Columbus – Dallas 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 4:5 (kon.) | Tampa – Nashville 6:3 (kon.)
Florida – Chicago 4:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Calgary – Montreal 3:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (kon.) | Toronto – Winnipeg 2:5 (kon.) | St. Louis – Vegas 1:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 1:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.) | Columbus – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 4:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
Washington Capitals
Neděle 14.03.2021, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Dnes nás jako každou neděli čeká opravdu výživná hokejová noc, mimo jiné tak budete moci sledovat souboj mezi Philadelphií a Washingtonem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Philadelphia Flyers
    Philadelphia sice zahájila sezonu na výbornou, ale nyní už se jí tolik nedaří, kvůli čemuž se propadla z pozic zajišťující play off. Aktuálně se nachází na pátém místě Východní divize a v poslední době se marně dostává do formy. Z posledních pěti duelů totiž Letci zvládli jen pouhé dva, kdy velmi těsně zdolali Pittsburgh a Buffalo. Jinak ale Flyers těsně nestačili na Pittsburgh a dvakrát na Washington, kterému to tak dnes mohou zkusit vrátit.

    Poslední tři utkání
    Philadelphia vs. Washington – 3:5
    Philadelphia vs. Buffalo – 5:4sn
    Philadelphia vs. Washington – 1:3

    Nejproduktivnější hráči
    James Van Riemsdyk 27 bodů (11+16)
    Joel Farabee 22 bodů (11+11)
    Kevin Hayes 20 bodů (9+11)
     
    Washington Capitals
    Zato Washingtonu se neskutečně daří, ale i přesto to stačí pouze na druhé místo ve Východní divizi, protože na vedoucí Islanders ztrácí dva body. Ti mají ještě lepší formu než Capitals, ale i osm výher z posledních desíti odehraných duelů je velmi slušná bilance pro tým z hlavního města USA. Nyní drží dnešní hosté šňůru tří vítězství za sebou, a to když si dvakrát vyšlápli právě na Philadelphii a mezitím zdolali ještě New Jersey. Washington by tak rád tuto dobrou sérii protáhl, samozřejmě to ale nebude jednoduché.

    Poslední tři utkání
    Philadelphia vs. Washington – 3:5
    Washington vs. New Jersey – 5:4pp
    Philadelphia vs. Washington – 1:3

    Nejproduktivnější hráči
    Nicklas Bäckström 29 bodů (10+19)
    John Carlson 22 bodů (6+16)
    Jakub Vrána 19 bodů (10+9)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI)
    Vítek Vaněček (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere, Prosser – J. van Riemsdyk, Couturier (A), Farabee – Laughton, K. Hayes, Konecny – Voráček, Giroux (C), Aube-Kubel – Lindblom, Patrick, Andreoff.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Dillon, Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – J. Vrána, Kuzněcov, Sprong – Hagelin, Dowd, Hathaway – Sheary, Pinho, Pánik.

    Rozhodčí: Charron, Hanson – Fournier, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Domácí se hned po vhazování usadili v pásmu a přišlo tak nahození od modré čáry, které však zpracoval Dmitrij Orlov.
     
    01:07
    James van Riemsdyk dalším nahozením z dálky už prověřil pozornost Ilji Samsonova, který to příliš nečekal, takže stačil zareagovat na poslední chvíli.
     
    01:45
    První větší šanci měl na svědomí Washington! Konkrétně pak Richard Pánik, který poslal kotouč do brankoviště, kde chvíli poskakoval, ale nakonec ho Brian Elliott dostal pryč!
     
    02:22
    Ilja Samsonov dobře zvládl rozehrávku po nepřesném nahození soupeře. Hosté následně táhli další útok přes levou stranu, ale zakončení tentokrát nepřišlo.
     
    03:09
    Letci se opět usazují v útočném pásmu, kde ale zase nevymysleli přímé zakončení za bránu, protože obránci Washingtonu jsou skvěle rozestavení.
     
    03:40
    Nic Dowd svým nahozením vybídl spoluhráče do souboje, který ale nezvládl, takže Philadelphia okamžitě zahajuje protiútok.
     
    04:22
    Nolan Patrick jen tak tak stihl kotouč v útočném pásmu a okamžitě nahazoval, ale Ilja Samsonov opět jistě zasahuje.
     
