Burkina Faso – Gabon 1:1 (7:6 po pen.) | Nigérie – Tunisko 0:1 (kon.)
konec
Nigérie
0:1 (0:0)
Tunisko
Neděle 23.01.2022, 20:00 • Stade Omnisports Roumdé Adjia (Garoua) • Africký pohár národů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:56:18)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:22.
     
    Druhé osmifinálové utkání Poháru afrických národů přineslo překvapivého postupujícího, Tunisko totiž vyřadilo favorizovanou Nigérii nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl krátce po zahájení druhé půle. Jusúf Msákní si připravil míč na střelu a z osmnácti metrů poslal míč mezi oba stopery, přičemž vyzrál i na Okoyeho, který toho přes spoluhráče mnoho neviděl. Favoritovi posléze výrazně zkomplikoval cestu za vyrovnáním střídající Alex Iwobi, který si po šesti minutách pobytu na hřišti vykoledoval červenou kartu za ostrý šlapák na Msákního. I v deseti si Nigérijci vytvořili několik zajímavých příležitostí, leč žádnou nepřetavili v kýženou vyrovnávací branku.

    Svěřencům kouče Kebaiera se povedla odveta za zápas o 3. místo z před dvou let, kdy s Nigérií prohráli na stejném turnaji 0:1. Nyní stále zůstávají ve hře o medaile, zatímco jeden z velkých favoritů na celkové vítězství je ze hry venku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Anís Slímán, přichází Omar Reqíq.
     
    90+4
    Snaha Umaru Sadiqovi upřít nelze. Krásně prokličkoval mezi třemi protihráči, jenže Montassar Tálbí pak přečetl přihrávku na střed Ndidimu, ve skluzu balón uzmul pro sebe.
     
    90+3
    A byl to práce Ahmed Musa, kdo obstaral jeho exekuci. Balón poslal do přehuštěného prostoru, kde skákalo více Tunisanů a ti využili početné přesily k odvrácení nebezpečí.
     
    90+2
    Po kontaktu s Haddadím skončil na zemi Ahmed Musa. Senegalský arbitr Ndiaye chvilku váhal, aby nakonec nařídil přímý kop ve prospěch Nigérijců.
     
    90+1
    Umar Sadiq měl na noze vyrovnání! Od pravé lajny dostal od spoluhráče parádní pas za obranu, avšak s vyběhnuvším ben Saídem si neporadil, křižné zakončení nasměroval mimo bránu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Hráči v tmavě zelených dresech pěkně vykombinovali defenzivě soupeře, ale skóre zůstává nezměněno. Wilfred Ndidi střílel z dobré pozice, leč míč netrefil vůbec dobře a ten proletěl pomalou rychlostí o kus vedle pravé tyčky.
     
    88
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Joe Aribo, přichází Ahmed Musa.
     
    87
    Mimo pokutové území si pro volný balón vyběhl Maduka Okoye. Dlouho nezdržoval a dlouhou nahrávkou nahrál až na útočnou polovinu Aribovi.
     
    86
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Sajfeddín Džazírí, přichází Isám Džebálí.
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Jusúf Msákní, přichází Vahbí Chazrí.
     
    85
    Stoper William Troost-Ekong nadýchaným centrem hledal a našel Wilfreda Ndidiho. Středopolař, hájící na klubové úrovni barvy Leicesteru, střílel z úhlu do boční sítě.
     
    84
    Jusúf Msákní pád v pokutovém území výrazně přihrál. Ndiaye měl celý jeho souboj s Troost-Ekongem přímo před očima a nechal hru pokračovat.
     
    83
    Exekuci si vzal na starosti Moses Simon. Balón dokázal zakroutit přes zeď, jenže začal padat příliš pozdě, proletěl vysoko nad břevnem.
     
    82
    Zajímavý volný přímý kop pro Nigérii. Kousek za pokutovým územím fauloval Montassar Tálbí a po zákroku se chytil za hlavu, protože si hned uvědomil, že soupeři daroval slibnou příležitost ke skórování.

    Milan Huppert

    Branky: 47. Msákní

    Karty:   20. Iheanacho (NIG) – 53. Lajdúní (TUN), 55. Schirí (TUN)   66. Iwobi (NIG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:22.
    Nigérie: Okoye – Aina, Omeruo, Troost-Ekong (C), Sanusi – Ndidi, Aribo (88. Musa) – Chukwueze (75. Sadiq), Iheanacho (59. Iwobi), Simon – Awoniyi (60. Olayinka).
    Náhradníci: Akpeyi, Uzoho – S. Ajayi, Awaziem, Collins, Iwobi, Musa, Nwakali, Olayinka, Onyeka, Onyekuru, Sadiq.

    Trenér: Augustine Eguavoen

    Tunisko: ben Saíd – Dräger, Ifa, Tálbí, Haddadí – Slímán (90+5. Reqíq), Schirí, Lajdúní – Msákní (C) (86. Chazrí), Džazírí (86. Džebálí), Rafia (69. Slití).
    Náhradníci: Džemal – Brún, Džebálí, Cháwí, Chazrí, Medžbrí, Reqíq, Slití.

    Trenér: Mondher Kebaier

    Rozhodčí: Ndiaye (SEN) – Samba (SEN), Camara (SEN)
    bahis siteleri