Zlín – Vítkovice 3:6 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 5:2 (kon.) | Liberec – Kladno 3:2 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Sparta – Třinec 4:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Rytíři Kladno
Pátek 17.09.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky. Tipsport extraliga pokračuje svým 4. kolem a my se zaměříme na souboj týmů, které prožily velice rozdílné vstupy do sezóny. Vedoucí Liberec přivítá poslední Kladno.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeši za sebou mají úspěšný první týden letošního extraligového ročníku. Ve třech utkáních totiž posbírali sedm bodů z devíti možných a patří jim vedoucí příčka tabulky. V podání Tygrů to zatím nejsou žádná velká gólová představení, jenže zápasy dokáží ubojovat a navíc se mohou spolehnout na výkony svých gólmanů. Severočeši nejprve před svými fanoušky zdolali Hradec 1:0, načež zajížděli ke dvojboji na stadiony soupeřů. S Litvínovem padli 2:3 po nájezdech, Karlovy Vary posléze přetlačili 3:2. Teď se vracejí na domácí led.
     
    RYTÍŘI KLADNO

    Rytíři se jakožto navrátilci do nejvyšší soutěže nacházejí v nezáviděníhodné pozici. Kvůli protahující se rekonstrukci střechy svého stadionu totiž domácí zápasy hrají až v Chomutově, kde se nemohou opřít o tak silnou podporu svých příznivců. Po třech kolech v jejich bodové kolonce stále svítí nula, nestačili totiž na Vítkovice, České Budějovice ani Hradec Králové. V Liberci se Kladno postaví nejen soupeři z opačného konce tabulky, ale také dlouhodobé statistice – ve městě pod Ještědem se mu totiž nedaří. Prolomí nelichotivá čísla a odrazí se k lepším výsledkům?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, P. Jelínek (C), Šír – Klapka.

    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, Donaghey, Wood, Suchánek, Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Dvořáček – Kristo, Kubík (A), J. Strnad – Račuk, Pitule, Machala – M. Beran, Filip, Jágr.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Lederer, Rožánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Tomáš Plekanec ze středního pásma nahodil puk na domácí branku. Petr Kváča ho před dojíždějícími hráči raději přikryl a bude se vhazovat.
     
    00:51
    Adam Kubík se sám vydal do útočné třetiny a snažil se vystřelit přes dva protihráče. Ti mu to ale nedovolili a Liberečtí otáčejí hru.
     
    01:27
    Martin Faško-Rudáš se navzdory lehkému přidržení od protihráče prodral k puku, rukou si ho shodil na zem a bekhendem hledal Adama Najmana ve slotu. Přihrávka mu nicméně mířila na paty.
     
    02:27
    Na trestnou lavici odchází za podrážení Matyáš Filip (KLA). Souběžně s ním si trest za krosček odpyká Jan Šír (LIB).
     
    02:53
    Liberec se dostal do obrovské šance. Tomáš Záborský připravil střelu do víceméně prázdné brány Ondřeji Vitáskovi, jenže Landon Bow se neuvěřitelně přemístil a zabránil jasnému gólu!
     
    03:37
    Kladnu nevyšel hybridní icing a hra se vrací do jeho obranného pásma.
     
    03:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už se ale domácí ujímají vedení. Parádní individuální akci předvedl JAKUB KLEPIŠ, který se uvolnil u pravého mantinelu, následně se hezkou stahovačkou zbavil bránícího hráče a vymetl vzdálenější horní růžek Bowovy klece! Bez asistence.
    03:55 Jakub KLEPIŠ - 1:0
     
    04:20
    Tygři se znovu usadili v útočném pásmu. Od modré čáry napřáhl ke střele T.J. Melancon, nicméně Landon Bow jeho pokus dobře viděl.
     
    05:16
    Plekancova střela z pravého křídla ke Kváčovi neprošla. Hosté se ale v pásmu ještě udrželi a nebezpečně tlačí na libereckou bránu.
     
    05:57
    Severočeši teď mají problémy dostat puk pod kontrolou a musejí se bránit. Kladenští naopak cítí šanci.
     
    06:47
    Nahození Michala Ivana od modré čáry bylo minimálně jednou tečováno. Landon Bow ale mohl zůstat v klidu, kotouč proskákal bezpečně daleko od jeho branky.
     