    04:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals velmi brzy otevírají skóre zápasu! Jakub Vrána si našel cestu do útoku přes levou stranu, odkud nahodil na Briana Elliotta, který neudržel kotouč pod kontrolou. Toho dokonale využil DANIEL SPRONG, který ho chytře přehodil a brankář domácích i přes několika dotyků s kusem gumy nedokázal úspěšně zasáhnout. Asistence: Jakub Vrána, Jevgenij Kuzněcov.
    04:40 Daniel SPRONG - 0:1
     
    05:49
    Domácí se samozřejmě pokouší o co nejrychlejší odpověď, ale obrana hostů je stále opravdu důsledná a nedovoluje žádné nebezpečnější zakončení.
     
    06:17
    Philadelphia krátký nátlak soupeře zvládla, ale vzápětí se musí znovu soustředit na defenzivu, což také dobře vyřešila, protože Garneta Hathawaye nepustila k nahozenému puku.
     
    07:07
    Daniel Sprong posílá kotouč za branku soupeře, kde ho špatné rozehrávce soupeře i vybojoval. Po jeho pasu tak od modré čáry pálil John Carlson, ale ten nastřelil jen jednoho z obránců.
     
    07:43
    Ivan Provorov si dává s rozehrávkou na čas, protože vyhlíží ideální nájezd nějakého spoluhráče, ale ten nepřišel, takže nakonec muselo přijít nahození směrem dopředu.
     
    08:19
    Flyers mají vyšší držení kotouče, ale ke střelám jim to stále příliš nepomáhá, protože jim vůbec nevychází přechod střední třetiny.
     
    08:52
    Richard Pánik naopak zcela bez problémů dostal svůj tým do útoku, kde ale nezvládl souboj, takže z toho nic nebylo.
     
    09:09
    Už dlouho se hraje bez přerušení, z čehož netěží ani jeden tým, protože přechody středního pásma jsou na obou stranách pořád čím dál horší.
     
    09:14
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Justin Schultz – 2 min., nedovolené bránění).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:10
    Flyers se rychle usazují v útočném pásmu, kde nebezpečně krouží, ale zatím marně hledají nějakou střeleckou pozici.
     
    11:04
    Nolan Patrick dostal nadějnou přihrávku k levé tyči, odkud chtěl posunout kotouč před branku, což se mu i povedlo, ale nenašel žádného spoluhráče.
     
    11:38
    Washington tedy víceméně bez problémů ustál oslabení a o puk už bojuje v útočném pásmu. Tam nakonec vypálil Alexandr Ovečkin, ale Brian Elliott ho jistě vychytal.
     
    12:16
    Philadelphia začíná další útok od svého brankáře, ale opět přichází jen nepřesné nahození, po kterém rozehrává Ilja Samsonov.
     
    12:48
    Alexandr Ovečkin opravdu žízní po gólech, nyní to tak zkoušel i těžké pozice od levého hrazení a trefil jenom obránce.
     
    13:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se nedostávají do nějakých vyložených šancí, ale když už si něco vytvoří, tak skóruje! Nick Jensen tvrdě vypálil od modré čáry a Brian Elliott opět neudržel kotouč ve své výstroji, čehož tentokrát využil CARL HAGELIN, který puk prostrčil do sítě mezi betony gólmana. Asistence: Nick Jensen, Garnet Hathaway.
    13:21 Carl HAGELIN - 0:2
     
    14:08
    Travis Konecny zakončil rychlý útok svého týmu, ale střelou mezi betony brankáře nebyl úspěšný.
     
    14:44
    Daniel Sprong mohl zahájit nadějný protiútok, ale selhal při zpracování, kvůli čemuž se rychle musí stahovat dozadu.
     
    15:15
    Justin Schultz svým nahozením žádného spoluhráče nenašel, ale příliš mu to nevadí, protože jeho tým se do přestávky potřebuje hlavně bránit.
     
    15:47
    James van Riemsdyk zkusil štěstí z mezikruží, ale houf protihráčů neprostřelil, takže se hosté zase mohli v klidu osvobodit.
     
    16:14
    Brian Elliott měl opět problémy se zákrokem a zase tak dovolil dorážku, ale tentokrát ji konečně dokázal zlikvidovat.
     
    16:38
    Travis Sanheim se mocně napřáhl u modré čáry, ale hosté si pořád udržují dobré rozestavení, protože zablokovali i tuto ránu.
     
    17:04
    Pořád se hraje ve velmi vysokém tempu, protože se skoro vůbec nepřerušuje. Akce je tak na vidění víc než dost.
     
