Slavia – Vrchlabí 3:2 (2:0 po s.n.) | Ústí n/L – Jihlava 5:1 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 4:3 (kon.)
Prostějov – Vsetín 4:5 (po pr.) | Havířov – Kadaň 5:0 (kont.) | Frýdek-M. – Šumperk 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kolín 4:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Baník Sokolov
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 05.02.2022, 17:00Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:27:33)
     
    Dnešní utkání sledovalo 519 diváků.
     
    Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

    HC Baník Sokolov – 13 (41)
    HC RT TORAX Poruba 2011 – 7 (24)
     
    Zápas Sokolova s Porubou tak končí těsným vítězstvím Baníku v poměru 4:3! Do třetí třetiny jsme vstupovali za stavu 2:2. V jejím úvodu pak strhl vedení na stranu Západočechů Stanislav Vrhel. Jenže Slezané stihli srovnat během minutky zásluhou Samuela Bittena. Rozhodující okamžik tak přišel až 48 sekund před třetí sirénou. Kotouč se dostal v mezikruží na hůl Jaromíra Kverky, který jej bekhendem hodil do sítě Brízgaly a rozhodl tak o tom, že tři body zůstanou v bývalém Falknově nad Ohří!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Klíčové buly vyhrál Vachovec, který dostal kotouč na modrou, kde hrál Husa. Ten ještě přihrál na pravý kruh, kde střílel opět Vachovec, jeho rána však byla nepřesná!
     
    59:36
    Slezanům se nepodařilo nahodit kotouč do útočného pásma. O chvilku později se do povedlo Jakubu Husovi. Oldřich Cichoň přikryl puk, Adam Brízgala míří na střídačku.
     
    59:12
    Poruba si okamžitě bere oddechový čas. Po něm však ještě Adam Brízgala zůstává ve své kleci.
    59:12 Jaromír KVERKA - 4:3
     
    59:12
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov v samotném závěru strhává vedení na svou stranu a vede 48 sekund před třetí sirénou 4:3! JAROMÍR KVERKA obdržel kotouč do mezikruží, ani neví jak. Následně s ním sjel trochu na levou stranu a bekhendem poslal kotouč pod horní tyč, Adam Brízgala neměl nárok zasáhnout. Baník se tak dostává do nejtěsnějšího možného vedení! Asistence: Patrik Kadeřávek, Jakub Konečný.
     
    58:56
    Jan Pohl se šikovně obtočil kolem svatyně Poruby, kotouč za Brízgalu však nedotlačil, o což se poté snažil i Tomáš Rohan, jenže opět neúspěšně!
     
    58:37
    Vojtěch Tomi nyní uspěchal akci na pravé straně, jeho rána byla sražena do rohu. Kotouč však mohl předat za sebe najíždějícímu Rohanovi.
     
    58:04
    Markus Korkiakoski se na pravém hrazení dostal k nepříliš prudké střele, která Oldřichu Cichoňovi opět vypadla z lapačky. Naštěstí pro Baník nemohl nikdo z hráčů Poruby dorážet.
     
    57:37
    Patrik Kadeřávek rozehrává z obranného pásma na Petra Haška, jemuž kotouč přeskočil přes hůl a ukořistili jej tak hokejisté RT Toraxu.
     
    57:04
    Slezané se nyní na levé straně protlačili k nahození, které Oldřich Cichoň krotí za svou svatyní, následně může rozehrávat obránce Jan Pohl.
     
    56:34
    Tomáš Rohan nyní chvilku podržel kotouč u hrazení, když viděl, že je cesta kupředu zavřená, přihrál dozadu na své obránce.
     
    56:05
    Kverka se snažil ve středním pásmu přejít přes přesilu bránících hráčů. Jeho klička však byla přečtena a Poruba nahazuje puk za klec Cichoně.
     
    55:33
    Sokolov se vydává na ose hřiště kupředu, po vachrlatém přechodu útočné modré se píská ofsajd, jeden z hráčů Sokolova byl lehce přidržen, ale sudí vylučovat nebudou.
     
    55:04
    Slezané se za útočnou modrou příliš dlouho nezdrželi, nahozený kotouč však na zadní mantinel opět posílá Tomáš Guman.
     
    54:39
    Adam Brízgala si jel pro puk do rohu hrací plochy, jenže kotouč se od hrazení nečekaně odrazil před jeho klec. Brankář Poruby musí být rád, že se v tomto prostoru nenacházel žádný z hokejistů Baníku.
     
    54:04
    Patrik Kadeřávek pálil z osy hřiště od modré čáry, clonícího soupeře však propálit nedokázal, Baník musí vyklidit útočné pásmo.
     
