Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.) | Brighton – Leeds 2:0 (kon.) | Chelsea – Fulham 2:0 (kon.)
Everton – Aston Villa 1:2 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Fulham FC
Sobota 01.05.2021, 18:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:38:54)
     
    Chelsea v londýnském derby potvrdila roli favorita, sestupem ohrožený Fulham porazila na domácím stadiónu 2:0.

    Důležitý první gól vstřelili The Blues už v 10. minutě, kdy se po výborné nahrávce Mounta prosadil střelou pod levou nohu gólmana Kai Havertz. Úvodní dějství nabídlo více zajímavých příležitostí, ale skóre se do pauzy neměnilo. Výborné zákroky předváděli gólmani, hostující Aréola proti Zijachovi, domácí Mendy zastavil obráncem tečovaný pokus Ainy.

    Druhý poločas již nebyl tak atraktivní. Svěřenci kouče Tuchela ve 49. minutě přidali pojistku, opět zásluhou Kaie Havertze. Posléze hru více zatáhli a nechali hrát soupeře, který Mendyho svatyni dobýval bez úspěchu až do závěrečného hvizdu.

    Hráči The Blues se díky třem bodům s jistotou udrží na čtvrté pozici minimálně do příštího kola, třetímu Leicesteru se přiblížili na rozdíl dvou bodů. Fulham zůstává osmnáctý, na nesestupový sedmnáctý Newcastle ztrácí devět bodů.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 15:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěrečných vteřinách si vykoledoval žlutou kartu Ola Aina. Bývalý hráč Chelsea zezadu podrazil Wernera, čímž zamezil slibné příležitosti německého soupeře.
     
    90+3
    Poslední momenty zápasu drží balón na kopačkách Fulham. Útočí ale do plných, vysunutějším hráčem je z domácí řad pouze Kai Havertz.
     
    90+2
    Mezi domácím gólmanem a osmnáctiletým mladíkem zřejmě došlo ke kontaktu, protože Mendy zůstává ležet na zemi a drží se za hlavu. Zdravotníci rychle přispěchali s ledem.
     
    90+1
    Fabio Carvalho si dnes odbývá debut v rámci Premier League. A nechybělo moc, aby se zapsal do střelecké listiny. Šikovně si píchl míč kolem Zoumy, následně proti němu ale vystartoval Mendy a míč mu sebral z pod nohou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Thiago Silva zezadu přišlápl pravý kotník Aleksandaru Mitrovićovi. Srbský útočník rychle vyskočil na nohy vědom si faktu, že není času na zbyt.
     
    88
    Presink Tima Wernera přinesl kýžené ovoce alespoň co se týče pozdržení akce soupeře. Andersena totiž přiměl k malé domů.
     
    87
    Až do kuchyně hráči The Blues akci nedohráli, naopak přišel brejk na opačnou stranu. Ademola Lookman ve finále pálil vysoko nad.
     
    86
    Mason Mount v hlavičkovém souboji přetlačil Joachima Andersena. Naslepo hlavičkoval na střed, kde ke svému štěstí našel Tammyho Abrahama.
     
    85
    Hráči v bílých dresech vybojovali standardní situaci v blízkosti pokutového území. Na střelu to ovšem nejspíše nebude, rozehrávka proběhne z poměrně velkého úhlu.
     
    84
    Edouard Mendy si dal dlouho záležet s rozehrávkou. Nakonec zvolil nahrávku na krátko, na levé lajně zapojil nově příchozího Marcose Alonsa.
     
    83
    Zbytečnou ztrátu Fulhamu způsobil Joshua Onomah. Vběhl do předem ztraceného souboje se dvěma protihráči, balón získal Thiago Silva.
     
    82
    Po delší době si zahrál i Edouard Mendy. Zpětnou nahrávkou jej oslovil Kurt Zouma, gólman bleskově posunul míč na jiného ze stoperů, a sice Christensena.
     
    81
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Marcos Alonso.
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Josh Maja, přichází Aleksandar Mitrović.

    Milan Huppert

    Branky: 10. Havertz (Mount), 49. Havertz (Werner)

    Karty:   41. K. Zouma (CHE) – 90+4. Aina (FHM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 15:8.
    Chelsea FC: Mendy – Christensen, Silva (C), K. Zouma – R. James, Gilmour, Mount (76. T. Abraham), Chilwell (81. M. Alonso) – Zijach (66. Kanté), Werner – Havertz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Abraham, M. Alonso, Anjorin, Azpilicueta, Hudson-Odoi, Jorginho, Kanté, Pulisic.

    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen (C), Adarabioyo, A. Robinson – Anguissa, Lemina (78. Carvalho) – Cavaleiro (78. Onomah), Decordova-Reid, Lookman – Maja (81. A. Mitrović).
    Náhradníci: Rodák – Bryan, M. Hector, A. Mitrović, Odoi, Onomah, Ream, Tete, Carvalho.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Holmes
    bahis siteleri