    Střely na branku – 7:4.
     
    07:58
    Zakázané uvolnění Kladna.
     
    08:10
    A znovu. Rytířům se v těchto chvílích nedaří kloudně rozehrát a hra se zdržuje v okolí jejich branky.
     
    08:18
    Do třetice všeho dobrého icing hostujícího celku.
     
    08:48
    Puk se mezi kruhy odrazil na hokejku Dávida Grígera. Ten musel zakončovat ve spěchu bekhendem a zařízení těsně minul!
     
    09:33
    David Dvořáček se individuálně prosadil na pravém křídle a ještě se snažil o střelu. Mislav Rosandić si však srazil už v zárodku.
     
    09:53
    Po zákroku Landona Bowa se strhla vcelku ostrá potyčka. Uvidíme, jestli rozhodčí budou vylučovat.
     
    10:23
    Jan Ordoš proti přesile uhájil útočnou modrou čáru a poslal puk do rohu. Tam se jej už zmocnili Kladenští, kteří se pokoušejí rozvinout akci.
     
    11:21
    Hostující čtvrté formaci i s Jaromírem Jágrem bylo odpískáno postavení mimo hru. Rozhodčí vykazují hráče do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    11:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Rytíři po levé straně vjeli do útočného pásma, Matěj Beran poslal kotouč přímo proti holi JAROMÍRA JÁGRA, který z kruhu zápěstím pohotově trefil prostor pod horní tyčkou. Střelu hrající legendy potleskem sympaticky ocenili i liberečtí fanoušci. Asistence: Matěj Beran.
    11:50 Jaromír JÁGR - 1:1
     
    Střely na branku – 9:6.
     
    12:46
    Ondřej Vitásek nahodil od modré čáry. Landon Bow toho od modré čáry moc neviděl, přesto si střelu včas našel a schoval ji ve výstroji.
     
    13:30
    Mislav Rosandić hezkou žabičkou vybídl Jana Ordoše. Ten si z levé strany udělal kličku na osu hřiště, ve finále celé akce už však neměl prostor na střelu.
     
    13:57
    Petr Kváča pohotově schoval volný puk, buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    14:53
    Adam Najman před vlastní střídačkou zablokoval kladenské nahození. Kotouč se od něj odrazil za mantinel, hra je tedy znovu přerušena.
     
    15:39
    Kladenští mají po vyrovnávací brance více ze hry, zatím rozhodně nehrají druhé housle. Znovu okupují útočnou třetinu.
     
    16:20
    Teď pro změnu zatlačili Severočeši, Janu Ordošovi se však nepodařilo nahrát na modrou čáru a puk se stěhuje do neutrální zóny.
     
    17:25
    Tomáš Plekanec si hledal místo za libereckou obrannou linií, jenže kotouč přebíral v ofsajdu. Ten rozhodčí dokonce posoudili jako úmyslný, vhazovat se tedy bude po pravé ruce Landona Bowa.
     
    17:58
    Tomáš Záborský se efektivně prokličkoval za modrou čáru, jenže tam už byl ztrojen a o puk přišel.
     
    18:41
    T.J. Melancon si vyměnil puk s Jakubem Klepišem a pokusil se bez přípravy napálit skákavý puk. Povedlo se mu to poměrně dobře, rána ale neprošla přes blokující hráče v mezikruží.
     
    19:12
    Lukáš Derner nabil na modrou čáru, kde netradičně operoval Michal Birner. Jeho střela bez přípravy zaplula do připravené rukavice Landona Bowa.
     
    19:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši vyhráli buly v útočném pásmu a Lukáš Derner hned poslal kotouč směrem na bránu. Po cestě ho šikovně tečoval MICHAL BIRNER a vrátil svému týmu těsně před přestávkou vedení! Asistence: Lukáš Derner, Tomáš Filippi.
    19:17 Michal BIRNER - 2:1
     
    19:52
    V samotném závěru třetiny ještě zahrozil Tomáš Záborský, který se prohnal mezi kruhy a protáhl betony kladenského gólmana!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku – 16:8.
     