    17:45
    Capitals mají po delší době puk pod pevnou kontrolou a s rozehrávkou nikam nespěchá, první siréna se totiž rychle blíží.
     
    18:15
    Alexandr Ovečkin to opět zkusil, i když od modré čáry mohl pálit jen švihem. Kus gumy alespoň dostal k bráně, ale našel jen rukavici brankáře.
     
    18:43
    Joel Farabee útočil do rozhozené obrany soupeře, přičemž se pokusil nějak obejít Brendena Dillona, ale to se mu nepovedlo.
     
    19:15
    Washington pokazil rozehrávku a tak Travis Sanheim rychle pálil od mantinelu, ale Ilja Samsonov jeho pokus bez problémů zlikvidoval.
     
    19:26
    Domácí se činí i v závěrečné minutě, zejména pak obránci, protože nyní vypálil Philippe Myers, ale brankář hosté měl dobrý výhled, takže jistě zasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    Washington v prvním dějství potvrzuje skvělou fazónu a zejména díky nejistotě Briana Elliotta se už ujal dvoubrankového vedení, jelikož oba góly padli po dorážce, o kterou se postarali Daniel Sprong a Carl Hagelin. Philadelphia si toho navíc moc nevytvořila, takže to ve zbytku utkání bude mít neskutečně složité.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Dmitrij Orlov pokazil vyhození a tak se Philadelphia usazuje v útočném pásmu, kde se ale nemůže dostat ke stálé kombinaci.
     
    20:50
    James van Riemsdyk nakonec za brankou neudržel kotouč a tak s Washington mohl osvobodit, ale moc času na oddech nedostal.
     
    21:55
    Hosté se zatím ve druhém dějství jenom brání, což ale zvládají naprosto parádně, protože soupeři vůbec nic nedovolili.
     
    22:18
    Nyní se sice Ivan Provorov dostal k dalekonosnému zakončení, ale to Ilju Samsonovovi nenadělalo žádné problémy, protože ho dokonce zachytil vestoje.
     
    22:36
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci prolomili střeleckou smůlu a jsou zpátky v zápase! Ilja Samsonov vyrazil nahození jen před sebe, kde se puku chopil Daniel Sprong, jenž však selhal při vyhození. Kus gumy totiž poslal na JAMESE VAN RIEMSDYKA, který vypálil tak rychle, že se brankář hostů ani nestačil ohlédnout. Bez asistence.
    22:36 James van Riemsdyk - 1:2
     
    23:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se hned vrací do dvoubrankového vedení! Domácí sice zvládli buly v pásmu, ale NICK JENSEN ho následně šikovně vypíchl a pak zamířil až do úniku, který proměnil bombou do levé šibenice. Asistence: Carl Hagelin.
    23:05 Nick JENSEN - 1:3
     
    23:05
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Brian Elliott, přichází Carter Hart.
     
    23:48
    Hosté jsou samozřejmě pořád velmi klidní a brání velmi svědomitě, pořád se ale dostávají pod tlak.
     
    24:20
    Nicklas Bäckström po delší době zamířil dopředu, kde dobře zvládl souboj v rohu hřiště a následně tak mohl pálit T. J. Oshie, který ale mířil příliš vysoko.
     
    24:58
    Hosté pokračují v aktivní hře směrem dopředu, díky tomu z dálky pálil Zdeno Chára, který ale bránu také netrefil.
     
    25:24
    Philippe Myers výborně dobruslil nahození soupeře a poslal kotouč ke svým spoluhráčům, kteří okamžitě míří do protiútoku.
     
    25:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dnes to začíná vypadat na přestřelku, protože je to zas o jeden gól! Jakub Voráček byl v souboji v útočném pásmu mírně podražen, ale nevylučovalo se. Český útočník však nic nevzdal a nakonec získal kotouč, přičemž následně uvolnil ještě lépe postaveného NOLANA PATRICKA, který prostřelil gólmana soupeře střelou mezi betony. Asistence: Jakub Voráček, Travis Sanheim.
    25:47 Nolan PATRICK - 2:3
     
    26:27
    Washington samozřejmě vycítil, že je trochu v úzkých, takže se zase začíná aktivně pokoušet o skórování, ale v útočném pásmu musí o kotouč bojovat.
     