    53:38
    Poruba vyhazuje kotouč až k bráně Západočechů, kteří se ale rychle vrací před klec Slezanů, puk má Patrik Kadeřávek, jehož rána od modré končí v lapačce Adama Brízgaly.
     
    53:16
    Jan Pohl dostal nabito na pravou stranu k modré čáře, jeho tvrdý projektil jen těsně minul břevno svatyně Slezanů!
     
    53:05
    Na buly před Brízgalou uspěli hokejisté Baníku, Jan Pohl střílel od modré čáry, jenže napálil jen před sebou stojícího Vachovce.
     
    52:38
    Přece jen se nakonec bude vylučovat, což si publikum na zimním stadionu v Sokolově přálo. Radim Toman vyhodil kotouč z hřiště a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    52:27
    Jaromír Kverka pálil z pravého kruhu, Tomáš Voráček mu do ní však vložil hůl. Rána tak šla jen do ochranné sítě za svatyní Brízgaly.
     
    52:05
    Petr Hašek si nyní prohodil kotouč na útočné modré skrz beka a následně upadl. Hlavní sudí se následně jen těsně vyhnul letícímu kelímku s pivem, který přistál na hrací ploše.
     
    51:49
    Šimon Szathmáry dostal křižný pas na pravý kruh a z blízka pálil na klec Sokolova, Oldřich Cichoň se přesunul a jeho ránu vyráží.
     
    51:16
    Ondřej Jurčík nyní bojuje v rohu hrací plochy s dvěma soupeři, přičemž ztratil hůl, takže kotouč jen těžko získá.
     
    50:38
    Tomáš Jandus je v pořádku, Dominik Hrníčko dostal na druhé straně puk, ale z dobré pozice nedokázal vypálit, Cichoň mohl zůstat v klidu.
     
    50:18
    Vhazování před klecí Západočechů dopadlo lépe pro hokejisty Baníku, kteří se dostávají přes obrannou modrou. Dušan Žovinec u hrazení tvrdě dohrál Tomáše Janduse.
     
    49:52
    Vít Seemann se tlačí kupředu po pravém hrazení. Za modrou čárou ho obral o puk Dušan Žovinec, jenž posílá kotouč do středu hrací plochy.
     
    49:16
    Ondřej Jurčík dostal pas z levého hrazení a v obrovské šanci pálil z bezprostřední blízkosti jen do betonu brankáře Brízgaly!
     
    48:43
    Poruba nahodila kotouč do rohu útočného pásma, Západočeši jej chtěli dostat pryč, Patrik Urbanec však jejich vyhození zachytává a vrací puk do rohu hrací plochy.
     
    48:18
    Bílek byl obrán o kotouč na útočné modré, z protiakce pálil Radim Toman, jehož pokus však třískl jen o tvrzené sklo za klecí Cichoně.
     
    47:48
    Buly před klecí RT Toraxu vyhráli Západočeši, Novák však ranou od modré trefil jen soupeře. Poruba vyhazuje přes obrannou modrou.
     
    47:16
    Marek Špaček střílel z pravé strany, ale jeho pokus blokuje Petr Vodička. Na druhé straně se do zakončení prodral po pravém křídle Jaromír Kverka. Jeho ránu na přední tyč chytá Adam Brízgala.
     
    46:47
    Sokolov se držel v útočném pásmu jen chvilku. Na druhé straně byl Cole Carter v pásmu dřív než Špaček, který musel udělat obrat vzad.
     
    46:18
    Hráči Poruby vyhráli buly před vlastní svatyní a nahodili kotouč na útočnou modrou, kde však Markus Korkiakoski neustál své pohyby a padl na led.
     
    45:59
    Ondřej Jurčík sjíždí kotouč nahozený za klec Poruby. Obránci Slezanů se následně dostali k puku, ale poslali jej jen přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    45:27
    Baník začíná z obranné modré, kam dostává přihrávku Tomáš Rohan, jenž po pravém křídle rychle proniká do útočného pásma.
     
    44:58
    Adam Brízgala krotí nahozený puk za svou klec a pomáhá svým bekům s rozehrávkou. Jejich sražený pas na Markuse Korkiakoskiho končí na střídačce Západočechů.
     
    44:28
    Nepříliš prudká střela z pravé strany nyní vystrašila Cichoně, který dnes působí v bráně Baníku hodně nejistě a divím se, že jej trenér ještě nevystřídal.
     
    43:58
    Stloukal kombinoval s Kverkou na levé straně hrací plochy. Následně je kotouč nahozen na zadní hrazení, Vrhel se tam však nedokázal v osobním souboji prosadit.
     
    43:27
    Západočeši také nahodili kotouč na zadní hrazení, ale tady se icing pískat nebude. Kupředu tak může spěchat Dominik Hrníčko.
     
    42:50
    Následně to byli zase hráči Sokolova, kdo zatopil před Brízgalou, hokejisté Poruby se museli osvobodit za cenu zakázaného uvolnění.
    42:01 Samuel BITTEN - 3:3
     
    42:01
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba do minuty srovnává na 3:3! Tomáš Guman vypálil z ostrého úhlu na levé straně, Cichoň vyrazil jen před sebe, kde byl s dorážkou připravený SAMUEL BITTEN, jenž pohotově dorovnává skóre a tak můžeme zase začít od začátku! Asistence: Tomáš Guman, Markus Korkiakoski.
     
    41:55
    Jenže Slezané zbraně neskládají, okamžitě se natlačili přes útočnou modrou a nyní už pěkně zatápějí před klecí Baníku!
    41:14 Stanislav VRHEL - 3:2
     
    41:14
    Baník právě vstřelil branku!
    Západočeši jdou na začátku třetího dějství krátce po konci oslabení do vedení! Baník šel do situace dva na jednoho, STANISLAV VRHEL se ale rozhodl na levém kruhu řešit situaci ranou na přední tyč a kotouč prošel pod vyrážečkou Brízgaly do sítě Poruby! Sokolov vede 3:2! Asistence: Jakub Konečný, Jan Novák.
     
    40:51
    Tomáš Vracovský se vrací na hrací plochu, Západočeši jsou kompletní. nyní se dostávají ke kotouči v rohu kluziště za vlastní bránou.
     
    40:16
    Sokolov se ještě více než půl minuty bude muset bránit v oslabení. Zatím se to Západočechům daří na jedničku. Kotouč dvakrát letěl přes všechny čáry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Start třetí třetiny je připraven, třetí dějství začíná.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    HC Baník Sokolov – 15 (28)
    HC RT TORAX Poruba 2011 – 10 (17)
     
    Druhé dějství bylo diametrálně odlišné od prvního. Oba celky se v něm dokázaly prosadit hned dvakrát. Baník šel do vedení ve 24. minutě po skryté ráně Tomáše Rohana. Poruba však v rozmezí 27. a 31. minuty duel otočila, když se prosadili Dominik Hrníčko a Petr Stloukal. Na 2:2 pak pro Západočechy srovnal pět minut před druhou sirénou František Klejna. I třetí dvacetiminutovka tak začne za nerozhodného stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Michal Vachovec zaváží kotouč do útočného pásma, ztrácí jej a tak to na opačné straně zkouší z velké dálky Vojtěch Tomi, jenž však Brízgalu nezaskočil.
     
    39:30
    Dušan Žovinec pálil od modré čáry, jeho pokus však k Cichoňovi neprošel. V další akci se RT Torax dostává do postavení mimo hru.
     
    39:05
    Petr Stloukal pálil z pravého kruhu, František Klejna však jeho ránu zvládl zblokovat. Západočechům se však zatím stále nedaří vyhodit.
     
    38:46
    Tomáš Vracovský nyní hodně zbytečně podrazil na útočné modré Jakuba Husu, když se vracel do středu kluziště. Poruba má tak další přesilovku.
     
    38:27
    Nyní se hraje hodně důrazně na obou stranách, je signalizována výhoda pro Porubu, Adam Brízgala už skáče na střídačku Slezanů.
     
    37:55
    František Klejna má dost času na rozehrávku, Porubě je signalizováno postavení mimo hru. Následně může Baník začít s podobnou akcí znovu, před Brízgalou se ani neohřál.
     
    37:05
    Po šikovném obloučku Jana Pohla se Sokolov vymaňuje z tlaku Slezanů, kteří musí s další akcí začít od vlastní klece.
     
    36:52
    Slezané hrají u hrazení v pásmu Baníku. Nyní je kotouč zašlápnut asi šesticí hokejistů, kteří si posouvají puk vzájemně pod nohama.
     
    36:16
    Jan Pohl se vrací, aby Radek Pořízek nedojel vyhozený kotouč, jeho rozehrávka však nebyla nejlepší, Cole Carter však se svou ranou na levém kruhu neuspěl.
     
    35:47
    Jaromír Kverka se nyní hnal za pukem tak rychle, že sudí museli signalizovaný icing zrušit, Baník se usazuje před Brízgalou.
     
    35:16
    Markus Korkiakoski nyní hledal Gumana na levém kruhu, jenže jeho spoluhráči se kotouč zapletl pod nohama a ke střele nedošlo.
    34:51 Marek SLOBODA - 2:2
     
    34:51
    Baník právě vstřelil branku!
    Na poslední chvíli využívají Západočeši přesilovku a srovnávají na 2:2! Klejna dostal nabito od Pohla na vrchol levého kruhu, kotouč byl před bránou Poruby minimálně dvakrát tečován a nakonec skončil v síti Poruby, Adam Brízgala tady neměl nejmenší možnost reagovat na změnu směru letu, začínáme od začátku. Jednou tečí se na ráně podílel i MAREK SLOBODA, jenž je nakonec označen za střelce gólu. Asistence: František Klejna, Jan Pohl.
     
