HC Slovan – Třinec 1:4 (kon.) | Rögle BK – SønderjyskE 8:3 (kon.) | Mannheim – Lausanne 1:3 (kon.)
Zug – Mnichov 1:6 (kon.) | Lugano – Eisbären 2:4 (kon.) | Cardiff – Rauma 3:6 (kon.)
EC-KAC – Doněck 1:2 (kon.)
konec
HC Lugano
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Eisbären Berlín
Středa 13.10.2021, 19:45 • Cornèr Arena, Lugano • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Švýcarský celek HC Lugano má před posledním utkání ve skupině stále šanci na postup. Je na třetím místě se ziskem sedmi bodů, přičemž Sekllatfea na druhém místě má bodů devět. Ale jelikož už Švédi odehráli svůj poslední zápas včera, tak Luganu dnes bude stačit k postupu do play off i výhra v prodloužení.
    Švýcaři se na toto utkání naladili v sobotu, kdy si v domácí soutěži připsali výhru 3:1 proti Ambri-Piotta.
     
    Eisbären Berlín už hrají jen o svou čest. Po pěti zápasech totiž mají jen čtyři body a postoupit už tak nemohou. Pokud by ovšem dnes dokázali zvítězit, tak by se ještě dostali přes svého dnešního soupeře. Proti tomu totiž vyhráli poslední zápas 6:3.
    Medvědi jsou aktuálně ve formě, vyhráli totiž už čtyřikrát v řadě. Po výhře s Luganem si ještě v německé lize poradili s Norimberkem a Kolínem nad Rýnem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Lugano: Irving (Fadani) – Riva, Alatalo, Muller, Chiesa, Guerra, Nodari, Wolf, Ugazzi – Boedker, Arcobello, Fazzini – Walker, Thurkauf, Werder – Stoffel, Morini, Vedova – Haussener, Tschumi, Traber.

    Eisbären Berlín: Ancicka (Hungerecker) – Müller, Ellis, Mik, Wissmann, Després, Jensen, Geibel – Noebels, Byron, Pföderl – Veilleux, Boychuk, White – Tuomie, Streu, Clark – Fiore, Wiederer, Roßmy.

    Rozhodčí: Stricker, Urban – Obwegeser, Fuchs.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Po necelých čtyřiceti sekundách bylo k vidění už druhé zakázané uvolnění v podání domácího týmu. První formace tak zůstává na ledě.
     
    02:09
    Hokejisté Lugana se po dvou minutách poprvé dostali pořádně k puku v útočné třetině. Gólman Berlína Ancicka musel být ve střehu, proti nahození od modré ale zasahovat nemusel.
     
    03:29
    Na druhé straně vystřelil z dálky obránce Kai Wissmann, domácí brankář Leland Irving předvedl zákrok vyrážečkou. Zákrok si následně připisuje i Ancicka.
     
    04:07
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Je tu první gól zápasu, který dávají hosté! Hokejisté Berlína měli v dosavadním průběhu utkání převahu a toho nyní využívají. MATTHEW WHITE dostal v útočném pásmu hodně místa a času a tak skvěle zamířil a Irvingovi nedal šanci. Asistence: Zach Boychuk.
    04:07 Matthew WHITE - 0:1
     
    06:05
    Hráči Lugana se snažili o rychlou odpověď, obrana Medvědů je ale k ničemu nebezpečnému nepustila.
     
    07:25
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Julian Walker – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Morgan Ellis – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Yannick Veilleux – 2 min., hrubost).
     
    07:40
    Po potyčce před bránou hostů hrají domácí hokejisté přesilovku pět na čtyři. Němci ale nyní vyhráli buly a dostali puk mimo svou třetinu.
     
    08:24
    Až teď se Lugano dostalo zpět před bránu Ancicky. Momentálně kombinují a hledají prostor pro střelu.
     
    09:01
    Domácí kombinace nakonec vedla k zakončení. Luca Fazzini zakončoval z levého kruhu, brankář Berlína byl i tentokrát úspěšný.
     
    09:25
    Hosté v plném počtu.
     
    10:18
    Po velmi dobrém úvodu se hráči Berlína nyní spíše brání. To vyústilo v další zakončení domácích hráčů, Bern Wolf trefil jen dobře nastavenou lapčku gólmana.
     
    11:46
    Hosté kvůli střídání několik sekund drželi kotouč za svou bránou. Potom chtěli rozjet útok, kvůli nepřesné přihrávce ale musí přepnout do defenzivy.
     
