Austrálie - Španělsko 1:1 (kon.) | Kanada - Jižní Afrika 4:4 (kon.)
Japonsko - Indie 3:5 (kon.) | Argentina - Nový Zéland 4:1 (kon.)
Německo - Nizozemsko 3:1 (kon.) | Belgie - Velká Británie 2:2 (kon.)
konec
Argentina - Nový Zéland

4:1

(1:1, 1:0, 1:0, 1:0)

Pátek 30.07.2021, 12:00Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (13:49:12)
     
    Klíčový souboj o postup ze skupiny zvládla Argentina, která Novému Zélandu nedala šanci a vyřadila jej z turnaje výsledkem 4:1. Novozélanďané přitom začali skvěle, když se ve 14. minutě dostali do vedení zásluhou Kanea Russella, jenže od té doby kraloval soupeř. V závěru první čtvrtiny vyrovnal Lucas Martínez, načež na začátku té druhé dokonal obrat Lucas Marín Vila. A když krátce před koncem třetí patnáctiminutovky přidal třetí gól José Leandro Tolini, s Novým Zélandem bylo zle. V závěrečné čtvrtině sice zkusil hru bez gólmana, ale gól přesto nevstřelil, vítězství naopak pojistil a konečnou podobu 4:1 dal výsledku Nicolas Santiago Keenan.
     
    Konec zápasu.
     
    60
    Argentina právě vstřelil branku!

    V poslední minutě zápasu přichází gól do prázdní brány. Za vyhozením Ortize vystartoval NICOLAS SANTIAGO KEENAN, volný prostor mezi třemi tyčemi trefil bez sebemenších problémů.
     
    59
    Skutečnost, že je na hrací ploše o jednoho Novozélanďana více, nebyla za celou dobru trvání čtvrté čtvrtiny nijak výrazně znatelná. Hokejisté v černých dresech sice hráli častěji na míčku, šanci si ale nevytvořili.
     
    58
    Výbornou práci odvedl v defenzivě Keenan. Sám proti dvěma skvěle přečetl, že Findlay bude nahrávat a přihrávku na Letta vystihl.
     
    57
    Argentina si drží dvoubrankový náskok a je jasné, že to bude ona, která postoupí ze skupiny a zahraje si ve vyřazovací fázi. Nový Zéland má smůlu.
     
    56
    McAleese chtěl hrát dopředu, jenže neměl komu. Zkusil proto dlouhým nástřelem překvapit Vivaldiho, leč podle očekávání neuspěl.
     
    55
    Blair Tarrant hrál nepovoleným způsobem, v těžké pozici si pomohl lehkým přikopnutím. Rozhodčím tato skutečnost neunikla, balónek přiřknuli Argentině.
     
    54
    Za práci v defenzivě zaslouží hokejisté Argentiny velkou pochvalu. Gól inkasovalo jenom z penaltového rohu, jinak Vivaldi prakticky neměl práci.
     
    53
    Málo chybělo k tomu, aby Ortiz postupoval na prázdnou bránu. V posledním možném okamžiku jej zaregistroval Lane a vysoký míček sklepl pro sebe.
     
    52
    Nový Zéland se dožadoval odpískání penaltového rohu. Ale marně, byla to totiž noha Woodse, která trefila míček. Hrát tak bude Argentina.
     
    51
    Findlay měl co dělat, aby balónek nezpracoval nohou, avšak uskočil a zvládl zpracování i hokejkou. Následně nepřesně přihrál.
     
    50
    Tarrant si několikrát vyměnil balónek s Lettem na polovině hřiště, odkud jen těžko přijde zakončení, jež by mohlo skončit až v bráně.
     
    49
    Argentina je pod velkým tlakem, ale nedostává góly, a to je aktuálně to nejdůležitější. Držení míčku je soupeři k ničemu.
     
    48
    Novozélanďané si jsou vědomi, že není, nač čekat. Gólman Hayward opustil bránu a hráči v černém tak zkoušejí powerplay.
     
    47
    Skvělý Vivaldi! Na střelu po zemi zareagoval skvěle, když šel k zemi a levou nohou vykopl balónek do bezpečné vzdálenosti od brány.
     
    47
    A nezačíná vůbec zle! Casella totiž nedovoleným způsobem zabránil Thomasovu v pokračování do slibné příležitosti, za což přichází trest v podobě penaltového rohu.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Argentina: Vivaldi - Ibarra (C), Casella, Vila, Tolini, Ortiz, López, Rey, Cicileo, Mazzilli, Rossi, Keenan, Salis, Paz, Martínez, Habif.

    Nový Zéland: Hayward - Lett, Ross, Lane, Panchia, Woods, Russell, Tarrant (C), Findlay, Jenness, Wilson, Brydon, Smith, Thomas, McAleese, Edwards.

    Rozhodčí: Madden (GBR), van Bunge (NED).
    bahis siteleri