánka.
    37:47 Matěj STRÁNSKÝ - 5:6
     
    37:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hra se teď přelévala ze strany na stranu, nejprve útočili domácí, ale Růžička se Stránským se zamotali za brankou. Následný protiútok Motoru čtyři na dva ztroskal před třineckou brankou na Draveckém a na druhé straně se dostali do akce dva na jednoho prvně jmenovaní. Přesnou přihrávku Růžičky pověsil MATĚJ STRÁNSKÝ do horní části Čiliakovy branky. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 5:6.
     
    37:00
    Po přihrávce rukou hostujícího týmu vhazování ve středním pásmu.
     
    36:52
    Po ofsajdu domácích komerční přestávka.
    36:36 Martin GERNÁT - 4:6
     
    36:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Motor se snažil o útočnou aktivitu, ale vše vyústilo v rychlý protiútok a čtvrtý gól Ocelářů. Leier se obrátkou na vlastní modré zbavil obránce a následně se v útočném pásmu snažil o přihrávku nebo střelu. Puk byl zblokován pro domácí tak šťastně, že jej ze vzduchu trefil MARTIN GERNÁT. Asistence: Taylor Leier. Stav utkání 4:6.
     
    35:40
    Adámek centroval před branku, kde se po puku natahoval Hrehorčák. Nic z toho pro obranu Motoru ale nebylo, puk skončil v rohu.
     
    34:55
    Icing domácích a vhazování před Štěpánkem.
     
    34:45
    Oceláři se po krátkém pobytu ve vlastním pásmu pokusili opět o útočnou aktivitu, ale Stránský s Růžičkou si moc neporozuměli.
    34:07 Zdeněk DOLEŽAL - 3:6
     
    34:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je tady slepenec, velká vzpruha pro Motor! Zprvu nenápadná akce dva na dva skončila druhou brankou v rychlém sledu ve Štěpánkově brance. Bekhendem se z levého kruhu prosadil ZDENĚK DOLEŽAL. Asistence: Matěj Toman. Stav utkání 3:6.
    33:52 Ivan LYTVYNOV - 3:5
     
    33:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Sporadická aktivita Motoru v útočném pásmu. Štěpánek ještě neměl šanci si na puk sáhnout a už jej loví ze své sítě. Zpoza branky se dostal kotouč na osu útočného pásmu přímo proti najíždějícímu IVANU LYTVYNOVOVI, který z první trefil do horních pater třinecké branky. Asistence: Daniel Voženílek, Vít Jonák. Stav utkání 3:5.
     
    32:56
    Oba týmy těžce bojují o puk. Ten se pak dostal k Adámkovi, který jej od modré nahodil spíše na teč. Nebezpečný puk pro Čiliakovu branku.
     
    32:24
    Těžká šichta pro Motor v jejich obranném pásmu a následuje zakázané uvolnění. Unavená pětice se bude muset dále bránit třinecké snaze o vyrovnání.
     
    31:29
    Gernát projel s pukem na holi skrz střední pásmo a v útočné zóně zkusil střelu přes obránce. Čiliak viděl a vyrazil do ochranné sítě.
     
    31:13
    Oceláři jsou nadále aktivnější, převážně oni drží puk na holích.
     
    30:10
    Jaroměřský zachytil puk na útočné modré a zkusil nacentrovat do předbrankového prostoru. Tečovaný puk proskákal za Čiliaka a Marcinkovi stačilo ve vzduchu trefit černou gumu. Tento nelehký úkol se mu ale nepovedlo splnit.
     
    29:55
    Ve velké šanci na kruhu Jaroměřský! Hrehorčák získal u pravého hrazení puk a nabil na kruh třineckému obránci.
     
    29:02
    Rodewald vystihl rozehrávku Motoru, získal puk na útočné modré a už to vypadalo na přečíslení. Domácí si pak ale nedokázali dobře nahrát a hosté akci zpacifikovali.
     
    28:41
    Oceláři po inkasované brance se zase snaží o útočnou aktivitu. Kundrátek odrazil puk od soupeře do ochranné sítě. Po komerční přestávce bude pokračovat hra vhazováním před Čiliakem.
     
