Osasuna – Granada 3:1 (kon.) | Elche – Barcelona 0:2 (kon.) | Celta Vigo – Eibar 1:1 (kon.)
Atlético – Valencia 3:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
3:1 (1:1)
Valencia CF
Neděle 24.01.2021, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zajímavého utkání je to všechno. Děkujeme vám za pozornost a u fotbalu zase někdy na viděnou. (23:05:44)
     
    V příštím kole se Atlético Madrid představí na hřišti nováčka z Cádizu, jenž zatím figuruje na sympatické desáté pozici. Valencia bude v domácím prostředí hostit předposlední Elche.
     
    Atlético Madrid odskočilo na čele tabulky městskému rivalovi Realu znovu na rozdíl sedmi bodů, navíc má nadále zápas k dobru. Valencia je čtrnáctá.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:14.
     
    Atlético Madrid nevstoupilo do zápasu s Valencií vůbec dobře, když od 11. minuty prohrávalo, nakonec ale favorit výsledek otočil a zvítězil tak v La Lize už posedmé v řadě. Duel začal pořádně zostra. Félix zakončoval hned první domácí akci střelou z hranice šestnáctky těsně vedle levé tyče. Jen o chvíli později hlavičkoval nepříjemně po rohovém kopu Giménez. Na protějším konci hrací plochy se do zakončení z levé strany velkého vápna prodral Vallejo, střílel ale do připraveného Oblaka. Ten však posléze přeci jen kapituloval, když nedosáhl na nádhernou dalekonosnou střelu Uroše Račiće. Vedení hostům nevydrželo dlouho. Už ve 23. minutě se po Lemarově centru od rohového praporku prosadil u levé tyče João Félix, jenž přetlačil v souboji Correiu a dopravil míč do sítě špičkou kopačky. Po změně stran šancí výrazně ubylo, góly ale padaly i nadále. Obrat dokonal v 54. minutě Luis Suárez, jenž poslal skákavou přízemní střelu z levé strany vápna o vzdálenější tyč až do sítě. Pojistku přidal v 72. minutě Ángel Correa. Po Llorenteho zadovce propasíroval merunu pod nohou padajícího Doménecha. Hosté si v závěru vypracovali tlak, k vážnému ohrožení branky se ale vinou tristní předfinální fáze nedostali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kratší centr z pravé strany dostali domácí ihned ven z pokutového území a založili rychlý brejk, do kterého se hnal Yannick Carrasco. Toho ale na půlící čáře dostihl a od míče odzbrojil Thierry Correia.
     
    90+3
    Pomalu končí třetí nastavená minuta. Valencia si kopne ještě jeden roh.
     
    90+2
    Gonçalo Guedes nabíral rychlost na levém okraji hrací plochy, pak mu však míč utekl za postranní čáru. Valencia je v křeči.
     
    90+1
    Neujal se ani v krátkém sledu třetí roh Valencie. Celá akce poté skončila přetaženým centrem, který poslal José Gayá z levé strany až do zámezí.
     
    90
    Zápas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Z rohového kopu rezultoval pozorný blok, po němž přišel další roh. Valencia ale Oblaka v bráně Atlética nezaměstnala ani tentokrát.
     
    88
    Atlético Madrid z rohového kopu nezahrozilo, naopak se hra bleskově přesunula na protější konec trávníku. Tam neuspěl v souboji jeden na jednoho Kévin Gameiro, vybojoval pro svůj celek ale alespoň roh.
     
    87
    Lucas Torreira obral o balon Josého Gayu a přihrál z pravé strany šestnáctky před malé vápno. Tam pohotové střílel Ángel Correa, Jaume Doménech však tygřím skokem vyrazil míč vedle pravé tyče.
     
    86
    Atlético Madrid získalo na útočné polovině autové vhazování poblíž rohového praporku.
     
    85
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Lucas Torreira.
     
    84
    Valencii se rychle krátí čas. Snaha na hostech zřetelná je, svěřenci trenéra Gracii však doplácí na tristní předfinální fázi.
     
    83
    Průniková přihrávka, která byla původně adresována Jasonovi, skončila až u brankáře Jana Oblaka. Ten s rozehrávkou rozhodně spěchat nebude.

    Filip Lefenda

    Branky: 23. Félix (Lemar), 54. L. Suárez (Félix), 72. Á. Correa (M. Llorente) – 11. Račić (Gayá)

    Karty:   31. Vrsaljko (ATM), 76. Savić (ATM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (46. Lodi), Savić, J. Giménez, Hermoso – Lemar (85. Torreira), Koke (C), M. Llorente (75. Kondogbia), Carrasco – L. Suárez, Félix (62. Á. Correa).
    Náhradníci: Grbić, San Román – Á. Correa, M. Dembélé, H. Herrera, Kondogbia, Lodi, Felipe, Saúl, Torreira, Vitolo.

    Valencia CF: Doménech – T. Correia, Paulista, Diakhaby (47. Guillamón), Gayá (C) – Musah (79. Jason), Soler, Račić (80. Koindredi), Čeryšev (58. Guedes) – Gómez, M. Vallejo (79. Gameiro).
    Náhradníci: Rivero – A. Blanco, Esquerdo, Gameiro, Guedes, Guillamón, Koindredi, Lato, Lee Kang-in, Molina, Jason, Sobrino.

    Rozhodčí: R. De Burgos – D. Medié, J. C. Barranco
    bahis siteleri