Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 30.01.2022, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje. Základní část Tipsport extraligy už spěje do závěrečné fáze. Při setkání tabulkových sousedů o body zabojují Liberec a České Budějovice.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři se nadechli k zajímavé vítězné sérii a zdolali Plzeň, Spartu i brněnskou Kometu. Pak ale museli do covidové karantény a ztráta tempa byla znát. V pátek totiž po vynucené pauze padli vysoko 2:6 v Hradci Králové. Liberec nevyužil šance v úvodu duelu a pak už řídil hru Mountfield. Ve třetí části alespoň lehce zmírnily porážku trefy nejproduktivnějšího hráče týmu Tomáše Filippi a naopak svátečního střelce Lukáše Dernera. V případě tříbodové výhry se svěřenci Patrika Augusty před Budějovice posunou na šesté místo.
     
    MOTOR ČESKÉ BUDEJOVICE

    Českobudějovičtí mají v posledních týdnech kolísavé výsledky. Od vítězství nad Bílými Tygry z 11. ledna pravidelně střídají výhry s porážkami a dlouho už se drží v horních patrech předkolové části tabulky. V pátek odehráli krásný zápas s vedoucími Oceláři, které na domácím ledě dokázali porazit. Jihočeši mohli trošku litovat ztráty vedení, která utkání za stavu 4:4 poslala do prodloužení. V nastavené pětiminutovce nicméně ve prospěch Motoru rozhodl někdejší liberecký forvard Jakub Valský.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, J. Šedivý, Aubrecht – Birner (A), Filippi, A. Najman – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, Faško-Rudáš.

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Percy, Bučko, Bindulis, Šenkeřík, Štich – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Z. Doležal – J. Ondráček, Chlubna, Valský – Holec, Pech (A), Gulaš (C).

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lučan, Kis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Jan Štibingr ztratil puk za svojí bránou a hosté toho okamžitě chtěli využít. Martin Hanzl hezkou přihrávkou našel Martina Beránka, který z ostrého úhlu netrefil Kváčovu klec.
     
    01:54
    Liberečtí se na poměrně dlouhou dobu usadili v útočném pásmu. Přihrávka Adama Klapky z rohu kluziště se odrazila před Hrachovinu, kde se snažil zakončovat Petr Jelínek. Brankář Motoru kotouč nakonec zalehl.
     
    02:25
    Martin Faško-Rudáš to udělal hezky, když nabral rychlost, pokryl si kotouč a slibnou bekhendovou střelou z ostrého úhlu protáhl Dominika Hrachovinu.
     
    02:50
    Před Michalem Ivanem se otevřel prostor, slovenský obránce si tedy na modré čáře trošku vylepšil pozici a znovu prověřil Hrachovinu.
     
    03:21
    Tlak Bílých Tygrů pokračuje. V předbrankovém prostoru se za dorážkou tlačil Dávid Gríger, který bekhendem nasměroval kotouč mimo tři tyče.
     
    05:21
    Liberec je za aktivitu odměněný první přesilovkou. Martin Bučko (CEB) fauloval Birnera a inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
     
    05:43
    Jemně tečovaná střela Michala Birnera z levé strany se možná lehce otřela o břevno! Severočeši pokračovali v přesilovkovém tlaku a Hrachovina lapil Vlachovu dělovku zprava.
     
    06:12
    Adam Najman obdržel dobrou přihrávku mezi kruhy, přehodil si puk na bekhend a znovu nechal vyniknout zatím perfektního Hrachovinu.
     
    07:00
    Křižná přihrávka Grígera i s trochou štěstí doputovala na hokejku Tomáše Filippiho. Ten se ale musel pro puk trošku vracet a střela se mu nepovedla.
     
    07:38
    Jihočeši už jsou kompletní a snaží se trošku změnit obraz hry, který zatím hraje ve prospěch domácích.
     
    07:48
    Českobudějovický útočník Jiří Ondráček předvedl parádní gesto fair-play, když odvolal faul na svoji osobu!
     
    Střely na branku – 7:0.
     
