Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 1:2 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Zlín 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 3:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 29.01.2021, 18:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To bylo již ode mě z tohoto klání vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (20:24:47)
     
    Domácí hokejisté si ve třetí třetině pojistili své vítězství, když se prosadil podruhé v utkání útočník David Tomášek a skóre tohoto duelu uzavřel kapitán Sparty Michal Řepík. Sparťané dokráčeli k vítězství 4:0, čímž si připisují do tabulky cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Obránce Petr Kalina poslal kotouč do středního pásma, kde utkání mezi Spartou a Plzní končí. Brankář Matěj Machovský udrží další čisté konto.
     
    58:53
    Milan Gulaš se snažil prostrčit kotouč do jízdy Kodýtkovi, jenž byl na útočné modré čáře neúspěšný. Sparťané znovu dostávají puk ven ze svého pásma.
     
    57:57
    Vladimír Sobotka napadal rozehrávku soupeře v obranném pásmu, i přesto se však hosté dostali až před Machovského. Domácí gólman nemusel zasahovat.
     
    57:19
    Sparťané se už soustředí zejména na svoji činnosti v defenzivě. Nyní ale útočil Ladislav Zikmund, jenž zaměstnal hned několik plzeňských obránců.
     
    56:39
    Robert Říčka nerozehrál přesně a hrát mohli hosté. Jeden z plzeňských hráčů byl sám před Machovským, ale zakončit nestihl.
     
    55:56
    Milan Gulaš poslal bekhendem kotouč až za branku, kde ale byli úspěšnější domácí hokejisté, kteří přes pravou stranu kluziště dostávají puk do střední zóny.
     
    55:36
    Sparťanští hokejisté nyní vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění a hra se vrátí zpět před branku, kterou hájí v tomto duelu gólman Matěj Machovský.
     
    54:59
    Martin Lang se dostal ke střele z mezikruží, ale svou svižnou ranou netrefil branku Matěje Machovského. Vzápětí se kotouč dostává do středního pásma.
     
    54:26
    Brankář Pavlát rozehrál na svého spoluhráče v obranném pásmu, ale Michal Řepík ještě na chvíli dokázal udržet hru daleko od sparťanské branky.
     
    54:05
    Domácí bek je zpátky mezi mantinely a mezitím brankář Pavlát ukryl do své lapačky jemné nahození z hokejky jednoho z domácích. Následuje komerční přestávka.
     
    53:36
    Gulaš podržel kotouč proti napadajícímu Němečkovi, ale krátce nato se přeci jen sparťanům podařilo vyhodit puk ven ze svého obranného pásma.
     
    52:58
    Až nyní se hosté pořádně usadili v útočném pásmu, ale Vitouch svým dobrým napadáním opět vyhnal plzeňské hráče až do obranného pásma.
     
    52:19
    Za brankou Sparty si dojel pro opuštěný kotouč Milan Jurčina, jenž se rozhlédl a poslal puk až na druhou stranu k Dominiku Pavlátovi. Hra plyne dál.
     
    51:47
    Obránce David Němeček (SPA) vyfasoval od sudích menší trest za faul loktem. Plzeňští tak budou hrát za malou chvíli další přesilovou hru v tomto utkání.
     
    51:34
    Plzeňští se ještě nevzdávají a zkoušejí zaznamenat alespoň čestný úspěch. Gulašovu přihrávku zablokovali sparťanští obránci, bude se opět vylučovat.
     
    51:20
    Sparťanský obránce David Němeček rukavicí poslal kotouč do středního pásma a vzápětí se píská postavení mimo hru. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    50:56
    Vladimír Sobotka zakombinoval s Romanem Horákem a střílet mohl Košťálek. Střela domácího beka skončila na připraveném Dominiku Pavlátovi.
     
    49:48
    Tomáš Dvořák bojoval o kotouč v rohu kluziště za brankou Matěje Machovského a domácí vyvezli černou pryž do střední zóny. Hra pokračuje.
     
    49:19
    Brankář Pavlát musel znovu zasahovat proti nebezpečné ráně jednoho z domácích hokejistů. Plzeňský strážce brankoviště našel kotouč ve své lapačce.
     