    34:05
    Jeden z beků Poruby však vyrobil za svou klecí minelu a přihrál do předbrankového prostoru Marku Slobodovi, jenž měl obrovskou šanci, Adama Brízgalu však propálit nedokázal!
     
    33:49
    Poruba má kotouč pod svou kontrolou za vlastní bránou a s rozehrávkou opravdu nijak nepospíchá. Slezané však nemají kam, hrají oslabení.
     
    33:18
    Stloukal nahazuje kotouč zpět do pásma Poruby, která se po buly osvobodila jednoduchým vyhozením. Nyní tuto situaci opakuje znovu.
     
    32:56
    Tomáš Guman na levém kruhu v obranném pásmu nešikovně podkopl Víta Jiskru, za což fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    Západočeši mají ponechanou výhodu, Cichoň je na střídačce. Pohlova rána od modré se však mezi tři tyče svatyně Poruby nevešla.
     
    32:16
    Patrik Kadeřávek se dostal k ráně krátce po vhazování. Jeho pumelice však končí pouze na tvrzeném skle za klecí Poruby.
     
    32:05
    Vhazování před klecí RT Toraxu se lépe vydařilo hráčům Baníku, Jan Pohl nahazoval z levého hrazení do předbrankového prostoru, gólman Adam Brízgala však chytil kotouč do své lapačky.
     
    31:41
    Adam Brízgala zachytává nahození za vlastní klec. Jeho obránci rychle vyhodili kotouč. Následně šel kupředu Jaromír Kverka po pravé straně, prudkou přihrávku však chytal až v hodně ostrém úhlu.
     
    31:05
    A Slezané jsou nyní aktivní, Petr Vodička nyní musel rychle odehrát puk před napadajícími soupeři. Přihrávka na Rohana se mu však podařila na jedničku.
    30:29 Petr STLOUKAL - 1:2
     
    30:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba otáčí vývoj utkání a vede 2:1! PETR STLOUKAL dostal zadovku od Dušana Žovince na vrchol levého kruhu a svou tvrdou ranou krásně trefil vzdálenější horní roh svatyně Sokolova! Slezané vedou 2:1! Asistence: Dušan Žovinec, Tomáš Gřeš.
     
    30:16
    Vítězslav Bílek a Jan Pohl si několikrát vyměnili kotouč, nakonec se však druhý jmenovaný musel rychle vracet, když další kombinace Západočechů vyšla nazmar.
     
    30:05
    František Klejna rozehrál z levé strany od modré čáry na druhou stranu pro Jana Pohla, jehož ránu znovu chytá Adam Brízgala, jenž zatím působí v tomto utkání velice sebejistě, kotouče z něj nevypadávají, což je pro jeho spoluhráče důležité.
     
    29:38
    Sokolov kombinuje v útočném pásmu, znovu pálil z vrcholu kruhů Jakub Konečný. Jeho ránu tentokrát zblokoval svou bruslí Markus Korkiakoski jen do ochranné sítě za svatyní Poruby.
     
    29:06
    Baník nastřelil kotouč na zadní hrazení, nyní už hraje na levé straně Jan Novák, který přihrává na Stanislava Vrhela. Z pravé strany nakonec pálil Jakub Konečný, jeho ránu chytá Adam Brízgala do náruče.
     
    29:01
    Hrací předmět znovu letí za bránu Západočechů. Tomáš Rohan se následně snažil na pravém křídle přihrát za sebe na Jana Pohla, jenž ale nebyl v pásmu dost rychle a píská se další postavení mimo hru.
     
    28:38
    Poruba však vyhrála vhazování před svým gólmanem a vyhodila kotouč přes všechny čáry, kde ho musí na opačném konci kluziště krotit Oldřich Cichoň. Následně se Baník dostal pouze do ofsajdu. Oproti první třetině hra postrádá spád, často se přerušuje.
     
    28:14
    Vojtěch Tomi nyní šlápl Jakubu Husovi na čepel a následně podklouzl a spadl na led. Západočeši si tak zahrají první přesilovku v tomto utkání.
     
    28:11
    Dušan Žovinec se stahuje s pukem ke své bráně, následně se schová i za ní, oba celky mohou poslat na hrací plochu čerstvé síly.
     
    28:04
    Oldřich Cichoň chytá nahození Tomáše Voráčka ze středního pásma a hned signalizoval svým bekům, že rozehrávat v žádném případě nehodlá.
     