    07:52
    Náhradní gólman Liberce Jaroslav Pavelka do lapačky pohotově chytil puk, který vyletěl mimo hřiště směrem na domácí střídačku. Po osmi minutách hry má tedy paradoxně více zákroků, než Petr Kváča v bráně.
     
    09:22
    Zakázané uvolnění Motoru.
     
    10:00
    Adam Klapka si zpracoval puk v pravém kruhu a rychle vystřelil. Prostor u vzdálenější tyčky minul.
     
    10:57
    České Budějovice chybovaly ve středním pásmu a byla z toho obrovská příležitost šelem. Martin Faško-Rudáš posunul kotouč na Michala Birnera, který ujížděl sám proti Hrachovinovi. Střela se mu ovšem moc nepovedla a Hrachovina znovu podržel svůj tým.
     
    11:55
    A ani teď se domácí neprosazují. Jan Ordoš obdržel od zadního mantinelu přihrávku do předbrankového prostoru, Dominika Hrachovinu si dobře roztáhl, ale pak trefil tyč!
     
    Střely na branku – 9:1.
     
    13:02
    Že by se Budějovice pomalu osmělovaly? David Štich bombou od modré čáry prověřil Kváču a za chvíli ještě zakončoval Lukáš Pech, který z pravé strany rozvlnil boční síť.
     
    13:37
    Do hezké křižné přihrávky se v kruhu opřel Adam Klapka, jehož ránu srazil protihráč do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    14:35
    Michal Ivan si byl dobře vědom silného provozu před Hrachovinou a proto nahodil od modré. Českobudějovický brankář si puk našel.
     
    14:53
    Václav Karabáček v rychlosti projel do útočného pásma a krásnou střelou z vrcholu pravého kruhu málem otevřel skóre! Kváča kotouč vyrazil spíš reflexivně hřbetem lapačky.
     
    15:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (T.J. Melancon – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:30
    Elitní přesilovkové komando Motoru si na začátku přesilovky vytvořilo slibný nápor, jedna nepřesná přihrávka ho ale vyhnala z pásma.
     
    16:25
    Z nepříjemného tlaku Liberec vysvobodil Jan Šír, který sáhl do soupeřovy kombinace.
     
    16:50
    V dalším průběhu oslabení už se domácí brání bez větších problémů.
     
    17:07
    Krátce po návratu Melancona na led byly České Budějovice hodně blízko ke gólu. Michal Vondrka povedenou křižnou přihrávkou vybídl Jana Štencela, který si ale před přesouvajícím se Petrem Kváčou až moc dlouho zpracovával kotouč. Liberecký brankář se tedy stihl přimáčknout k tyčce a výborně zasáhl.
     
    18:05
    Jan Štencel je při chuti! Českobudějovický obránce předvedl neuvěřitelnou samostatnou akci, když se sám dostal přes tři protihráče a tomu poslednímu dokonce prohodil puk mezi nohama. Krasojízdu ukončil až v souboji muže proti muži Petr Kváča!
     
    18:49
    Jan Ordoš jen nahodil kotouč do útočného pásma, Liberečtí potřebovali střídat.
     
    19:41
    Adam Klapka dlouho držel puk v útočném pásmu. Nakonec přihrál na modrou čáru Janu Štibingrovi, jehož nahození bylo zblokované.
     
    19:53
    Motor ještě vyhazuje na icing.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je za námi, skóre zůstává 0:0. Podle obrazu hry by se dalo rozdělit na dvě části – prvních asi 13 minut dominoval Liberec, nicméně šance nevyužil a ke slovu se tedy dostaly i Budějovice. Motor měl posléze také několik velice slibných příležitostí, jenže stejně jako domácí si na první branku bude muset ještě počkat.

    Střely na branku – 10:7.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    České Budějovice vstoupily do třetiny aktivitou na kotouči, jenže pak přišla velká chyba v rozehrávce a šance pro Marka Zachara. Pokus libereckého útočníka z levého kruhu na lapačku zneškodnil Hrachovina.
     
