Slavia – Frýdek-M. 2:1 (1:0 po s.n.) | Sokolov – Ústí n/L 8:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:2 (kon.)
Vrchlabí – Kolín 4:3 (kon.) | Přerov – Šumperk 4:3 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 6:1 (kon.)
Vsetín – Jihlava 4:2 (kon.) | Třebíč – Havířov 1:2 (po pr.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:2 (0:0, 1:0, 4:2)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 06.11.2021, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím Vás u 19. kola hokejové Chance ligy. V jeho rámci bude litoměřická Kalich Arena hostit duel domácího HC Stadionu Litoměřice proti hostům HC Benátky nad Jizerou. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Litoměřický tým po vydařeném úvodu krapet zvolnil, výsledkem čehož bylo přerušení bodovací série třemi porážkami v řadě. Z nich se ale Stadion celkem rychle oklepal a nadále mu v tabulce patří druhé místo. Už se ale na něj nebezpečně dotahuje třetí Vsetín, který má o pouhý bod méně.

    Nejproduktivnější hráč:
    Roman Přikryl – 19 bodů (4+15)

    Nejlepší střelec:
    Riku Sihvonen – 14 tref

    Nejtrestanější hráč:
    Jan Výtisk – 49 TM

    Úspěšnost gólmanů:
    Tomáš Král – 91,65 %
    David Čermák – 90,14 %
     
    Středočeši naopak bojují o udržení prvoligové příslušnosti. Momentálně jim patří až patnácté místo tabulky se získanými 19 body. Tím se drží v sestupovém pásmu, avšak na dvanáctou příčku jim chybí pouhé tři body. Benátečtí ale v posledních dvou domácích zápasech dokázali bodovat. Nejprve porazili Přerov, následně až v prodloužení podlehli Vrchlabí.

    Nejproduktivnější hráč:
    Sebastian Čederle – 10 bodů (7+3)

    Nejlepší střelec:
    Sebastian Čederle – 7 tref

    Nejtrestanější hráč:
    Adam Klapka – 16 TM

    Úspěšnost gólmanů:
    Daniel Král – 91,18 %
    Matěj Žajdlík – 89,40 %
    Jaroslav Pavelka – 92,19 %
     
    Předchozí vzájemný zápas letošní sezóny

    15. 9., 2. kolo: HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 1:3
    Branky a nahrávky:
    46. Aubrecht (Klapka) – 21. Sihvonen (O. Procházka, R. Přikryl), 25. Sihvonen (R. Přikryl, O. Procházka), 27. P. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 223. Střely na branku: 29:38. Zblokované střely: 7:4. Vhazování: 29:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

    Sestava Benátek n. J.: Král – Kolmann, Šedivý, Štibingr, Aubrecht, Bukač, Kunst, Žůrek – Šír, Dušek, A. Dlouhý – Pabiška, Jansa, Jiruš – Klapka, Čederle, Wiencek – Křepelka, E. Čermák, Vomáčka.

    Sestava Litoměřic: Tomáš Král – O. Baláž, J. Holý, Výtisk, Černohorský, Jebavý, Kottek, Háva – Válek, Kracík, M. Kadlec – O. Procházka, R. Přikryl, Sihvonen – L. Stehlík, Koláček, Konečný – Pajer, Urban, P. Svoboda.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Čermák) – Kottek, P. Marcel, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Pinkas, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, M. Kadlec – Pajer, T. Urban, L. Stehlík – Rouha, Berka, Martin Procházka.

    HC Benátky nad Jizerou: J. Pavelka (Žajdlík) – J. Šedivý, Kunst, Patzelt, Žůrek, Hampl, Bukač – Daniel Špaček (A), Dušek (A), Měchura – Jiruš, Čederle, Rychlovský – Wiencek, Jansa, Pabiška (C) – E. Čermák, Kalaj, Křepelka.

    Rozhodčí: Zubzanda, Petružálek – Hnát, Kotlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    První buly vyhráli benátečtí hokejisté. Ti ale celkem snadno odevzdali kotouč na rozehrávku Tomášovi Královi.
     
    00:41
    Měchurovu střelu obrana domácího týmu zblokovala téměř na hraně brankoviště.
     
    01:00
    Jakub Rychlovský se rozjel s kotoučem napříč středním pásmem. Už za modrou se jej ale zmocnil Jan Výtisk.
     