    27:48
    Tomáš Gřeš šikovně zpracoval kotouč pro Michala Vachovce, Poruba se však nedostala k zakončení a František Klejna tak vyhazuje z obranného pásma Baníku.
     
    27:09
    Západočeši vyhazují z obranného pásma, Vrhel přitom byl dohrán napadajícím soupeřem. O chvíli později pálil Vít Seemann z vrcholu pravého kruhu, Adam Brízgala puk ve své výstroji udržel a připisuje si dobrý zákrok!
    26:31 Dominik HRNÍČKO - 1:1
     
    26:31
    Poruba právě vstřelila branku!
    Další minela brankáře Cichoně a teď už je to gól Poruby, která srovnává na 1:1! Brankář Sokolova nezkrotil nahození Husy ze středního pásma pod svými betony, kotouč mu mezi nimi prošel. DOMINIK HRNÍČKO pohodlně uklidil touš do klece Baníku – 1:1! Asistence: Jakub Husa.
     
    26:16
    Petr Vodička rozehrává z obranného pásma Západočechů, Vojtěch Tomi však po jeho pasu neprošel mezi třemi bránícími hráči.
     
    25:38
    Pořízek sbírá kotouč na pravém hrazení, přihrál na Colea Cartera, jehož ránu však obětavě blokuje František Klejna.
     
    25:15
    Tomáš Vracovský a Vítězslav Bílek bojovali o kotouč s obranou Poruby na zadním hrazení. Získat se jim ho nepovedlo, Slezané vyhazují.
     
    24:46
    Sleazné chvilku kombinoval před klecí Západočechů, vhodný palebný prostor však nenašli a už se stahují ke své kleci.
     
    24:19
    Tak se sudí opravují. Vhazovat se bude ve středovém kruhu. Buly vyhráli hokejisté Poruby a Šimon Szathmáry prohazuje touš po pravém hrazení kupředu.
     
    24:19
    Další buly před bránou Baníku vyhráli opět Slezané, kteří se však k zakončení neprobojovali a Tomáš Voráček rozehrál špatně, píská se icing.
     
    24:09
    Buly před klecí Baníku skončilo lépe pro Porubu, kotouč se vykulil z bodu pro vhazování až k Cichoňovi, jenž jej skoro něžně přikryl lapačkou.
     
    23:53
    Následně zahráli Západočeši na zakázané uvolnění, Jaromír Kverka nyní neměl potřebnou rychlost, buly před Cichoněm.
    23:25 Tomáš ROHAN - 1:0
     
    23:25
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov otevírá skóre a jde do vedení! Ondřej Jurčík před útočnou modrou přiklepl kotouč na hůl TOMÁŠE ROHANA, jenž si vyjel na vrchol levého kruhu a ranou přes obránce překonal Brízgalu ve svatyni Poruby! Asistence: Ondřej Jurčík, Jan Pohl.
     
    23:05
    Dva na jednoho šli nyní hráči Poruby! Radek Pořízek chtěl z levé strany najít Marka Špačka na pravém kruhu, přihrávka však nebyla přesná!
     
    22:43
    Marek Sloboda se žene po pravém hrazení do třetiny Poruby, tam jej však beci Slezanů zvládli od touše čistě odstavit.
     
    22:04
    RT Torax vyhazuje kotouč od své klece, Vít Jiskra ve středu hřiště předává kotouč na Marka Slobodu, který ještě přihrává na Františka Klejnu.
     
    21:42
    Vítězslav Bílek šikovně obkroužil klec Poruby a přihrával na Tomáše Vracovského, jenž se ovšem před klecí Slezanů uvolnit nedokázal.
     
    21:20
    Západočechům bylo signalizováno postavení mimo hru. Baník vyklidil pásmo a o chvíli později se do něj vrátil, ránu Jana Pohla z levé strany k zadní tyči však Adam Brízgala chytá do lapačky.
     
    20:40
    Ondřej Jurčík se dostal s pukem až do rohu, odkud po závaru vyjel s pukem Tomáš Rohan, jenž ovšem nepropálil svého osobního strážce na levém kruhu, Adam Brízgala tak zasahovat nemusel.
     
    20:05
    Západočeši dokázali vyhrát úvodní buly druhé třetiny a okamžitě nahazují až na zadní hrazení. Poruba musí začít s akcí od své klece.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Aktéři jsou zpět na hrací ploše, začíná 2. třetina.
     