    27:40
    Čtvrtý gól v Kacetlově síti ukončil třineckému brankáři jeho dnešní šichtu. Od této chvíle je ve třinecké brance Jakub Štěpánek.
    27:40 Zdeněk DOLEŽAL - 3:4
     
    27:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po aktivitě třineckých útočníků čtvrté formace před českobudějovickou brankou končí gólem rychlý protiútok Motoru. Forman přebruslil na levém křídle Adámka a následně puk u pravé Kacetlovy tyče dotlačil do branky ZDENĚK DOLEŽAL. Asistence: Matěj Toman, Miroslav Forman. Stav utkání 3:4.
     
    26:55
    Další třinecká aktivita před Čiliakem. Hostující brankáře měl před svým brankovištěm Marcinka s Hrehorčákem, ale přes jejich enormní snahu odolal a neinkasoval.
     
    26:40
    Domácí se po krátké mezihře ve svém pásmu dostali zpět do útočného pásma a po zmatcích v českobudějovické obraně pálil od modré Jaroměřský. Čiliak pravděpodobně přes clonu moc neviděl.
     
    25:56
    Musil získal v útočném pásmu na modré čáře puk, nic nevymýšlel a poslal kotouč na Čiliaka. Před českobudějovickým brankářem nikdo nebyl, hostující gólman tak neměl problém puk přikrýt.
     
    25:22
    Obrovská šance Třince! Oceláři teď točí v pěti proti pěti hosty a po přihrávce Růžičky se zpoza branky vytočil až před Čiliaka Stránský. Vrána následně dorážel, ale Čiliak se natáhl a puk do branky nepropadl. Třinečtí teď měli velký tlak.
     
    25:05
    Růžička křížně z rohu útočného pásma nabil Gernátovi na modrou. Ten vypálil, ale Čiliak jeho střelu viděl a vyrazil.
     
    24:42
    Adámkovo nahození od modré Čiliak přes hráče před sebou našel a přikryl.
     
    24:25
    Oceláři se po vyrovnání dal snaží o útočnou aktivitu. Za vyrovnaného stavu se jim hraje určitě snadněji než před zhruba deseti minutami hry.
     
    23:59
    Oddechový čas pro hosty.
    23:59 Taylor LEIER - 3:3
     
    23:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    V Třinci je srovnáno! Kundrátek na ose útočného pásma před Čiliakem lehce nadzvedl přihrávku od Rodewalda z pravé strany, hostující brankář puk ještě dokázal vyrazit. Následně ale dojíždějící TAYLOR LEIER dokázal dotlačit kotouč do Čiliakovy sítě. Asistence: Tomáš Kundrátek, Jack Rodewald. Stav utkání 3:3.
     
    23:47
    Dravecký vybojoval puk v útočném pásmu a poslal jej na Kundrátka. Jeho bombu od modré Čiliak vyrazil, následně domácí ale pásmo ztratili.
     
    23:15
    Dravecký projel s pukem na holi až do útočného pásma a následně přes obránce vystřelil. Kotouč se otřel o boční stranu sítě v Čiliakově brance.
     
    23:02
    Slováček v akci tří proti třem zavezl puk do útočného pásma a po překonání modré čáry poslal puk na Kacetla. Ten následně přerušuje hru.
     
    22:11
    Oceláři jsou po vstřelené kontaktní brance aktivnější a snaží se dál aktivním přístupem napadat rozehrávku Motoru. Pobyt Českých Budějovic v útočném pásmu zatím moc dlouhý nebyl.
    21:05 Jack RODEWALD - 2:3
     
    21:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhý třinecký útok forčekoval rozehrávku Motoru v jejich obranném pásmu. Puk se následně od Kurovského dostal k JACKU RODEWALDOVI, který byl před Čiliakem zcela sám. Kanadský útočník překonal Čiliaka kličkou do bekhendu. Asistence: Daniel Kurovský, Taylor Leier. Stav utkání 2:3.
     
    20:32
    Další icing hostů. Opět se bude vhazovat v útočném pásmu Ocelářů.
     
    20:17
    Zakázané uvolnění Motoru. Následuje vhazování před Čiliakem.
     
    20:01
    I úvodní vhazování druhé třetiny vyhrál domácí Vrána.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou již připraveny na pokračování druhé třetiny.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:10
    Střely mimo 5:2
    Zblokované střely 5:2
    Hity 3:2
    Vhazování 13:9
    Trestné minuty 4:2
     
    Druhá třetina bude zahájena v 17:48.
     
