Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 29.01.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:12 Martin NEČAS - 1:0
     
    61:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zápas o jednom gólu rozhoduje MARTIN NEČAS! Český útočník sám založil akci, když ve středním pásmu nahrál Staalovi, načež zasprintoval před bránu a od kapitána dostal ideální zpětný pas do hokejky, který přetavil v gólovou střelu nad lapačku přesunujícího se Vasilevského. Asistence: Jordan Staal a Dougie Hamilton.
    51:36 Mrázek se výborně přesunul, aby zastavil pokus Colemana
     
    51:36
    Střetnutí si čím dál tím více podmaňují oba brankáři. Nyní se blýskl ten ve službách Caroliny Petr Mrázek, který se dobře přesunul proti bekhendové nahrávce Josepha a při střele Colemana včas zakryl mezeru mezi betony.
    49:10 Vasilevskij betonem vyrazil střelu Staala, poradil si i s dorážkou Niederreitera
     
    49:10
    Andrej Vasilevskij čaruje nadále. Z mezikruží předvedl výborný zákrok levým betonem proti Staalovi, aby vzápětí předvedl ještě lepší zákrok lapačkou proti dorážejícímu Niederreiterovi!
    48:12 Vasilevskij se skvěle stihl přesunout proti střele Svečnikova
     
    48:12
    Jake Gardiner po mantinelu nastartoval Svečnikova, jenž do útočného pásma nahrál Ahovi. Fin krásnou otočkou poslal na led Schenna, načež ještě nesobecky vracel puk Svečnikovovi. Ruský forward mířil do poloodkryté brány, jenže Vasilevskij prokázal výborné reflexy, když se v posledním okamžiku stihl přesunout a zakročit pravým betonem.
     
    47:12
    Síly na ledě se vyrovnají. Alex Killorn chtěl zabránit McGinnovi v atakování Hedmana, jenže k tomuto činu využil nedovolených prostředků. Rozhodčí jeho počínání vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    46:36
    Po dvou neúspěšných přesilovkách v krátkém časovém sledu se nyní budou muset domácí sami bránit ve čtyřech, protože na lavici hanby putuje Morgan Geekie za držení.
     
    43:41
    Sebastian Aho opět těžil ze svého zrychlení, když si dokázal dát tělo před Stamkose a hostující kapitán následně nataženou holí soka podrazil. Další početní převaha pro Carolinu!
     
    40:00
    Hokejisté Caroliny ještě zabojovali a po vítězném buly se chystal vystřelit Andrej Svečnikov, jemuž přesekl hokejku Victor Hedman. Třetí třetinu domácí zahájí v přesilové hře.
     
    19:41
    V závěru úvodního dějství vybojoval Ryan McDonagh přesilovku pro Tampu. Nutno podotknout, že faul Ryana Dzingela byl hodně zbytečný, když v útočném pásmu zbytečně dohrál beka. Dvě minuty za hákování.
    08:33 Dvojzákrok Petra Mrázka
     
    08:33
    Skvělý Petr Mrázek čaruje na brankové čáře, stále svítí dvě nuly na obou stranách! Nejprve pravým betonem vykopl bekhendovou střelu Pointa, následně se výborně přesunul i proti nepříliš prudké dorážce Stamkose.
     
    04:39
    Přesilovku si zahrají také Canes! Morgan Geekie se nečekanou zadovkou uvolnil přes McDonagha, jenž zastavil soka jen způsobem, kdy mu přesekl hokejku.
     
    01:33
    Na trestnou lavici dnes jako první usedá Brock McGinn. Faulu může litovat o to víc, že se jej dopustil v útočném pásmu, kde zahákoval Pointa.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 62. Nečas (J. Staal, D. Hamilton)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Skjei, Pesce, Gardiner, H. Fleury, Bean – B. McGinn, Aho (A), Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Dzingel, J. Staal (C), Lorentz – Rempal, Geekie, M. McCormick.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gibson) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Stamkos (C), B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – Volkov, M. Joseph, Maroon.

    Rozhodčí: Dwyer (CAN), McIsaac (CAN) – Gibbons (CAN), Tobias (USA)
    bahis siteleri