Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 28.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:48
    Šmíd z osy od modré čáry trefuje pravou Mazancovu tyč.
     
    57:30
    Nakonec jde za katr David Kofroň (TRI), který patrně Kváču sekl poté, co dojel do brankoviště.
     
    57:30
    Hrehorčák si šikovně najel z levé strany až před Kváču, jeho pokus liberecký brankář kryl. Liberečtí se pak osočili na domácí hráče před brankou a vzniká z toho menší konflikt. Uvidíme, koho rozhodčí vyloučení.
     
    52:42
    Domácí mají šanci navýšit své vedení po vyloučení Ondřeje Vitáska (LIB), který se v útočném pásmu provinil sekáním.
     
    52:01
    Šedivý najížděl s Marcinkem na jediného bránícího hráče a vypadalo to pro Oceláře nadějně. Šedivý si puk stáhl před bránícího bek na osu v útočném pásmu a tváří v tvář Kváčovi nedokázal vstřelit osmý gól Třince. Následně je vyhlášená poslední komerční přestávka.
    49:44 Andrej NESTRAŠIL - 7:2
     
    49:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí teď zavřeli Tygry na chvíli v útočném pásmu, došlo k výměně kotouče kolem modré čáry a následně David Musil narýsoval křížnou přihrávku na pravý kruh na ANDREJE NESTRAŠILA, který z první napálil puk do Kváčovy sítě. Gól platí, i když Kváča před tím posunul branku. Puk zamířil do třemi tyčemi vymezeného prostoru. Asistence: David Musil. Stav utkání 7:2.
    45:54 Erik HRŇA - 6:2
     
    45:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí předvedli ideální gólovou kombinaci. Mazanec z vlastního brankoviště nahrál do středního pásma na Šedivého, který vybídl na pravém křídle Marcinka. Ten nezakončoval, vrátil to před Kváčovo branoviště, kde byl úplně volný ERIK HRŇA a neměl problém zapsat do protokolu zápasu svůj třetí bod v tomto utkání. Asistence: Tomáš Marcinko, Ondrej Šedivý. Stav utkání 6:2.
     
    42:54
    Třinečtí se teď horko těžko brání obrovskému tlaku Tygrů. Vypadá to jako přesilovka pět na pět. Ordoš z levého kruhu minul třineckou branku. Oceláři se snaží pacifikovat libereckou snahu.
     
    42:11
    Šmíd v dobré pozici na levém kruhu bombou minul Mazancovu branku. Pokračuje liberecký tlak.
    36:48 Jan ORDOŠ - 5:2
     
    36:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hra se ale rychle dostala na druhou stranu a repete v podobě samostatné akce tváří v tvář s Mazancem dostal JAN ORDOŠ. Vsadil na střelu mezi betony a tentokrát se nemýlil. Asistence: Adam Najman. Stav utkání 5:2.
    35:46 Martin RŮŽIČKA - 5:1
     
    35:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři to letos v přesilových hrách válcují. MARTIN RŮŽIČKA dostal puk na levý kruh, počkal si na ideální okamžik a i když to vypadalo, že jej prováhal, tak nikoliv. Třinecký snajpr dokázal v postoji Kváči najít místo a navýšil vedení Ocelářů už na čtyřbrankové. Asistence: Erik Hrňa. Stav utkání 5:1.
     
    35:19
    Další vyloučení na liberecké straně. Jaroslav Vlach (LIB) je vyloučen za podrážení. Třinečtí mají přesilovku.
     
    33:33
    Tlak v útočném pásmu končí tím, že Martin Růžička na modré ztratil puk. Do samostatného úniku ujel Ordoš a než jej stačil – čistě či s faulem – dojíždějící Růžička zastavit, zakončil. Ordošův pokus ale Mazanec odrazil do ochranné sítě.
     
    32:01
    Zmatek před třineckou brankou, který končí druhým pukem v Mazancově brance. Třinecká svatyně ještě odolala prvnímu Jelínkově pokusu, který skákal po horní tyči a následně v brankovišti před Mazancem, ale na druhou dorážku Jelínka už byl Mazanec krátký. Hlavní rozhodčí se ještě rozhodli situaci prozkoumat na videu, ale gól nakonec nemohl být uznán pro přihrávku rukou hostujících hráčů. Pokračujeme vhazováním ve středním pásmu za nezměněného skóre.
    30:22 Tomáš MARCINKO - 4:1
     
    30:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích končí čtvrtým pukem v Kváčově síti. Erik Hrňa získal puk ve středním pásmu, najížděl na jediného bránícího hráče, počkal, až mu z druhé vlny dojede TOMÁŠ MARCINKO. Třinecký centr dostal od Hrni puk právě včas, aby zakončil dřív, než se Kváča přesune k levé tyči. Liberecký gólman si na puk sáhl, ale puk mu do sítě přesto propadl. Asistence: Erik Hrňa, Ondrej Šedivý. Stav utkání 4:1.
     
