Jihoafrická republika – Nizozemsko 1:33 (kon.) | USA – ROC 18:5 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 13:17 (kon.) | Španělsko – Austrálie 15:9 (kon.)
konec
USA – ROC

18:5

(5:1, 4:2, 6:1, 3:1)

Pátek 30.07.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:41:57)
     
    Vodní pólařky USA podle očekávání s přehledem přehrály Rusky, po dobře odvedeném výkonu se radovaly z vítězství 18:5. Favoritky kralovaly už od první čtvrtiny, kdy si vypracovaly čtyřbrankový náskok. Ten postupně narůstal, až se rozdíl zastavil na čísle třináct. Američanky si tak alespoň částečně spravily chuť po selhání s Maďarkami, právě ty je ještě mohou sesadit z prvního místa skupiny. Rusky zůstávají na třetí pozici a postup do čtvrtfinále je nemine.
     
    Konec zápasu.
     
    31:46
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    V závěru vylepšuje skóre PAIGE HAUSCHILDOVÁ. Golovinová očekávala střelu na zadní tyč, Američanka ji překvapila hodem na přední – 18:5.
     
    31:20
    Z dálky vyprodukovala nebezpečné zakončení Kaleigh Gilchristová. Golovinová však na míč dobře viděla a předvedla jistý zákrok.
     
    30:33
    Fedotovová si vyměnila balón s Vachitovovou a mířila na zadní tyč. Očekávané zakončení pro Johnsonovou, jež zakročila pravou rukou.
     
    30:15
    Makenzie Fischerová vystřelila pravačkou a nejspíše chtěla trefit pravý horní růžek. Balón prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    29:55
    Rusky s odpovědí neuspěly. Timofjejevová chytře zamýšlela vyslat do protiútoku Glyzinovou, jenže Steffensová ji doplavala a míč sebrala dříve.
     
    29:16
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Levoruká STEPHANIE HARALABIDISOVÁ po čase zase ukázala, jaký má v ruce dynamit. Dělovku do pravé šibenice nešlo chytat – 17:5.
     
    28:40
    Zbytečný útočný faul připravil ruské reprezentantky o slibnou příležitost. Proti pravidlům se provinila Glyzinová, faulovala Seidemannovou.
     
    28:11
    Levá tyčka zabránila úspěchu Prokofjevové. Od brankové konstrukce se pak odrazil míč zpátky do hry, nejrychleji k němu doplavala Fattalová.
     
    27:33
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Na šestnáctý zásah si ovšem Johnsonová musí počkat, byť letěla střela na bránu. ANASTASIJA SIMANOVIČOVÁ ji proměnila v gól – 16:5.
     
    27:17
    Patnáctý zákrok přidala americká gólmanka proti Ivanovové. Střelecký pokus o vodu ji vůbec nepřekvapil, navíc mířil přímo do středu.
     
    26:59
    Johnsonová má ruce všude. Teď natáhla pravačku až do pravé šibenice, aby vykryla velmi dobře místěnou ránu Prokofjevové.
     
    26:33
    Hodně čitelná nahrávka Seržantovové se stala kořistí Steffensové. Ta posléze nespěchala a zklidnila hru pasem na Neuhausovou.
     
    25:40
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Na druhé straně pak uspěla MAKENZIE FISCHEROVÁ. Řekla si o míč a přesunující se Golovinovou k pravé tyči prostřelila střelou do protipohybu – 16:4.
     
    25:19
    Akce Rusek kombinovala mezi posledními dvěma útočícími hráčkami. Střílela Prokofjevová, Johnsonová balón vyrazila.
     
    24:58
    Příliš dlouho váhala Kaleigh Gilchristová s míčem v ruce. Nakonec chtěla nahrát, když se ozval klakson oznamující konec útoku.
     
    24:16
    První útok závěrečné osmiminutovky patřil Ruskám. Na pátý gól si ovšem ještě musí počkat, Beršněvová z dobré pozice přestřelila.

    Milan Huppert

    Sestavy

    USA: Johnsonová - Musselmanová, Seidemannová, Fattalová, Hauschildová, Steffensová (C), Haralabidisová, Neushulová, A. Fischerová, Gilchristová, M. Fischerová, Williamsová.

    ROC: Golovinová - Beršněvová, Prokofjevová (C), Karimovová, Vachitovová, Fedotovová, Seržantovová, Simanovičová, Timofjejevová, Soboljevová, Ivanovová, Glyzinová.

    Rozhodčí: Severo (ITA), Buch (ESP).
    bahis siteleri