Freestyle (ženy) Vítěz: H. Robertsová (USA) (kon.) | Freestyle (muži) Vítěz: L. Martin (AUS) (kon.)
konec
Freestyle (muži)

Vítěz: L. Martin (AUS)

Sobota 31.07.2021, 04:20 • Ariake Urban Sports Park • Olympijské hry - OH - Cyklistika BMX
Sledujte:
     
    Konečné pořadí:

    1. Logan Martin (AUS) 90,97 bodu
    2. Rim Nakamura (JPN) 87,67
    3. Daniel Dhers (VEN) 85,10
    4. Anthony Jeanjean (FRA) 84,65
    5. Irek Rizaev (ROC) 81,25
    6. Kenneth Tencio Esquivel (CRC) 79,80
    7. Declan Brooks (GBR) 76,75
    8. Justin Dowell (USA) 75,20
    9. Nick Bruce (USA) 3,80 (05:31:57)
     
    Doufám, že tento debut disciplíny Freestyle BMX na Olympijských hrách vás dostatečně nalákal ke sledování zítřejšího finále, bude to opravdu stát za to. Pro dnešek se s vámi loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování zítřejšího přenosu ve stejnou dobu.
     
    První představení freestyle bikerů v tokijském parku máme za sebou a myslím, že to byla parádní podívaná. A to navíc byla jen kvalifikace, skoro si nedokážu představit, co předvedou jednotliví závodníci zítra ve finále, až to rozbalí naplno. Kvalifikaci dle očekávání vyhrál fenomén Logan Martin s průměrnou známkou 90,97 ze dvou jízd. V jeho jízdách nebylo jediné zaváhání a zřejmě nikdo nepochybuje, že si Australan zítra dojede pro olympijské zlato.

    Jenže úplně zadarmo to mít nebude, protože domácí devatenáctiletá hvězdička Rim Nakamura má v zásobě taky pořádnou dávku různých triků. Při dnešní ochutnávce mu to stačilo na 87,67 bodu a zítra určitě ještě kousek přidá. Třetí skončil veterán Daniel Dhers a Double D se ukázal také v neskutečné pohodě a premiérové vystoupení pod pěti kruhy si opravdu užil.

    Uvidíme, co ukáží zítra Američané, kteří budou jízdy startovat, takový Nick Bruce z dnešní kvalifikace měl opravdu jen srandu a pošetřil se na zítra. Vše ještě neukázal ani Anthony Jeanjean, který má v rukávu třeba backflip s triple tailwhipem, který dělá jako jediný na světě. Rozhodně má šanci minimálně na bronz.
     
    Závod právě skončil.
     
    9
    Logan Martin předvedl další naprosto čistou, nesmírně variabilní jízdu plnou famózních triků a nemožných kombinací. Rozhodčí ji oceňují 90,04 bodu, v průměru Logan získává 90,97 bodu a zítra pojede jako poslední.
     
    9
    Salto vpřed, tedy frontflip, dále flair s barspinem. To je neuvěřitelná zásoba triků. Na konci si ještě zajel do Učka pro dva flairy, každý zatočený na jinou stranu a tím jeho fantastické představení končí.
     
    9
    Logan pokračuje v krasojízdě 360 bar spinem a cestou zpátky k tomu všemu ještě přidal downwhip. Na dalším skoku k 360 a downwhipu ještě přidal barspin, neskutenčé. Double barspin a hodně dlouhý flair transfer z rampy až dolů na zem!
     
    9
    Finále obstará superstar Logan Martin, který už vyhrál, co mohl. Olympiádu však ještě ne. Startuje 720 s barspinem a navazuje hned na dalším skoku barrel tailwhipem. Gap překonává tailwhip transferem a po cestě zpátky tam přidal další barrel.
     
