Leeds – Chelsea 0:0 (kon.) | Crystal Palace – West Brom 1:0 (kon.) | Everton – Burnley 1:2 (kon.)
Fulham – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Leeds United
0:0 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 13.03.2021, 13:30 • Elland Road (Leeds) • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:35:31)
     
    Leeds United na domácím stadiónu udržel na uzdě ofenzivní hvězdy londýnské Chelsea a do tabulky získal cenný bod, zatímco pro The Blues se jedná o ztrátu v boji o elitní čtyřku.

    Začátek zápasu nabídl skvělou podívanou s velkým množstvím šancí, ale regulérní gól nepadl. Roberts skóroval po ofsajdovém postavení asistujícího Bamforda, následně si domácí defenziva sama nastřelila břevno a horní tyčku vzápětí nastřelil i na druhé straně dobře mířeným technickým pokusem Roberts. Ve druhém poločase hrozili hlavně domácí, avšak proti zakončení Raphinhy se blýskl výborným zákrokem Mendy, francouzský gólman si poradil i s hlavičkou Rodriga po rohovém kopu. Favorit soupeře sice přestřílel, ale Meslier měl s většinou střel snadnou práci.

    Svěřenci kouče Bielsy se díky remíze odpoutali na jedenáctém místě od Wolves a na dva body se přiblížili desátému Arsenalu. Tuchelova družina zůstává čtvrtá, přičemž náskok na West Ham má tříbodový, avšak The Hammers sehráli o dvě utkání méně.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 0:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jorginho našel uličku na Reece Jamese, jenže ten zabral příliš pozdě. Střílený centr zahrál mimo hrací plochu, navíc pouze do boční sítě.
     
    90+2
    Hosté rozehrávali rohový kop, s nímž si však domácí defenziva poradila bez problémů. Přetažený centr Jamese hlavičkoval Werner jenom nad sebe.
     
    90+1
    Defenzivní povinnosti zvládl Andreas Christensen. Dánský stoper srazil centr Raphinhy na tělo protihráče, takže se míč stěhuje na kopačky Chelsea.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    The Blues ale v posledních minutách nemají navrch, nováček hraje se soupeřem vyrovnanou partii a nepouští ho do žádných větších možností.
     
    88
    Nespokojený Thomas Tuchel burcuje své hráče, neboť si je vědom, že remíza v Leeds může Chelsea v boji o první čtyřku v konečném zúčtování mrzet.
     
    87
    Pozornost Ilana Mesliera prověřil Callum Hudson-Odoi. Technickou střelu poslal slabě do středu bránu, domácímu gólmanovi příliš nezavařil.
     
    86
    Těsně za polovinou hřiště se nedovoleného zákroku dopustil Mateusz Klich. Dobře provedený taktický faul, který se obešel bez karetního trestu.
     
    85
    Se zpracováním si neporadil Tyler Roberts, v opačném případě by postupoval do velmi zajímavé příležitosti. Míče se chopil Edouard Mendy.
     
    84
    Zdálo se, že Ben Chilwell vybojoval rohový kop, avšak opakované záběry prokázaly, že bránící míč se od bránícího Llorenteho ještě vrátil na nohu anglického hráče a až pak skončil mimo hřiště. Pomezní rozhodčí správně nařídil odkop od brány.
     
    83
    Reece James poslal těžkou nahrávku na Kantého, který míč stihl na hrací ploše, ale následně jej tělem odstavil Ezgjan Alioski. Hrají domácí.
     
    82
    Slibně vypadající kontr Bielsovy družina zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Postavení si nepohlídal Raphinha, za obranu vystartoval příliš brzy.
     
    81
    K sólu se nadechoval Callum Hudson-Odoi. V klíčový moment si ale kopl balón před sebe až příliš, kulatý nesmysl mu z pod kopaček sebral Ilan Meslier.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Leeds stále drží s Chelsea cennou bezbrankovou remízu a v posledních minutách je dokonce lepším týmem.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   23. T. Roberts (LDS), 71. Alioski (LDS), 75. Rodrigo (LDS)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 0:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:6.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), D. Llorente, Struijk, Alioski – Phillips – Raphinha, T. Roberts, Dallas, Harrison (64. Costa) – Bamford (35. Rodrigo, 79. Klich).
    Náhradníci: Casilla – G. Berardi, Costa, Jenkins, Klich, Koch, Poveda, Rodrigo, Shackleton.

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, Chilwell – Kanté, Jorginho – Zijach (69. Werner), Mount (79. Hudson-Odoi), Pulisic (68. R. James) – Havertz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Emerson, Giroud, Hudson-Odoi, R. James, Kovačić, Werner, K. Zouma.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Holmes
    bahis siteleri