    01:35
    Tomáš Král měl hodně namále! Po nájezdu a následné střele z kruhu v podání Petra Wienceka pouze vyrazil puk před sebe, kde dorážel Lukáš Pabiška. I jeho šanci ale dokázal nakonec pokrýt.
     
    03:10
    Po dalším benáteckém ataku na Krále vyvezl kotouč na opačnou stranu Roman Přikryl. Středočeši ho ale vzápětí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    03:40
    Ondřej Procházka na modré tvrdě narazil na mantinel Adama Měchuru. Domácím to ale v usazení se v útočném pásmu nepomohlo.
     
    04:34
    Petr Wiencek z levého kruhu našel v mezikruží dobře postaveného Lukáše Pabišku. Ten neváhal a z první vypálil, nicméně vedle pravé tyče Královy branky.
     
    05:24
    Patrik Marcel nahodil kotouč přes obě modré až za Pavelkovu branku. K pokračování akce ale nedošlo, ve svém pásmu si jej ukořistili Benátečtí.
     
    06:19
    V pásmu důrazně operoval Adam Měchura, který následně zvolil trochu překvapivou a rychlou střelu na Krále pod velkým úhlem. Domácího gólmana také krapet zaskočila, což se projevilo ve způsobu vyražení tohoto puku.
     
    06:56
    Jiří Jebavý od modré posunul kotouč na Pavelkovu branku, kde se ho ještě snažil dotečovat Roman Přikryl. Gólman hostí ale včas reagoval.
     
    07:43
    Sám mezi kruhy stál Adam Měchura. Tentokrát ale zvolil příliš vysokou střelu, která se odrazila o plexisklo nad Tomášem Králem.
     
    08:22
    Jan Holý relativně v poklidu rozehrál od vlastní branky. Do pásma se ale nedostal, naopak Benátečtí vrátili hru zpět ke Královi.
     
    09:13
    Kousek chyběl Marku Berkovi k dotažení prudké nahrávky od levého mantinelu do branky. Centr litoměřické čtvrté lajny přestřelil doslova o centimetry. Následně se ale musel rychle vracet zpět.
     
    10:46
    Lukáš Válek kroužil s pukem na holi napříč útočným pásmem. Po následné kombinaci se navíc dostal do ideálního postavení na střelu, i puk na něj letěl. V poslední možné chvíli ale jeho cestu zkřížil Jakub Šedivý.
     
    11:57
    Josef Jícha se na několikrát pokoušel dotlačit kotouč přes mezikruží na Pavelku. Celkem tvrdě mu to ale znemožňovala obrana benáteckého týmu.
     
    12:56
    Matěj Pinkas si nepohlídal rozjíždějícího se Jana Křepelku, který následně vypálil podél levého mantinelu. Nakonec ho ale o kousek dál dostihl a zblokoval.
     
    13:42
    Druhý icing v krátkém čase, tentokrát od litoměřických hokejistů.
     
    14:09
    Lukáš Válek se rychle snažil dostihnout Daniela Bukače, se kterým také často měnil směr jízdy. Benátecký obránce ale udržel situaci pod kontrolou a opět nasměroval svůj tým ke Králově brance.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Erik Čermák – 2 min., podrážení).
     
    15:13
    Úvod přesilovky Stadionu nevyšel. Po buly ujel domácím kotouč, pro který se k vlastní brance vracel Lukáš Pajer.
     
    15:55
    Do brejku se vydal Lukáš Pabiška, Toho ale v mezikruží zdvojili Tomáš Urban a Josef Jícha, přičemž první jmenovaný zvládl obrat benáteckého forvarda o puk.
     
    16:54
    Další atak Benáteckých v podání Adama Měchury zastavil na modré Josef Jícha.
     
    17:11
    Hosté v plném počtu.
     
    17:41
    Kombinace ve vlastním pásmu Stadionu nevyšla. Proto také mohl z vnitřní hranice levého kruhu pálit Adam Měchura. Puk ale zvedl příliš vysoko, čímž se odrazil o plexisklo nad Tomášem Králem.
     
    18:22
    Jakub Rychlovský se vrátil za kotoučem do obranného pásma. Rychle se ale vrátil zpět do útoku, kde se jeho tým usadil u pravého mantinelu. Blíže k brance se ovšem tentokrát Benátečtí neprobili.
     
    19:20
    Lukáš Válek se vydal k jednomu z posledních ataků v této třetině. Sám také od pravého mantinelu vypálil. Gólman Pavelka si ale kotouč pohlídal.
     