    8
    Tailwhip wurndawn a 360 x-up. Dowell přidavá parádní flair transfer nahotu na U-rampu, skoro u toho lízl hlavou rampu. Alley opp 360 barspin při seskoku dolů, pak mu ale nevyšel no hander při 360 otočce. Na konci vystřihl 360 double tailwhip jako v první jízdě a končí flairem bez triku a flairem turndown na samý závěr. Dowell se zlepšil na 80,60 bodu, ale kvůli horší první jízdě je jeho průměrné skóre jen 75,20 a zítra pojedou oba Američané jako první.
     
    8
    Justin Dowell v první jízdě doplatil na chyby a nečistotu, druhou začíná z hloubi parku 450 doubla barspin transferem. Následuje backflip-barspin a 360 downwhip.
     
    7
    Nick Bruce se opět jen tak projel parkem, zajel si doprostřed parku ke trenérovi pro pití a tam taky "jízdu" dokončí. Asi se opravdu nechce nějak dodělat před finále, pokud má nějaké zdravotní problémy. A nebo taktizuje a chce zítra jet jako první. Uvidíme.
     
    6
    Alley Op 360 tailwhip, k tomu hned 360 downhip a wall tap nad U rampou. Stíhá ještě 360 barspin a flair. Posledním trikem byl 360 downwhip přes box, tohle bude podobná známka jako v první jízdě. Nakonec o desetinu víc, průměrně tedy Rus získal 81,25 bodu.
     
    6
    Irek Rizaev začíná opět backflipem s tobogganem a navazuje triple tailwhipem. Na zídce přidal wall ride s dopadem do fakie, tedy pozadu. Bar spin no hander transfer, a vysoká 720 otočka bez triku.
     
    5
    Nakamura ještě ukázal vysoký tabletop, double tail whip přes roh a flair transfer. Neskutečné představení, musí být také velmi dobře fyzicky připravený. Japonec ještě na konci kouknul na časomíru, jestli něco stihne, nestihl. Ale 89,14 bodu je parádním závdavkem do zítřejších jízd, hodně namlsal své fanoušky před finále.
     
    5
    Alley Op flair a 360 x-uop, obrovská variace triků. Backflip can can a bars pin s no handerem a ještě stále zbývá 20 sekund z jeho jízdy!
     
    5
    Nakapura pokračuje 360 basrpinem přes rohovou rampu jako by se nechumelilo a dává ještě 360 double tailwhip. Na další rampe backflip s barspinem a no handerem, jak to Japonec vůbec stíhá?!
     
    5
    Rim Nakamura byl po prvních jízdách druhý a i teď bude chtít předvést to nejlepěí na domácím parku. Prvním trik byl 360 downside whip do barspinu a hnedka po tom 720 s double barspinem, parádní start!
     
    4
    Wall tap na účku, 360 se dvěma tailwhipy a 720 cork. No hander transfer a neskutečný flair tailwhip na úplný závěr. Parádní jízdy pro "Double D" Daniela Dherse! 86 bodů, průměr 85,10 a slušný základ na finále.
     
    4
    Daniel Dhers startuje 720 corkem a navázal parádním trojitým tailwhipem s otočkou 360, fantazie. Skvělý a vysoký tailwhip transfer a neskutečný cash roll. I ve 36 letech má na vše dost síly.

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Logan Martin (AUS) 90,97 bodu
    2. Rim Nakamura (JPN) 87,67
    3. Daniel Dhers (VEN) 85,10
    4. Anthony Jeanjean (FRA) 84,65
    5. Irek Rizaev (ROC) 81,25
    6. Kenneth Tencio Esquivel (CRC) 79,80
    7. Declan Brooks (GBR) 76,75
    8. Justin Dowell (USA) 75,20
    9. Nick Bruce (USA) 3,80
    Startovní listina
    1. Anthony Jeanjean (FRA)
    2. Kenneth Tencio Esquivel (CRC)
    3. Declan Brooks (GBR)
    4. Daniel Dhers (VEN)
    5. Rim Nakamura (JPN)
    6. Irek Rizaev (ROC)
    7. Nick Bruce (USA)
    8. Justin Dowell (USA)
    9. Logan Martin (AUS)
    bahis siteleri