Philadelphia – Edmonton 0:3 (kon.) | Columbus – New Jersey 4:3 (kon.) | Tampa – Ottawa 5:2 (kon.)
Detroit – Carolina 4:3 (po pr.) | Minnesota – Calgary 1:5 (kon.) | Winnipeg – Montreal 8:4 (kon.)
Colorado – NY Islanders 5:3 (kon.) | Vegas – San Jose 3:1 (kon.) | Anaheim – Boston 4:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Ottawa Senators
Středa 02.03.2022, 01:10 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:59:09)
    Ottawa začala slibně, nakonec se však musela smířit s porážkou
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 27 | Přesilová hra: 1/4 – 0/4 | Trestné minuty: 26 – 26

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 59:44
    Matt Murray (OTT) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 22:08
    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:11
    Jan Rutta (TBL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:57
    Andrej Šustr (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Brayden Point (TBL) – 1+3
    2. Michail Sergačjov (TBL) – 1+0
    3. Nikita Kučerov (TBL) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Tampa Bay potvrdila roli favorita a na domácím ledě porazila Ottawu 5:2.

    Úvod střetnutí přitom favoritovi vůbec nevyšel, Senátoři odskočili během necelých osmi minut do dvoubrankového vedení. Bolts se ovšem nepříznivým stavem nenechali zbytečně rozhodit a ztrátu smazali, aby pak poprvé v utkání sami odskočili do vedení a konečné vítězství navýšili na rozdíl tří gólů. V závěrečné dvacetiminutovce padla branka jediná, razítko na vítězství Tampy dal v 50. minutě obránce Michail Sergačjov.

    Svěřenci kouče Coopera se díky vítězství vyšvihli v tabulce Východní konference na druhou příčku, lepší už je pouze Carolina. Ottawa zůstává dvanáctá s mizivými šancemi na postup do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Poslední příležitost Senátorů ke skórování měl Nick Paul. Vypálil z levého kruhu při nahrávce Sanforda a jen těsně minul volný prostor u bližší tyče.
     
    59:12
    Opět sehrál Andrej Vasilevskij důležitou roli. Nejprve vyrazil střelu Stützleho, načež si věděl rady i s dvěma dorážkami Whitea. Ten do třetice poslal puk do brankoviště, kde černou gumu ruský gólman zalehl.
     
    58:37
    Do kabin kromě Cirelliho s Formentonem předčasně zamířili i Maroon s Tkachukem. Po přerušení hry si uštědřili pár ran, v tomto případě se rozhodčí spokojili s menšími tresty za hrubost.
     
    58:33
    Andrej Vasilevskij nechce připustit třetí kotouč ve své síti, to je jasné. Nyní se skvěle zorientoval v brankovišti, když si ve změti hokejek hrací předmět našel a přikryl ho lapačkou.
     
    58:04
    Pokud Ottawa přesilovku nevyužije, stráví Tampa zbytek utkání v oslabení. Na lavici hanby zamířil Alex Killorn, od rozhodčích inkasoval trest na dvě minuty za krosček.
     
    57:40
    Thomas Chabot zkusil vyslat do úniku Tylera Ennise. Adresát pasu ovšem na dlouhou nahrávku nedosáhl, a protože touš ani nezvládl tečovat, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění.
     
    57:02
    Avšak Andrej Vasilevskij zůstal bez práce. Adam Gaudette přenesl hru k levému mantinelu na Erika Brännströma, jehož pokus zápěstím zamířil příliš vysoko.
     
    56:44
    Nick Paul udržel na zádech Killorna, poradil si s i s blížícím se McDonaghem. A to tak, že po pravém mantinelu rozjel Gaudetteho, ten pro Ottawu vybojoval útočnou třetinu.
     
    56:20
    Hráče Bolts zastavil hvizd čárového rozhodčího. S kličkou Nikity Kučerova kousek před modrou Brayden Point nepočítal, spoluhráč vystavil ofsajdu.
     
    55:55
    Colin White si věřil na Ondřeje Paláta. Českému útočníkovi zkusil udělat kličku po pravém mantinelu, s kterou ovšem člen elitního útoku Tampy počítal a soka zastavil čistým hitem.
     
    55:14
    Domácí hokejisté mají závěr střetnutí pod kontrolou. Bez větších obtíží kontrolují tříbrankový náskok, Senátoři i přes velké úsiulí marně bojují o zdramatizování.
     
    54:37
    Tomu zatím nic nenasvědčuje. Teď sice vypálil zajímavý projektil z mezikruží Zachary Sanford, kotouč ovšem s přispěním Hedmanovy levý brusle zamířil vedle levé Vasilevského tyče.
     
    54:18
    Tak dlouho se Anthony Cirelli s Alexem Formentonem postrkovali, až se nakonec diváci dočkali regulérní bitky. Oba hokejisté dostali dohromady sedmiminutové tresty, dvě minuty za hrubost a pět za bitku. Zamířili tedy rovnou do kabin, protože do dnešního utkání už se nezapojí, pokud Ottawě nevyjde nečekaný comeback.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Kučerov (B. Point), 15. B. Point (Palát, Rutta), 26. Stamkos (Kučerov, B. Point), 37. Perry (Maroon, McDonagh), 50. Sergačjov (B. Point) – 2. Ennis (Chabot, C. Brown), 4. Sanford (Colin White, B. Tkachuk)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, T. Raddysh.
    Trenér: Jon Cooper

    Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Sanford, Colin White, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – C. Brown, N. Paul (A), Ennis – Watson, Gambrell, P. Kelly.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: Meier, Hanson – Daisy, Flemington

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri