NY Rangers – Boston 6:2 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 3:1 (kon.) | Arizona – Colorado 2:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 3:6 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 0:3 (kon.) | New Jersey – Washington 2:5 (kon.)
Nashville – Columbus 2:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Los Angeles Kings
Sobota 27.02.2021, 02:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemné sobotní ráno. (04:36:51)
     
    Tři hvězdy utkání

    Cam Talbot (MNS) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 59:48
    Kirill Kaprizov (MNS) 1+0
    Jonas Brodin (MNS) 0+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 59:48
    Jonathan Quick (LAK) 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90%, odchytal 57:30
     
    Statistiky
    Střely na branku: 30 – 28
    Zblokované střely: 18 – 10
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 0/3 – 0/3
    Úspěšnost vhazování: 44% – 56%
    Hity: 10 – 14
     
    Minnesota se nakonec raduje z pátého vítězství za sebou, zároveň ukončila vítěznou sérii Los Angeles. Wild ovládl dnešní duel zejména díky povedené pasáži v první třetině, během které nasázel tři branky. Následně už domácí zamkli svou branku, o což se staral hlavně Cam Talbot, který o čisté konto přišel jen necelé tři minuty před koncem. Pro Kings ale snížení přišlo příliš pozdě, takže k vyrovnaní nepomohla ani hra bez brankáře a po dlouhé době tak vycházejí bodově naprázdno.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Cam Talbot se ještě jednou pořádně vytáhl proti dorážce Anžeho Kopitora, čímž definitivně stvrdil výhru svého týmu!
     
    59:12
    Mats Zuccarello vyvezl kotouč z vlastního pásma a usiloval ještě o přesnou střelu do prázdné klece, ale to se mu ve složité pozici z otočky nepovedlo.
     
    58:43
    Adrian Kempe mířil nebezpečně do protipohybu gólmana, ten ale za sebou nechal svůj beton, díky kterému nakonec zasáhl.
     
    58:31
    Hosté to přece jen ještě zkouší bez brankáře, ale snížení nejspíš přišlo moc pozdě, protože toho času už zbývá opravdu málo.
    57:10 Jeff CARTER - 3:1
     
    57:10
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se nakonec dočkali alespoň čestného zásahu! Přečíslení tři na dva hostům vyšlo naprosto na jedničku. Rychlou kombinaci mezi Gabrielem Vilardim a Andreasem Athanasiouem zakončil JEFF CARTER, který měl před sebou odkrytou klec, a i když ho netrefil puk úplně ideálně, nakonec ho dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Andreas Athanasiou, Gabriel Vilardi.
     
    56:09
    Michael Amadio nemá sílu na útočení, protože potřeboval střídat, takže prostě nahodil kotouč na Cama Talbota, takže Los Angeles ztratí další čas.
     
    55:33
    Ryan Hartman se zkoušel zapsat na střeleckou listinu, jeho rána švihem tak nevypadal vůbec zle, ale nakonec se otřela jen o horní tyčku.
     
    55:10
    Blake Lizotte výborně vybojoval kotouč a ještě lépe uvolnil v levém kruhu Austina Wagnera, jenž sice nebezpečně mířil ke vzdálenější tyči, jenže Cam Talbot parádně tasil svou lapačku a jde si pro čisté konto!
     
    54:41
    Hosté ještě vyhazovali kotouč v závěru oslabení, ale Tobias Björnfot se mezitím stihl vrátit na led, takže je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    54:18
    Brankář Los Angeles jistě pokryl nahození z pravé strany z hole Nicka Bonina, hosté tak následně vyhodili kotouč ze třetiny.
     
    53:35
    Jonathan Quick se rozhodně nenudí a velmi rád tedy napraví své tři inkasované branky pěknými zákroky, ale ty jsou v aktuální fázi zápasu asi stejně už k ničemu.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 13. Kaprizov (Brodin, Zuccarello), 15. Bjugstad (Suter, Spurgeon), 16. J. Eriksson Ek (Greenway, Fiala) – 58. J. Carter (Athanasiou, Vilardi)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, Fiala – Kaprizov, V. Rask, Zuccarello – Parise (A), Hartman, M. Foligno – Sturm, Bonino, Bjugstad.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Määttä, Björnfot, Roy, MacDermid, Walker – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – A. Kempe, Vilardi, J. Carter (A) – Grundström, Lizotte, Moore – Athanasiou, Amadio, Wagner.

    Rozhodčí: McIsaac, Dunning – Galloway, Gibbons
    thejrc.org