Bělorusko – Wales 2:3 (kon.) | Bulharsko – Litva 1:0 (kon.) | Albánie – Maďarsko 1:0 (kon.)
Anglie – Andorra 4:0 (kon.) | Island – S. Makedonie 2:2 (kon.) | Kosovo – Řecko 1:1 (kon.)
Španělsko – Gruzie 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 0:0 (kon.) | Belgie – Česko 3:0 (kon.)
San Marino – Polsko 1:7 (kon.) | Německo – Arménie 6:0 (kon.) | Rumunsko – Lichtenštejnsko 2:0 (kon.)
konec
Island
2:2 (0:1)
Severní Makedonie
Neděle 05.09.2021, 18:00 • Laugardalsvöllur (Reykjavík) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Nezapomeňte přepnout na duel Belgie – Česko, který začne ve 20:45. (20:14:38)
     
    I když tomu po první půli nic nenasvědčovalo, souboj Islandu se Severní Makedonií nakonec nabídl parádní fotbalovou podívanou. Hosté, kteří po trefě z 12. minuty vyhráli první poločas, v tom druhém svůj náskok ještě navýšili. V tu chvíli se zdálo, že mají výhru v kapse, jelikož Island toho do té doby moc nepředvedl. Jenže chyba lávky. Arnar Vidarsson prostřídal po hodině hry sestavu a jeho mužstvo rázem ožilo. Kontaktní gól padl v 78. minutě a o několik chvil později bylo v Reykjavíku ještě veseleji. Na plac zamířil Adri Gudjohnsen a téměř okamžitě se proměnil v žolíka. Právě on svou trefou zařídil Islandu bod, ve který snad už nikdo nedoufal.
     
    Držení míče: 45% : 55%.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:7.
    Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Žlutou kartu dostává Stefan Spirovski (Severní Makedonie).
     
    90+6
    Hosté v posledních minutách zabrali, což mělo za následek další dva pokusy. Adis Jahović ani Visar Musliu však bránu netrefili a tak to vypadá, že se Island rozejde s Makedonií smírně.
     
    90+5
    Teď měla pro změnu šanci Makedonie! Jmenovitě Darko Čurlinov, jenž nasměroval míč za Rúnarssonova záda. Svého brankáře zastoupil Birkir Bjarnason na poslední chvíli!
     
    90+4
    Domácí vytvořili velkou skrumáž, ve které si našel balon Birkir Bjarnason. Změť před sebou postavených těl ale neprostřelil.
     
    90+3
    Roh pro Island.
     
    90+2
    Ještě vám dlužím informaci o nastavené době hry. Ta, světe div se, činí 7 minut!
     
    90+1
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Darko Velkovski, přichází Kire Ristevski.
     
    90
    Makedonie si chtěla vzít ztracené vedení zpátky. Využila k tomu rohový kop, po kterém si do zakončení vyšplhal Visar Musliu. Jeho nevýraznou hlavičku vytáhl kliďas Rúnarsson zpod břevna.
     
    88
    Islanďané jsou na koni. Obrat v zápase chtěl dokonat Jón Dagur Thorsteinsson, jeho střela mezi dvěma stopery se do branky nevešla.
     
    86
    O platnosti gólu ještě rozhodoval VAR.
    84. Adri GUDJOHNSEN - 2:2
     
    84
    Island právě vstřelil branku!
    Přišel, viděl, skóroval! Takový je příběh ADRIHO GUDJOHNSENA, jenž vyrovnal necelé dvě minuty po svém příchodu na hřiště. Vše začalo na levém křídle, odkud Thorsteinsson posunul míč na Gudmundssona a ten následně do předbrankového prostoru pro již zmíněného Gudjohnsona. Ten si zády k bráně a soupeřem za sebou levačkou míč zpracoval a pravačkou ho z otočky napálil do sítě. Takový scénář se domácím fandům zamlouvá a na tribunách je to znát.
     
    82
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Isak Johannesson, přichází Adri Gudjohnsen.
     
    81
    Aleksandar Trajkovski mohl spoluhráčům vrátit klid. Výborně si udělal prostor ve vápně, ale trefil pouze levou tyč! Aby to Makedonce nemrzelo...
     
    80
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Tihomir Kostadinov, přichází Adis Jahović.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 78. Brynjar Bjarnason (A. Gudmundsson), 84. A. Gudjohnsen (A. Gudmundsson) – 12. D. Velkovski (Alioski), 54. Alioski

    Karty:   42. Sævarsson (ISL), 57. A. Gudmundsson (ISL) – 57. S. Ristovski (MAK), 90+8. Spirovski (MAK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
    Island: Rúnarsson – Sævarsson, Árnason (C), Brynjar Bjarnason, Thorarinsson (66. A. Skúlason) – Baldursson (60. Helgason), Birkir Bjarnason, Johannesson (82. A. Gudjohnsen) – Anderson (60. Thorsteinsson), Kjartansson (60. R. Sigurdsson), A. Gudmundsson.
    Náhradníci: Halldórsson, P. Gunnarsson – Fjóluson, Pálsson, Hermannsson, Eyjólfsson, R. Sigurdsson, Sampsted, Thorsteinsson, Helgason, A. Gudjohnsen, A. Skúlason.

    Severní Makedonie: Dimitrievski – S. Ristovski (C), D. Velkovski (90+1. Ristevski), Musliu, Alioski – Spirovski, E. Bardhi (71. Trajkovski), Elmas – Kostadinov (80. Jahović), M. Ristovski (80. Avramovski), Čurlinov.
    Náhradníci: Iliev, Šiškovski – Todoroski, Aškovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Zajkov, Atanasov, Avramovski, Jahović, Miovski.

    Rozhodčí: Kružliak – Hancko, Pozor (SVK)
    bahis siteleri