Třinec – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Sparta 5:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 3:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 01.10.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Žhavá situace kolem karlovarské branky. Puk se od rozhodčího odrazil proti Novotnému, který se vysunul a chtěl hrát puk. Ten získali Oceláři, Roman jej okamžitě vrátil před branku, odkud jej Michal Plutnar (KVA) vyhodil až za mantinel. Oceláři mají přesilovku.
     
    52:03
    Vrána zaváhal ve středním pásmu a k puku se zadarmo dostal v dobré pozici Ondřej Beránek. Jeho střela z osy kluziště minula třineckou branku a brankář Ondřej Kacetl (TRI) následně při přesunu k pravé tyči posunul svou branku. Rozhodčí Mrkva to vyhodnotil tak, že to bylo úmyslně. Třinecký gólman dostal menší trest za zdržování hry.
     
    33:19
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovou hru Energie. Za krosček je vyloučen Tomáš Havlín (KVA).
     
    30:09
    Přesilovka hostů trvala přesně čtyři sekundy. Po buly v útočném pásmu Energie se dostal puk do rohu obranného pásma Ocelářů, kde Petr Koblasa (KVA) zasáhl Marcinka vysokou holí. Uvidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    30:06
    Třinecká aréna se raduje z gólu, je to ale předčasné. Růžička nahodil puk za branku Energie, kde se Marko Daňo (TRI) srazil s Filipem Novotným. Kundrátek střílel logicky do prázdné branky, ale Novotný nebyl na svém stanovišti kvůli faulu domácího hráče. Následuje přesilovka Karlových Varů.
     
    22:44
    Hrehorčák ale šikovně předal puk Daňovi, který se dral před Novotného do zakončení. To se mu nepovedlo, ale za brankou vybojoval faul. Ondřej Dlapa (KVA) jej za brankou trefil a dostává za to dvě minuty.
     
    20:08
    Zároveň byl vyloučen domácí kapitán. Petr Vrána (TRI) se provinil vysokou holí.
     
    05:41
    Lukáš Pulpán (KVA) byl vidět na obou stranách hřiště. Nejprve vystřelil od modré do změti těl před Kacetlem, kde to Oceláři ale zblokovali. Na druhou stranu se pak za kotoučem dral Ondřej Kovařčík, kterého Pulpán fauloval a dal Ocelářům první přesilovku v zápase.
     
    01:43
    Tak prvním přerušením je vyloučení na domácí straně. Jan Jaroměřský (TRI) je vyloučen za držení, kdy hasil situaci před Kacetlovou brankou.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 24. Martin Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Martin Růžička) – 28. Jiří Kulich, 46. O. Beránek


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek (C) – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Jiskra, Kohout – Redlich, Osmík, Šik.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – J. Frodl, Komárek

    Diváci: 3 264
    thejrc.org