Slovensko – USA 15:1 (kon.) | Německo – Česko 0:11 (kon.)
konec
Německo
0:11 (0:3, 0:3, 0:5)
Česko
Pátek 03.12.2021, 18:30 • Helsingin Jäähalli, Finsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Národní tým má za sebou povedený vstup do turnaje, když vynuloval Německo v poměru 11:0. Čisté konto si při svém premiérovém startu na mistrovství světa vysloužil brankář Martin Beneš, který si připsal deset úspěšných zákroků. Češi vynulovali Němce během mistrovství světa podruhé v historii. Poprvé se jim to povedlo v roce 1998, kdy na domácí půdě vyhráli vysoko 9:0. S tímto pohledem do historie se s vámi loučím. Přeji krásný páteční večer a úspěšný víkend. (20:44:09)
     
    Třetí třetina přinesla pět branek v podání Čechů, kteří vstoupili do třináctého mistrovství světa přesvědčivou výhrou nad Německem 11:0. Naši sousedé měli v závěrečné části pár příležitostí, které nebyly vyslyšeny. Soupeř předvedl sympatický výkon a výsledek je pro něj krutý. Ačkoliv je výsledek jednoznačný, tak hlavním strůjcem výhry byl brankář Martin Beneš, který kryl nařízené trestné střílení a poradil si i s dalšími příležitostmi soupeře.

    Střely ve třetí třetině (celkem): 1:11 (10:25)

    Nejlepší hráči utkání
    Německo: Nils Hofferbert, útočník
    Česká republika: Martin Beneš, brankář
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Filip Langer chtěl ke konci utkání rozšířit už tak bohatou sbírku svých spoluhráčů, ale nedokázal přesně zamířit. Na vítězství národního celku tahle promarněná příležitost vliv mít nebude.
    59:05 KISUGITE - 0:11
     
    59:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští florbalisté nemají dost a přidávají další branku! Střela ze střední vzdálenosti byla zablokovaná, ale Filip Forman jej přiklepl MARTINU KISUGITEMU, který doklepl balonek do sítě! Asistence: Filip Forman.
    58:23 DELONG - 0:10
     
    58:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Desítka je na světě pro Českou republiku. Rychlá akce za brankou, kde operoval na levé straně Matyáš Šindler, který našel ve velkém brankovišti ADAMA DELONGA. Útočník národního celku trefil poloprázdný kout německé klece! Asistence: Matyáš Šindler.
     
    57:53
    Ondřej Němeček si vzal velké sousto, když chtěl projít přes trojici v bílém, což se mu nepodařilo. Míček mají Němci.
     
    56:10
    Martin Kisugite se rovněž chtěl zapsat do listiny střelců, ale pokus ze střední vzdálenosti našel blok, Němci podávají sympatický výkon.
     
    55:07
    Adam Delong byl v těžké pozici, když byl v levém rohu, kde jej sevřel protihráč. Němci vybojovali balonek na svoje florbalky.
    53:45 HAVLAS - 0:9
     
    53:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají devátý gól svému sokovi! Národní celek teď dal ochutnat medicíny svému soupeři, když Mikuláš Krbec vybojoval míček pro MATĚJE HAVLASE! Mladý forvard uklidil balonek k levé tyči Dietzovy klece! Asistence: Mikuláš Krbec.
     
    52:30
    Šance na přečíslení z jedné i druhé strany, ovšem ani jedno nekončí kýženým gólem. Martin Beneš nemusel zasahovat, přičemž jeho protějšek ano.
     
    51:30
    Němci se pokouší napadat rozehrávku Čechů, ale národní celek dává balonek z čepele na čepel, což dělá soupeři problém. Češi jsou v pásmu.
    49:35 ŠIMEK - 0:8
     
    49:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra využitá za devatenáct sekund po krásné kombinaci! Filip Langer byl na pravém mantinelu sice tísněn, ale dokázal vzduchem dostat balonek do ohně, kde na brankovišti stál DAVID ŠIMEK. Útočník Tatranu Střešovice usměrnil balonek za Dietze ze vzduchu! Asistence: Filip Langer.
     
    49:16
    Vyloučení v týmu Německo (2 min. – Špatné střídání). Trest odpyká Blanke.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 13. Forman (Krbec), 16. Krbec (Havlas), 20. Langer (Rýpar), 25. Delong (D. Beneš), 39. D. Beneš (Ondrušek), 40. Forman (Krbec), 49. Němeček (Langer), 50. Šimek (Langer), 54. Havlas (Krbec), 59. Delong (Šindler), 60. Kisugite (Forman)


    Německo: Dietz (Lemke) – Hoppe, Pritzbuer, Rutz, Bottcher, Herlt, Schuschwary, Kleinhans – N. Bröker, Nihlen, Hofferbert – Weisskirchen, J. Bröker, Siede – Blanke, Kretzchmar, Bothe – Kühl, Weigelt.
    Trenér: Martin Bruckner

    Česko: Martin Beneš (Bauer) – Němeček, Vítovec, D. Beneš, Besta, Punčochář, Kisugite, Gruber – Rýpar, Langer, Šimek – Ondrušek (C), Šindler, Delong – Havlas, Forman, Krbec – Hemerka, Marek Beneš.
    Trenér: Petri Kettunen

    Rozhodčí: Thomas Andersson , Rickard Wissman (Švédsko)

    Diváci: 113
    bahis siteleri