Los Angeles – Montreal 5:2 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Toronto – Detroit 5:4 (kon.)
Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 2:1 (po pr.) | St. Louis – Chicago 1:0 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:2 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:0 (kon.)
Carolina – Arizona 2:1 (kon.) | Anaheim – Montreal 4:2 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 3:2 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Calgary Flames
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Philadelphia Flyers
Neděle 31.10.2021, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:52:54)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 20 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:57
    Carter Hart (PHI) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 59:06

    Česká a slovenská stopa

    Dan Vladař (CGY) – náhradní brankář

    Tři hvězdy utkání

    1. Jacob Markström (CGY) 20 zákroků
    2. Sean Monahan (CGY) 1+1
    3. Elias Lindholm (CGY) 0+2
     
    Jacob Markström si připisuje třetí čisté konto v rámci svých posledních čtyř startů. Úžasná statistika, ke které ovšem dnes přispěli i Flyers svou střeleckou impotencí. Na branku v součtu vyslali 20 pokusů, většinou ze střední a větší vzdálenosti. To ale samozřejmě nic neubírá na parádním výkonu celé defenzivy Calgary. V poslední periodě vyvedený výkon domácích konečně korunovaly i nějaké ty branky. Uklidňující trefu zaznamenal ve 49. minutě Matthew Tkachuk v přesilovce, do prázdné klece se po něm trefil Mikael Backlund a jeden bonusový dáreček fanouškům věnoval necelé dvě minuty před sirénou Johnny Gaudreau. Calgary vyhrálo nad Philadelphií v poměru 4:0.

    Flames se tímto vítězstvím posouvají na samotný vrchol Západní konference, kdy přeskočili Blues i Oilers. Ti mají ovšem k dispozici jeden zápas k dobru. Flyers patří na Východě momentálně sedmá pozice.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Poslední minuta už by měla být jen formalitou, třebaže Brett Ritchie se ještě dostal do zajímavé příležitosti. Z mezikruží trefil hruď brankáře.
    58:01 Johnny GAUDREAU - 4:0
     
    58:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    To ale neznamená, že když se nenaskytne možnost, bude ji JOHNNY GAUDREAU záměrně zahazovat. Nick Seeler neodcouval situaci ideálně a umožnil výbornému forvardovi ve službách Flames pálit přes clonu rovnou do horního růžku branky. Asistence: Christopher Tanev a Oliver Kylington.
     
    57:26
    Před bránu posílal pas Matthew Tkachuk, ale nikdo ze spoluhráčů návnadu nechytil. Flames už každopádně další branky potřebovat nebudou.
     
    57:04
    Ze vzduchu trefil kotouč náramně Derick Brassard, ale Jacob Markström zkrátka odmítá pustit čisté konto k vodě. Sevřel betony a zastavuje zkušeného útočníka.
    56:11 Mikael BACKLUND - 3:0
     
    56:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Rasmus Andersson dokázal vyhodit kotouč z vlastního pásma na u červené čáry číhajícího Tylera Pitlicka. Ten posunul přihrávku po chvíli váhání před MIKAELA BACKLUNDA, který už zvládl projít modrou čáru a zamířit do prázdné klece. Calgary se na vítězství pořádně nadřelo, ale získává ho zcela zaslouženě. Asistence: Tyler Pitlick a Rasmus Andersson.
     
    55:33
    Philadelphia se chystá na buly v útočném pásmu, no a protože ji dnes směrem dopředu mnohé nevychází, rozhoduje se trenér pro hru bez brankáře! Přitom zbývá ještě čtyři a půl minuty.
     
    55:17
    I když Philadelphia navyšuje aktivitu, stále se jedná o střely z dálky, na které Jacob Markström vesměs skvěle vidí. Po jedné takové budeme svědky poslední reklamní pauzy v rámci tohoto zápasu.
     
    55:07
    Dalekonosné nahození raději podrží Jacob Markström. Nechtěl riskovat, že se rychlonohý Joel Farabee dostane k puku dřív než domácí obránci.
     
    54:40
    Před branku se vlivem štěstí propracoval Joel Farabee, stál nicméně zády k brankáři, proto nezakončil.
     
    53:59
    Výborně vystoupil Patrick Brown proti nahození Erika Gudbransona. Kdyby nabral ještě vyšší rychlost, mohl si chystat atraktivní přečíslení. Jenže už zřejmě nezbývaly síly.
     
    53:40
    Domácí v plném počtu.
     
    53:38
    Z ostřejšího úhlu to zkusil Ivan Provorov, nicméně Markströma nepřekonal. Flyers se dnes v ofenzivě trápí.
     
    53:01
    James van Riemsdyk poslal kotouč po prknech na kapitána Girouxe. Z nouze pak vypálil Yandle a trefuje hned prvního hráče před sebou. Puk se odrazí do středního pásma.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 30. Monahan (R. Andersson, E. Lindholm), 49. M. Tkachuk (E. Lindholm, Monahan), 57. Backlund (T. Pitlick, R. Andersson), 59. J. Gaudreau (Ch. Tanev, Kylington)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Ch. Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), T. Pitlick – Lucic, Monahan (A), T. Lewis – Mangiapane, D. Dubé, B. Ritchie.
    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Provorov (A), Braun, Sanheim, Ristolainen, Yandle, Seeler – Giroux (C), Couturier (A), Konecny – Farabee, Brassard, Atkinson – Lindblom, Laughton, J. van Riemsdyk – N. Thompson, P. Brown, MacEwen.

    Rozhodčí: Chmielewski, Anderson – Murchison, Hunt
    bahis siteleri