    48:57
    David Jiříček dostal kotouč alespoň do středního pásma. Hosté následně kontrolují situaci za svou brankou, mezitím oba týmy posílají na led čerstvé síly.
    48:17 Michal ŘEPÍK - 4:0
     
    48:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to 4:0! Velice pohledná souhra Sparty vede již ke čtvrtému gólu v tomto utkání. Tomášek vybídl svou střílenou přihrávkou MICHALA ŘEPÍKA, jemuž pouze stačilo nastavit hokejku a poslat touš do sítě. Asistence: David Tomášek, Jan Košťálek.
     
    47:51
    Další trest pro Plzeň! Kapitán hostí Milan Gulaš (PLZ) usedá na lavici hanby, jelikož se provinil sekáním. Sparťané budou hrát další přesilovou hru.
     
    47:35
    Na druhé straně zneškodnil propagační pokus jednoho z hostí sparťanský brankář Matěj Machovský. Bude se vhazovat po levici domácího gólmana.
     
    47:23
    Lukáš Pech vyhrál vhazování pro svůj celek a domácí opět zahrozili. Říčka nahodil do pásma soupeře a následně zkoušel vystřelit. Pavlát znovu zasáhl.
     
    47:13
    Plzeňští hokejisté se snažili probojovat do útočného pásma po pravé straně kluziště, ale do dalšího ataku před Machovským se nedostali. Komerční přestávka.
     
    46:39
    Roman Horák si počkal na svého spoluhráče Vladimíra Sobotku, který zkoušel překonat Pavláta blafákem, ale plzeňský brankář bez obtíží zasáhl.
     
    46:12
    Řepík nahrával na obrannou modrou čáru Vladimíru Sobotkovi, jenž byl v těžké pozici. Plzeňští tak ještě na chvíli udrželi kotouč v útočném pásmu.
     
    45:24
    Ladislav Zikmund nahodil kotouč do útočného pásma, kde byl připravený Dvořáček. Druhý jmenovaný ale brankáře Dominika Pavláta svou střelou nepřekonal.
     
    44:26
    Lukáš Pech nebyl úspěšný na buly v útočném pásmu, ale domácí hokejisté nedokázali na dlouhou dobu udržet kotouč před Pavlátem. Hra pokračuje dál.
     
    43:56
    Matúš Sukeľ vyhrál vhazování v obranném pásmu a domácí opět zahrozili. Rousek čekal na přihrávku od svého spoluhráče, ale hosté byli na svém místě.
    43:38 David TOMÁŠEK - 3:0
     
    43:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí vedou již o tři branky! Obránce Budík zaváhal ve středním pásmu a do samostatného gólu ujel DAVID TOMÁŠEK. Zkušený forvard zakončil svůj nájezd přesnou střelou do branky. Bez asistence.
     
    43:18
    Sparťané už jsou v plném počtu. Michal Řepík se dostal do úniku s Romanem Horákem, ale brankář Dominik Pavlát byl i tentokrát úspěšný.
     
    42:29
    Jaroslav Kracík zkoušel v nouzi prostrčit puk do útočného pásma v obtížné pozici, ale sparťané byli znovu dobře připravení a poslali kotouč k Pavlátovi.
     
    42:15
    Dvořák po vyhraném vhazování poslal puk do hlediště. Následně vyhráli buly plzeňští hokejisté, kteří ale vyhazují kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    41:39
    Pozor! Teď měl obrovskou šanci mladíček Filip Přikryl, jenž střílel z mezikruží. Brankář Matěj Machovský ovšem zasáhl.
     
    41:16
    Tato početní výhoda se hostům příliš moc nedaří. Sparťané se dostali na kotouč a Košťálek bez problémů nikým neatakovaný posílá puk až k Pavlátovi.
     
    40:55
    Sparťané vyhráli vhazování v obranném pásmu a svým vyhozením přes všechny čáry našetřili cenné vteřinky. Plzeňští hráči zakládají další útočnou akci.
     