    27:10
    Jakub Vrána nebezpečně pálil příklepem od modré čáry, ale jeho pokus se mezi tyče těsně nevešel.
     
    27:40
    Hosté kombinují v útočném pásmu podél mantinelu, díky čemuž měl nakonec na levé straně spoustu prostoru Dmitrij Orlov, který ale brankáře nepřekonal!
     
    28:14
    T. J. Oshie schytal tvrdý hit od Seana Couturiera, který byl ale opět v rámci pravidel, takže se Philadelphia mohla osvobodit.
     
    28:53
    Oskar Lindblom nahodil kotouč za branku, ale přes Brendena Dillona se nedostal, avšak u puku byl alespoň spoluhráč.
     
    29:20
    Už zase se dlouho nepřerušilo, s čímž už se oba týmy naučily žít. Dlouhé pasáže bez přerušení jsou tak neskutečně vyrovnané.
     
    30:07
    Capitals tentokrát v souboji u hrazení nebyli úspěšní, domácí se tak následně usazují v útoku, kde se ale k zakončení nedostali.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., držení).
     
    31:10
    Letcům moc nevychází ani tato početní výhoda, protože v útočném pásmu se usadili až po minutě přesilovky.
     
    31:48
    Domácí se nakonec sami vyhnali z útočné třetiny a následně se dokonce dopustili nedovoleného zákroku.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Sanheim – 2 min., držení).
     
    32:16
    Justin Schultz přes levou stranu dostal kotouč až do útoku, ale nakonec vymyslel jen nepřesný pas před bránu.
     
    32:43
    Washington už hraje první přesilovku v utkání. Na nic samozřejmě nečeká a po zisku puku se okamžitě valí dopředu.
     
    33:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i zkrácenou početní výhodu a dostávají se zpátky do dvoubrankového vedení! Pěknou kombinaci v útočné třetině nakonec zakončil kapitán ALEXANDR OVEČKIN, který tentokrát vsadil na přesnost a vyplatilo se. Kotouč zaplaval do sítě podél levé tyčky. Asistence: Nicklas Bäckström, John Carlson.
    33:10 Alexandr OVEČKIN - 2:4
     
    34:18
    Philadelphia je pod tlakem i v plném počtu a vypadá to, že její lepší pasáž už odezněla. V posledních minutách se totiž převážně brání.
     
    35:06
    Sean Couturier díky šťastnému odrazu udržel útočnou třetinu, ale stejně to bylo k ničemu, protože potom následovala jen zablokovaná střela.
     
    35:43
    Flyers už přece jen začínají zrychlovat, po přechodu modré čáry tak okamžitě pálil Travis Konecny, který si ale na Ilju Samsonova nepřišel.
     
    36:20
    Garnet Hathaway si zničehonic našel před bránou odražený kotouč a měl spoustu prostoru k zakončení, ale trestuhodně mířil mimo branku!
     
    36:51
    Na druhé straně se do dobré pozice dostal Ivan Provorov, který mířil pod horní tyč, ale Ilja Samsonov prokázal dobré reflexy!
     
    37:29
    Domácí už poměrně dlouho krouží v útočném pásmu a každou chvíli přijde nějaká střela, ale ta je buď nepřesná nebo jí zlikviduje gólman.
     
    38:04
    Ilja Samsonov si připisuje další dva důležité zákroky a pak už jeho spoluhráči konečně dostávají kotouč z pásma.
     
    38:29
    Joel Farabee vedl útok do rozhozené obrany, ale po zaseknutí byl jeho pas sražen směrem na bránu, odkud byl brankářem poslán pryč!
     
    39:08
    Nicolas Aube-Kubel šikovně obhodil protihráče a ještě se tak dostal k brance soupeře, ale nic nebezpečného z toho nebylo.
     
    39:29
    Při protiútoku se dokonce činil Jakub Vrána, který to ale tentokrát se svou střelou přehnal, protože mířil moc vysoko!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:54.
     
    I po druhé třetině Washington vede o dva góly, ale Philadelphia konečně ukázala, že může bojovat o body. Ve druhé dvacetiminutovce sice na vyrovnaní nedosáhla, ale dlouho se držela na dostřel díky brankám Jamese van Rimesdyka a Nolana Patricka. Capitals se ale také nakonec prosadili dvakrát, na střeleckou listinu se zapsal Nick Jensen a Alexandr Ovečkin. Uvidíme, kolik gólů přinese závěrečná část.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Caps vletěli do závěrečné třetiny aktivněji. V útoku sice nic nevymysleli, ale soupeře donutili k vyhození.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:52
    Nyní už se hostům nepovedl přechod střední třetiny, takže se o rozehrávku pokouší domácí, kteří to také moc nezvládají.
     