    19:38
    Benátečtí ještě rozehrávali od vlastní branky. Hra ale byla celkem rychle přerušena, protože kotouč skončil mimo ledovou plochu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla odehrána v celkem rychlém tempu, nicméně gól k vidění nebyl. Více ze hry měli Benátečtí, kteří započali ve větší aktivitě už od úvodního buly. To domácí se postupně probouzeli, díky tomu ale také měli pár vydařených příležitostí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí. Sihvonenovu střelu ale v mezikruží benátecká obrana zblokovala, taktéž si následně poradila i s Jíchovou dorážkou.
     
    20:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., sekání).
     
    20:54
    Jakub Rychlovský svou úvodní střelu poslal vedle pravé tyče Královy svatyně.
     
    21:26
    Domácím se povedlo vyhodit kotouč k Pavelkovi, odkud se snaží o rozehrávku Sebastian Čederle.
     
    22:14
    Krátkou přihrávku od Bukače poslal důrazně na branku Daniel Špaček. Tomášovi Královi se ale ránu zleva podařilo odrazit betony.
     
    22:51
    Domácí v plném počtu.
     
    23:18
    Josef Jícha narušil benáteckou souhru ve středním pásmu. Sám ale v útoku nenašel přihrávkou v mezikruží postaveného Martina Kadlece. Tím byla akce domácího týmu odsouzena k zániku.
     
    23:55
    Ondřej Procházka zapomněl kotouč mezi nohama, když se řítil k Pavelkově brance. Hosté se ho díky tomu rychle zmocnili a vyjeli ke Královi.
     
    24:51
    Marcel Kottek vzal na sebe průnik přes obě modré a následně i zakončení. Důraznou přízemní střelu ale Pavelka pokryl.
     
    25:10
    Pabiškovu střelu zblokoval Jan Výtisk. Benátečtí se ale stále drží v útočném pásmu.
     
    25:49
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jakub Šedivý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:15
    Od modré prověřil Pavelkovu pozornost svou tvrdou ranou Jan Holý. Těsně před ním ale střelu zblokovala skupina hráčů obou týmů.
     
    27:49
    Jaroslav Pavelka v posledních vteřinách přesilovky doslova čaroval. Tím vychytal dvě celkem jasné gólovky domácího týmu.
     
    27:49
    Hosté v plném počtu.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hákování).
     
    28:07
    Benátečtí se drží v útočném pásmu a přihrávají si po jeho obvodu. K samotné střele se ale zatím nedostali.
     
    29:04
    Daniel Bukač zahájil rozehrávku od vlastní branky. U levého mantinelu mu ale puk vypíchl Josef Jícha, který se sám vydal do protiakce a následně i zakončení. Jaroslav Pavelka ale jeho ránu z levého kruhu vyrazil.
     
    30:05
    Domácí v plném počtu.
     
    30:26
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jan Křepelka – 2 min., hákování).
     
    30:54
    Lukáš Válek tvrdě odstavil dojíždějícího obránce benáteckého týmu v útočném pásmu. To ale kališníkům k vystřelení nepomohlo.
     
    31:44
    Nadějná kombinace domácího týmu křižmo přes útočné pásmo. Tu následně zakončoval Ondřej Procházka, avšak nepřesně.
     
    31:52
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Vzápětí ale domácí využívají přesilovku a připisují si tak první branku v dnešním utkání! RIKU SIHVONEN si od mantinelu najel s pukem na holi do mezikruží, kde sice stálo několik hráčů obou týmů, nicméně i tak ho dokázal prostrčit za Pavelkova záda. Asistence: Ondřej Procházka a Josef Jícha.
    31:52 Riku SIHVONEN - 1:0
     
    31:52
    Hosté v plném počtu.
     
    32:50
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Filip Patzelt – 2 min., držení).
     
    33:06
    Litoměřičtí se drží s kotoučem ve středním pásmu, kde vyčkávají na možnost průniku dál do pole.
     
    33:44
    Příliš rychlý byl kotouč na Lukáše Stehlíka, čímž mu ujel až k mantinelu. Zde se ho zmocnili hráči Benátek nad Jizerou, kteří přenesli hru dál od vlastní branky.
     
    34:31
    Po přihrávce zleva od Jana Holého nasměroval dělovku na Pavelkovu branky Tomáš Urban. Benáteckému gólmanovi se ale podařilo puk vyrazit do protipohybu.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Roman Přikryl – 2 min., hákování).
     
    34:50
    Hosté v plném počtu.
     
