Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
HK Soči
Pátek 29.01.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:49:18)
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:43
    Michal Čajkovský (DMS) 3+0, 5 střel, čas na ledě 16:05
     
    Dynamo Moskva potvrdilo roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazilo Soči vysoko 4:0. Po bezbrankové první třetině přišly velké momenty Michala Čajkovského. Slovenský obránce vstřelil první tři góly svého celku a zaznamenal tak svůj první kariérní hattrick v KHL, třetí úspěšná trefa zároveň znamenala stý získaný bod v ruské soutěži. Čtvrtý zásah padl rovněž v prostřední dvacetiminutovce, Čajkovského doplnil na střelecké listině Daniil Tarasov. Po čtvrté brance hosté vystřídali gólmana, Treťjaka nahradil Krasikov. Ten dokázal udržet čisté konto, ale na výsledku to nic nezměnilo, protože nulu udržel i domácí Ivan Bočarov a to po celý zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Utkání se dohrává za brankou domácího celku. S kotoučem na holi kvedlá hrdina střetnutí Michal Čajkovský, hosté již vzdali snahu o forčekink.
     
    59:18
    Defenziva Dynama úplně pozapomněla na Nikitu Točického, který řešil nájezd bekhendovým zakončením těsně vedle pravé tyčky.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:55
    Tentokráte již Alexej Krasikov musel zasahovat. Výborně zmenšil střelecký úhel Kučerjavenkovi, puk letící do pravé šibenice ukryl v lapačce.
     
    58:16
    Hráči v modrých dresech se dokázali rychle dostat zpět do útočné třetiny. Na ledě dostávají prostor hokejisté, kteří by normálně v přesilovce nehráli, Dmitrij Raševskij po nahrávce Sergejeva střílel do oblouku svatyně.
     
    57:52
    Je vidět, že domácí již nepotřebují přidávat další góly, hrají v poklidném tempu. Lindberg váhal tak dlouho, až jej Valencov obral a hosty osvobodil.
     
    57:32
    Moskva si bude moci vyzkoušet ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici je poslán Nikita Kvartalnov, jenž v útočném pásmu podrazil Muranova.
     
    56:38
    Hokejisté Dynama podnikli bleskový výpad na branku Krasikova. Dmitrij Kagarlickij řešil přečíslení nahrávkou na Šipačova, který z voleje mířil těsně nad.
     
    56:27
    Svěřenci trenéra Stavrovského se usadili v útočném pásmu. Na čestný zásah ovšem nedosáhli ani v tomto případě, neboť pokus Galimova zblokoval Volkov.
     
    55:50
    Opět se hrálo delší dobu bez přerušení. Dmitrij Kagarlickij střílel z mezikruží přímo do výstroje Krasikovova, ten podržel kotouč až hvizdu rozhodčího.
     
    55:38
    Boj o puk v rohu kluziště dopadl lépe pro útočícího Dmitrije Jaškina. Český útočník zkoušel obtočit bránu, avšak neuspěl.
     
    54:58
    Domácí dávají protivníkovi v závěru střetnutí více prostoru. Dmitrij Kolgotin se snadno dostal do útočné třetiny, ale až k zakončení je nepustil Sergejev, který byl v souboji u mantinelu úspěšnější.
     
    54:26
    Mironov si chytře počkal na nahrávku Valencova, jež měla mířit za obranu. Ruský obránce bez problémů nahrávku po ledě zachytil.
     
    53:54
    Situaci dva na dva mohl Nikita Feoktistov určitě vyřešit i lépe. Z levého kruhu vystřelil slabě zápěstím, Ivan Bočarov otevírá třetí desítku úspěšných zákroků.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Čajkovský (Šipačov, Kagarlickij), 25. Čajkovský (Hietanen, O. Lindberg), 31. Čajkovský (Igumnov, Kučerjavenko), 34. Tarasov (O. Lindberg, Bojkov)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Bojkov, An. Sergejev, Pribylskij – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pääjärvi, O. Lindberg, Tarasov (A) – Igumnov, Kučerjavenko, Muranov – Raševskij, O. Zajcev, Bryzgalov – Alexejev.
    HK Soči: Treťjak (34. Krasikov) – Rundblad, Miščenko, Miromanov, J. Alexandrov (C), Pogorišnyj, Valencov, Batyršin, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Petkov – Ruděnkov (A), Glotov, Kolgotin – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev, N. Kvartalnov, Volodin.

    Rozhodčí: Hoffmann, Soin – Gorděnko, Zacharov

    Diváci: 2 249
    ocianews.com