Mexiko – Brazílie 0:0 (1:4 po pen.) | Japonsko – Španělsko 0:1 (po pr.)
po prodl.
Japonsko
0:1 (0:0)
Španělsko
Úterý 03.08.2021, 13:00 • Saitama Stadium 2002, Saitama • Olympijské hry - muži • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:40:03)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 8:12. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:19.
     
    Finálový souboj o zlato nabídne střet dvou největších favoritů. V sobotu ve 13:30 se Brazílie utká se Španělskem.
     
    Japonsko se v pátek v souboji o bronz utká s Mexikem.
     
    Dramatické utkání končí! Španělsko po velkém boji poráží Japonsko 1:0 v prodloužení a postupuje do finále olympijského turnaje. V prodloužení už oba týmy ždímaly zbytky sil. Opět se hrálo v náročných podmínkách v hodně horkém a vlhkém počasí. Japonskou hru v prodloužení hodně oživil nástup střídajícího Maedy, který ale slibně vypadající akce nedotáhl. Právě ve druhé části prodloužení byli Japonci opticky lepším týmem. Přesto se pět minut před koncem dokázal prosadit Marco Asensio. Domácí poté ještě vrhli všechny síly do útoku, ale ani výlet domácího gólmana na závěrečný rohový kop vyrovnání nepřinesl.
     
    Konec zápasu.
     
    120+3
    V poslední minutě nastavení zahrávalo Japonsko rohový kop. Do vápna se vydal i domácí brankář. Prudký centr z levé strany ale vyhlavičkoval ven ze šestnáctky Rafa Mir.
     
    120+2
    Jošida neuspěl v hlavičkovém souboji s obráncem v bílém dresu. Španělé se s míčem znovu dostali na polovinu soupeře a jsou hodně blízko k postupu do finále.
     
    120+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    120
    Nakonec z toho ještě málem bylo nebezpečné zakončení. Jošida totiž přetlačil Mirandu a dostal se k hlavičce. Domácí hráč ale musel zakončovat v záklonu a daroval brankáři snadný zákrok.
     
    119
    Jon Moncayola u rohového praporku opět získal míč pro Španělsko. Ihned se kolem něj zjevili tři Japonci, kteří jej odstavili. Domácí mají čas na poslední útok.
     
    118
    Javi Puado byl faulován poblíž rohového praporku a získal pro Španělsko přímý kop a cenné sekundy k dobru. Pro houževnaté Japonce to nevypadá dobře.
     
    117
    Španělsko už nechce domácí Japonce pustit do útoku. Mir výborně napadal rozehrávku soupeře, ale dopustil se faulu, za který vidí žlutou kartu.
     
    116
    Asensio ještě vidí žlutou kartu za oslavu se svlečeným dresem.
    115. Marco ASENSIO - 0:1
     
    115
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělsko se pět minut před koncem druhé části prodloužení dostává do vedení a podle všeho rozhoduje o svém postupu do finále olympijského turnaje! Ve vápně se uvolnil MARCO ASENSIO, který nádhernou technickou střelou levačkou zakroutil míč na zadní tyč!
     
    114
    Až nyní se Španělé znovu podívali na polovinu soupeře. Ofenzivním hráčům Španělska nyní ale chybí větší aktivita při nabídce.
     
    113
    Maja Jošida dostal přihrávku na levou stranu, prošel na polovinu Španělska a ještě rozehrál na pravou stranu. Japonci jsou ve druhé části prodloužení nebezpečnější.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 115. Asensio (Oyarzabal)

    Karty:   62. Itakura (JPN), 100. Sakaj (JPN) – 14. Ó. Gil (ESP), 50. Merino (ESP), 90+4. Zubimendi (ESP), 111. J. Vallejo (ESP), 116. Asensio (ESP), 117. Mir (ESP)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 8:12. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:19.
    Japonsko: Tani – Sakaj, Nakajama, Jošida (C), Itakura, Hatate (65. Soma) – Doan (91. Maeda), Tanaka, Endo, Kubo (91. Mijoši) – Hajaši (65. A. Ueda).
    Náhradníci: K. Osako – Maeda, Hašioka, Mijoši, Soma, Seko, A. Ueda.

    Španělsko: Simón – Cucurella (106. Miranda), García, P. Torres, Ó. Gil (46. J. Vallejo) – Merino (C) (60. Soler), Zubimendi (98. Moncayola), Pedri (84. Asensio) – Mir, Oyarzabal, Olmo (60. Puado).
    Náhradníci: Villar – Asensio, Miranda, Puado, Moncayola, Soler, J. Vallejo.

    Rozhodčí: Ortega – Orue, Sáncher (PER)
    bahis siteleri