    Úvodní část nabídla velice kvalitní hokej. V samotném úvodu byl aktivnější Liberec, jehož nástup proměnil v gól krásnou samostatnou akcí Jakub Klepiš. Rytíři posléze ale přidali na obrátkách a favorizovanému soupeři se herně vyrovnali. A zanedlouho i gólově, pod horní tyč zamířil Jaromír Jágr. Závěr znovu patřil domácím, kteří se po teči Michala Birnera vrátili do vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Michal Birner hned zkraje třetiny projel za modrou čáru a svižně vystřelil zápěstím. Landon Bow puk chytil a nechal přerušit hru.
     
    20:43
    Adam Kubík se po pravé straně protáhl do útočného pásma a z úhlu vystřelil. Petr Kváča kotouč vyrazil před sebe, kde se hosté ještě pokoušeli o dorážku. Liberecká obrana situaci ustála.
     
    21:44
    Tomáš Záborský prahne po první extraligové brance. Teď se uvolnil od mantinelu a ze zajímavé pozice mířil na zadní tyč, těsně ale minul.
     
    22:36
    Adam Najman hezky tečoval nahození Ladislava Šmída. Kladenští si museli oddychnout, že puk mířící do Bowova protipohybu skončil nad břevnem.
     
    23:10
    Bílí Tygři tlačí. Ladislav Šmíd si byl dobře vědom provozu před bránou a vystřelil od modré, Landon Bow si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    23:41
    Tomáš Filippi si počkal, až mu před branku dojede Michal Birner. Pak mu kotouč hezky nabídl na teč, Landon Bow však opět odolal!
     
    24:31
    Kladno je ve druhé třetině zatím pod velkým tlakem a je rádo, když se mu podaří alespoň vyhodit puk z pásma.
     
    24:45
    Tomáš Plekanec (KLA) je vyloučen za sekání, šance pro Liberec!
     
    24:56
    Michal Birner otevřel početní převahu ránou z ostrého úhlu. Puk rozvlnil síť jen z boku.
     
    25:31
    Velký tlak domácích, kteří ostřelují Bowa! Rytíři brání s vypětím všech sil.
     
    25:48
    Nakonec se Liberečtí z pásma paradoxně vyhnali sami, když překombinovali situaci okolo levého kruhu.
     
    26:20
    Tomáš Záborský střílel bez přípravy z pravé strany, bránu znovu netrefil. To vše za bouřlivého povzbuzování slušně zaplněných ochozů.
     
    26:52
    Landon Bow přečkal další horkou situaci ve vlastním brankovišti a konečně si bude moci vydechnout. Jeho tým je totiž kompletní a následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 24:10.
     
    26:57
    Mislav Rosandić nahazoval od modré lajny, tohle byl pro Bowa chutný bonbonek.
     
    27:44
    Marek Baránek poslal kotouč od modré čáry na branku. Petr Kváča na tečovanou střelu dobře zareagoval a vyrazil ji do rohu hrací plochy.
     
    27:57
    Jaromír Jágr se elegantně uvolnil u levého hrazení a z úhlu si to namířil na branku. Zblízka musel zakončovat bekhendem a Petr Kváča tentokrát ze vzájemného souboje vyšel jako vítěz!
     
    28:40
    Rytíři získali pevnou půdu pod nohama a čím dál více o sobě také dávají vědět.
     
    29:33
    Dalekonosná střela Lukáše Dernera se otřela o nohu před bránou hlídkujícího Tomáše Filippi. Landon Bow na změnu směru dobře zareagoval a udržel puk.
     
    31:01
    Mislav Rosandić udělal kličku od pravého mantinelu a vybruslil si až do výborné střelecké pozice. Landon Bow svůj celek ale i nadále skvěle drží.
     
    32:18
    Málem bylo vyrovnáno! Po výpadu Kladna po pravém straně se puk odrazil před odkrytou bránu, do které se ho snažil zasunout Jakub Strnad. Byl ale tísněný bránícím hráčem a Petr Kváča kotouč k velké radosti domácích fanoušků přikryl ještě před brankovou čarou!
     
    Střely na branku – 26:14.
     
    32:49
    A další příležitost Rytířů. Přihrávka propadla až do levého kruhu k přijíždějícímu Baránkovi, jehož střelu Kváča vyrazil. Následnou skrumáž Severočeši přečkali, ale půjdou do oslabení.
     
    32:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., hákování).
     