    34:58
    Velkou šanci měl Martin Procházka, který vyslal na Pavelku kotouč z pravého kruhu. Puk se proletěl za zády gólmana Benátek, avšak za brankovou čáru nepropadl.
     
    36:13
    Rychlou střelu po ledě poslal na Krále Vojtěch Jiruš. Litoměřický gólman ale včas reagoval svými betony.
     
    36:39
    Domácí v plném počtu.
     
    37:02
    K volnému puku se dostal Lukáš Válek. Toho využil ke střele z vnějšího kruhu, na Pavelku ale nevyzrál.
     
    38:03
    Nahození Ondřeje Procházky do mezikruží příliš přesné nebylo. I tak se ale domácím daří bojovat v útočné třetině.
     
    38:50
    Po buly ale převzali aktivitu Benátečtí, kteří se díky sérii rychlých přihrávek dostali do útočného pásma.
     
    39:16
    Velkou příležitost měl Lukáš Stehlík, který se sám objevil tváří v tvář gólmanovi Pavelkovi. Na něj se pokusil vyzrát kličkou k pravé straně, což se mu ale nepodařilo a zkušený gólman hostů puk vyrazil.
     
    39:41
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Stehlík – 2 min., hákování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla už o něco vyrovnanější hru. Více se do šance dostával i domácí tým, který využil přesilovou hru a tím si do závěrečné fáze utkání drží těsný, jednobrankový náskok. Ani hosté se ale nenechali zahanbit, velkou roli tak mají dnes oba gólmani.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Marek Berka se vydal po buly do mezikruží. Tam mu ale zablokovali cestu dva benátečtí obránci, kteří ho odstavili od kotouče.
     
    40:53
    Stadionu se povedlo vyhodit kotouč po levé straně až k Jaroslavu Pavelkovi.
     
    41:41
    Domácí v plném počtu.
     
    41:43
    Čederleho obloučkovitá střela jen velmi těsně přeletěla branku Tomáše Krále.
     
    42:09
    Litoměřický strážce svatyně ale následně musel čelit třem rychlým pokusům z holí Benáteckých. První dva zvládl vyrazit, třetí pak pokryl svým tělem.
     
    42:30
    Marcel Kottek rozehrál z mezikruží. Celkem brzy se ale zmocnili kotouče hosté a Adam Měchura vyslal křižnou střelu na Krále.
     
    43:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Své vedení ale navyšuje domácí Stadion! Chaosu před brankou Jaroslava Pavelky nejlépe využil RIKU SIHVONEN, který převzal krátkou přihrávku z pravé strany od Romana Přikryla a podruhé protlačil kotouč za záda benáteckého gólmana. Asistence: Roman Přikryl a Lukáš Válek.
    43:12 Riku SIHVONEN - 2:0
     
    43:52
    Domácí hráče evidentně vstřelený gól ještě více probudil a daří se jim držet v útoku. Na modré vyčkává s kotoučem Jan Výtisk na vhodnou příležitost pro pokračování dále.
     
    45:35
    Zadovkou zpoza kruhu našel Antonín Dušek na modré stojícího Vratislava Kunsta, který následně tvrdě poslal kotouč na Tomáše Krále. Litoměřický gólman si ale vyjel s pukem dopředu a tím ho dokázal pokrýt.
     
    46:10
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Marek Berka – 2 min., vražení na mantinel).
     
    46:40
    Benátečtí bojují na dostřel Královy branky. Do zakončení se ale dostal jen Vratislav Kunst přízemní střelou od modré. Tu ovšem Tomáš Král udržel u ledu pod lapačkou.
     
    47:14
    Do série rychlých benáteckých přihrávek se zapojil Josef Jícha, který ve snaze vyhodit kotouč do bezpečí našel pouze na modré čáře stojícího hráče Benátek.
     
    47:45
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    I hosté využívají přesilovku a dostávají se na dostřel domácího Stadionu! Z vnější hranice pravého kruhu poslal rychlou střelu na Krále Jakub Rychlovský. Tu ještě dokázal tečovat za jeho záda FILIP JANSA. Asistence: Jakub Rychlovský.
    47:45 Filip JANSA - 2:1
     
    48:53
    Rychlý průnik Vojtěcha Jiruše zkřížil Matěj Pinkas, který vložil hokejku do dráhy letu kotouče a tím jej poslal do ochranné sítě nad Tomášem Králem.
     