    41:18
    U nahození byl první Scott Laughton, který kus gumy okamžitě servíroval před bránu, ale tam to měl Washington dobře pokryté.
     
    41:49
    Nick Jensen opět ukázal svou rychlost, kolem protihráčů se tentokrát prodral k pravé tyči, ale Cartera Harta nepřekvapil.
     
    42:08
    Ivan Provorov při pokusu o rozehrávku trefil T. J. Oshieho, který ale nic dalšího nezískal, protože puk srazil k protihráči.
     
    42:50
    Scott Laughton na modré čáře nahození nezpracoval, za pomoci spoluhráče ho ale následně vybojoval za brankou soupeře.
     
    43:26
    James van Riemsdyk dokonale využil avizovaného ofsajdu pro soupeře, protože po přihrávce se dostal k nadějné střele z otočky, kterou ale Ilja Samsonov pokryl!
     
    44:06
    O chvíli později tvrdě pálil z pravé strany Philippe Myers, ale když brankář Washingtonu vidí, takže jistě zasáhne, což opět potvrdil.
     
    44:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají střelecký účet poslední třetiny a možná si už zajišťují vítězství! Nahození Garneta Hathawaye by Carter Hart nejspíš měl, ale těsně před ním dokázal kotouč sklepnout NIC DOWD, který ho tak poslal přesně mezi nohy zaskočeného gólmana. Asistence: Garnet Hathaway, John Carlson.
    44:25 Nic DOWD - 2:5
     
    45:44
    Philadelphia se nyní pomalu smiřuje s porážkou, i když hledá cestu dopředu, ale veškeré výpady jsou zatím neúspěšné.
     
    46:06
    Nicolas Aube-Kubel výborně projel až do útočného pásma, kde byl po výměně kotouče se spoluhráčem sám před Iljou Samsonovanem, ale kotouč napálil přímo do něj!
     
    46:55
    Capitals už samozřejmě hrají i trochu na čas, T. J. Oshie tak využije dobrého napadání k vyhození puku za branku soupeře.
     
    47:25
    Nolan Patrick nahodil kotouč po hrazení a doufal, že se dostane až ke spoluhráči, ale brankář Washingtonu vyjel za branku a tomu zabránil.
     
    48:02
    V dnešním zápase se pořád skoro vůbec nepřerušuje, takže čas velmi rychle běží, což se domácím vůbec nelíbí.
     
    48:37
    Joel Farabee na modré čáře neobešel T. J. Oshieho, který tak potvrzuje výbornou defenzivu středního pásma.
     
    49:01
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Oskar Lindblom – 2 min., sekání).
     
    49:30
    Alexandr Ovečkin jako v každé přesilovce operuje na levé straně, kde už se dostal i k zakončení, které ale zablokoval jeden z obětavých obránců.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    T. J. Oshie podnikl výborný průnik přes pravou stranu, kde na sebe natáhl tři protihráče a následně mezi kruhy uvolnil svého kapitána, který tam byl úplně sám, ale Carter Hart jeho ránu výborně zneškodnil!
     
    50:41
    Domácí brankář si aspoň trochu zlepšuje náladu povedeným zákroky, protože pokryl ránu Jakuba Vrány a poradil si s dorážkou Nicklase Bäckströma!
     
    51:08
    Washington početní výhodu nevyužil, ale mrzet ho to samozřejmě nemusí, protože o vítězi dnešního duelu už je dávno rozhodnuto.
     
    51:38
    I vzhledem k jednoznačnému vedení Washingtonu se Ilja Samsonov rozhodně nenudí, protože nyní musel pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    52:05
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nick Jensen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:30
    Travis Konecny nedostal zrovna ideální přihrávku mezi kruhy, ale i přesto se po zpracování vrhlo do zakončení, které však moc nebezpečné nebylo.
     
    53:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers již potřetí v zápase snižují, takže to klidně ještě může být zajímavé! Při nátlaku v útočném pásmu nakonec vypálil od modré čáry SHAYNE GOSTISBEHERE, jehož rána, vzhledem ke dvěma clonícím hráčům, propadla až k pravé tyči branky Washingtonu. Asistence: Sean Couturier, Travis Konecny.
    53:07 Shayne GOSTISBEHERE - 3:5
     
    54:27
    Domácí to tedy nevzdávají a pokračují v útočení, ale hosté pochopitelně ještě více zpevnili obranu a soupeře ani nepouští do pásma.
     