    První třetina dopadla výrazně lépe pro hostující Motor České Budějovice. Hosté z jihu Čech otevřeli skóre v páté minutě, když Aldersonova střela od modré čáry zapadla přesně za Kacetla. Následně Českobudějovičtí využili obě přesilovky, které jim domácí nabídli. Po Musilově vyloučení se prosadil Toman a poté, co domácí lavička špatně střídala, využil početní převahu Voženílek. Hned po půlminutě po třetím gólu hostů se domácím trochu vrátila krev do žil, když Růžičkův centr před Čiliaka odrazil do branky Gernát.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    První třinecká formace se teď snažila prokombinovat, ale vypadalo to spíše jako šavlovačka.
     
    19:18
    V poslední minutě se přihrávkou rukou provinili hosté. Hra se ze středního pásma přestěhuje před Čiliaka.
     
    18:44
    Zakázané uvolnění Ocelářů zase po čase přestěhuje hru před Kacetla.
     
    18:29
    Kurovský se poté, co Rodewald vyhrál v útočném pásmu buly, uvolnil od bránícího soupeře a následně poslal puk na Čiliaka. Hostující brankář ale bez problémů puk vyrazil.
     
    18:18
    Zakázané uvolnění Motoru vrací hru před Čiliaka.
     
    17:52
    Doudera po vlastní chybě trochu krkolomně zastavoval na útočné modré Přikryl, naštěstí pro domácího obránce to rozhodčí nevyhodnotili jako faul.
     
    17:30
    Adámek posunul po modré puk na Musila a ten jej poslal na Čiliaka. Před českobudějovickým brankářem nebyl nikdo, kdo by mu ztížil zákrok. Bude se vhazovat před brankou Motoru.
     
    17:03
    Martin Novák poslal puk z velkého úhlu na Kacetla, který přikryl puk a přerušil hru.
     
    16:44
    Hrehorčák zatáhl puk do útočného pásma, najel si na modrou a z otočky poslal kotouč na Čiliakovu branku. V předbrankovém prostru se o teč snažili Gernát s Hrňou.
    15:25 Martin GERNÁT - 1:3
     
    15:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Motor se z třígólového vedení radoval pouhých 24 sekund. První gól Ocelářů vstřelil obránce MARTIN GERNÁT, který si najel k pravé Čiliakově tyči, kam mu poslal centr po zemi od modré Martin Růžička, Petr Vrána. Stav utkání 1:3.
    15:01 Daniel VOŽENÍLEK - 0:3
     
    15:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají i druhou početní převahu. DANIEL VOŽENÍLEK neměl těžkou pozici, jeho spoluhráči mu poslali puk před odkrytou Kacetlovu branku. Po krásné kombinaci Motoru vedou hosté v Třinci už 3:0! Asistence: Zdeněk Doležal, Matěj Toman.
     
    14:38
    Po velkém boji o puk v rohu českobudějovického útočného pásma mezi Adámkem a Aldersonem se dostali do akce dva na dva domácí Dravecký s Michalem Kovařčíkem, ale vše zhatila nepřesná přihrávka prvně jmenovaného.
     
    13:29
    Dvě nebezpečné Tomanovy střely. První vykopl Kacetl jen před sebe, kde byl Jaroměřský. Moc nechybělo, aby si Kacetlův obránce odrazil puk do vlastní sítě. Následně byla Tomanova střela zblokována ještě před Kacetlem.
     
    13:08
    Oceláři se při zakládání útočné akce přepočítali při střídání a na ledě jich hrálo šest. Hráčská lavice je tedy potrestána menším trestem, který odsedí Martin Růžička.
     
    12:30
    Doležal se snažil něco podniknout v útočném pásmu Motoru, tam jej ale masáží na záda zpacifikoval Gernát.
     
    11:55
    Oceláři se drží v útočném pásmu, ale do střeleckých pozic se buď neprokombinují, nebo jejich střely jsou z velké dálky zblokovány, jako před chvílí Douderův pokus.
     
    11:30
    Velký závar před Čiliakem vytvořila Rodewaldova formace. Nakonec se do drobné potyčky s českobudějovickými obránci dostal Kundrátek. Nic – ve smyslu udělených trestů – z toho ale nebude.
     
    11:12
    Jaroměřský napřáhl od modré a puk po jeho střele orazítkoval pravou tyč Čiliakovy branky.
     
