Slavia – Havířov 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 6:4 (kon.) | Vsetín – Kadaň 5:0 (kont.)
Přerov – Kolín 1:2 (kon.) | Vrchlabí – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Sokolov – Prostějov 5:4 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 08.01.2022, 15:30 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Extraligy dorostu, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti královéhradeckému Mountfieldu, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kowalczyk (Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel – Urban, Holba, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (C), J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    Mountfield HK: Kasal (Záruba) – Fiala, Žába (A), Černý, Burda, Mráz, Bezpalec – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Král, Vítek
    Trenér: Václav Pánek

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Jurčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly získali kotouč ve svůj prospěch domácí hráči, kteří se okamžitě ženou do útoku. Z toho těží nejvíce Tomáš Pilát, který svou střelou ale trefil pouze lapačku gólmana.
     
    01:43
    I na druhé straně mohl soupeř zahrozit. Po špatném zpracování Jaromíra Síly ale přichází jeho celek o kotouč. O pár chvil později se jeho spoluhráčům podařilo získat kotouč zpět, následně ale odpískal sudí ofsajd.
     
    02:42
    Prudkým zakončením se předvedl Marek Mráz. Ani jeho pokus ale nekončí úspěchem a to hlavně díky skvělému zákroku soupeřova brankáře.
     
    03:41
    Za bránou se podařilo získat puk Martinovi Holbovi. Právě on se následně pokusil o zakončení z otočky. Nakonec ale ani tímto způsobem nevyzrál na Kasala, který jeho zakončení očekával.
     
    04:40
    O křížnou přihrávku se pokusil Tomáš Pilát. Jeho nasměrování kotouče ale nebylo příliš přesné, jelikož jediného, koho našel, byl hráč soupeře.
     
    05:39
    Ani nahození z hole Miroslava Špaňhela nebylo o moc lepší. Jeho pokus o nalezení jednoho z jeho spoluhráčů skončil zakázaným uvolněním. Na následném buly ale získávají ševci kotouč zpět.
     
    06:38
    Při souboji v rohu kluziště u brány Beranů získal kotouč jeden z hostů. Díky tomu se dostal do velice nadějné situace Štěpán Černý, který mohl zakončovat do prázdné brány. K jeho smůle ale jakékoli nadšení zastavil brankář, který vytasil opravdu bravurní zákrok.
     
    07:37
    I na druhé straně hřiště se k puku po souboji dostávají hosté. Následně na to ale sudí přerušuje hru, jelikož mu tento boj přišel už příliš dlouhý.
     
    08:36
    Pár minut se již hraje bez přerušení, a to i přes poměrně vysoký počet střel na obou stranách. Nutno ale uznat, že mnoho z nich často končí mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    09:35
    Tak toto byla obrovská příležitost, do které se mohl Martin Holba. Ten mohl tečovat kotouč do prázdné brány po střele od jednoho z jeho spoluhráčů, nakonec mu ale puk projel pouze mezi bruslí a holí.
     
    11:34
    Na buly před svatyní Mountfieldu získávají kotouč žlutomodří, z čehož se téměř okamžitě pokusil vstřelit branku Zdeněk Urban. Ani on ale nepřekvapil brankáře, který si tak připisuje další pohotový zákrok.
     
    12:33
    Na dalším vhazování byli lepší opět domácí, tentokrát se dostal k zakončení ale Matěj Kotala, který pálil od modré. V tomto případě ale končí jeho pokus stejně jako ten před malou chvílí.
     
    13:32
    Po boji o puk za bránou Kasala padá jeden ze zlínských hráčů k zemi. Hra se následně přerušuje. Nakonec se ale daný hráč zvedá a na vyloučení to podle sudího taky nevypadá.
     
    14:31
    Další akci ševců zakládal Jakub Heš. Jeho následný přechod přes střední pásmo ale příliš úspěšný nebyl, jelikož při něm přišel o kotouč. ani soupeřovi se ale nakonec nepodařilo dostat před bránu soupeře a to kvůli ofsajdu.
     
    15:57
    O zakončení od pravého kruhu se postaral Lukáš Král. Ten brankáře soupeře sice příliš nezaskočil, i tak si ale Samuel Kowalczyk radši schovává kotouč pod svou lapačku.
     
    16:56
    Blíží se nám závěr třetiny a s ním i postupně větší a větší dominance domácího celku, který si připisuje v posledních minutách jednu střelu za durhou.
     
    17:55
    O zakončení od levého kruhu se postaral Zdeněk Urban, který ale těsně minul horní tyč brány Jana Kasala. Následně se k puku ale dostává jeden z jeho spoluhráčů.
     
    19:02
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je veledůležitá branka do kabiny, o kterou se postaral RICHARD MAREK. Tomu první zakončení sice nevyšlo, následně odražený kotouč mu ale nedělalo příliš velký problém dorazit do brány. Asistence: Matěj Kotala.
     