    Z přesilovky Slezanů zbývá ještě 19 sekund.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    HC Baník Sokolov – 13
    HC RT TORAX Poruba 2011 – 7
     
    První dějství duelu Sokolova s Porubou je tak za půlhodinku za námi. Festival hokejových šancí jsme sice neviděli, přesto můžeme konstatovat, že Baník měl značnou optickou převahu, kterou nenarušily ani dvě přesilovky Poruby. Západočeši však nedokázali své dvě dobré šance využít, takže druhá dvacetiminutovka začne opět za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Západočechům se podařilo vyhrát buly před svým gólmanem a kotouč ještě jednou letí přes všechny čáry, první dějství končí.
     
    19:45
    Toman vyhrál buly před klecí Sokolova. Křižná přihrávka Stloukala našla Tomana, jenž však na přední tyči brankáře Oldřicha Cichoně nenachytal.
     
    19:30
    A zase letí kotouč přes všechny čáry až k Adamu Brízgalovi. Následně se ke střele přece jen dostal Dominik Hrníčko. Jeho pokus od levého hrazení chytá Oldřich Cichoň do lapačky.
     
    19:05
    Markus Korkiakoski se snažil žabičkou křižně přihrát na levý kruh. Obrana Sokolova však pas zastavila a opět posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    18:38
    Slezané kombinují v prostoru před Cichoněm, Pavel Jenyš však bekhendem nepřihrával přesně a hokejisté Baníku posílají kotouč přes všechny čáry.
     
    18:19
    Druhá přesilovka pro Porubu. Jan Pohl na pravém kruhu podrazil jednoho ze soupeřů a nyní už sedí na trestné lavici.
     
    17:58
    Oldřich Cichoň nyní nepředvedl nejjistější zákrok, kotouč před ním špatně skočil a gólman Baníku měl co dělat, aby ho udržel před brankovou čarou.
     
    17:38
    Tomáš Voráček neudržel kotouč na levém hrazení, takže hokejisté Sokolova mohli vyhodit puk až do pásma Poruby.
     
    17:26
    Jan Pohl vypálil od modré čáry, důležitý blok si připsal Dominik Hrníčko, díky jehož obrannému zákroku vyráží Poruba kupředu.
     
    17:05
    Znovu se dostávají hráči Baníku až na zadní hrazení, střela Jana Pohla však trefila jen spodní oblouk brány. Následně Adam Brízgala zalehl puk ve svém brankovišti.
     
    16:38
    Tomáš Vracovský se nyní rozhodl vypálit z vrcholu levého kruhu na přední tyč, Adam Brízgala však byl pozorný a vytěsnil puk svou vyrážečkou.
     
    16:13
    Buly před svatyní Západočechů vyhráli Slezané, kteří se ale k žádnému pokusu nedostali a touš už vyváží Tomáš Vracovský.
     
    15:50
    Západočeši se nyní provinili zakázaným uvolněním. Vhazovat se tak bude po pravé ruce gólmana Oldřicha Cichoně.
     
    15:27
    Pavel Jenyš nyní vyrazil Pohlovi hůl a Stanislav Vrhel se musel rychle vrátit, aby zabránil střele z dobré pozice na klec Západočechů.
     
    15:05
    Sokolov má zatím jasnou optickou převahu, třetinu podle mě na střelecké pokusy vyhraje. Nyní ale jeho hokejisté neuspěli na buly a musí se stáhnout do středu hrací plochy.
     
    14:49
    Další vhazování před svatyní RT Toraxu. Znovu jej vyhráli Západočeši, rána Jana Pohla se odrazil na ose hřiště k Stanislavu Vrhelovi, jenž však v mezikruží selhal! Puk mu sjel z čepele při ráně. Branka za Adamem Brízgalou byla následně vychýlena ze základního postavení.
     
    14:31
    Ondřej Jurčík šel nyní na ose hřiště rychle kupředu, vypálil z prostoru mezi dvěma beky Poruby, Adam Brízgala však ukrývá jeho pokus ve své náruči.
     
    14:06
    Sokolov se znovu udržel v útočném pásmu, Ondřej Jurčík však nakonec musí vyjet zpět za modrou čáru. Baník se musí stáhnout.
     
    13:49
    Po vhazování před Brízgalou získali kotouč Západočeši, Ondřej Jurčík tečoval ránu Klejny od modré, gólman Slezanů však dokázal zasáhnout.
     
    13:26
    Hraje se opravdu hodně dlouho bez přerušení, Jakub Husa zaváží kotouč do pásma Baníku, Poruba se však v tomto prostoru moc dlouho neohřála.
     
    12:52
    Vít Seemann to nyní zkusil z hodně ostrého úhlu na pravém křídle, kotouč ale končí jen na zadním tvrzeném skle za klecí Brízgaly.
     
    12:19
    Západočeši se nyní rychlým pasem opět dostávají přes útočnou modrou. Tomáš Vracovský se na vrcholu levého kruhu prudce otočil a jeho rána šla jen těsně vedle klece Poruby!
     
