New Jersey – Pittsburgh 3:2 (kon.) | Buffalo – Boston 1:4 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 3:4 (kon.)
Tampa – Chicago 4:2 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | Carolina – Columbus 2:3 (po pr.)
Detroit – Dallas 3:2 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 2:1 (kon.) | Colorado – Minnesota 5:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Pátek 19.03.2021, 00:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:59:14)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (CAR) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 64:06
    Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 64:09

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:39

    Tři hvězdy utkání

    1. Seth Jones (CBJ) – 2+0
    2. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
    3. Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Bonusový bod do tabulky pro sebe urval Columbus, který v Raleighu porazil místní Carolinu výsledkem 3:2.

    Hosté se ujali vedení už v první třetině, kdy se trefil Seth Jones, avšak domácí v průběhu druhé dvacetiminutovky skóre obrátili ve svůj prospěch zásluhou dvou gólů Sebastiana Aha. Hráči Columbusu dokázali reagovat ještě ve druhé dvacetiminutovce gólem Kevina Stenlunda. Po bezbrankové třetí třetině se šlo do prodloužení, v němž měl velkou šanci rozhodnout Martin Nečas, ale únik nepřetavil v gól. Místo toho udeřilo na druhé straně, svým druhým zásahem v utkání ukončil střetnutí americký bek Seth Jones.

    Svěřenci kouče Tortorelly se díky vítězství přiblížili čtvrtému Chicagu na rozdíl dvou bodů. Carolina zůstává třetí, manko na vedoucí Tampu po dnešku narostlo na dva body.
     
    Konec zápasu.
    64:09 Seth JONES - 2:3
     
    64:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hrdinou zápasu je SETH JONES! Šestadvacetiletý defenzivně laděný hokejista se stejně jako v první třetině vydal na útočný výlet a výsledkem je vítězný gól. Najel si do levého kruhu, z nějž vypálil rychlou střelu švihem do pravé šibenice, Nedeljkovic zvedl lapačku pozdě. Asistence: Oliver Bjorkstrand.
     
    63:47
    Dvojice Aho – Nečas dělá obráncům Columbusu velké problému. V tomto případě pálil první jmenovaný, finský brankář se blýskl zákrokem levým betonem.
     
    63:14
    Sebastian Aho nahrál do otevřené obranu Martinu Nečasovi, který jel sám na bránu. Zvolil bekhendovou kličku, Korpisalo zasáhl vyrážečkou!
     
    62:44
    Obránce Brett Pesce si sám zavařil, když dlouho váhal s rozehrávkou a málem ho obral Robinson. Ve fináledostal touš alespoň za obrannou modrou.
     
    62:11
    Proti forčekujícímu Staalovi zvolil Zach Werenski úprk za vlastní svatyni. Zde chvíli počkal, následně po mantinelu nahrál volnému Roslovicovi.
     
    61:38
    Martin Nečas si rozmyslel individuální akci, narazil si s Hamiltonem. Posléze si český útočník hodil touš na bekhend a vypálil do výstroje gólmana.
     
    61:20
    Akci Blue Jackets rozjel Seth Jones. Objel branku, ale střeleckou pozici nenacházel, nakonec vyjel zpět do středního pásma.
     
    60:34
    Rozhodnutí měl na hokejce Jaccob Slavin. Americký obránce se ocitl před brankou úplně sám před brankou po nahrávce Aha, bekhendem ale zvedl touš pouze do lapačky Korpisala.
     
    60:10
    Pětiminutové prodloužení se hraje ve třech, můžeme tedy očekávat velké množství zajímavých příležitostí, gólmani by se rozhodně nudit neměli.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi zápasu mezi Carolinou a Columbusem nerozhodla, půjdeme do prodloužení! Závěrečná dvacetiminutovka byla opatrnější z obou stran, ani jeden z týmů nechtěl udělat zbytečnou chybu, která by ho ve finále mohla stát celé střetnutí. Pár náznaků příležitostí měli oba celky, ale neujala se ani jedna střela, proto za malý okamžik odstartuje nastavený čas.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 23 – 26
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Aho (Niederreiter, Foegele), 33. Aho (Nečas, D. Hamilton) – 15. S. Jones (Bjorkstrand, Werenski), 38. Stenlund (Domi, Bjorkstrand), 65. S. Jones (Bjorkstrand)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Atkinson, Roslovic, Domi – Stenlund, Riley Nash, Jenner (A) – Matteau, MacInnis, Robinson.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, McIsaac – Rody, Galloway

    Diváci: 2 924
    thejrc.org