    33:06
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovku a srovnávají na 2:2! Tomáš Plekanec krásnou přihrávkou z rohu hřiště našel za pravým kruhem volného DANNYHO KRISTA, který zápěstím propálil Petra Kváču. Asistence: Tomáš Plekanec, Nicolas Hlava.
    33:06 Danny KRISTO - 2:2
     
    34:10
    Hra se přelévá ze strany na stranu, Rytíři teď hrají výborně a Liberec s jejich aktivitou má co dělat.
     
    34:57
    Další útočná snaha extraligového nováčka končí odpískanou přihrávkou rukou.
     
    35:07
    Martin Faško-Rudáš spálil šanci z kategorie nejvyloženějších. Po střele Mislava Rosandiće už zblízka dorážel puk do prázdné branky, jenže trefil pouze její boční konstrukci!
     
    36:16
    Michal Birner si nezištně vybruslil z rohu kluziště a vystřelil na Landona Bowa. Ten si radši ještě ověřoval, že má mezírku mezi rukou a tělem skutečně neprodyšně uzavřenou.
     
    37:00
    Matyáš Filip neměl dostatečnou podporu od spoluhráčů, a tak raději nahodil kotouč po mantinelu.
     
    37:59
    Adam Najman to vzal na sebe a s pukem na holi projel přes celé kluziště. Bekhendové zakončení z hodně těžkého úhlu si pak Landon Bow pohlídal.
     
    38:21
    Kotouč přistál v boxu časoměřičů, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    38:58
    Michal Birner po zaváhání Kladna v útočném pásmu uháněl sám na branku, musel však zakončovat bekhendem a kotouč poslal nad horní tyč!
     
    39:21
    A velká šance také na druhé straně! Po nahozeném puku dorážel jeden z Rytířů z ostrého úhlu za už překonaného Petra Kváču, Liberec zachránila tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku – 32:21.
     
    Parádní hokej pokračoval také ve druhé dvacetiminutovce. Liberec do ní vstoupil velkou územní převahou, jenže v kýžený gól ji nepřetavil. Rytíři se znovu chvíli rozkoukávali, nicméně postupně začali hrozit a Danny Kristo v přesilovce srovnal skóre. V závěru třetiny měly své šance oba celky, další branka už však nepadla. Vše je otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Hned na úvod třetí části prchl liberecké defenzivě David Dvořáček. Před Kváčou si přehodil puk na bekhend, pak ale ztroskotal na vyrážečce domácího brankáře!
     
    41:50
    Hra má spád a nepřerušuje se. Liberečtí se snaží diktovat tempo zápasu, po kombinační stránce se jim nicméně nedaří podle představ.
     
    42:20
    Hosté vyhazují na icing.
     
    42:36
    Další technický přestupek Kladna, tentokráte postavení mimo hru.
     
    43:00
    Tomáš Filippi milimetrovou křižnou přihrávkou vybídl Michala Birnera. Ten si puk v levém kruhu zpracoval a bleskově vypálil, Landon Bow se blýskl dalším perfektním zákrokem.
     
    43:28
    Tomáš Záborský poslal kotouč do skrumáže před brankou, z otočky zakončoval Jan Ordoš. Kladenský brankář znovu zaúřadoval.
     
    44:01
    Tomáš Pitule se s trochou štěstí mohl utrhnout do samostatného úniku, jenže nezvládl zpracování a skončil s pukem až v rohu.
     
    45:17
    Lukáš Derner se ocitl na vrcholu libereckého rozestavení, najel si do pravého kruhu a prověřil pozorného Bowa.
     
    46:10
    Liberci byl signalizován ofsajd a musel vyklidit třetinu.
     
    46:28
    Mislav Rosandić rozehrával ze středního pásma naslepo a nepřesně. U puku jsou Rytíři.
     
    47:13
    Slovenský nájezd do kladenského pásma v podání dvojice Mislav Rosandić – Martin Faško-Rudáš končí jen ofsajdem. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 36:26.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 048 diváků.
     
    47:34
    Tomáš Plekanec přebruslil modrou čáru a tvrdě vystřelil ze zápěstí. Petr Kváča jeho pokus dostal těsně pod masku, nepříjemný zákrok však zvládl.
     
    47:45
    Tomáš Filippi nabruslil až do střelecké pozice a bekhendem orazítkoval Bowův beton. Jeden z kladenských hráčů posléze vyhodil branku z optimálního postavení.
     