    13:53
    Lugano nyní mělo problémy s rozehrávkou od vlastní brány. Jeden z obránců nedostal puk pod kontrolu a trochu vystrašil brankáře Irvinga.
     
    15:11
    Blaine Byron se zmocnil puku ve středním pásmu a za podpory spoluhráčů vyjel do útoku. Po jeho přihrávce zakončoval jeden z hostů, Irving vyrazil
     
    16:03
    Lugano se pomocí nahození podél hrazení dostalo za bránu Medvědů, tam ale domácí nedokázali vybojovat kotouč a tak si na další šanci útočit musí počkat.
     
    17:12
    Simon Després se dostal do slibné pozice pro skórování, bohužel pro hosty ale prováhal ideální moment pro zakončení, obrana soupeře si poté poradila.
     
    18:40
    V posledních desítkách sekund první třetiny se Lugano stále pouze marně snaží ohrozit bránu Ancicky, který dnes žádnou obtížnější situaci řešit nemusel.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Evan Tschumi – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    19:54
    Hra je nyní přerušena, hlavní rozhodčí se na předchozí situaci dívají na videu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do první třetiny vstoupili lépe hosté, kteří také v páté minutě šli do vedení díky přesné střele, kterou vyslal Matt White. Domácí dnes musí vyhrát, aby postoupili, zatím na to ale jejich výkon nevypadá. Uvidíme, jak bude vypadat zbytek zápasu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Domácí Mirco Muller se zmocnil puku za bránou svého týmu a vyhodil ho až k bráně Ancicky. Domácí tak zatím úspěšně brání čtyřminutovou přesilovku Berlína.
     
    21:28
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Další problém pro domácí, ti už prohrávají o dvě branky! Leland Irving neudržel střelu Simona Desprése a k volnému puku se v brankovišti dostal BLAINE BYRON, jenž ho uklidil do sítě. Asistence: Leonhard Pföderl.
    21:28 Blaine BYRON - 0:2
     
    23:16
    Hostující Nicholas Jesen velmi nepovedenou přihrávkou našel před bránou úplně volného soupeře. Tím byl Mark Arcobello, který chtěl překonat Ancicku střelou do šibenice, hostující gólman předvedl skvělý zákrok!
     
    23:28
    Domácí v plném počtu.
     
    24:45
    Velká šance také na straně druhé! Marcel Noebels dostal přihrávku ve středním pásmu a jel sám na brankáře. Irving ovšem tentokrát nezaváhal a počkal si na backhandový blafák protihráče!
     
    26:27
    Calvin Thurkauf vybojoval kotouč v rohu a snažil se překvapit brankáře zakončením z velkého úhlu, Ancicka i tentokrát úspěšný.
     
    28:08
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Morgan Ellis – 2 min., podrážení).
     
    28:53
    Santeri Alatalo se uvolnil na modré čáře a vyslal tvrdou střelu z nápřahu, Tobias Ancicka kotouč trochu netradičně vykopl ze stoje.
     
    29:29
    Timeout pro domácí Lugano.
     
    30:08
    Hosté v plném počtu.
     
    30:48
    Lugano vstřelilo branku! A máme sníženo! Obránce Berlína až příliš dlouho váhal s rozehrávkou za vlastní bránou a to se hostům vymstilo. Kotouč totiž před bránou získal LOÏC VEDOVA a jeho přesná střela do šibenice byla mimo dosah brankáře.
    30:48 Loïc VEDOVA - 1:2
     
    30:48
    Střídání v týmu Eisbären Berlín: ze hřiště odchází Tobias Ancicka, přichází Leon Hungerecker.
     
    32:10
    Lugano vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Werder na modré čáře posunul míč na BERNDA WOLFA, který zkusil své štěstí a prostřelil brankáře Hungereckera, jenž měl zakrytý výhled. Asistence. Riccardo Werder.
    32:10 Bernd WOLF - 2:2
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Nicholas Jensen – 2 min., faul loktem).
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Zach Boychuk – 2 min., nesportovní chování).
     
    33:40
    Marcel Noebels se na útočné modré čáře zmocnil puku po chybě obránce a jel sám na brankáře Irvinga. Ten ale od druhé inkasované branky chytá skvěle a nedopustil tak inkasování branky během vlastní přesilovky.
     
    34:54
    Hosté v plném počtu.
     
    36:11
    Další zakázané uvolnění, které je odpískáno proti hokejistům Lugana.
     
