Chrudim – Třinec 3:0 (kon.) | Opava – Vyškov 1:0 (kon.) | Líšeň – Ústí n. L. 0:0 (kon.)
Prostějov – Brno 2:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:0 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 07.08.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S těmito slovy se s vámi tedy z prostějovského Stadionu Za Místním nádražím loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů nejen z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. (19:02:04)
     
    Hostující hráči se i po prohraném utkání přišli rozloučit a poděkovat svým fanouškům, početný červený kotel je ale místo toho vypískal a hlasitým "Co je?! Co je?!" dával najevo, že se mu dnešní výkon jeho oblíbenců pranic nelíbil. A já se brněnským fanouškům nedivím, takovými výkony si Zbrojovka opětovnou prvoligovou příslušnost rozhodně nevybojuje.
     
    Moravské derby mezi Prostějovem a Brnem končí překvapivou výhrou domácích Hanáků, nutno ale podotknout, že zcela zaslouženou. Zbrojovka se v podstatě po celý zápas nedokázala dostat k pořádné gólové příležitosti a když už dostala míč do blízkosti branky, bylo to spíše náhodou nebo šťastným odrazem. Naopak Prostějov perfektně využíval děr v obraně a chyb v brněnské defenzívě k rychlým protiútokům a smrtícím kontrům. Jeden z takových dokázal parádní ranou na zadní tyč využít ke vstřelení druhé branky Filip Žák a Brno už se nezmohlo na odpověď. Ba naopak, Prostějov mohl přidat minimálně další dva góly, ale proti byl dnes famózní brankář Jiří Floder, který dnes zaskakoval za nemocnou brněnskou jedničku v brance. Zbrojovka tedy poprvé v sezóně vychází bodově i gólově naprázdno, naopak Prostějov zapisuje první výhru a první body v sezóně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po odpískání ofsajdu napálil Ševčík míč docela zblízka do úplně prázdné branky, ale ani tak se nedokázal trefit do sítě. To jen demonstrovalo dnešní ofenzivní nemohoucnost Brna.
     
    90+4
    Ne. Čermák dokázal zase skvěle odcentrovat, ale míč znovu nikým nezasažený jen propadl vápnem a odkutálel se pryč. To je čistý zmar Zbrojovky.
     
    90+3
    Brňané moc dobře ví, že tohle už nezvrátí. Jiří Jarošík i za dané situace a dvě minuty před koncem diriguje své hráče a nechce ponechat nic náhodě.
     
    90+2
    Mucha nebude samozřejmě s rozehrávkou spěchat, když k němu doběhl napadající Přichystal, v klidu míč sebral do rukavic.
     
    90+1
    Sk už nepouští soupeře vůbec do blízkosti vlastní branky a po každém zisku míče ho odkopává do dáli.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minutky.
     
    90
    Hrabina dostal pěkný míč do běhu od Fouska, ale mnohem dříve u něj byl skluzem Bala a odpálil ho do bezpečí. Tohle Prostějovu bude stačit.
     
    89
    Čas se Zbrojovce krátí a dnes to pro ni na Hané na bodový zisk nevypadá.
     
    88
    Bartolomeu dnes na pravé straně pracuje příkladně, znovu si dokázal seběhnout až do vápna, tam ale tentokrát ztroskotal na pozorném Hrabinovi.
     
    87
    Přímý kop rozehrál Ševčík a jeho vysoký a dlouhý centr dokázal hlavou zasáhnout Kryštůfek. Jenomže nenamířil míč dostatečně přesně a razantně a Mucha s tímto míčem neměl problémy.
     
    87
    Machynek trefil Fouska rukou do obličeje a dostává za to žlutou kartu.
     
    86
    Zapletal zachoval chladnou hlavu a dlouhý míč, který mířil na Hladíka, dokázal skluzem pokrýt a poslat ho do autu. Vynikající obranná práce.
     
    84
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Marek Hausknecht.
     
    84
    Koudelka už toho měl opravdu dost a za obrovského potlesku odchází ze hřiště, kde ho nahradí Vichta.
     
    83
    Přichystal pronikl do vápna, nasadil jesle Zapletalovi, ale svou následnou ránu napálil pouze do Schustera, který se do ní obětavě položil.

    Adam Kodet

    Branky: 41. Koudelka, 62. Žák

    Karty:   58. Bala (PRO), 87. Machynek (PRO) – 72. Jakub Řezníček (BNO), 74. A. Fousek (BNO), 81. Hrabina (BNO)


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster (C), Zapletal – Bartolomeu, Jiráček (70. Omale), Kopřiva, Kušej (84. Hausknecht) – Koudelka (84. Vichta) – Žák (64. Vlachovský).
    Náhradníci: Bárta – Vlachovský, Mil. Kadlec, Sečkář, Hausknecht, Vichta, Omale.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba (46. Endl), Jan Moravec (73. Ad. Čermák) – Zavadil (C) (73. Bariš), Texl (54. Ševčík) – Štepanovský (54. A. Fousek), Hladík, Přichystal – Jakub Řezníček.
    Náhradníci: Formánek – Endl, Hlavica, Bariš, Ad. Čermák, A. Fousek, Ševčík.

    Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Pfeifer
    thejrc.org