    50:00
    Po buly čekal na Krále lehký zákrok. Betony pouze vyrazil střelu Erika Čermáka.
     
    50:26
    Odražený puk od Krále po nahození Antonína Duška se pokusil dorazit Daniel Špaček. Ve svém zakončení byl ale nepřesný.
     
    51:15
    Střelu Lukáše Pajera dokázal Jaroslav Pavelka pokrýt. Tlak Stadionu v útočném pásmu ale i tak graduje.
     
    51:55
    Martin Procházka se řítil sám na branku. Na záda se mu ale pověsil Filip Patzelt, který ho těsně před vystřelením přidržel, čímž si vysloužil dvě minuty.
     
    51:55
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Filip Patzelt – 2 min., držení).
     
    52:26
    Nadějnou litoměřickou kombinaci zakončil ranou od modré Jan Holý. Pavelka ale pohotově vyrazil.
     
    52:59
    Do vzdálenějšího horního rohu Pavelkovy branky se pokusil nasměrovat puk Ondřej Procházka. Zvedl ho ale příliš vysoko.
     
    53:20
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilovka a třetí gól RIKU SIHVONENA v tomto utkání! Ten tentokrát stál připravený v levém kruhu, kam dostal povedenou přihrávku, kterou z první nekompromisně napálil za záda Jaroslava Pavelky. Asistence: Lukáš Válek a Roman Přikryl.
    53:20 Riku SIHVONEN - 3:1
     
    54:58
    Krásný nájezd Daniela Špačka a ještě famóznější zákrok Tomáše Krále! Benátecký forvard se sám vyřítil proti litoměřickému gólmanovi, za něhož se pokusil prostrčit kotouč po ledě. Tomáš Král se ale v lehu roztáhl po celém brankovišti a i díky práci s holí puk odklidil do bezpečí.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Roman Přikryl – 2 min., držení hole).
     
    56:00
    Benátečtí vstoupili do přesilovky velmi aktivně. Domácí obrana tak musí čelit rychlému napadání ve vlastní třetině.
     
    56:40
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Utkání se dramatizuje! Křižnou přihrávku přes brankoviště od Daniela Špačka nekompromisně z první uklidil do volného prostoru u levé tyče Královy branky ADAM MĚCHURA, čímž využívá přesilovku. Asistence: Daniel Špaček.
    56:40 Adam MĚCHURA - 3:2
     
    57:28
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:54
    Benátečtí jsou stále aktivní v útočném pásmu, k samotné střele se ale dostat nemohou.
     
    58:38
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí využívají benáteckou hru bez gólmana a tím definitivně stvrzují výsledek dnešního utkání! Do prázdné branky poslal kotouč zcela přesně ONDŘEJ PROCHÁZKA. Bez asistence.
    58:38 Ondřej PROCHÁZKA - 4:2
     
    59:39
    Ještě v posledních vteřinách vyslal střelu na Krále Jakub Šedivý. Litoměřický gólman ale přidržel kotouč u sebe.
     
    59:54
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ještě v úplném konci navyšují domácí vedení svou pátou brankou! Do samostatného úprku se dostal MARTIN KADLEC a překonal ležícího gólmana benáteckého týmu. Bez asistence.
    59:54 Martin KADLEC - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je pro dnešek dobojováno. To, co chybělo prvním dvěma třetinám, se naplno rozjelo v té třetí. Díky tomu ale domácí tým udržel vedení a připsal si další důležitý tříbodový zisk do tabulky v boji o udržení druhé příčky.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (19:15:27)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 32. Sihvonen (O. Procházka, J. Jícha), 44. Sihvonen (R. Přikryl, Válek), 54. Sihvonen (Válek, R. Přikryl), 59. O. Procházka, 60. M. Kadlec – 48. Jansa (Rychlovský), 57. Měchura (Daniel Špaček)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Čermák) – Kottek, P. Marcel, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Pinkas, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, M. Kadlec – Pajer, T. Urban, L. Stehlík – Rouha, Berka, Martin Procházka.
    HC Benátky nad Jizerou: J. Pavelka (Žajdlík) – J. Šedivý, Kunst, Patzelt, Žůrek, Hampl, Bukač – Daniel Špaček (A), Dušek (A), Měchura – Jiruš, Čederle, Rychlovský – Wiencek, Jansa, Pabiška (C) – E. Čermák, Kalaj, Křepelka.

    Rozhodčí: Zubzanda, Petružálek – Hnát, Kotlík
    bahis siteleri