    55:23
    Justin Schultz získal puk ve střední třetině a uklidňuje hru přihrávkou dozadu, Caps samozřejmě nemají kam spěchat.
     
    56:08
    Letci stále marně hledají cestu k nějakému zakončení, mezitím čas nemilosrdně běží. Nakonec tak muselo přijít nahození dopředu, po kterém domácí přece jen získali puk.
     
    56:53
    Philadelphia se usadila v útočném pásmu a Carter Hart tak míří na střídačku! Domácí hrají s šesti bruslaři.
     
    57:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Omlouvám se za má předchozí slova, že už je rozhodnuto, protože Flyers necelé tři minuty před koncem snižují na rozdíl jediné branky! Celou branku připravil parádním křižným pasem Jakub Voráček, který tak v levém kruhu uvolnil CLAUDEHO GIROUXE, jenž napálil kus gumy pod horní tyč. Asistence: Jakub Voráček, Travis Sanheim.
    57:03 Claude GIROUX - 4:5
     
    58:09
    Domácí už zase hrají bez brankáře a hned toho mohl využít Travis Konecny, který ale z bezprostřední blízkosti minul!
     
    58:16
    Oddechový čas pro Philadelphii.
     
    58:40
    Letci vyhráli důležité buly v útočném pásmu, kde tak mohli kombinovat, ale další rána Claudeho Girouxe skončila jen v rukavici Ilji Samsonova.
     
    59:08
    T. J. Oshie ze středního pásma netrefil prázdnou branku, hosty tak ještě čekají krušné chvíle.
     
    59:32
    Washington sice vyhrál vhazování u svého brankáře, ale kotouč následně poslal až na zakázané uvolnění, takže se stále musí soustředit.
     
    Konec zápasu.
     
    Washington se nakonec k třetímu vítězství proti Philadelphii v řadě pořádně nadřel, ale přece jen to zvládl. Capitals tak nejspíš zvítězili díky povedené první části, kterou vyhráli o dvě branky. Dvougólové vedení pak drželi po většinu času, Flyers ho stáhli až tři minuty před koncem, ale to už bylo pozdě, protože pak zamkl svou klec Ilja Samsonov, jehož skvělý výkon se výraznou měrou podepisuje pod zisk dvou bodů.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 23
    Zblokované střely: 12 – 19
    Tresné minuty: 4 – 6
    Využití: 1/3 – 1/2
    Úspěšnost vhazování: 54% – 46%
    Hity: 28 – 17
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (PHI) 7 zákroků, 3 OG, úspěšnost 70%, odchytal 23:05
    Carter Hart (PHI) 11 zákroků, 2 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 33:40
    Ilja Samsonov (WSH) 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 60 minut
     
    Tři hvězdy utkání

    Alexandr Ovečkin (WSH) 1+0
    Nic Dowd (WSH) 1+0
    James van Riemsdyk (PHI) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) 0+2, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:03
    Vítek Vaněček (WSH) náhradní brankář, do utkání nezasáhl
    Zdeno Chára (WSH) 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:13
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 9:24
    Jakub Vrána (WSH) 0+1, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:37
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či příjemné vstávání. (03:38:00)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 23. J. van Riemsdyk, 26. Patrick (Voráček, Sanheim), 54. Gostisbehere (Couturier, Konecny), 58. Giroux (Voráček, Sanheim) – 5. Sprong (J. Vrána, Kuzněcov), 14. Hagelin (Jensen, Hathaway), 24. Jensen (Hagelin), 34. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 45. Dowd (Hathaway, Carlson)


    Philadelphia Flyers: Elliott (24. Hart) – Provorov (A), Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere, Prosser – J. van Riemsdyk, Couturier (A), Farabee – Laughton, K. Hayes, Konecny – Voráček, Giroux (C), Aube-Kubel – Lindblom, Patrick, Andreoff.
    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Dillon, Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – J. Vrána, Kuzněcov, Sprong – Hagelin, Dowd, Hathaway – Sheary, Pinho, Pánik.

    Rozhodčí: Charron, Hanson – Fournier, Kovachik
    bahis siteleri