    19:41
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je velmi rychlá branka, která završuje třetinu domácího celku. V tomto případě se pod ní podepsal MARTIN HOLBA, který trefil přesně pravý horní růžek brány. Asistence: Jakub Heš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:12.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky poměrně vyrovnané hry, která nám ale přinesla dvě branky, a to obě během poslední minuty. Díky tomu tak půjdou žlutomodří do poslední třetiny s náskokem dvou gólů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly získali kotouč domácí hráči, kteří se okamžitě vydávají do útoku. Díky tomu se mohl dostat do zakončení Richard Marek, kterému ale na poslední chvíli zvedl hůl jeden z obránců.
     
    21:41
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady další branku z hole MARTINA HOLBY. V tomto případě se danému hráči podařilo zakončovat z bezprostřední blízkosti. Asistence: Richard Babulík.
     
    22:40
    Do úniku dva na jednoho se dostal s jedním ze svých spoluhráčů Jaromír Síla. Právě jmenovaný hráč se rozhodl pro zakončení. Brankáři sice propadl kotouč mezi betony, nakonec ale vyskákal mimo bránu.
     
    23:39
    Tentokrát si Martin Holba třetí branku nepřipíše. Ten se mohl dostat díky svým rychlým nohám podél pravého mantinelu až před brankáře. Nakonec ho ale vytlačil jeden z obránců až do rohu kluziště.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Marek Mráz – 2 min., podrážení).
     
    25:22
    Zatím žlutomodrým vycházím přesilová hra na jedničku, chybí tomu ale úspěšné zakončení. Nyní k němu měl blízko Adam Hamrla, který pálil od modré.
     
    26:21
    I přes opravdu dlouhé uzamknutí hostů v obranném pásmu se ševcům nepodařilo zatím využít početní výhody a s největší pravděpodobností už ani nepodaří. Nadějně rozjetý útok totiž ukončil jeden z domácích hráčů, který stál v brankovišti.
     
    27:20
    Na buly ve středu kluziště se podařilo získat kotouč hostům, kteří jsou ale následně zatlačeni až před vlastní bránu. Nakonec se jim ale podařilo rozehrát a rovnou dokonce založit útočnou akci.
     
    28:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo ukázkově využité přečíslení, které končí gólem JAROMÍRA SÍLY. Ten po obdržené křižné přihrávce, při úniku dva na jednoho, zakončoval do již zcela prázdné brány. Asistence: Tomáš Hora.
     
    29:55
    Tak tentokrát hráčům Mountfieldu rozehrávka příliš nevyšla. Mohl za to hlavně jeden z obránců, který se pokoušel najít jednoho ze svých spoluhráčů ve středním pásmu. Jeho přihrávka byla ale tak nepřesná, že skončila zakázaným uvolněním.
     
    30:49
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Marek Mráz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:48
    Od modré se pokusil pálit Tomáš Pilát. Jeho původní myšlenka zakončovat z první ztroskotala už poté, co obdržel přihrávku na brusle. Jeho následná střela nebyla o moc lepší, jelikož ani netrefil bránu.
     
    32:47
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady využitou přesilovku dámy a pánové! Pouhé dvě vteřiny před jejím koncem se o to postaral TOMÁŠ PILÁT, který svým zakončením od modré trefil přesně levý dolní růžek soupeřovy brány. Asistence: Zdeněk Urban.
     
    33:46
    Na vhazování ve středu kluziště získal kotouč Martin Holba. Právě on se o pár vteřin později dostává k zakončení, které ale trefilo pouze boční síť svatyně.
     
    34:45
    Tak toto byl velice důležitý obranný zákrok o který se postaral Miroslav Špaňhel. Ten svým tělem zastavil přihrávku při úniku dva na dva, ze které by pravděpodobně soupeř mohl zakončovat do zcela prázdné brány.
     
    35:44
    Buly po levici Samuela Kowalczyka skončilo lépe pro hráče Mountfieldu. Ti ale přichází o kotouč, a to po špatném zpracování jednoho z obránců u modré čáry.
     
    36:43
    Do další akce se mohli dostat žlutomodří. Nakonec je ale zastavila vlastní nepozornost, když se jeden z útočníků dostal přes modrou čáru dříve než kotouč.
     
    37:42
    Od levého kruhu se dostal k zakončení Jiří Klíma. Ten to ale při jeho pokusu o střelu z jízdy neměl vůbec jednoduché a to hlavně kvůli jednomu z dotírajících obránců soupeře. I pravděpodobně kvůli tomu netrefil soupeřovu svatyni.
     