    40:46
    Hosté si zkraje třetí třetiny vyzkouší další přesilovou hru. Obránce Milan Jurčina (SPA) dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    40:19
    Plzeňští hokejisté byli ve středovém kruhu na vhazování úspěšnější a ihned se přesunuli do útoku. Střela Martina Langa Machovského nezaskočila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše O2 areny, třetí část startuje.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46 hodin.
     
    Prostřední třetina nabídla zajímavý hokej na obou stranách. Velké šance si vypracovala v útočném pásmu Sparta, asi největší tutovku hostí měl na holi Jaroslav Kracík. Ani jeden z pokusů ovšem neskončil v brance. Gólový stav je tak stále příznivější pro domácí celek. Dokáže Škoda ve třetí třetině ještě zdramatizovat duel?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Jaroslav Kracík zkoušel nahrnout kotouč od mantinelu do brankoviště domácích, ale sparťanští obránci byli včas připraveni a dostali puk ven z pásma.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny. Horák našel na pravé straně Lukáše Pecha, jenž se snažil vystřelit z levého kruhu, ale ránu domácího útočníka hosté zablokovali.
     
    37:59
    Čerešňák už je zpátky na ledové ploše. Mezitím musel Machovský zasahovat proti nebezpečné ráně Martina Dočekala. Domácí brankář vše ustál.
     
    37:06
    Horák chtěl vydolovat kotouč u mantinelu zpod bruslí plzeňských obránců, ale sparťané byli v tomto souboji neúspěšní. Čerešňák se za chvíli vrátí zpět do hry.
     
    36:46
    David Tomášek vyhrál vhazování pro Michala Řepíka a domácí znovu zakombinovali. Košťálek nahazoval na brankáře Pavláta, ale pokus skončil zablokován.
     
    36:25
    Lukáš Pech společně se svými spoluhráči Robertem Říčkou a Janem Buchtelem vybojovali kotouč na své hokejky. Následně musel zasahovat Pavlát.
     
    35:28
    Domácí hokejisté se okamžitě usadili před Dominikem Pavlátem. Střela Němečka od modré čáry zaplula do připravené náruče plzeňského gólmana.
     
    35:20
    Obránce Peter Čerešňák (PLZ) se provinil vysokou holí, když nechtěně zasáhl do obličeje Vladimíra Sobotku. Sparťané budou hrát další přesilovou hru.
     
    35:12
    Michal Řepík bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, ale úspěšnější byl obránce Vojtěch Budík. Následně rozhodčí viděl další faul, bude se vylučovat.
     
    35:01
    Roman Horák dostal na vzahování od rozhodčích varování, ale při druhém pokusu bylo vše v pořádku. Buly vyhrál Kodýtek, ale Plzeňští se do šance nedostali.
     
    34:48
    Sparťané svoji přesilovku nevyužili, byť měli své šance. Útočník Lang už je zpátky na ledové ploše, mezitím Machovský zlikvidoval střelu Jana Eberleho.
     
    34:15
    Pechovi dýchal na záda jeden z plzeňských hráčů a hosté se dokázali vymanit ze sparťanského tlaku. Polášek musí zakládat další akci z vlastního pásma.
     
    33:36
    Další pokus z hokejky sparťanského obránce Jana Košťálka. Domácí bek zkoušel vystřelit od modré čáry, ale i tentokrát byl brankář Pavlát na svém místě.
     
    33:16
    David Tomášek našel Vladimíra Sobotku, čímž připravili šanci pro obránce Košťálka. Sparťanský bek vystřelil zápěstím, brankář Dominik Pavlát zasáhl.
     
    32:48
    Sobotka našel útočníka Michala Řepíka, který zkoušel prostrčit puk na modrou čáru. Plzeňští byli na svých místech a dostávají kotouč k Machovskému.
     
    32:34
    Po komerční přestávce si domácí hokejisté zahrají další početní výhodu. Útočník Martin Lang (PLZ) vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    31:56
    Gólman Dominik Pavlát vyjel ze svého brankoviště a rozehrál po mantinelu na své spoluhráče. Úspěšnější ve středním pásmu byli ovšem znovu Pražané.
     
    31:33
    Nyní už měl sparťanský tahoun velkou šanci! Řepík se snažil dorážet kotouč u tyčky, ale Pavlát si svoje pracoviště pohlídal. Rozhodčí přerušuje hru.
     
    30:57
    Sparťané i nadále chodí do plných a snaží se usadit před brankářem Dominikem Pavlátem. Kapitán Michal Řepík měl k puku ale příliš moc daleko.
     
    30:41
    Neuvěřitelné! Útočník Jan Buchtele v samostatném nájezdu si potáhl puk na levou stranu, ale posléze trefil jen boční síť.
     
    29:54
    Petr Kalina zastavil útok Plzně na obranné modré čáře a uklidnil situaci. Následně se ještě na chvíli dostali hosté do pásma před Matěje Machovského.
     
    29:20
    Machovský opět musel zasahovat proti střele jednoho z plzeňských hokejistů. Po vhazování vyvezl kotouč do útočného pásma Ladislav Zikmund.
     
    29:06
    Obrovská možnost pro Spartu! David Tomášek dorážel touš v prostoru před brankou, ale sparťanský útočník neuspěl.
     
    28:44
    Forvard Filip Suchý udělal pár oblouků v útočném pásmu a následně nahrál svému spoluhráči na modrou čáru. Machovský tentokrát nemusel zasahovat.
     
    28:28
    Na druhé straně se musel činit brankář Matěj Machovský. Jakub Pour střílel z osy hřiště, ale domácí gólman si vyjel a střelu bez větších obtíží zneškodnil.
     
    27:51
    Na ledě už je první formace domácí Sparty. Vladimír Sobotka zkoušel překvapit Pavláta střelou od modré čáry, ale Pavlát měl na kotouč dobrý výhled.
     
    27:14
    Košťálek si vyměnil kotouč s Robertem Říčkou, který si chtěl najet do dobré pozice na střelu, ale poslední obránce Plzně mu nedovolil zakončit. Hraje se dál.
     
    26:59
    Robert Říčka chtěl hledat svojí přihrávkou svého spoluhráče na středu kluziště, ale jeho pas plzeňští obránci přečetli a odpálili kotouč do bezpečí.
     
    26:28
    Po komerční přestávce se vhazovalo v obranném pásmu Sparty. Rousek společně s Buchtelem vyvezli kotouč do střední zóny, hra pokračuje dál.
     
    26:00
    Sparťané jsou v plném počtu! Obránce Ondřej Němec zablokoval střelu jednoho z hostí a vzápětí se domácí dostali do úniku. Řepík ale na kotouč nedosáhl.
     
    25:19
    Petr Kodýtek hledal obránce Čerešňáka, který byl osamocen na pravém kruhu pro vhazování, ale druhému jmenovanému utekl kotouč až k brankáři Pavlátovi.
     
    24:15
    Velká šance hostí! Milan Gulaš posílal přihrávku na Jaroslava Kracíka, jenž na brankovišti neskóroval. Hra je následně přerušena.
     
    23:55
    A další trest pro Spartu! Michal Řepík (SPA) dostal menší trest za sekání a sparťané budou hrát dlouhou dobu ve třech hráčích v poli! Krušné chvíle pro domácí.
     
    23:46
    Je to Ladislav Zikmund (SPA), jenž vyfasoval od rozhodčích menší trest za držení. Plzeňští hokejisté budou za chvíli hrát svoji další přesilovou hru.
     
    23:08
    Lukáš Pech vyvezl kotouč do útočného pásma a domácí mohli zaútočit. Němeček ale puk na své hokejce neudržel dlouho, bude se vylučovat.
     
    22:14
    Peter Čerešňák nahodil kotouč zpět za branku Matěje Machovského a hosté byli v tlaku. Robova akce ovšem nevedla k úspěchu, puk si bere Pech.
     
    21:39
    Ondřej Němec v akci u mantinelu. Sparťanský obránce poslal kotouč do středního pásma, kde byl Tomášek, ale přihrávka byla příliš prudká.
     
    20:38
    Eberle napadal Romana Horáka a plzeňští hokejisté dostali kotouč na své hokejky. Machovský následně musel řešit nebezpečnou střelu od modré čáry.
     
