Švédsko – Slovensko 0:4 (kon.)
konec
Švédsko
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Slovensko
Sobota 19.02.2022, 14:10 • National Indoor Stadium (Peking) • Olympijské hry - muži • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    V rámci olympijského turnaje zbývá odehrát poslední zápas, a sice finále mezi Ruskem a Finskem. Úvodní buly tohoto klání bude vhozeno v neděli v 5:10 SEČ. (16:48:44)
    Historický počin se samozřejmě musí zvěčnit fotografiemi
     
    Slovenští hokejisté si po jednom přicházejí pro bronzové medaile. A ona ta česká extraliga nebude zas tak špatná, jak se všude říká, vždyť ve slovenském týmu bylo hned devět hokejistů z české nevyšší soutěže. Cenný kov může přivést ukázat Branislav Konrád do Olomouce, Marek Ďaloga, Matej Tomek a Michal Krištof do Brna, Martin Marinčin, Miloš Roman a Marko Daňo do Třince, Peter Čerešňák do Plzně a Miloš Kelemen do Mladé Boleslavi.
     
    Samostatný příspěvek si zaslouží Juraj Slafkovský. Sedmnáctiletý slovenský útočník se v letošní sezóně ve finské lize trápí, v TPS Turku vstřelil ve 21 zápasech jediný gól. Přesto dostal od Craiga Ramsayho důvěru a splatil ji v plné míře. V sedmi zápasech sedmkrát mířil do černého a co bylo nejdůležitější, prosazoval se v důležitých momentech, nikoliv za rozhodnutého stavu či proti slabším soupeřům. Klobouk dolů před výkonem tohoto mladíka, ale také před kanadským koučem Ramsaym, že vložil důvěru do hráče, nad jehož nominací nejeden odborník nejistě pokyvoval hlavou.
     
    Historický moment pro Slovensko, které poprvé v historii samostatné země vybojovali olympijskou medaili! V souboji o bronz vrátili Švédům porážku ze skupiny se vším všudy, severského soupeře porazili vysoko 4:0.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž Slovensko odskočilo do dvoubrankového vedení. Za Johanssonem nejprve skončila zdánlivě ledabylá střela Juraje Slafkovského, vedení pak ve 33. minutě navýšil v přesilové hře Samuel Takáč. Slovensko výborně bruslilo a soupeře do větších příležitostí nepouštělo. V samotném závěru střetnutí reprezentace Tre Kronor zkusila hru bez gólmana, ale nulu v kolonce vstřelených gólů nesmazala, naopak do prázdné brány inkasovala další dva góly z hole Juraje Slafkovského a Pavola Regendy.
    Slovenská radost bezprostředně po závěrečné siréně
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Zatímco na slovenské střídačce probíhá poslední odpočítávání, tak Lars Johansson ještě zasahoval proti Larsi Johanssonovi. Ještě jedno přerušení hry.
     
    59:30
    Zápas se samozřejmě dohrává už jen z povinnosti. Slovenští hokejisté čekají na závěrečnou sirénu, radostí štěstím klepou hokejkami o mantinel. Naši východní sousedé prožívají v rámci samostatné země historické okamžiky a my jim to musíme přát!
    58:46 Pavol REGENDA - 0:4
     
    58:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Švédové zkusili hru bez gólmana ještě jednou, výsledkem byl další inkasovaný gól. Váhajícího Theodora Lennströma obral o černou gumu PAVOL REGENDA, načež puk bez potíží dovezl do brány a zaznamenal první gólový úspěch na turnaji. Bez asistence.
    58:26 Juraj SLAFKOVSKÝ - 0:3
     
    58:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, Slováci budou bronzoví! Střelu Cehlárika srazil Henrik Tömmernes pouze k JURAJI SLAFKOVSKÉMU, pro sedmnáctiletého slovenského ostrostřelce nebyl žádný problém poslat puk do prázdné brány. Asistence: Peter Cehlárik.
     
    58:10
    Švédsko získalo útočné pásmo a Lars Johansson upaluje na střídačku! Reprezentace Tre Kronor zkouší powerplay, je si vědoma, že nemá co ztratit!
     
    57:44
    Slovensko hraje parádně. Soupeře vůbec k ničemu nepouští a samo pokračuje v útočení. Rána Hrivíka z levého kruhu skončila na masce Johanssona.
     
    57:13
    Skvěle přečetl hru Tomáš Jurčo, ve středním pásmu zachytil nahrávku Folina. Vzápětí přejel červenou čáru a vrátil hru do obranného pásma Švédska.
     
    56:35
    Libor Hudáček vybídl ke skórování Pospíšila, jeho pokus Johansson vyrazil levým ramenem. Následně sebral puk znovu Hudáček, jenž udělal chytrou kličku do forhendu, ale přes Pudase nezakončil.
     
    56:03
    Úplně volný zakončoval z osy hřiště Miloš Roman. Při forhendové ráně upadl, Johanssonovu svatyni poměrně výrazně přestřelil!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Slafkovský (Čerešňák), 33. Takáč (Regenda), 59. Slafkovský (Cehlárik), 59. Regenda


    Švédsko: Lars Johansson (Hellberg) – L. Bengtsson, Fantenberg, Folin, P. Holm, Pudas, Tömmernes (A), Lennström – C. Klingberg (A), Lander (C), Bromé – Everberg, Wallmark, Holmberg – D. Brodin, Linus Johansson, Rydahl – Friberg, J. de La Rose, Nordström – F. Olofsson.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Slovensko: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Gernát, Kňažko, Š. Nemec – Slafkovský, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Regenda, Miloš Roman, Takáč – Daňo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Zuzin, Krištof, Kelemen – Jurčo.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Romaško (RUS) – Lazarev (RUS), Šalagin (RUS)

    Diváci: 1 229
    bahis siteleri