Ufa – Omsk 2:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 4:5 (po pr.) | Nižněkamsk – Vladivostok 5:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 5:6 (0:1 po s.n.) | Riga – Soči 0:3 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Avangard Omsk
Pátek 05.11.2021, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:10:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,55 %
    Peter Cehlárik (OMS) 0+2, 1 střela na bránu, čas na ledě 18:18
     
    Utkání přihlíželo 2 108 diváků.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku – 31:25 (7:9, 17:9, 7:7)
    Zblokované střely – 10:23
    Vyhraná vhazování – 19:36
    Trestné minuty – 12:11
    Hity – 16:24
     
    Hokejisté Avangardu Omsk v dramatickém utkání zvítězili na stadiónu Ufy 4:2 a přerušili tak sérii dvou porážek v řadě.

    Hosté v první třetině získali vedení na svou stranu, ale domácí v prostředním dějství dokonali obrat, náskok ovšem až do sirény neudrželi a připustili vyrovnání. Za stavu 2:2 se šlo do závěrečné dvacetiminutovky, v níž důležitý krok k vítězství udělali hosté ve 44. minutě, třetí přesilovou hru v utkání využil Vladimir Brjukvin. Domácí vrhli všechny zbytky sil do útoku a v koncovce sáhli i k powerplay, ale ani tento krok nevedl k vyrovnání, střelou do prázdné brány naopak pojistil vítězství Avangardu Pavel Dědunov.

    Svěřenci kouče Hartleyho se díky vítězství vyšvihli na pátou pozici Východní konference před Jekatěrinburg, Ufa zůstává třetí za Čeljabinskem a Magnitogorskem.
     
    Konec zápasu.
    59:40 Pavel DĚDUNOV - 2:4
     
    59:40
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Po výborné práci Cehlárika v rohu kluziště získal kotouč za brankou soupeře PAVEL DĚDUNOV. Bez problémů ji obtočil a zasunul puk k levé tyčce, obránce Larsen vyhodil brankovou konstrukci ze svého postavení pozdě. Asistence: Peter Cehlárik.
     
    59:14
    Z poloviny hřiště střílel na prázdnou bránu Ville Pokka, leč těsně minul. Od zadního mantinelu se kotouč odrazil na hokejku Prochorkina, ani on neuspěl.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Domácí riskují! Po dalším nahození Markuse Granlunda gólman Juha Metsola odjel na střídačku, Ufa zkouší powerplay.
     
    58:11
    Domácí marně bojují o získání trvalé pozice v útočném pásmu. Dmitrij Ševčenko zastavil nahození Chochrjakova a vrátil hru do střední třetiny.
     
    57:32
    Zakázané uvolnění, hra putuje zpátky před Šimona Hrubce. Alexej Běreglazov doufal, že by třeba Ševčenko mohl puk tečovat, avšak nedosáhl na něj.
     
    57:13
    Na další zákrok český gólman ještě čeká. Zaměstnat jej bezesporu chtěl Alexej Pustozjorov, jenže puk mu sjel z čepele hole, takže výsledkem byla dost nepřesná rána.
     
    56:48
    Výborný zákrok Šimona Hrubce. Povyjel proti zakončení Markuse Hranlunda, které vyrazil před sebe a okamžitě ho přikryl lapačkou.
     
    56:14
    Z velkého úhlu střílel Pavel Dědunov. Juha Metsola zasahovat nemusel, protože puk se odrazil od bočního oblouku ke spoluhráči Mjasiščevovi.
     
    55:57
    Hosté pošetřili několik cenných vteřin v útočném pásmu. Za bránou srdnatě bojoval Alexandr Děrgačov a dvojici obránců dalo velké množství práce kotouč vydolovat z pod jeho bruslí.
     
    55:27
    To nevyšlo. Stěpan Sannikov sice nabruslil do útočného pásma, jenže pak vyprodukoval moc prudkou nahrávku na modrou, Chafizullin ji nezpracoval.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Kadějkin (Chafizullin, Pustozjorov), 31. Alalykin (Platt, Metsola) – 11. Kaski (C. Knight, Cehlárik), 33. Kaski (Sošnikov, C. Knight), 44. Brjukvin (Kablukov, Běreglazov), 60. Dědunov (Cehlárik)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – P. Larsen, Chafizullin, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev, Mjasiščev, Varlov – Hartikainen (A), Chochrjakov, Markus Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Pustozjorov, Kartajev, Sannikov – G. Kuzmin, Alalykin, Platt – Sučkov.
    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Vasilij Děmčenko) – Pokka, Šaripzjanov (A), Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, K. Gotovec, Čisťakov – D. Ševčenko, C. Knight (A), Sošnikov – Kosov, Prochorkin, Cehlárik – N. Komarov, Děrgačov, Brjukvin – V. Žarkov, Kablukov, Dědunov.

    Rozhodčí: Gofman, Spirin – Koljasnikov, Kuprijanov

    Diváci: 2 108
    bahis siteleri