    29:31
    Na druhé straně Kundrátek minul vysoký puk, který sebral Birner. Udělal si v útočném pásmu prostor a dal jej na pravou stranu, odkud z první pálil Zachar. Mazanec měl co dělat.
    28:42 Michal KOVAŘČÍK - 3:1
     
    28:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlost však měl o chvíli později MICHAL KOVAŘČÍK, který udělal otočku kolem Kváčovy branky, tímto pohybem vylákal libereckého brankáře ven a po výjezdu zpoza vzdálenější tyče zakončil do prázdné branky. Asistence: Ondřej Kovařčík. Stav utkání 3:1.
     
    27:23
    No a hned z toho byla velká šance! Filippi poslal puk do třineckého brankoviště, kde se odrazil tak, že Birnerovi "stačilo" jej sklepnout ze vzduchu od odkryté sítě. To se mu nepodařilo.
     
    26:14
    Je vyhlášená komerční přestávka, ale společně s ní míří na trestnou lavici první hráč Ocelářů. Je jím Marko Daňo (TRI), který nedovoleně bránil brankáře Kváču v jeho brankovišti.
    23:42 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    23:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA si vzal puk ze středového bodu a svůj nájezd zakončil přesně mezi Kváčovy betony. Třinečtí otáčejí skóre. Stav utkání 2:1.
     
    23:42
    Martin Růžička se po šikovném odrazu puku z vlastního pásma dostal až do samostatného úniku, který neproměnil, ale za podrážení pojede Růžička znova. Lukáš Derner (LIB) byl tím hráčem, který Růžičku nedovoleně zastavil.
     
    21:00
    Michal Kovařčík získal puk ve středním pásmu a šikovně objel Rosandiće. Měl hodně prostoru na levé straně, ale jeho svižnou střelu odrazil nad branku Kváča. Velká šance domácích!
    19:25 Martin MARINČIN - 1:1
     
    19:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům to nakonec vyšlo. I po vystřídání mačkali Tygry před Kváčou a jednu sekundu před návratem vyloučeného Dernera na led skončila v brance střela z osy od modré slovenského obránce MARTINA MARINČINA, který se dočkal první branky ve třineckých barvách. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:1.
     
    17:26
    Čtvrtá třinecká formace byla aktivní v útočném pásmu a za brankou Kváči zahákoval Romana Lukáš Derner (LIB), který je druhým vyloučeným hostujícím hráčem v zápase.
     
    13:39
    Dvě velké šance Liberce, který nyní tlačí na Oceláře víc než před vedoucí brankou. V té druhé příležitosti odzbrojil váhajícího Nestrašila v útočném pásmu Ordoš a následně tvrdě vypálil na Mazancovu branku, která se až otřásla, neboť Ordoš svou bombou trefil tyč.
    11:24 Tomáš ZÁBORSKÝ - 0:1
     
    11:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hrehorčák v tísni od pravého mantinelu nerozehrál přesně, Liberečtí získali na modré čáře puk. Konkrétně to byl Filippi a jeho přesnou kolmici pověsil do horních pater Mazancovy branky TOMÁŠ ZÁBORSKÝ. Asistence: Tomáš Filippi. Stav utkání 0:1.
     
    09:32
    Marcinko v rychlosti najel středem do útočného pásma, ale neprobíjel se do předbrankového prostoru. Na pravé straně měl Hrňu, jehož bomba z první šla do horních pater Kváčovy branky. Liberec brankář ji odrazil nad sebe.
     
    03:07
    Liberečtí hráči hráli ve vyšším počtu, než je to dovoleno pravidly. Čároví ukazují příliš mnoho hráčů na ledě. První přesilovka Třince. Trest odpyká Jakub Rychlovský (LIB).
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička (TS), 29. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (D. Musil) – 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (A. Najman)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Gríger, Ordoš – Záborský, Filippi, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 396
    bahis siteleri