Schalke – Bayern 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 3:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:4 (0:1)
Bayern Mnichov
Neděle 24.01.2021, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto ofenzivně laděného a pohledného utkání je to vše. Díky, že jste jej sledovali spolu s námi. Na viděnou. (17:39:20)
     
    Bayern bude v dalším bundesligovém utkání plnit za týden roli favorita doma proti třináctému Hoffenheimu. Schalke se pokusí utnout šňůru tří porážek v řadě na hřišti dvanáctých Brém.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 10:18. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:9.
     
    Fotbalisté Bayernu Mnichov si na hřišti posledního Schalke v poklidu dokráčeli pro očekávané tři body a po výhře 4:0 odskočili na čele tabulky druhému Lipsku na rozdíl sedmi bodů. Skóre otevřel favorit deset minut před přestávkou. Kimmich využil dostatku prostoru a vymyslel skvělý pas na Thomase Müllera, jenž hlavičkoval z hranice malého vápna přesně k levé tyči. Krátce po změně stran se přihlásil o slovo nejlepší střelec soutěže Robert Lewandowski. Polský kanonýr si po Kimmichově vysunutí obešel Kabaka i Fährmanna a zvyšoval svou třiadvacátou letošní bundesligovou trefou na 2:0. Zároveň se stal prvním hráčem v historii soutěže, který dokázal skórovat v osmi venkovních zápasech za sebou. Zbylé dva góly se zrodily až krátce před koncem. Nejprve odcentroval Kimmich z pravé strany na hlavu Müllera, o chvíli později překvapil Fährmanna skrytou dělovkou z nějakých třiceti metrů David Alaba. Nutno podotknout, že i Schalke mělo své šance a minimálně čestný zásah by si rozhodně zasloužilo.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Bayern právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu si jinak skvěle chytající Ralf Fährmann přeci jen vybral slabší chvilku. Z nějakých třiceti metrů vypálil levačkou DAVID ALABA a brankář Schalke na "plavající" míč reagoval pozdě. Nutno přiznat, že Fährmann měl trochu ztížený výhled.
     
    88
    Bayern právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Po faulu Nastašiće kopal Bayern standardku – byl to takový kratší roh z pravé strany. Po Kimmichově centru se do vzduchu vyšponoval THOMAS MÜLLER a hlavičkoval přes Nastasiće neomylně k pravé tyči.
     
    87
    Ralf Fährmann se dnes opravdu nenudí. Tentokrát musel vyrážet Comanovu dělovku zpoza vápna. Naštěstí pro něj mířila doprostřed branky.
     
    86
    Timo Becker pošle do hry autové vhazování na obranné polovině. Bayern míří v poklidu za třemi body.
     
    85
    Jamal Musiala se šikovně prokličkoval ke střele z levé strany pokutového území. Ralf Fährmann se proti jeho křižné ráně natáhl a balon u pravé tyčky vyrazil.
     
    84
    Jérôme Boateng sestřelil skluzem na polovině hřiště Benita Ramana a vysloužil si žlutou kartu.
     
    84
    Po kratším centru z levé strany hlavičkoval Joshua Kimmich z levé části šestnáctky daleko vedle vzdálenější tyče.
     
    82
    Po rohovém kopu musel reflexivně zasahovat Ralf Fährmann. Ten na malém vápně nadvakrát obstál před dotírajícím Leonem Goretzkou.
     
    81
    Jamal Musiala přihrával z pravé strany, míč zblokoval na roh Ozan Kabak. Domácí reklamovali, že se hostující záložník dostal s míčem za brankovou čáru, rozhodčí ale jejich názor nesdílel.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    80
    Matija Nastasić přišlápl zezadu nohu Thomase Müllera, jenž s výkřikem padl k zemi. Udělena byla první dnešní žlutá karta.
     
    79
    Oczipkova centru se zmocnili hosté a bleskově přenesli hru na polovinu Schalke.
     
    78
    Střela Alessandra Schöpfa byla tečována na rohový kop. Ten rozehraje Schalke z levé strany.
     
    77
    Bez přípravy se do balonu opřel Joshua Kimmich. Rána to byla hodně nepřesná, německý bek se za ni s ironickým úsměvem spoluhráčům omluvil.

    Filip Lefenda

    Branky: 34. T. Müller (Kimmich), 54. Lewandowski (Kimmich), 88. T. Müller (Kimmich), 90. Alaba

    Karty:   80. Nastasić (SCH) – 84. J. Boateng (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 10:18. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:9.
    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Oczipka – Stambouli (C), Serdar – Raman, Uth, Harít (72. Schöpf) – Hoppe (72. Boujellab).
    Náhradníci: Langer – Boujellab, Bozdogan, Mascarell, Mendyl, Mercan, Schöpf, Thiaw.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – J. Boateng, Süle, Alaba, A. Davies (68. Lucas Hernández) – Kimmich, Goretzka – Gnabry (64. Coman), T. Müller, Sané (64. Musiala) – Lewandowski (80. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Nübel – Coman, Costa, Lucas Hernández, Choupo-Moting, Musiala, Pavard, Roca.

    Rozhodčí: S. Stegemann (GER)
    bahis siteleri