    36:59
    Neuvěřitelný zákrok Leona Hungereckera! Jeden z domácích útočníků totiž dostal přihrávku před prázdnou bránu a už se pomalu radoval, brankář hostů ale skvěle vykopl kotouč!
     
    38:35
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Calvin Thurkauf – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Alessandro Chiesa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Kevin Clark – 2 min., hrubost).
     
    38:50
    Lehce přes minutu zbývá do konce druhé třetiny a hosté mají přesilovku pět na čtyři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na začátku druhé části hry šli hosté do dvougólového vedení a domácí byli v nesnázích. Hráči Lugana se ale nevzdali a díky slepeným gólům Vedovy a Wolfa je nyní skóre vyrovnané.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Domácí v plném počtu.
     
    41:52
    Domácí vstoupili do poslední části hry aktivně. Mirco Muller dostal přihrávku a střílel z pravého kruhu, Hungerecker si připsal úspěšný zákrok.
     
    42:21
    Střelecký pokus také na druhé straně. Od modré čáry vyzkoušel štěstí Kai Wissmann, puk prošel netečovaný až na beton brankáře Irvinga.
     
    45:18
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Lugano díky své vlastní chybě znovu prohrává! Chyby v rozehrávce totiž využili Medvědi a přihrávku z rohu nasměroval za záda Irvinga MATTHEW WHITE! Asistence: Kevin Clark.
    45:18 Matthew WHITE - 2:3
     
    47:04
    Irving tentokrát byl úspěšný, když se úspěšně natáhl proti tečovanému nahození Desprése od modré čáry.
     
    47:19
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Luca Fazzini – 2 min., krosček).
     
    47:35
    Mohlo být vyrovnáno, když v oslabení najel s pukem před bránu soupeře Calvin Thurkauf, Leon Hungerecker nedopustil vyrovnání!
     
    49:09
    Hosté se konečně dostali ke kombinaci v útočném pásmu, všechny střelecké pokusy ale byly zablokovány obránci.
     
    49:19
    Domácí v plném počtu.
     
    50:01
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Blaine Byron – 2 min., hákování).
     
    50:31
    Thurkauf se dostal ke kotouči v útočném pásmu a vystřelil, bylo to ale moc zbrklé a tak obránce zablokoval a následně vyhodil z pásma.
     
    52:01
    Hosté v plném počtu.
     
    54:29
    Lugano se snažilo o rychlý přechod do útoku. Puk vezl Santeri Alatalo, jeho střela už ale byla navíc kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    55:51
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Jonas Müller – 2 min., nedovolené bránění + 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Santeri Alatalo – 2 min., sekání).
     
    56:30
    Domácí hrají přesilovku pět na čtyři. Kombinují v útočném pásmu a hledají prostor na střelu.
     
    57:41
    Deset sekund před koncem trestu hostujícího hráče kotouč vyletěl na lavičku hostujícího týmu.
     
    57:51
    Hosté v plném počtu.
     
    58:20
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Hosté vedou o dvě branky! Fazzini na útočné modré čáře chybně přihrál a kotouče se zmocnil GIOVANNI FIORE. Ten už měl úlohu celkem snadnou, jelikož zakončoval do prázdné brány. Bez asistence.
    58:20 FIORE - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce! Domácí Lugano nezvládlo klíčový zápas s Berlínem a oba týmy tak v Lize mistrů končí. Hosté v poslední třetině strhly zápas na svou stranu, když se podruhé trefil White a v závěrečných minutách pečetil vítězství Fiore. (22:17:55)

    David Klier

    Branky a nahrávky: 31. Vedova, 33. Wolf (Werder) – 5. White (Boychuk), 22. Byron (Pföderl), 46. White (Clark), 59. Fiore


    HC Lugano: Irving (Fadani) – Riva, Alatalo, Muller, Chiesa, Guerra, Nodari, Wolf, Ugazzi – Boedker, Arcobello, Fazzini – Walker, Thurkauf, Werder – Stoffel, Morini, Vedova – Haussener, Tschumi, Traber.
    Eisbären Berlín: Ancicka (31. Hungerecker) – Müller, Ellis, Mik, Wissmann, Després, Jensen, Geibel – Noebels, Byron, Pföderl – Veilleux, Boychuk, White – Tuomie, Streu, Clark – Fiore, Wiederer, Roßmy.

    Rozhodčí: Stricker, Urban – Obwegeser, Fuchs
    bahis siteleri