    38:41
    Blíží se nám poslední minuta a do akce vyrážejí opět hosté. K jejich smůle se ale nedostali ani do útočného pásma a to díky zablokované přihrávce, kterou zastavil Jakub Heš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:02.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky tří branek, z toho i první za záda Samuela Kowalczyka. Ani to ale nestačilo hostům na srovnání, kteří ze hry, oproti jejímu prvnímu dějství, měli podstatně méně. I díky tomu se přiblížil hattricku Martin Holba, který vstřelil už dvě branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    O prudkou střelu od modré se postaral Adam Hamrla. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, i přesto ale skončil pouze na betonech brankáře. Následně se k puku dostává soupeř.
     
    41:43
    Od pravého kruhu pálil Marek Mach. Ani on ale nepřiblížil zatím svůj mančaft vyrovnání, a to kvůli pohotovému zákroku gólmana soupeře, který schovává kotouč pod lapačku.
     
    42:42
    Na druhé straně se pokusil domácí celek o přesun do útočného pásma. Jeden z útočníků ale byl příliš chamtivý a nevšiml si, že překročil modrou čáru dříve než kotouč.
     
    43:15
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Tomáš Hora – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    44:14
    Zatím přesilová hra žlutomodrým příliš nevychází. Snad ani jednou během poslední minuty nevystřelili na bránu, natož aby se jim podařilo usadit v útočném pásmu.
     
    45:13
    Tak přece jenom se ševcům podařilo usadit v útočném pásmu. K jejich smůle jim ale nevyšla ani střela od modré, pod kterou se podepsal Adam Hamrla.
     
    46:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak že by se Mountfieldu přece jenom ještě podařilo zvrátit výsledek utkání? Určitě je k tomu přiblížil MAREK MACH, který snižuje na rozdíl pouhých dvou branek. Asistence: Jakub Jón.
     
    47:34
    Otěže zápasu přebírají pomalu, ale jistě hosté, kteří se čím dál tím více usazují v útočném pásmu. Důkazem je toho i vyhození jejich soupeře, který se musí vysvobodit zakázaným uvolněním.
     
    48:33
    Hráčům Mountfieldu se podařilo uzamknout jejich soka ve vlastním obranném pásmu. Jejich kombinace ale zatím nebere konce, kvůli čemuž jsme zatím nebyli svědky ani jedné střely.
     
    49:32
    Tak toto byla velice nepovedená rozehrávka jednoho z obránců Hradce. Tomu se podařilo přijít o kotouč před vlastní svatyní, čehož se pokusil okamžitě využít Tomáš Pilát.
     
    50:31
    Zpoza vlastní brány zakládá útočnou akci Tomáš Mikel. Jeden z jeho spoluhráčů ale následně přichází o kotouč při souboji v útočném pásmu.
     
    51:30
    Tentokrát se nepodařilo úspěšně zahájit hostům. Jeden z obránců se pokusil o nahození přes celé kluziště, které ale končí zakázaným uvolněním.
     
    52:29
    Do zakončení se mohl dostat Tobiáš Vítek. Jeho špatné zpracování mělo za důsledek to, že přišel o kotouč. Nutno ale uznat, že zkrotit takto skákavý kotouč měl opravdu hodně náročné.
     
    53:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:01
    Další velká šance se nabídla Jakubovi Jónovi. Ten se dostal ke kotouči přímo před bránou soupeře. Nakonec se ale ani nedostal k zakončení a to hlavně kvůli jednomu z nepříjemně dotírajících obránců.
     
    55:01
    Ani tentokrát se nepodařilo hostům vypálit. V tomto případě k tomu měl nejblíže Adam Bezpalec, který si ale nevšiml, že mu těsně před pokusem o zakončení poodjel kotouč od hole.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Miroslav Špaňhel – 2 min., podrážení).
     
    56:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:51
    Zbývá něco málo přes dvě minuty do konce základní hrací doby a hosté zkoušejí přidat ke své početní výhodě ještě i risk bez brankáře.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Dominik Pavlík – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Samuel Kowalczyk – 2 min., hrubost). Trest odpyká Václav Pešák.
     
    59:11
    Blíží se nám závěr utkání a Richard Marek měl velice blízko ke vstřelení gólu do prázdné branky a to rovnou přes celé kluziště. Nakonec ale kotouč končí těsně vedle brány a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky a to překvapivě za záda Samuela Kowalczyka. I přes toto drobné zdramatizování utkání si ale tři body z tohoto utkání nechávají doma ševci.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:38:39)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 20. Marek (Kotala), 20. Holba (Heš), 22. Holba (Babulík), 33. Pilát (Urban) – 29. Síla (Hora), 47. Mach (Jón)


    Berani Zlín: Kowalczyk (Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel – Urban, Holba, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (C), J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    Mountfield HK: Kasal (Záruba) – Fiala, Žába (A), Černý, Burda, Mráz, Bezpalec – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Král, Vítek
    Trenér: Václav Pánek

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Jurčík
    bahis siteleri