Švédsko – Rusko 4:6 (kon.) | Finsko – Česko cz 1:2 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Česko
Středa 12.05.2021, 20:00 • O2 arena, Praha • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že o vítěznou branku se postaral nejlepší extraligový střelec Matěj Stránský, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera, nebo dobrou noc. (22:18:44)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí v rámci Českých hokejových her, do kterých vstoupil národní tým vítězně. Hrálo se ve vysokém tempu, ovšem musíme přiznat, že český výběr byl o mnoho aktivnější. Jenomže dlouho dobu doplácel na zahozené šance. Nesmíme ale ani křivdit finskému soupeři, kterého přiváděl k šílenství Roman Will. Oba gólmani duelu dominovali a také byli zaslouženě vyhlášeni nejlepšími hráči.

    Střely na branku: 22:37.

    Nejlepší hráči:
    Harri Säteri (Finsko) – Roman Will (Česko).
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Mikael Ruohomaa přihrál přes osu hrací plochy a z levé strany mohl vystřelit Petri Kontiola, jehož ránu vyrazil český brankář. Kotouč následně zamířil jen vedle pravé tyče, a tak zazněla závěrečná siréna!
     
    58:49
    Harri Säteri odjíždí na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře! Finsko rozjíždí další útočnou akci a potřebuje ohrozit Romana Willa.
     
    58:30
    Národní tým hraje daleko od své branky! Střelou od modré čáry se prezentoval Michal Jordán, jehož rána byla sražená do rohu kluziště.
     
    57:51
    Matěj Blümel velmi dobře pracoval na levé straně útočného pásma, kde se kličkou zbavil Sunda. Ovšem cestu mu zaterasil druhé z finských beků.
     
    56:40
    A znovu Rudolf Červený, který zachytil rozehrávku soupeře. Tentokrát podstoupil souboj u hrazení, který sice prohrál, ale ušetřil cenné vteřiny.
     
    55:50
    Ve středním pásmu se chopil puku Rudolf Červený, který zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře, Český útočník pak najel do útočného pásma, ale zleva finského gólmana nepřekonal.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., hrubost).
     
    55:13
    Český výběr se nechal zamknout v pásmu, kam Finové prostřídali. Únavu pak severský tým přetavil ve faul, kterého se dopustil Tomáš Zohorna.
     
    54:09
    Michal Jordán nezvládl souboj u hrazení a kolem něho se prohnal Tony Sund, který následně přihrál mezi kruhy. Odtud okamžitě vystřelil Jere Karjalainen, jenž vyprášil betony českého maskovaného muže.
     
    53:27
    Vhazovalo se před českým brankáře a do nebezpečného prostoru si najel Saku Mäenalanen, jenž hledal mezeru mezi Willovými betony. Ovšem český brankář byl znovu úspěšný a po jeho zákroku se strhla mela.
     
    53:17
    Jakub Galvas přihrával po mantinelu, jenže v ofsajdu se nacházel Lukáš Radil. Hra je opět přerušená a český tým je zase vykázán z útočného pásma.
     
    52:23
    Už šestatřicet střel vyslal český národní tým, naopak Finsko vyprodukovalo pouze osmnáct pokusů!
     
    52:19
    Tentokrát finské mužstvo hru rychle otočilo a donutilo k zákroku Romana Willa. Český brankář znovu hru přerušil a zařídil další reklamní přestávku.
     
    52:04
    Národní mužstvo dnes hraje opravdu skvěle a hlavně výborně bruslí. Finský soupeř má obrovské potíže s pohybem českých hráčů.
     
    51:04
    Matěj Blümel přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil Ondřej Vitásek. Jeho pokus zůstal ležet před finským brankářem, jenž si poradil i s přihrávkou. Nutno říct, že Harri Säteri se ani nepohnul.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Rindell – 38. Šulák (Špaček), 49. M. Stránský (Vitásek, Špaček)


    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Seppälä, Eronen, Rindell, Lindbohm, Sund, Friman, Kivistö, Nousiainen – Innala, Kontiola (A), Ojamäki – Turunen, Ruohomaa, Pakarinen – Savinainen (A), Björninen, J. Karjalainen – Hännikäinen, Mäenalanen, Anttila (C) – Tiivola.
    Česko: Will (Kváča) – Moravčík, Šulák, Ščotka, Vitásek, Jordán (A), D. Musil, J. Galvas – Blümel, T. Zohorna (C), H. Zohorna – Radil, R. Hanzl (A), Sekáč – M. Stránský, Špaček, Lenc – Tomášek, A. Musil, Smejkal – Červený.

    Rozhodčí: René Hradil, Daniel Pražák – Vít Lederer, Josef Špůr
    bahis siteleri