    20:12
    Sparťané vyhráli vhazování a míří dopředu. Tomáš Dvořák společně s Jurčinou odebrali kotouč plzeňským hráčům, ale vzápětí se píská zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy se vrátily zpět na ledovou plochu, utkání může pokračovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55 hodin.
     
    Úvodní třetina je za námi. Sparťané se dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Davida Tomáška a Lukáše Pecha. Pokud chtějí Plzeňští v Praze uspět, budou muset ještě přidat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Řepík ještě napadal rozehrávku indiánů a kotouč musel odpálit do bezpečí brankář Pavlát. Sparťané uklidňují situaci na svých holích, třetina pomalu končí.
     
    19:06
    Vzápětí ovšem mohli hosté snížit zpět na rozdíl jedné branky! Milan Gulaš svojí robinsonádou před Machovským ovšem neuspěl.
    18:17 Lukáš PECH - 2:0
     
    18:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí hráči vedou již o dvě branky! Buchtele přihrál na druhou tyčku LUKÁŠI PECHOVI, který v brankovišti dokázal dopravit touš do brankoviště. Asistence: Jan Buchtele, David Němeček.
     
    17:48
    Košťálek založil další útočnou akci a domácí už jsou zpátky před Pavlátem. Němeček dostal přihrávku na modrou čáru, ale nakonec se rozhodl přihrát Pechovi.
     
    17:12
    Sparťané rozehráli svoji kombinaci v útočném pásmu, ale Řepík při snaze přihrát svému spoluhráči na modrou čáru zlomil hokejku. Vzápětí se hosté osvobozují.
     
    16:49
    V závěru úvodní periody si domácí zahrají další přesilovku. Martin Lang (PLZ) dostal trest za hrubost a už sedí na lavici hanby. Hosté se musí bránit.
     
    16:36
    Vojtěch Budík chtěl hledat svojí rychlou přihrávkou svého spoluhráče ve středním pásmu, ale kotouč byl příliš moc prudký. Píská se zakázané uvolnění.
     
    16:04
    Albert Michnáč zkusil vystřelit z levého kruhu pro vhazování, ale jeden z hráčů domácí Sparty zablokoval plzeňskému útočníkovi hokejku. Hraje se dál.
     
    15:08
    Matěj Stříteský odtlačil soupeře u mantinelu a hosté mohli zaútočit. V obranném pásmu ovšem dobře zapracoval Košťálek a domácí situaci uklidnili.
     
    14:37
    Eberle nevybojoval puk pro svůj celek a posléze musel vypomoct svým obráncům Matěj Machovský. Přes Zikmunda domácí dostali puk do středního pásma.
     
    13:59
    Roman Horák bojoval o kotouč v rohu kluziště společně s Vladimírem Sobotkou, ale Kodýtek se dobře vrátil a vyvezl puk do neutrální zóny.
     
    13:32
    Jedna akce Sparty stíhá druhou! Jurčinova bomba od modré čáry našla jen zadní mantinel a následně se nepovedlo dorazit touš do plzeňské sítě Řepíkovi.
     
    13:02
    Lukáš Pech prostrčil kotouč do jízdy Buchtelemu, jehož blafák zlikvidoval svým úspěšným zákrokem brankář Dominik Pavlát.
     
    12:41
    Polášek po vyhraném vhazování domácího celku nahazoval na branku Plzně, kde byl zaparkovaný jeden ze sparťanů, ale hostující brankář byl pozorný.
     
    12:35
    Buchtele je zpět na ledě, mezitím však ujel Řepík do samostatného úniku! Brankář Dominik Pavlát zneškodnil střelu domácího kapitána betonem.
     
    11:41
    Košťálek ve vlastním oslabení chtěl poslat do jízdy Lukáše Pecha, kterému ale chyběla větší rychlost. Nicméně sparťanům se podařilo našetřit cenné vteřiny.
     
    11:13
    Jaroslav Kracík poslal kotouč do hloubi útočného pásma, kde byl ale pouze připravený obránce Polášek. Domácí hokejisté se dalším výhozem znovu osvobozují.
     
    10:56
    David Jiříček nahodil puk do útočného pásma za branku Machovského ještě před modrou čárou, což znamená jediné, zakázané uvolnění. Vhazuje se před Pavlátem.
     