    10:32
    Domácí propadli v obranném pásmu a po Přikrylově nahození od levého mantinelu puk prosvištěl Kacetlovým brankovištěm.
    09:59 Matěj TOMAN - 0:2
     
    09:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí propadli při zavezení puku Motoru do útočného pásma a hosté si s nabídnutým přečíslením bezpečně poradili. Puk putoval po ose Voženílek – Forman ke střelci MATĚJI TOMANOVI. Asistence: Miroslav Forman, Daniel Voženílek. Stav utkání 0:2.
     
    09:23
    První buly této přesilovky vyhráli domácí, ale puk z pásma dostali až nadvakrát. Následně pár sekund v útočném pásmu podržel puk Marcinko.
     
    09:08
    Faul na domácí straně. Vysokou holí trefil soupeře David Musil a první přesilovku po komerční pauze budou mít i hosté z Českých Budějovic.
     
    08:48
    Závar před Čiliakem po Musilově střele od modré. Odražený puk si našel Leier a po otočce poslal puk po zemi těsně vedle pravé tyče českobudějovického brankáře.
     
    08:11
    Kovařčíkova formace se snažila o aktivní hru v útočném pásmu, ale forčeking nevedl k vytvoření střelecké situace, natož gólové šance.
     
    07:11
    Rychlá kombinace po ose Vrána – Růžička – Stránský a zpět Vrána. Domácí kapitán byl zcela osamocen před Čiliakem, ale ten jeho střelu z levé strany předbrankového prostoru odrazil betony.
     
    06:30
    Oceláři jsou aktivnější, ale jejich snaha v útočném pásmu je poměrně snadno pacifikována u mantinelů. Třinečtí se nedostávají do střeleckých situací.
     
    05:51
    Gernát nakonec vypálil od modré, Čiliak neměl problém si puk v klubku hráčů před svou brankou najít a přikrýt.
     
    05:34
    Domácí jsou v útočném pásmu a snaží se vytvořit střeleckou pozici. Zatím spíš vozí kotouč po mantinelech.
     
    04:30
    Hosté opět v dobré střelecké pozici na ose kluziště. Tvrdou střelu hostů schytal do kotníku Jaroměřský a dokázal tak zblokovat střelu na třineckou branku.
    04:02 Brandon ALDERSON - 0:1
     
    04:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se nakonec gólově prosadili. Kacetl přes provoz před svou brankou nic neviděl a BRANDON ALDERSON tvrdou střelou od modré čáry dokázal skórovat. Puk se odrazil od tyče a napnul síť v Kacetlově brance. Asistence: René Vydarený. Stav utkání 0:1.
     
    03:55
    Alderson byl po zblokované střele od modré ve výborné pozici před Kacetlem, ale trefil pouze jeho masku. Následně před odkrytou klecí promáchl Přikryl.
     
    03:38
    Holec centroval od pravého mantinelu před branku Kacetla, kam najížděl Voženílek, a před Kacetlem vznikla první nebezpečná situace.
     
    03:10
    Adámkovo nahození od modré čáry ztečoval Přikryl do ochranné sítě. Vhazování před českobudějovickou brankou se bude opakovat.
     
    03:04
    Icing Motoru vrací hru před Čiliaka.
     
    02:43
    Hosté se ubránili a kapitán Pýcha je zpět na ledě. Nutno podotknout, že České Budějovice neměly větších potíží při bránění první početní převahy Ocelářů.
     
    02:26
    Oceláři se nejsou schopni udržet v pásmu a Motor opět vyhazuje z vlastního pásma.
     
    02:11
    Martin Růžička u pravého mantinelu ztratil puk a Holec po krátké přetahované vyhazuje.
     
    01:35
    Střela z první Michala Kovařčíka z levého kruhu zblokována a hosté se osvobozují.
     
    01:19
    Domácí se po 40 sekundách rozestavěli v útočném pásmu a snaží se vykombinovat do střelecké pozice.
     
    00:37
    Faulem na Vránovi se provinil hostující kapitán Pavel Pýcha. Domácí hrají první přesilovku.
     
    00:09
    Oceláři se hned dostali do útočného pásma a Vrána byl při otočce kolem odkryté českobudějovické branky faulován. Domácí hrají ve výhodě.
     
