Ústí n/L – Poruba 2011 4:2 (kon.) | Sokolov – Vrchlabí 2:0 (kon.) | Prostějov – Přerov 4:2 (kon.)
Havířov – Vsetín 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Jihlava 5:4 (po pr.) | Benátky n/J – Kadaň 5:0 (kont.)
Kolín – Šumperk 1:2 (po pr.) | Třebíč – Litoměřice 0:1 (kon.)
po prodl.
HC Frýdek-Místek
5:4 (3:0, 0:3, 1:1 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 19.02.2022, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (20:30:48)
     
    Rysi se dnešním vítězstvím posunuli v tabulce na pozice znamenající předkolo play-off, konkrétně na deváté místo. Jenže pozor! Čtyři kola před koncem mají na první barážové místo náskok tři body, což je jeden vítězný zápas. Důležitý bude každý zápas, včetně toho nejbližšího. Ve středu zajíždějí Na lapač do Vsetína.

    Jihlava se v tabulce neměla kam posunout, stále je na čtvrtém místě se čtyřbodovou ztrátou na třetí Třebíč a sedmibodovým náskokem na pátý Sokolov. Dukla sehraje další zápas už v pondělí, kdy na svém ledě přivítá Přerov.
     
    Zajímavý zápas končí vítězstvím domácího Frýdku-Místku v nastaveném čase. Domácí začali výborně, v první třetině si urvali tříbrankový náskok, ale ve druhé části o něj přišli. Do vedení šli po gólu Lyszczarczyka pět minut před koncem, jenže Harkabus při powerplay zachránil Dukle bod. O vítězi nakonec rozhodl svým krásným průnikem a druhým gólem v utkání Daniel Kurovský a zajistil svému týmu cenný druhý bod.
     
    Konec zápasu.
    63:32 Daniel KUROVSKÝ - 5:4
     
    63:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec vítězí v prodloužení! DANIEL KUROVSKÝ si z obránců Jihlavy udělal slalomové branky a trochu šťastnou střelou procedil puk pod Žukovovým betonem! Asistence: Ondrej Šedivý – 5:4.
     
    63:04
    Šlahařovo nahození od modré čáry vyrazil brankář Žukov vyrážečkou do rohu.
     
    62:47
    Marešovu rozehrávku zachytil Šlahař, ale domácí se ke střele nedostali.
     
    61:40
    Jihlava je v plném počtu, nyní se chvíli hraje čtyři na čtyři.
     
    61:24
    Bartoš hledal někoho ze spoluhráčů z pravé strany u druhé tyče, nakonec přihrál na modrou čáru, kde byl Krenželok, ale s jeho slabou střelou si poradil brankář Žukov.
     
    60:53
    Jihlavským se podařilo puk vyhodit k Barošovi.
     
    60:44
    Šlahař hledal z levé strany u pravé tyče Bartoše, ale ten neuklidil puk do branky.
     
    60:28
    Prudká střela Krenželoka z pravé strany letěla mimo branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zajímavý zápas nezná po základní hrací době vítěze. Oba týmy si z utkání odnesou bod, o další budou bojovat v prodloužení. Domácí čeká ještě 100 sekundová přesilovka čtyři na tři ve prospěch Frýdku-Místku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Obrovská šance Jihlavy! Čachotský dostal přihrávku před branku, kde zkusil tečovat přihrávku od levého mantinelu, ale mezeru mezi Barošovými betony nenašel!
     
    59:40
    Menšík zahákoval Bartoše a domácí si v závěru třetí třetiny zahrají přesilovou hru.
     
    59:28
    Matyášovo nahození zkoušel tečovat před Žukovem Bartoš, ale byl faulován.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 4. D. Krenželok (David Bartoš, O. Šedivý), 7. O. Šedivý, 14. Kurovský (M. Zbořil, Lyszczarczyk), 55. Lyszczarczyk (Teper, Komorski), 64. Kurovský (O. Šedivý) – 23. Illéš (Cachnín), 24. T. Havránek (Menšík, Eliáš), 39. Illéš (Kowalczyk), 59. T. Harkabus (Čachotský, M. Zadražil)


    HC Frýdek-Místek: Baroš (Foltán) – D. Krenželok, Teper, M. Zbořil, Ogurcov, Ciura, Matyáš, Korím – O. Šedivý (A), David Bartoš, Šlahař – Lyszczarczyk, Komorski, Kurovský – Christov (C), Peterek, Martynek (A) – M. Hrubec, Klimša, Ján Blaško.
    Trenér: Trličík.

    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, A. Rutar, Kachyňa, Zeleňák, Eliáš – Čachotský (C), Skořepa, P. Čermák – T. Harkabus, M. Zadražil, Helt – Cachnín, M. Juda, Illéš – T. Havránek, Menšík, F. Seman.
    Trenér: Ujčík.

    Rozhodčí: Skopal, Koziol – Měkýš, Vašíček.

    Diváci: 877
    ocianews.com