Remeš – Lyon 1:1 (kon.)
konec
Stade de Reims
1:1 (1:0)
Olympique Lyon
Pátek 12.03.2021, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že první duele devětadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats přinesl nečekaný výsledek, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:57:45)
     
    Za první poločas si domácí celek bod zasloužil, ovšem ve druhé části hry se pouze bránil! Olympique dlouho marně bušil do soupeřovy obrany, jenže vyrovnávací gól přišel až v nastaveném času. Lyon dnes doplatil na špatnou koncovku, a tak bere pouze bod, který jej zase trochu odsouvá z boje o titul. Ovšem už v příštím kole narazí Lyon na PSG.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po trpělivé kombinaci se na hranici velkého vápna nacházel Islám Slímání, jehož pokus z voleje zamířil vedle levé tyče. Olympique Lyon se dál snaží strhnout stav na svou stranu!
     
    90+4
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Melvin Bard.
    90+2. Tino KADEWERE - 1:1
     
    90+2
    Lyon právě vstřelil branku!
    V nastaveném čase je vyrovnáno, ale to Lyonu stále nestačí! Na levou stranu si naběhl Memphis Depay, jenž poslal před branku nadýchaný centr. Na ten si naskočil střídající TINO KADEWERE, jenž hlavičku nasměřoval přesně do pravého spodního rohu branky, kam se Predrag Rajković už dostat nemohl – 1:1. Asistence: Memphis Depay.
     
    90+1
    Memphis Depay rozehrával další rohový kop, který byl od první tyče odvrácen. Na útočné polovině se nacházel i Anthony Lopes, který míč poslal zpátky před branku.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Další centr poslal do šestnáctky Léo Dubois, jenže tam vládne Predrag Rajković. Pro Olympique je i remízou obrovskou ztrátou!
    89. Memphis Depay (LYO)
     
    89
    Memphis Depay už schovává tvář do dresu, na znamení zmaru! Holandský reprezentant si na hranici vápna narazil se spoluhráčem a následně zamířil kousek vedle levé tyče, Lyonu dnes prostě není přáno!
     
    88
    Memphis Depay měl plné nohy práce, aby udržel míč na hrací ploše, navíc vybojoval rohový kop. Na centr od praporku si naskočil Islám Slímání, jehož hlavička postrádala razanci, a tak je znovu hrdinou Predrag Rajković.
     
    87
    Pro centr z pravé strany se vydal z branky skvěle chytající Predrag Rajković, který jej jednou rukou stáhl, ale pak mu vypadl. Jenomže v ofsajdové pozici se nacházel Islám Slímání, a tak se ani roh kopat nebude.
     
    86
    Hráči v modrých dresech opět míří na útočnou polovinu, kde přenesl hru Maxence Caqueret. Míč zachytil soupeř, jenž jej zase rychle odevzdal.
     
    84
    Olympique dál mačká soupeře jako pomeranč do ovocného nápoje, ale zatím bez úspěchu. Po kombinaci napravo přišla přihrávka na střed, odkud vypálil vedle levé tyče Maxence Caqueret! Tohle byla další výborný pozice k vyrovnání!
     
    82
    Míč znovu získal Arbër Zeneli, který se s ním dostal na útočnou polovinu, kde vymyslel nepřesnou přihrávku. Olympique Lyon okamžitě otočil hru a zahrozil. Z hranice vápna se napřáhl Maxwel Cornet, jenž využil clony čtyř hráčů, přesto Predrag Rajković zasáhl a je hrdinou střetnutí!
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby! Z levé strany centroval hostující kapitán na zadní tyčku, kde se nejvýše dostal Arbër Zeneli.
     
    79
    Na hranici vápna se pohyboval Memphis Depay, který jej postrčil do šestnáctky, kde se nacházel Tino Kadewere. Domácí obrana si to pohlídala, ale následně nastřelila Isláma Slímáního. Vše pro Stade de Reims dobře dopadlo.

    Michal Luxa

    Branky: 34. Cafaro (Foket) – 90+2. Kadewere (Depay)

    Karty:   42. Cafaro (REI), 60. Abdulhamíd (REI), 68. Munetsi (REI) – 30. Depay (LYO)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:12.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Munetsi – Cafaro (74. F. Doucouré), Valon Beriša (67. Touré), Chavalerin, Mbuku – Dia (74. Zeneli).
    Náhradníci: Diouf – F. Doucouré, Doumbia, Maresic, Kutesa, Zeneli, Sierhuis, De Smet, Touré.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, De Sciglio (46. Cornet, 90+4. Bard) – Paquetá (67. Slímání), Mendes, Aouar (46. Caqueret) – Cherki (46. Kadewere), Depay (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Pollersbeck – Slímání, Kadewere, Bruno, Caqueret, Diomande, Cornet, Binlamrí, Bard.

    Rozhodčí: Jérôme Brisard – Mohamed Benkemouche, Cyril Gringore
    thejrc.org