    21:51
    Adam Klapka se zpoza klece hezky pokusil překvapit Hrachovinu rychlým výpadem před bránu. Betony českobudějovického gólmana byly připraveny.
     
    22:38
    Ladislavu Šmídovi rána od modré úplně nesedla. Dominik Hrachovina ji vyrazil. Branka vzápětí vypadla a hra je přerušena.
     
    23:25
    Martin Faško-Rudáš nabral rychlost a vystřelil z levého křídla. Puk se ještě od zadního mantinelu odrážel zpátky před bránu, Hrachovina měl situaci pod kontrolou.
     
    23:53
    Přesilovka pro Jihočechy! Za držení protihráče pyká Jan Šír (LIB).
     
    24:37
    Obrovská dvojšance Motoru! Domácí se stáhli na jednu stranu a v pravém kruhu zůstal úplně volný Lukáš Pech, který pálil z první. Dělovka se zastavila o břevno a dorážet se ještě snažil Zdeněk Doležal, který z ostrého úhlu minul odkrytou bránu!
     
    24:59
    Bílí Tygři jdou do tří! S důrazem to trošku přehnal Petr Jelínek (LIB) a inkasuje dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    25:20
    Jaroslav Vlach skvěle vystoupil proti Šenkeříkovi, zaklekl do střely a srazil ji do ochranné sítě.
     
    25:49
    Stuart Percy ještě nabízel kotouč do pravého kruhu, následnou střelu vyrazil Kváča a domácí se pak i trošku se štěstím osvobodili.
     
    26:16
    Motor už kombinuje proti čtyřem...
     
    26:42
    Lukáš Pech má zatím velkou smůlu, už podruhé ho o radost připravilo břevno. Tentokrát si Pech ke střele vybruslil od mantinelu k ose hřiště.
     
    27:00
    I s dvojnásobnou pomocí horní tyčky přečkal Liberec prodloužené oslabení bez gólu.
     
    27:54
    Střelu Tomáše Filippiho vyrazil Hrachovina přes brankoviště, puk ale vysoko letěl a Najman kotouč neměl jak dorazit.
     
    28:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři otevírají skóre! MAREK ZACHAR to po dlouhé Kváčově rozehrávce vzal na sebe, protlačil se přes posledního bránícího hráče a s šancí si poradil zkušeně. Objel Hrachovinu, který se mu snažil rybičkou puk vypíchnout a zakončil do odkryté klece! Asistence: Petr Kváča, Michal Birner.
    28:16 Marek ZACHAR - 1:0
     
    29:53
    Nepřehledná tlačenice u modré čáry končí českobudějovickým ofsajdem.
     
    30:39
    Adam Najman procedil křižnou přihrávku na Michala Birnera, který mohl zblízka zakončovat do takřka odkryté brány. Protihráč mu ovšem částečně zablokoval hokejku a kotouč projel těsně vedle!
     
    31:13
    K pořádné dělovce se z prostoru před libereckou střídačkou odhodlal T.J. Melancon. Dominik Hrachovina jeho projektil našel v lapačce.
     
    31:52
    T.J. Melancon si teď vysloužil potlesk na otevřené scéně, když se sebevědomou otočkou zbavil napadajícího hráče a založil liberecký útok.
     
    32:23
    Adam Klapka se ze strany s pukem na holi natlačil do Hrachovinova brankoviště a poslal gólmana hostů k ledu. Pochopitelně následovala hromadná strkanice, uvidíme, jak to rozhodčí vyřeší.
     
    32:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Štich – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    Liberec si zahraje přesilovku, David Štich totiž dostal o jeden trest za hrubost navíc.
     
    32:48
    Střelu Michala Birnera po ledě Dominik Hrachovina vykopl před sebe. K dorážce se pak snažil probít Jan Ordoš.
     
    33:22
    České Budějovice dvakrát za sebou vyhazují.
     
    34:00
    Domácí se usadili v útočném pásmu, jenže pak Ivanovi přeskočil puk hokejku a Liberečtí se musejí vracet.
     