    11:49
    Konečný vyráží po pravém křídle vpřed, přihrává na Tomáše Vracovského, který se snaží udržet puk na čepeli před obránci Slezanů.
     
    11:16
    Jan Pohl po pravé straně pronikl až do zakončení, jenž ale úspěchem neskončilo. Vyloučený Petr Vodička je zpět na hrací ploše.
     
    10:48
    Adam Brízgala rozehrává před dojíždějícím Ondřejem Jurčíkem. Porubě druhá polovina přesilovky absolutně nevychází.
     
    10:15
    Vít Jiskra se snažil na levém hrazení vypálit v oslabení, Dušan Žovinec ho však poctivě dostoupil a ránu zblokoval.
     
    09:57
    Sokolov nyní asi dvakrát vyhodil kotouč z obranného pásma, Slezané tak musí začít s kombinací od své vlastní svatyně.
     
    09:17
    Pavel Jenyš nyní dostal křižný pas na pravý kruh, Oldřich Cichoň se však dokázal parádně přesunout a jeho ránu vyráží!
     
    09:02
    Pavel Jenyš se nyní snažil obejít Petra Vodičku, který jej na modré čáře zakřižoval a nakonec ho i lehce nohou podkopl. Sudí píská nedovolené bránění. Přesilovka pro Porubu.
     
    08:38
    RT Torax chvilku kombinoval před Cichoněm, jenž však nakonec nebyl zaměstnán a jeho spoluhráči už přenáší hru na druhou stranu.
     
    08:16
    Marek Sloboda nedokázal vyhodit, k puku se ovšem dostal Petr Hašek, jenž už byl úspěšný a Baník se tak dostává z tlaku Poruby.
     
    07:48
    Oldřich Cichoň přikrývá kotouč před dojíždějícím Markusem Korkiakoskim a vhazovat se následně bude po jeho levé ruce.
     
    07:35
    Jiskra nyní šikovně zapracoval za bránou soupeře, kde se zbavil soupeře a bekhendem nalil puk před klec Poruby na hůl Vracovského, který však z bezprostřední blízkosti Brízgalu nepropálil!
     
    07:05
    Vítězslav Bílek propustil přihrávku na Husu, který mu kotouč vrátil, Západočeši zamykají svého soupeře u jeho klece.
     
    06:38
    Jaromír Kverka se nyní v rohu kluziště nezorientoval dobře a přichází o hrací předmět, Slezané tak mohou rozehrát od své klece.
     
    06:16
    František Klejna nyní neprocpal kotouč u pravého hrazení kupředu, přesto se Baník o chvilku později vrhá do útočné třetiny.
     
    05:55
    Prudký pas kupředu nyní mířil na Vojtěcha Tomiho. Ten dostal puk na paty, nakonec je z toho postavení mimo hru Západočechů.
     
    05:05
    Dušan Žovinec si šikovně potáhl puk k hrazení a zbavil se napadajícího beka. Následně se dostává s kotoučem na zadní mantinel.
     
    04:58
    Tomáš Jandus měl nyní solidní šanci na levém kruhu, jenže jeho rána nešla mezi tři tyče svatyně Poruby, Adam Brízgala se jen ohlédl!
     
    04:29
    Západočeši jdou opět kupředu, nahozený kotouč ale zachytávají beci Poruby, kteří opět obrací hru na opačnou stranu.
     
    03:58
    Jan Novák rozehrává na pravé straně kupředu, takže se Baník rychle přenese přes střední pásmo a Vojtěch Tomi už je za útočnou modrou, kde však nezpracoval.
     
    03:35
    Tomáš Vracovský nahrnul kotouč z levého rohu útočného pásma do brankoviště Poruby, tam však zasahuje Adam Brízgala.
     
    02:38
    Začátek utkání má hodně svižné tempo, ještě se nepřerušovalo, oba celky nyní několikrát ztratily puk ve středním pásmu.
     
    02:05
    Oldřich Cichoň nyní udělal minelu u vlastní klece, když neodhadl odraz kotouče od zadního hrazení a Michal Vachovec měl velkou šanci, když střílel z bezprostřední blízkosti, gólman Baníku však svou chybu napravil skvělým zákrokem, když do střely útočníka Poruby stihl strčit beton!
     
    01:58
    Nyní už Baník opět kombinuje v prostoru před klecí RT Toraxu. Nakonec se však vlastní nepřesností vyhnali z pásma.
     
    01:27
    Západočeši rozehrávají další akci zpoza vlastní svatyně, za nahozeným pukem však nyní marně spěchal Stanislav Vrhel, obránci Poruby byli u touše včas.
     
    00:41
    Jan Novák se stáhl za svou klec a předal puk Janu Pohlovi, který po levém hrazení rozehrál kupředu, Baník se usazuje před brankářem Adamem Brízgalou.
     
    00:16
    Poruba získala kotouč a okamžitě jej nahodila na zadní hrazení, kde však měl nejblíž ke kotouči František Klejna, který odehrává touš z vlastního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, přeji vám ještě jednou pěkné odpoledne, utkání začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Cichoň (Pitoňák) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – Kverka (A), Vrhel, Vracovský – Jiskra, V. Bílek, T. Jandus – Hašek, M. Sloboda.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Slíž) – Žovinec, T. Voráček, Husa, Szathmáry, Urbanec (C) – Brodek, Stloukal, R. Toman – Hrníčko, Gřeš, Vachovec (A) – Jenyš (A), Guman, Korkiakoski – Bitten, Pořízek, Carter – Marek Špaček.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Belko, Baxa..
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemné měření sil obou celků proběhlo tento čtvrtek! Nedělí nás od něj ani 48 hodin! Poruba v něm zvítězila 3:1. Slezané sice v polovině první třetiny prohrávali po trefě Vracovského, do minuty však srovnali zásluhou Bittena V druhém dějství přišel obrat, gólově se prosadili Hrníčko a Gřeš, kteří zajistili RT TORAXU důležité vítězství 3:1.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Poruba se v současné chvíli nachází na 11. pozici druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže, když zatím dokázala posbírat devětapadesát bodů. Na svého dnešního soupeře tak ztrácí jen pět bodíků a patří do širšího okruhu kolem středu tabulky. Slezané věří, že jejich šance na play-off jsou stále velké a mají pravdu. Od osmifinále vyřazovací části je dělí jen horší skóre. Na druhou stranu 13. Přerov a 14. Ústí nad Labem ztrácí jen dva, respektive čtyři body na RT TORAX. Ten se tak musí obávat i případné baráže.

    Forma Slezanů je poněkud nestabilní. Porážky a výhry se střídají. Poruba nejprve padla 1:4 na svém ledě s průběžným lídrem z Litoměřic. Následně však zvítězila 5:4 v prodloužení v Praze v duelu se Slavií. Obráceným poměrem (4:5 v prodloužení) pak prohrála doma s průběžně druhou Třebíčí. Chuť si RT TORAX spravil v již zmíněném čtvrtečním utkání, kdy porazil Baník 3:1.
     
    HC Baník Sokolov

    Západočeši se aktuálně nachází na parádní 5. příčce Chance ligy, když na své konto nastřádali už čtyřiašedesát bodů. Prozatím tak mají namířeno přímo do čtvrtfinále play-off. Nutno ovšem podotknout, že na 4. místo Jihlavy už mají značnou jedenáctibodovou ztrátu (ačkoliv oproti Dukle mají dvě utkání k dobru. Naopak na záda jim dýchají Prostějov, Slavia i Frýdek-Místek. Navíc i 12. Kolín má jen pětibodové manko, takže Sokolov ještě zdaleka nemá jistou ani vyřazovací část.

    Forma Baníku v současné době dobrá není. Západočeši sice v polovině ledna porazili nejprve Prostějov na svém ledě 5:4, načež dokázali v prodloužení vyhrát i v Ústí nad Labem 3:2. Jenže pak měli dva týdny bez utkání a začátek února je zastihl nepřipravené. Předpředevčírem padli 0:4 ve Vsetíně a předevčírem jeli na kluziště svého dnešního protivníka – Poruby. Ta před svými tribunami přemohla Sokolov 3:1
     
    Krásné dobré sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje! Chance liga dnes pokračuje sedmi zápasy. My se budeme v textovém přenosu detailně zabývat soubojem, ve kterém HC Baník Sokolov přivítá na svém ledě HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 24. T. Rohan (Jurčík, J. Pohl), 35. M. Sloboda (Klejna, J. Pohl), 42. Vrhel (J. Konečný, J. Novák), 60. Kverka (Kadeřávek, J. Konečný) – 27. Hrníčko (Husa), 31. Stloukal (Žovinec, Gřeš), 43. Bitten (Guman, Korkiakoski)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Pitoňák) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – J. Konečný, Kverka (A), Vrhel – Vracovský, Jiskra, V. Bílek – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Slíž) – Žovinec, T. Voráček, Husa, Szathmáry, Urbanec (C) – Brodek, Stloukal, R. Toman – Hrníčko, Gřeš, Vachovec (A) – Jenyš (A), Guman, Korkiakoski – Bitten, Pořízek, Carter – Marek Špaček.
    Trenér: Jiří Režnar.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Belko, Baxa.

    Diváci: 519
    bahis siteleri