    00:01
    První buly utkání vyhrál třinecký kapitán Vrána a poslal puk na Gernáta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na ledové ploše, hlavní rozhodčí za chvíli vhodí úvodní buly.
     
    Domácí trenéři stále nemohou při skládání zápasové sestavy počítat se zraněnými forvardy Chmielewskim, Milošem Romanem a Ondřejem Kovařčíkem. Trenér Motoru Václav Prospal zase z důvodu dlouhodobého zranění a nutnosti podstoupit operace nemohl dnes nasadit forvardy Venkrbce s Christovem, do zápasové sestavy se nedostali ani Prokeš s Michnáčem. Zdravotní trable nedovolily dokončit poslední zápas s Litvínovem ani elitnímu českobudějovickému obránci Pýchovi, který dnes sice v sestavě je, ale možná pro případ potřeby rozložit síly na více beků mají hosté v line-upu sedm obránců včetně Ivana Lytvynova.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Kurovský, Rodewald, Leier – Hrňa, Marcinko, Hrehorčák – Dravecký (A), M. Kovařčík, Kofroň.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Štencel, Slováček, Lytvynov – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, P. Novák, Ville.

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Axman.
    Prosadí se dnes forvard Motoru?
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři po kanonádě doma proti Vítkovicím (6:0) v půlce prosince nastartovali výsledkový propad, z něhož se zatím nedokázali plně rehabilitovat. Během následujících deseti zápasů ani jednou nevyhráli za tři body a pouze dvakrát dokázali uspět v prodloužení. Obrátka k lepšímu přišla v přeloženém utkání proti Mountfieldu. Následoval zápas se Spartou, kde sice Oceláři promrhali dvoubrankové vedení, těšit je ale mohla výhra v nájezdech, které Třinci dosud v sezóně vůbec nešly. Po těsné odbojované výhře v Litvínově ale Slezané naposledy opět padli. Tentokrát v Mladé Boleslavi. Body však byly nadosah – hosté na ledě ŠKO-ENERGO arény odmazali během krátké pasáže třetí třetiny dvoubrankové manko, po dalším zásahu zelených se už ale nevzpamatovali. „Jediná třetí třetina snese z naší strany nějaké měřítko. Srovnali jsme na 2:2, ale bohužel jsme hned inkasovali, takže veškeré momentum, které jsme v tu chvíli měli, se zbortilo,“ viděl podobně význam rychle inkasovaného gólu třinecký asistent kouče Marek Zadina.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 2-3-0-5, skóre 22:28, 12 bodů
    Pozice v tabulce: 2.
    Bilance: 34 zápasů, 18-4-5-7, skóre 115:86, 67 bodů
    Bilance doma: 18 zápasů, 11-2-2-3, skóre 64:43, 39 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 45 (13+32)
    Nejlepší střelec: Matěj Stránský 23

    Poslední zápas Třince:

    22. ledna 2021: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
    Branky a nahrávky: 36. P. Kousal (Flynn, Ševc), 39. P. Kousal (Najman, Flynn), 49. Kotala (Jääskeläinen, Ševc) – 44. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 48. Hrehorčák (Marcinko).
     
    Z českobudějovické kabiny

    Českobudějovičtí hráči se na přelomu roku a na začátku ledna vznášeli na horní části výsledkové sinusoidy. Z šesti utkání vyhráli čtyři, což je vzhledem k jejich dosavadnímu bodovému zisku nadstandardní počin. Po domácí výhře s Litvínovem ale přišel další výsledkový propad – Motor čtyřikrát po sobě prohrál, nezískal ani bod. Naposledy v pátek doma opět s litvínovskou Vervou. Přitom některá utkání odehrál velice solidně. „Nevím, co k tomu říct. Tohle je obrázek celé naší sezony. Nebyli jsme lepší, výsledkově to ale bylo slušně rozehrané. Pak přijde pasáž, kdy zase uděláme hrubé individuální chyby ve vlastním obranném pásmu, dostaneme góly, celá naše hra se rozsype a je po zápase,“ smutnil po utkání na Spartě trenér Prospal. Měl pravdu – Motor v O2 areně ještě po druhé třetině držel remízový zápas, kolaps přišel v třetí části hry, když do hostující branky napadaly čtyři puky.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – P – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 2-2-1-5, skóre 23:32, 11 bodů
    Pozice v tabulce: 14.
    Bilance: 35 zápasů, 4-3-6-22, skóre 84:134, 24 bodů
    Bilance venku: 17 zápasů, 2-0-3-12, skóre 42:72, 9 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Pavel Pýcha 25 (9+16)
    Nejlepší střelec: Pavel Pýcha, Zdeněk Doležal oba 9