    34:38
    Zdeněk Doležal to udělal hezky, když se už při hře pět na pět dostal z levé strany až ke střele. Kváča teď malinko zaváhal, když nechal puk ležet před sebou. Následnou skrumáž liberecká obrana ustála.
     
    35:50
    Michal Birner se snažil zaclonit Štibingrovo nahození od modré čáry. Hrachovina si ale puk našel a v klidu ho zastavil.
     
    35:59
    Tomáš Filippi přebíral puk v těsném ofsajdu. Následuje buly v neutrální zóně.
     
    36:27
    Před Janem Štibingrem se otevřela solidní střelecká příležitost. Mladý obránce ale prováhal správný moment a nakonec jen trefil protihráče.
     
    37:22
    Petr Šenkeřík luxusní křižnou přihrávkou našel u vzdálenější tyčky najetého Michala Vondrku, kterému už jen stačilo nastavit hokejku. Kotouč ale usměrnil těsně mimo tři tyče!
     
    38:25
    Motor tlačí. Milan Gulaš přečetl chybu Liberce v obranném pásmu a z osy hřiště přihrál doprava. Jeden z hostů pak z kruhu bez přípravy trefil boční síť.
     
    39:41
    Třetina se dohrává v okolí branky Dominika Hrachoviny. Libereckým ale nechodí přihrávky a zdá se, že už si před pauzou nic nevytvoří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části byly k otevření skóre nejdříve blíže České Budějovice, které mohly potrestat liberecké fauly. Pech ovšem v početní výhodě hned dvakrát orazítkoval břevno! Zanedlouho se tedy radovali Bílí Tygři, když Hrachovinu v úniku překonal Marek Zachar. Motor měl před odchodem do kabin příležitosti na vyrovnání, přestávku ale tráví v nepříznivé pozici.

    Střely na branku – 20:13.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    Liberečtí se dostali do náznaku akce dvou na jednoho. Dávid Gríger přihrál Janu Ordošovi hodně brzo, Ordoš si pak snažil obhodit Štencela, který mu skvěle vypíchl kotouč.
     
    42:14
    Martin Faško-Rudáš spálil obrovskou šanci. Jakub Rychlovský mu po rychlém průniku naservíroval zakončení do prázdné branky, jenže slovenský útočník netrefil puk dobře a minul českobudějovickou klec.
     
    43:00
    T.J. Melancon hraje výborný zápas. Teď si v útočném pásmu technicky vytvořil prostor ke střele, která zamířila na zadní mantinel.
     
    43:55
    Puk je už dlouho zašlápnutý v rohu hřiště, rozhodčí nechává hru plynout.
     
    44:38
    České Budějovice potřebují vyrovnat, ale zatím jsou to Severočeši, kdo ve třetí třetině diktuje tempo hry. Bílí Tygři svému soupeři skoro nepůjčují puk.
     
    45:04
    Po libereckém ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    45:21
    Milan Gulaš se z pravé strany dostal až na osu ledové plochy. Pak musel střílet bekhendem a zakončení se mu nepovedlo úplně podle představ. Petr Kváča ani nemusel zasahovat.
     
    45:36
    Ofsajd domácího celku byl tentokrát posouzen jako úmyslný. To znamená, že se tentokrát bude vhazovat před libereckou bránou.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 000 diváků.
     
    46:42
    A pozor, Liberec jde do čtyř! Na trestnou lavici usedá za nedovolené bránění Jan Štibingr (LIB).
     
    47:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Petr Šenkeřík hezky přenesl hru na Jiřího Ondráčka, který si všiml, že si před bránu najíždí MILAN GULAŠ. Ten pak blízka tečoval puk mezi Kváčovy betony. Asistence: Jiří Ondráček, Petr Šenkeřík.
    47:05 Milan GULAŠ - 1:1
     
    48:09
    Přesilovku si zahrají také domácí. Martin Beránek (CEB) je vyloučen za faul kolenem.
     
    48:39
    Severočeši si vytvořili zajímavý nápor. Jan Ordoš se z úhlu nahrnul do brankoviště, k dorážce se ještě dostával Jaroslav Vlach. Čtveřice Motoru vše přečkala.
     
