Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 20.02.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:02 Kelly KLÍMA - 6:1
     
    55:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň si kalich hořkosti dnešního duelu vypije až do dna. Radek Pilař zatáhl hru do útočného pásma po levém křídle a na úrovni kruhů pustil podél prken pod sebe na KELLYHO KLÍMU, který pokračoval v útoku. Svobodu pak překonal v těsném prostoru mezi betonem a ledovou plochou, pro dvojčata Klímova je to pak již celkově čtvrtý gól za dnešní bitvu – 6:1! Asistence: Radek Pilař.
    42:00 Ludwig BLOMSTRAND - 5:1
     
    42:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Novotný dnes nulu nevychytá, Plzeň krátce po páté brance Hradce snižuje! LUDWIG BLOMSTRAND získal puk už ve svém obranném pásmu a přejel s ním nikým neatakován až do útočného pásma, navíc v situaci 2 na 1. Jank spíše kryl přihrávku na druhou stranu, proto mohl Blomstrand jít do koncovky a Novotného propálil pod vyrážečkou – 5:1! Bez asistence.
    40:59 Kevin KLÍMA - 5:0
     
    40:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice létají na led, KEVIN KLÍMA kompletuje hattrick! Ze své pozice poslal puk za branku na Lalancettea, který počkal a nahrál na druhou stranu pro Ščerbaka. Ten by měl střelu z velmi těžké pozice, proto posunul puk z otočky na Klímu. Před ním byla rázem prázdná branka, Svoboda sice vytrčil do vzduchu svoji lapačku, ale na kotouč už nedosáhl – 5:0! Asistence: Nikita Ščerbak, Christophe Lalancette.
    39:36 Kevin KLÍMA - 4:0
     
    39:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    24 sekund před koncem třetiny navíc Hradec odskakuje na čtyři branky a pravděpodobně je rozhodnuto! Aleš Jergl na levé straně dlouho držel puk, až jej vyhodil na modrou pro Nedomlela, který okamžitě střílel na branku. To ještě Svoboda měl, na dorážku KEVINA KLÍMY z bekhendu byl již však krátký – 4:0! Asistence: Richard Nedomlel, Jakub Orsava.
    17:58 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    17:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle netrvalo ani 15 sekund, Hradec jde už na tři branky náskoku! KEVIN KLÍMA dostal z modré od Blaina nabito a do kotouče se zkrátka opřel. Pokus mu neskutečně sedl a Svobodu prostřelil křížem na zadní vingl, Škodovka je v obrovských problémech – 3:0! Asistence: Jeremie Blain.
    13:00 Bohumil JANK - 2:0
     
    13:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Plzeň jenom 14 sekund poté inkasuje podruhé a zápas se jí začíná notně komplikovat! Jergl po přihrávce od Kevina Klímy nahodil před sebe na rozjetého BOHUMILA JANKA, který přebral kotouč a ocitl se ve střelecké příležitosti. Jeho zakončení z levého kruhu propadlo Svobodovi mezi betony a doplazilo se až za brankovou čáru – 2:0! Asistence: Aleš Jergl.
    12:46 Radek SMOLEŇÁK - 1:0
     
    12:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se ujímá vedení na konci 13. minuty! Nepřesnou rozehrávku hostí po prknech zachytil Pavlík a nahazoval z otočky na branku. Do puku stihl ještě hrábnout Oksanen, čímž změnil dráhu letu a RADEK SMOLEŇÁK měl před brankou prostor na zasunutí puku za beton Svobody. To se také stalo a Lvi tak vedou – 1:0! Asistence: Ahti Oksanen, Filip Pavlík.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) – 42. Blomstrand


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pajer, Cingel, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Ganger, Klouček

    Diváci: 2 460
    bahis siteleri