    49:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se i potřetí dostávají do vedení! Ondřej Vitásek na modré čáře přihrál na TOMÁŠE FILIPPI, který vypálil bez přípravy a Landon Bow jeho parádní dělovku našel až v síti za svými zády. Asistence: Ondřej Vitásek.
    49:03 Tomáš FILIPPI - 3:2
     
    50:46
    Martin Faško-Rudáš obdržel ve středním pásmu těžkou přihrávku na brusle. Zpracování nezvládl a k puku se dostávají Rytíři.
     
    51:18
    Kladno se snaží najít cestu do útočného pásma.
     
    52:00
    Jaromír Jágr kličkoval v útočném pásmu a vybojoval svému týmu přesilovku. Za hákování si jde sednout Lukáš Derner (LIB).
     
    52:26
    Hosté kombinují v pásmu.
     
    52:44
    Marek Baránek napřáhl na modré čáře, Petr Kváča jeho dělovku vyrazil. T.J. Melancon pak nasměroval puk do bezpečí.
     
    53:16
    Liberec se znovu osvobozuje.
     
    53:49
    Z pravého kruhu hned dvakrát střílel Adam Kubík. Oba pokusy Petr Kváča pokryl, první ramenem, další betonem.
     
    54:16
    Severočeši už jsou kompletní, dále se však musejí spíše bránit.
     
    54:51
    Petr Kváča zazmatkoval za svojí brankou a jeden z Kladenských mu klepl do hole. Puk následně zamířil před odkrytou klec, jenže do míst, kde zrovna žádný z Rytířů nebyl!
     
    55:40
    Tomáši Záborskému ani Martinu Faško-Rudášovi dnes není přáno. První jmenovaný skvěle střílel z levého kruhu a Landon Bow jeho pokus vyrazil tak, že puk proskákal jen několik centimetrů okolo tyčky. Faško-Rudáš vzápětí dnes už podruhé cílil do poloprázdné brány, ani teď ovšem netrefil!
     
    Střely na branku – 43:30.
     
    56:09
    Další faul na Jaromíra Jágra. Jakub Klepiš (LIB) inkasuje trest za podrážení a Kladno má velkou šanci vyrovnat!
     
    56:35
    Jaromír Jágr si výborně našel prostor před bránou a snažil se zakončovat. Ve skvělé pozici ale netrefil kotouč podle svých představ.
     
    57:08
    Domácí dvakrát v krátkém časovém sledu vyhazují.
     
    57:53
    Kladenští se sami připravují o pásmo.
     
    58:10
    Liberec je kompletní!
     
    58:23
    Jakub Klepiš mohl zamířit dopředu, místo toho ale pošetřil čas ve středním pásmu.
     
    58:47
    Rytíři to zkoušejí bez gólmana!
     
    59:17
    Nahození od modré skončilo těšně vedle, nápor hostů je obrovský.
     
    59:37
    Velký tlak zakončil ranou z pravé strany Danny Kristo, puk skončil v lapačce Petra Kváči a tribuny bouří! Liberec si následně bere oddechový čas.
     
    59:56
    Tomáš Plekanec už byl pod časovým tlakem, musel tak střílet z ostrého úhlu a bránu netrefil. Puk míří do středního pásma.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    To bylo drama! Bílí Tygři ve fantastickém zápase, který připomínal spíše play-off než úvod základní části, porážejí Kladno těsně 3:2. Rozhodující branku vstřelil ve třetí části Tomáš Filippi. Domácí tedy zůstávají na prvním místě tabulky, Rytíři na posledním. Na dnešním výkonu však rozhodně můžou stavět.
     
    Střely na branku – 42:33.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký víkend. (20:26:38)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Klepiš, 20. Birner (Derner, Filippi), 50. Filippi (Vitásek) – 12. Jágr (M. Beran), 34. Kristo (Plekanec, Hlava)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, P. Jelínek (C), Šír – Klapka.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, Donaghey, Wood, Suchánek, Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Dvořáček – Kristo, Kubík (A), J. Strnad – Račuk, Pitule, Machala – M. Beran, Filip, Jágr.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Lederer, Rožánek.

    Diváci: 5 048
    bahis siteleri