Carolina – Columbus 4:0 (kon.) | St. Louis – Buffalo 5:3 (kon.) | Chicago – New Jersey 8:5 (kon.)
Colorado – Winnipeg 6:3 (kon.) | Arizona – Vegas 3:1 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 1:4 (kon.)
Florida – Edmonton 3:4 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 1:0 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Vegas Golden Knights
Sobota 26.02.2022, 03:38 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:13:03)
    Arizona si připsala cenný skalp, na domácím ledě porazila 3:1 Vegas
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 44 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Scott Wedgewood (ARI) – 43 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,7%, odchytal 60:00
    Laurent Brossoit (VEG) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 59:17

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Scott Wedgewood (ARI) – 43 zákroků
    2. Nick Schmaltz (ARI) – 2+0
    3. Shayne Gostisbehere (ARI) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 11 934 diváků.
     
    Airzona se postarala o velké překvapení, když na domácím ledě porazila po bojovném výkonu Vegas 3:1.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Favorita poslal do vedení William Carrier, nicméně za domácí dokázal ještě v průběhu prostřední části odpovědět Shayne Gostisbehere. Rozhodující moment střetnutí přišel ve 44. minutě, kdy od modré čáry nahodil Strälman a Nick Schmaltz parádní tečí překlopil misky vah na stranu Arizony. Ve zbývajícím průběhu Vegas soupeře výrazně přehrávalo, ale skvělý Wedgewood druhý puk do své sítě nepustil, na konečných 3:1 naopak při powerplay konkurenta zvýšil znovu Nick Schmaltz.

    Svěřenci kouče Tourignyho dali zapomenout na domácí porážku s Los Angeles a v tabulce Západní konference se přiblížili Seattlu na rozdíl pěti bodů. Hokejisté Vegas se propadli na sedmou příčku za Los Angeles.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Nick SCHMALTZ - 3:1
     
    59:29
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Pod tlakem vystřelil ze středního pásma Schmaltz, cílový prostor však minul. Puk nicméně dojel Keller, který nahrávkou zpoza brány dal druhou šanci NICKU SCHMALTZOVI, na nějž čekal výrazně snazší úkol než před pár vteřinami. Asistence: Clayton Keller a Jakob Chychrun.
     
    59:12
    Střelu Pietrangela z pravého kruhu vyrazil Wedgewood pravým betonem. Vsedě pak sledoval, jak spoluhráči zvládnou pokrýt případné dorážky a poradili si na jedničku. Jmenovitě Travis Boyd, který zpacifikoval Stephensona.
     
    58:51
    Hosté odvolali gólmana a zkouší powerplay! Laurent Brossoit zůstává na střídačce i poté, co čárový rozhodčí odpískal hráčům Vegas postavení mimo hru.
     
    58:22
    Do protiútoku vyrazil po ztrátě Eichela Barrett Hayton. Stáhl si hrací předmět na forhend a zasáhl pravou brusli padajícího Braydena McNabba.
     
    57:46
    Střela Bena Huttona od pravého mantinel měla k přesnosti hodně daleko. Za bránou zvládl situaci Shayne Gostisbehere, po pravém mantinelu vyhodil do středního pásma.
     
    57:19
    Konec základní hrací doby je blízko. K prodloužení chtěl přiblížit utkání William Karlsson, forhendová střela z první skončila na bočním oblouku brány.
     
    56:53
    Hosté pochopitelně nemohou zapomínat na zadní vrátka. Do těch nakoukl Alex Galchenyuk, bekhendem ovšem zvedl černou gumu přímo do lapačky gólmana.
     
    56:27
    Pod tlakem Shayne Gostisbehere nevymýšlel žádné složitosti a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Wedgewooda.
     
    55:55
    Vyrovnat nedokázal ani Max Pacioretty. Střílel z levého kruhu přes bránícího Erikssona, s přispěním lehké teče Švédovy hokejky puk proletěl vedle brány.
     
    55:23
    Scott Wedgewood ztratil stabilitu, čehož Michael Amadio nevyužil. Situaci zpozoroval, ale bekhendem zacílil o kousek vedle levé tyčky.
     
    54:56
    Enormní tlak Vegas neutichá. Od pravého mantinelu pálil na zadní tyčku Brett Howden, jen o kousek minul prostor u levé tyče.
     
    54:23
    Domácí mohou děkovat Nicku Schmaltzovi! Po zákroku Wedgewooda zakončoval Nicolas Roy do prázdné brány, ale právě Schmaltz těsně před brankovou čárou puk zastavil hokejkou a odpálil jej do bezpečí!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 35. Gostisbehere (Chychrun, Galchenyuk), 44. N. Schmaltz (Strälman, T. Boyd), 60. N. Schmaltz (Keller, Chychrun) – 32. W. Carrier (Whitecloud, McNabb)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Chychrun (A), Koljačonok – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Galchenyuk, Crouse – L. Eriksson, Hayton, N. Ritchie – Ch. Fischer, L. O'Brien, Roussel.
    Trenér: André Tourigny

    Vegas Golden Knights: Brossoit (Lo. Thompson) – Pietrangelo (A), B. Hutton, Theodore, McNabb (A), Whitecloud, Hague – Stephenson, Eichel, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Dadonov – Amadio, N. Roy, Janmark – Kolesar, B. Howden, W. Carrier.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Rooney, St. Laurent – Kovachik, Pancich

    Diváci: 11 934
    thejrc.org