    10:25
    Kodýtek si proklestil cestu do útočného pásma skrz střed kluziště, ale o pár chvil později se sparťanským obráncům povedlo vyhodit kotouč až k Pavlátovi.
     
    10:01
    Přesilovou hru si za malý okamžik vyzkouší také indiáni. Domácí útočník Jan Buchtele (SPA) dostává od rozhodčích menší trest za držení.
     
    09:48
    Tomášek vyhrál vhazování a jeho formace může v klidu vystřídat. Mezitím Pech spolu s Poláškem se snažili založit útočnou akci, ale sudí píská další icing.
     
    08:39
    Obrovská možnost pro Plzeň! Čerešňák v dobré pozici hledal Martina Langa, jenž mířil nepřesně. Machovský měl nyní štěstí.
     
    08:11
    Petr Kodýtek vypomohl svým obráncům, ale i přesto se domácí dostali na kotouč zpět. Tomáškova přihrávka ovšem Sukeľa nenašla, hra pokračuje dál.
     
    07:28
    Ladislav Zikmund vybojoval kotouč pro své spoluhráče a domácí byli znovu ve svém pobytu v pásmu soupeře. Nahození Němečka Pavlát bez obtíží zkrotil.
     
    07:04
    Michal Řepík v přečíslení tří na jednoho hledal Vladimíra Sobotku, ale druhý jmenovaný prudkou přihrávku nezpracoval. Škoda pro domácí.
     
    06:53
    Tomáš Dvořák střílel ihned po přejezdu útočné modré čáry. Brankář Pavlát si povyjel ze svého pracoviště a vyrazil střelu až do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    06:39
    Jan Eberle bojoval s Jakubem Pourem o kotouč v útočném pásmu, ale obránce Dvořák na poslední chvíli stačil zasáhnout a poslal puk pro Spartu do bezpečí.
     
    06:25
    Buchtele neudržel kotouč v útočném pásmu, ale domácí to nemusí mrzet, jelikož hosté posílají puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    05:18
    Plzeňští hráči vyhráli vhazování v útočném pásmu a zahrozili! Střela Milana Gulaše ovšem skončila zablokovaná.
     
    05:17
    Sparťané se nyní dvakrát příliš moc ukvapili, jelikož v krátkém sledu posílají kotouč na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí zpět před brankáře Matěje Machovského.
    05:05 David TOMÁŠEK - 1:0
     
    05:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté po pár vteřinách využívají přesilovou hru! Sobotka našel svou přihrávkou od mantinelu DAVIDA TOMÁŠKA, jenž tvrdou ránou překonal Pavláta poprvé v tomto utkání. Asistence: Vladimír Sobotka, Roman Horák.
     
    04:53
    Sparťané si za chvíli zahrají další přesilovou hru. Vojtěch Budík (PLZ) vyfasoval dvě trestné minuty za krosček. Hosté se budou muset znovu bránit.
     
    03:55
    Lukáš Pech přihrávkou na Davida Němečka uklidnil situaci a následně sparťané zahrozili. Obránci Plzně byli ovšem v obranném pásmu připravení.
     
    03:09
    Oba celky jsou v plném počtu. Mezitím Horák našel Davida Tomáška, jenž našel v dobré pozici jen betony plzeňského Pavláta.
     
    02:37
    Další možnost domácího celku! Sobotka chtěl dorážet kotouč na brankovišti, ale puk byl příliš moc neposedný.
     
    01:57
    David Vitouch bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané v souboji u mantinelu nebyli úspěšní. Krátce poté vyzkoušel pozornost Pavláta útočník Říčka.
     
    01:35
    Velká šance Sparty! Pech naservíroval kotouč Petru Kalinovi a sparťanský obránce mířil pouze do náruče brankáře Pavláta.
     
    01:02
    Sparťanská přesilovka trvala pouhých deset sekund. Dalším hříšníkem v tomto utkání je kapitán domácích Michal Řepík (SPA), jenž vyfasoval trest za podrážení.
     