    Poslední zápas Českých Budějovic:

    22. ledna 2021: Madeta Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
    Branky a nahrávky: 30. Slováček (R. Přikryl, M. Novák), 37. M. Novák (R. Přikryl), 59. Forman (Kubíček, Z. Doležal) – 27. Patrik Zdráhal (Jarůšek, M. Hanzl), 32. Balinskis (Petružálek, M. Látal), 43. T. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. V. Hübl (T. Pospíšil).
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně

    Poprvé se oba týmy potkaly v půlce listopadu pod Javorovým. Oceláři měli od začátku zápas pod kontrolou, dostali se brzo do vedení, když pro Třinec šťastná vlastní branka hostí byla připsána Gernátovi. Mnohem vyrovnanější byl druhý zápas o tři týdny později v Budvar aréně. Zápas v šedesáti minutách skončil nerozhodně, když se na obou stranách prosadil pouze jeden hráč – Michnáč, respektive Marcinko. V prodloužení byla k vidění netuctová věc – oba týmy dostaly šanci rozhodnout z trestného střílení, ale ani jeden exekutor neuspěl. Nejprve nedal hostující Stránský, pak neproměnil ani domácí Slováček. Druhý jmenovaný dostal šanci o půldruhé minuty později, dostal se ze hry do samostatného úniku na Štěpánka a tentokrát už rozhodl. „Podali jsme parádní a obětavý výkon. Druhý bod pro nás je zasloužený za nasazení a výborný přístup podpořený vynikajícím gólmanem. Porazit vedoucí tým tabulky pro nás byla obrovská výzva,“ hodnotil zápas nadšený českobudějovický kouč Prospal.

    17. listopadu 2020: HC Oceláři Třinec – Madeta Motor České Budějovice 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
    Branky a nahrávky: 4. Gernát (M. Doudera, Miloš Roman), 12. Chmielewski (Jašek, Gernát), 22. Galviņš (Marcinko, Chmielewski), 27. Marcinko (Martin Růžička, M. Doudera), 32. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 45. Jašek – 22. Michnáč (A. Raška I, Karabáček), 36. Plášil (Čiliak), 60. Pýcha (R. Přikryl).

    11. prosince 2020: Madeta Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 2:1 po prodl. (0:0, 1:0, 0:1/1:0)
    Branky a nahrávky: 36. Michnáč (Vydarený, Slováček), 63. Slováček – 44. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa).
     
    Třetí vzájemné utkání mezi Oceláři Třinec a týmem Madeta Motor České Budějovice se odehraje v neděli 24. ledna 2021, úvodní buly padne v 17 hodin. Bude se hrát v Třinci, místní Werk arena bude samozřejmě zápas hostit před prázdnými tribunami.

    V rámci vzájemného setkávání v extralize se bude jednat o 71. vzájemné utkání. Zatím jsou na tom mnohem lépe České Budějovice, které ze sedmi desítek zápasů dokázaly vyhrát ve 42, Oceláři triumfovali 23krát a pět utkání skončilo remízou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Gernát (Martin Růžička, P. Vrána), 22. Rodewald (Kurovský, Leier), 24. Leier (Kundrátek, Rodewald), 37. Gernát (Leier), 38. M. Stránský (Martin Růžička), 47. M. Kovařčík (Gernát, Leier), 48. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 54. Dravecký (M. Stránský, P. Vrána), 60. Hrehorčák – 5. Alderson (Vydarený), 10. Toman (Forman, D. Voženílek), 16. D. Voženílek (Z. Doležal, Toman), 28. Z. Doležal (Toman, Forman), 34. Lytvynov (D. Voženílek, Jonák), 35. Z. Doležal (Toman), 43. Ville (P. Novák, Karabáček)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (28. Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Kurovský, Rodewald, Leier – Hrňa, Marcinko, Hrehorčák – Dravecký (A), M. Kovařčík, Kofroň.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Štencel, Slováček, Lytvynov – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, P. Novák, Ville.

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Axman.
    bahis siteleri