CSKA Moskva – Riga 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 3:4 (1:3 po s.n.) | Kazaň – Kunlun 3:4 (kon.)
Nižněkamsk – Jokerit 4:2 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:3 (1:0 po s.n.) | Soči – Viťaz 6:5 (po pr.)
Spartak Moskva – Chabarovsk 3:1 (kon.)
po prodl.
HK Soči
6:5 (4:0, 1:1, 0:4 - 1:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 04.09.2021, 16:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů ruské KHL. (18:31:31)
     
    Československá stopa:

    Martin Bakoš (SOC) 2 body (1+1), 1 střela, čas na ledě 16:34
     
    Dnešní utkání sledovalo 291 diváků.
     
    Sledovali jsme duel mnoha tváří! Po dvaceti i čtyřiceti minutách bychom řekli, že Soči dokráčí k vítězství. Avšak opak se stal pravdou a v posledních dvaceti minutách Moskevská oblast smazal čtyřbrankové manko a vyrovnala. Střetnutí tak došlo do prodloužení, které individuální akci rozhodl Janis Jaks.

    Střely na branku: 19:29.
     
    Konec zápasu.
    60:46 Janis JAKS - 6:5
     
    60:46
    Soči právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Soči alespoň v prodloužení vítězí. Individuální akcí se prezentoval JANIS JAKS, který přejel celé kluziště a z pravého kruhu zamířil přesně k zadní tyčce. Asistence: Denis Vicharev.
     
    60:31
    Niko Ojamäki nabral velkou rychlost a už se dral před branku, ovšem mezi kruhu o černou gumu přišel a na tahu je Soči.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Na startu poslední dvacetiminutovky vedlo Soči o čtyři zásahy, ovšem jak mělo výborný nástup do zápasu, tak v závěru zkolabovalo. Moskevská oblast se vzchopila, smazala manko a vynutila si i prodloužení.

    Střely na branku: 18:29.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby, Soči podniklo útok, který ale skončil nepřesnou přihrávkou. Střetnutí nejspíše dojde do prodloužení, kdo by to řekl na začátku třetí periody.
     
    57:48
    Nikita Feoktistov se hnal do útočného pásma, ale po jeho nahození zamířil kotouč mimo hrací plochu. Bylo to bez teče, a tak se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    57:12
    Magnus Hellberg zaznamenal dva zákroky, když nejprve vyrazil střelu z levého kruhu a následně si dal pozor na pokus od modré čáry.
     
    56:20
    Od pravého mantinelu se napřáhl Miro Aaltonen, jehož pokus mířil do nohy prvního bránícího hráče. Soči se následně osvobodilo posunutím puku do středního pásma.
     
    55:00
    Do konce normální hrací doby zbývá pět minut, to je také čas, který mají oba týmy na rozhodnutí. Nebo že bychom viděli i prodloužení?
     
    54:50
    Do přečíslení se hnal opět aktivní Viťaz! Těžko říct, co zamýšlel German Nesterov, ovšem puk z jeho hole šel na branku, a tak jej schoval do lapačky Magnus Hellberg.
     
    53:12
    Domácí mužstvo se vydalo do útočného pásma po pravé straně, ovšem dopustilo se prohřešku v pravidlech – ofsajd.
     
    52:49
    Najednou Soči tahá za kratší konec provazu, naopak hráčů v bílých dresech je plná ledové plocha. Z úhlu se nyní neprosadil Miks Indrašis, jelikož u první tyče zůstal přilepený Magnus Hellberg.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Vicharev (Bakoš), 9. Žabrejev (Vicharev, Pilipenko), 12. Bakoš (Pilipenko, Jaks), 18. Bakanov (Feoktistov, Ruděnkov), 29. Valencov (Feoktistov), 61. Jaks (Vicharev) – 22. Malychin (Grebenščikov), 42. M. Aaltonen (Kemiläinen), 44. Ojamäki (M. Aaltonen), 49. Ojamäki (M. Aaltonen, Indrašis), 51. Ojamäki (Indrašis)


    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Pilipenko, Vicharev (C), Bakoš – Ruděnkov (A), Glotov, Feoktistov (A) – Peťkov, Šen, Nikolajev – Bakanov, Garajev, Žabrejev – Kolgotin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (18. Todykov) – Kemiläinen, Antipin, Steklov, Ljamin (A), D. Musin, Golovkov (A), Voronkov – Indrašis, M. Aaltonen, Ojamäki – Leščenko, Audette, Jaremčuk – Malychin (C), Nesterov, Grebenščikov – Arkalov, V. Popov, Smolin – Děmidov.

    Rozhodčí: Lavrentjev, Ravodin – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 291
    thejrc.org