    00:52
    V první minutě utkání se bude ihned vylučovat. Za příliš mnoho hráčů pykají hosté. Trest za plzeňskou střídačku jede odpykat útočník Sebastián Malát (PLZ).
     
    00:28
    Matúš Sukeľ spěchal za kotoučem do útočného pásma a poté se snažil dorazit touš do branky z otočky! Sparťanská akce gólem nekončí, hra pokračuje dál.
     
    00:15
    Roman Horák vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu a domácí se snaží přejít do útoku. Nicméně hosté byli následně úspěšnější a ohrozili Machovského.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou připraveni ve středovém kruhu, utkání může začít!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Dvořáček.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Jiříček, Vráblík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Michnáč, Kracík (A), Malát – Rob, Přikryl, Dočekal.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Hynek, Kajínek.
     
    V brance sparťanského týmu bude od úvodních minut chytat Matěj Machovský. Nejčerstvější posila Pražanů Ondřej Němec nastoupí po boku zkušeného Adama Poláška. V útočných řadách se Roman Horák vrátil do první formace k Vladimíru Sobotkovi a Michalu Řepíkovi. Do sestavy se také vrací Ladislav Zikmund, mimo hru bude pro změnu Andrej Kudrna.

    Plzeňští posílají do branky v utkání na ledě Sparty Dominika Pavláta, jenž vystřídal v modrém půlkruhu Dominika Frodla. Západočeši budou mít k dispozici obránce Romana Vráblíka i Matěje Stříteského. V útoku nechybí ani plzeňský kanonýr Milan Gulaš, jenž naskočí v jedné formaci s Petrem Kodýtkem a Martinem Langem. Stejně jako Sparta, i Plzeň nasadí své nejnovější posily, kterými jsou Albert Michnáč a Martin Dočekal.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemné páteční odpoledne. Duel mezi Spartou a Plzní startuje za necelou hodinu a my si zatím můžeme odhalit nejzajímavější posuny v sestavách obou soupeřů.
    Trefí se dnes útočník Plzně?
     
    Hezký páteční den z Prahy u sledování hokeje! Tipsport extraliga dnes pokračuje svým 40. kolem, v němž změří síly mimo jiné i Sparta s Plzní. Utkání startuje na ledě O2 areny v 18 hodin. Přeji všem příjemnou zábavu.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    1. kolo: Plzeň – Sparta 5:3
    14. kolo: Sparta – Plzeň 1:3
    27. kolo: Plzeň – Sparta 2:6

    Sparťané spolu s indiány sehráli v aktuální sezoně zatím tři zajímavé duely. V prvních dvou případech se radovali Západočeši, kteří zvítězili 5:3 a posléze i 3:1. Ve třetím vzájemném střetnutí byli úspěšnější Pražané poměrem 6:2. Na výhře Sparty se podílelo šest různých střelců.
     
    SPARTA VS. PLZEŇ

    Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače prožívají velmi vydařené období. Sparťané bodovali v posledních devíti odehraných duelech a po zásluze se vyhřívají na čele tabulky. Naposledy Pražané zvítězili doma proti Mladé Boleslavi, kdy zařídil dvoubodovou výhru kapitán a zkušený tahoun Sparty Michal Řepík. Zatím posledním přírůstkem do sparťanské kabiny je obránce Ondřej Němec. Naskočí už v duelu s Plzní?

    Plzeňští se podobně jako jejich soupeř vezou na vítězné vlně. Svěřenci kouče Ladislava Čiháka vyhráli tři poslední duely, ve kterých navíc dokázali vytěžit plný počet devíti bodů. Svoje počínání si jistě budou chtít přenést také do třaskavého utkání proti Spartě. Vedení plzeňského klubu v posledních dnech uskutečnilo příchod útočníka Alberta Michnáče a Martina Dočekala. Nastoupí proti Spartě?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 6. Tomášek (Sobotka, Horák), 19. Pech (Buchtele, Němeček), 44. Tomášek, 49. Řepík (Tomášek, Košťálek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Dvořáček.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Jiříček, Vráblík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Michnáč, Kracík (A), Malát – Rob, Přikryl, Dočekal.

    Rozhodčí: Pešina, Hodek – Hynek, Kajínek
    thejrc.org