    49:04
    Michal Birner nic nevymýšlel, od pravého hrazení si trošku vylepšil pozici a zkusil štěstí. Dominik Hrachovina zasahuje lapačkou.
     
    49:36
    Hosté se dvakrát za sebou osvobozují.
     
    49:53
    Na 16 sekund půjdou Jihočeši do tří! Za sekání je vyloučen Martin Hanzl (CBU).
     
    50:08
    Bílí Tygři z krátké přesilovky pět na tři vytěžili nebezpečnou dělovku Jaroslava Vlacha z pravého kruhu. Hrachovina proti ní ale nemusel vůbec zasahovat.
     
    50:30
    Ani proti čtyřem se šelmám zatím nedaří podle představ. Další přechod do útočné třetiny zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    51:28
    Liberečtí si dlouho nemohli přihrát do lepších střeleckých pozic, a tak to od modré čáry zkusil Michal Ivan. Tyčka tentokrát zachránila znovu hostující celek, puk se odrazil od břevna do ochranné sítě!
     
    52:37
    Martin Faško-Rudáš podpořil libereckou akci z druhé vlny. Vlach mu dobře přenechal kotouč, střela Faška-Rudáše poté neprošla.
     
    Střely na branku – 26:15.
     
    53:56
    České Budějovice se teď více drží na kotouči. Michal Vondrka s ním vjel do útočného pásma a tvrdým nápřahem vyprášil Kváčovu rukavici.
     
    54:06
    Zakázané uvolnění libereckého týmu vrací hru zpátky před Petra Kváču.
     
    54:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Necelých šest minut před koncem hosté otáčejí skóre. Milan Gulaš hned po vyhraném vhazování z dálky vystřelil, Petr Kváča kotouč neudržel a důrazný LUKÁŠ PECH ho protlačil za brankovou čáru! Asistence: Milan Gulaš.
    54:10 Lukáš PECH - 1:2
     
    54:50
    Českobudějovičtí to na soupeřova brankáře hned po přechozím zaváhání zkoušeli znovu. Kváča byl už tentokrát znovu bezchybný.
     
    56:14
    Puk se dostal na střídačku Motoru. Bude se vhazovat po pravé ruce Hrachoviny, čas se Bílým Tygrům krátí.
     
    56:59
    Ofsajd Liberce.
     
    57:30
    Tomáš Filippi v rychlosti vjel do útočného pásma a ze strany napálil kotouč na Hrachovinu.
     
    57:30
    Liberečtí si vyžádali oddechový čas! Půjdou do hry v šesti?
     
    Je to tak, domácí to zkoušejí bez gólmana!
     
    58:02
    Českobudějovičtí to dvakrát zkoušeli z dálky na prázdnou klec. Druhý pokus končí na zakázaném uvolnění.
     
    58:44
    Bomba Jaroslava Vlacha se otřela o boční síť, hosté pak vyhazují z pásma.
     
    59:27
    Liberecký tlak zatím působí trošku bezradně, Motor soupeře nepouští do lepších šancí. Pokus Vlacha končí po teči v ochranné síti.
     
    59:57
    V samotném závěru ještě dostal nabito Šmíd, ale nepropálil clonu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! České Budějovice trefami Gulaše a Pecha ve třetí části otočily skóre a z důležitého zápasu si odvezou všechny tři body.

    Střely na branku – 29:20.
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezký večer. (18:31:18)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 29. M. Zachar (Birner, Kváča) – 48. Gulaš (J. Ondráček, Šenkeřík), 55. Pech (Gulaš)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, J. Šedivý, Aubrecht – Birner (A), Filippi, A. Najman – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, Faško-Rudáš.
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Percy, Bučko, Bindulis, Šenkeřík, Štich – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Z. Doležal – J. Ondráček, Chlubna, Valský – Holec, Pech (A), Gulaš (C).

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lučan, Kis.

    Diváci: 1 000
    bahis siteleri